#CADANGAN DAN SET RAWATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · Vitalea · VITAMIN C

APA FUNGSI VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG?

Ibu mengandung memerlukan nutrisi yang berbeza daripada biasa. Jika selalunya keperluan nutrisi hanya untuk tubuh ibu, tetapi ketika tempoh kehamilan, ibu harus mengambil nutrisi yang lebih untuk perkembangan bayi.

Kalau kita pergi klinik kesihatan kan, dah tentu2 kita akan bawa balik sekurang-kurangnya 2 3 jenis vitamin. vitamin ni doktor bagi bukan saja-saja..ada tujuan..jadi jika anda fikir ianya tak penting, fikirkan semula. Jika bukan untuk jangka pendek, mungkin untuk jangkamasa panjang nanti. Kita nak guna tubuh ni lama lagi (dengan izin Allah), jadi kena jaga lah kan.

APA VITAMIN YANG PERLU ?

Ini adaa kongsikan vitamin yang perlu bagi ibu hamil serta fungsinya ok? Kadang-kadang walau dah share banyak kali pun masih lupa kan?

 

6532141_orig.jpg

Semua vitamin ni adaa ambil ketika mengandung dulu..masa anak first tak sempat kenal..so masa mengandung anak kedua dan ketiga inilah peneman adaa.Malah lepas2 tu pun walau dah tak mengandung, vitamin ini juga yang adaa ambil sebab ini adalah asas untuk tubuh kita.

2.png

Berikan yang terbaik buat diri anda dan anak anda ok? Dan pastikan ambil vitamin yang natural dan organik.

SHAKLEE DIFFERENCE

shaklee-difference_5681b06557577.png

GET THE BEST FOR BEST RESULT!

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
B COMPLEX · CINCH · ESP · MEALSHAKE · Vitalea

TERLALU KURUS? ‘UNDERWEIGHT’? TAMBAH BERAT BADAN SECARA SIHAT SEKARANG!

“BERAT BADAN SAYA DAH NAIK!, GASTRIK MAKIN KURANG, MIGRAIN PUN KURANG, HAID LEBIH TERATUR MEMANG DEBABOMMM!!

Selamat pagi Malaysia!! Selalu cerita orang nak kurus kan, kali ni kes orang nak tambah berat pulak. Adaa dapat testimonial ni 15 April hari tu baru hari ni sempat nak kongsi. jom baca testimonial dulu ya..terima kasih sangat bagi feedback macam  ni dik oi..ceria hari hakak.

MASALAH KURANG BERAT BADAN
MASALAH KURANG BERAT BADAN

 

Rajin cik adik ni ‘compose’ siap-siap dah lawa-lawa..akak tinggal tampal sini je dik 🙂

Alhamdulillah, cik adik ni baru sebulan ambil ESP dan Vitalea. Nak tambah berat badan sahaja pada mulanya tetapi tengoklah manfaat yang dia dapat secara tidak langsung..dia punya gembira sampai terus beli 2 tin ESP terus dan dah sampai pun kat dia kelmarin. Syukur.. Ayat last yang tak tahan tu ‘boleh lupa rupa sebenar’ hehe makin lawa ye dik.

Bagi yang dah lama nak naikkan berat badan tapi belum berjaya, mungkin boleh cuba macam cik adik kita ni. Ada orang nak gemuk sanggup makan makanan tak sihat..jangan ya..itu bukan cara yang betul..kita nak sihat, itu KUNCI utama..kalau berat badan naik kerana makan benda yang bukan-bukan nak buat apa..tu membuka pintu penyakit namanya tu..huhu

SHAKLEE BOLEH MEMBANTU TAMBAH BERAT BADAN?

InsyaAllah, Shaklee ada menyediakan rangkaian untuk menambah berat badan, cuma bergantung kepada anda nak ambil semua atau macam cik adik ni tadi dia cuma ambil dua produk sahaja dulu. Keberkesanan berbeza kan mengikut tubuh individu.

photo_2015-04-24_05-41-55

VITALEA– Vitalea merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia!. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA.

  • Memberikan tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Membantu dalam proses metabolisma badan
  • Menyediakan asas nutrisi, pertubumbuhan sel baru, bantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati.

CINCH SHAKE, ESP DAN MEALSHAKE– Ini merupakan 3 protein terbaik dari Shaklee yang pastinya bebas GMO (non-GMO).

cinch 3

CINCH SHAKE– Didatangkan dalam 3 perasa iaitu Caffe latte, coklat dan vanila. Boleh pilih mengikut selera anda 🙂 Setiap kali anda minum Cinch Shake, anda akan mendapat 24g protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting serta 6g serat larut. Ia membantu membina otot dan mengekalkan tahap gula normal dalam darah.

ESP– Inilah protein soya terbaik dan terlaris di Shaklee!  Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Ianya mengandungi 9 asid amino penting dan diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

KHASIAT DALAM SATU HIDANGAN ESP
KHASIAT DALAM SATU HIDANGAN ESP

MEALSHAKE– Protein dengan bau dan rasa VANILA yang enak! Ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Mealshake diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah,sayur-sayuran, kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu).

meal-shakes

  • Memberikan nutrisi lengkap
  • Membantu tumbesaran yang sempurna
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zinc dan selenium
  • Memberikan tenaga bersama rasa yang enak!

#Mealshake dan cinch sangat disarankan diambil bersama ESP untuk penyerapan protein dan vitamin yang lebih baik. #

photo_2015-04-24_05-42-02

B COMPLEX– Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Bcomplex lengkap dengan 9 komponen folik. Kesemua komponen perlul hadir bersama untuk mendapat keseimbangan vitamin B dalam tubuh. Ianya vitamin larut air, jadi sebarang lebihan tidak akan disimpan didalam tubuh dan disingkirkan melalui sistem percernaan. jadi sangat penting untuk kita ambil secara berterusan setiap hari.

  • Menukar makanan kepada tenaga
  • Membantu meningkatkan selera makan (ambil sebelum makan)
  • melawan stress dan tekanan
  • Membantu tumbesaran yang baik.
  • Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban.
  • Baik untuk mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan
  • Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi
  • meredakan senggugut, kerisauan, PMS, masalah penghadaman

Sekiranya anda ingin menambah berat badan secara sihat macam cik adik kat atas tu..jangan segan whatsapp adaa ok? Adaa akan bantu anda dengan cara pengambilan dan jadual pemakanan. Sebarang soalan pun boleh tanya, takda masalah 🙂

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Vitalea · VITALEA FOR KIDS

VITALEA PERCUMA SEMPENA ULANGTAHUN KE 100 TAHUN!

Sebotol Vitalea mengandungi 120 biji.  Setiap 2 biji bersamaan 40 lauk!
Sebotol Vitalea mengandungi 120 biji.
Setiap 2 biji bersamaan 40 lauk!

Taknak ke? Mestilah nak kan barang percuma tuu rugi tak rebut tau..

Macammana nak dapat?

  1. Daftar sebagai ahli shaklee RM69, dan buat pembelian sebarang produk shaklee, anda dapat percuma Vitalea ATAU
  2. Dapatkan SET Y.E.S MENGANDUNG/ BERPANTANG/MENYUSU terus dapat percuma. Hanya untuk bulan ini!! ATAU
  3. Hubungi adaa, 0179329859 (SMS KE WHATSAPP KE, tak kisah) kita borak lebih lanjut, banyak peluang untuk anda..:D segera tauuu

BEST KE VITALEA SAMPAI NAK KENA REBUT?

APA KEBAIKAN VITALEA?

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*
  • Vitalea membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk
  • Penting untuk diet atau slim: khasiat 2 biji Vitalea sama dengan 40 jenis lauk!
  • Pengambilan vitalea meningkatkan tenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

PERBEZAAN MULTIVITAMIN SHAKLEE

  • Satu-satunya vitamin yang disokong oleh 7 kajian klinikal
  • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru
  • Kualiti yang luar biasa
  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan!
  • Lengkap dengan 28 vitamin dan mineral!

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*

Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*

Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*

Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*

Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*

Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*

Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*

Lain-lain – Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*

Vitalea ni dah 100 tahun wujud dan masih mengekalkan kecemerlangannya sebagai multivitamin terhebat sehingga kini. Ini paling ASAS. Kalau anda rasa taknak ambil yang lain sekurang-kurangnya lengkapkan nutrisi harian anda dengan vitamin ini. Jangan terlambat ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
TESTIMONIAL · Vitalea

TAWARAN HEBAT UNTUK SET MENGANDUNG, SET BERPANTANG DAN MENYUSU! VITALEA PERCUMA UNTUK ANDA!

Seperti yang adaa tulis dalam tajuk tu, ye, anda tak salah baca..betul..best kan? dahlah percuma vitalea, ada potongan harga lagi 5% pulak lagi!!

SEPTEMBER SPECIAL 1
Dengan pembelian SET MENGANDUNG/HAMIL ini anda layak mendapat potongan harga 5% dan percuma sebotol vitalea!

 

SEPTEMBER SPECIAL 2
Dengan pembelian SET BERPANTANG/MENYUSU ini anda layak mendapat potongan harga 5% dan percuma sebotol vitalea!

 

Sempena ulangtahun ke 100 multivitamin Vitalea ni Shaklee bermurah hati untuk memberikan sebotol vitalea percuma tau untuk anda-anda semua..untung nye la badan…rugi tak rebut tau..

Sebotol Vitalea mengandungi 120 biji. Setiap 2 biji bersamaan 40 lauk!
Sebotol Vitalea mengandungi 120 biji.
Setiap 2 biji bersamaan 40 lauk!

Vitalea untuk apa? cuba gerakkan cursor dan klik—>VITALEA

Nak tahu apa kelebihan shaklee untuk anda? apa yang Vitalea ni boleh berikan pada anda?

anda boleh baca dalam entry adaa Vitalea: ketahui kepentingannya dan testimoni mereka yang dah mencuba

Bila lagi nak merasa produk percuma kan? jadi jangan lepaskan peluang ok? Hubungi Adaa segera untuk rebut tawaran dari shaklee!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
ALFALFA · B COMPLEX · BREASTFEEDING · ESP · GLA · KALSIUM · MY STORY · OMEGA GUARD · PREGNANT · TESTIMONIAL · VITAMIN C · ZINC

BERITA BAIK UNTUK IBU MENGANDUNG DAN BERPANTANG!

Bulan ni terlalu banyak offer menarik dari shaklee dan salah satunya yang menarik perhatian adaa pastinya yang berkaitan wanita lah kan..set berpantang dan mengandung.

Mulai may-oct 2015 tahun ni Shaklee menawarkan set khas untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Slide2

 

Slide3

Harga yang dipaparkan adalah harga retail. Dengan menjadi ahli shaklee pada MAY 2015 anda dapat satu lagi kelebihan..ha apa dia? ni diaaa…bulan ni Shaklee dengan bermurah hatinya nak berikan sebotol VITALEA percuma bagi setiap orang yang mendaftar DAN membuat pembelian tak kisahlah berapa UV (point) sekalipun..asalkan beli produk shaklee dan mendaftar sebagai ahli..nak beli produk paling murah ke paling mahal ke, 1 ke 2 345 ke tak kisah..untung kan? dan setelah jadi ahli, pastinya anda berhak menikmati harga ahli dan bukan harga retail lah kan..ha…saving lagi…jauh tau beza.

Kalau nak tanya adaa berbaloi ke tidak dapatkan set ni, atau jadi ahli..jawapan adaa dengan yakinnya YA BERBALOI. Nak tahu pengalaman adaa semasa berpantang dan mengandung boleh baca PENGALAMAN MENGGUNAKAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Adaa tak jemu nak cerita sebab memang betul apa yang adaa rasa dan dah ramai ibu diluar sana rasa benda yang sama. Dan set ni bukan setakat ambil untuk mengandung dan berpantang tetapi bila-bila pon boleh..takda masalah malah lagi bagus.

Bagi yang nak lebih penjimatan, nak rebut set ni boleh pm adaa segera ok? Tawaran VITALEA percuma cuma untuk bulan ni jadi jangan lepaskan peluang.

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015  boleh hubungi adaa ye. ini set yang istimewa jadi hubungi adaa segera ok. Untuk pembelian SET BERPANTANG  secara ala carte menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai) Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINIesellorder nowLOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

VITALEA PERCUMA UNTUK SEMUA!

Selamat pagi semua!! hari ni baru tiba di rumah setelah beberapa hari di kampung. Dan tanpa berlengah lagi Adaa nak bagitahu satu berita gembira 😀

MEMBERSHIP

 

Anda selalu guna produk shaklee tapi belum jadi ahli? Inilah masa yang sesuai untuk mendaftar. Sebab bulan ini Shaklee dengan baik hatinya telah memberi Vitalea secara percuma untuk anda yang ingin berdaftar sebagai ahli shaklee! 

Vitalea shaklee adalah Multivitamin pertama dunia yang berusia lebih 100 tahun dan masih bertahan sehingga kini.

Best ke vitalea? meh adaa beritahu serba sedikit ya.

Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.  Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh.  Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
 
Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Perbezaan Shaklee
Kemajuan Saintifik

  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa

  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain – Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*
sumber shaklee.com

Ini pengenalan kepada produk Vitalea Shaklee. Nak tahu apa kelebihan shaklee untuk anda? apa yang Vitalea ni boleh berikan pada anda?

anda boleh baca dalam entry adaa Vitalea: ketahui kepentingannya dan testimoni mereka yang dah mencuba

Bila lagi nak merasa produk percuma kan? jadi jangan lepaskan peluang ok? Hubungi Adaa segera untuk rebut tawaran dari shaklee!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::