CINCH · CINCH TEA · ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK · resepi · SHAKLEE RELATED

4 RESEPI SMOOTHIES SIHAT DAN SEDAP

Selamat pagi!! Pagi ni Adaa nak kongsi 4 resepi smoothies yang sangat sedap dan yang lebih penting resepi smoothies ni sangat berkhasiat dan sesuai untuk sesiapa yang ingin mengamalkan pemakanan secara sihat, kekal langsing dan bertenaga.

Resepi smoothies ni mungkin sedikit berbeza dari yang anda pernah cuba kerana ianya menggunakan rangkaian produk shaklee.

”Habis kalau takda produk shaklee tak boleh buat ke??”

Jangan risau, anda boleh olah mengikut kesukaan anda tetapi adalah lebih afdal 🙂 jika anda dapat menggunakan produk tersebut.

Adaa dah pernah cuba ESP, mealshake, Cinch coklat, Performance Drink dari Shaklee dan jujurnya, ianya sangat sedap. Apa lagi dengan resepi smoothies yang menarik macam ni. Memang kaw!!

Apa pun layan video dulu 🙂

Resepi smoothies yang coklat tu sangatlah menggoda iman ok..Adaa memang kalah dengan coklat-coklat ni hehe

Bagi yang nak sangat sarapan atau meal replacement yang tak membosankan, sihat, berkhasiat, membekalkan tenaga berpanjangan, kenyang dengan lebih lama..silalah cuba resepi smoothies ni ok. Adaa berani jamin anda takkan menyesal!

Selamat mencuba!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN

RESEPI MINUMAN BERKHASIAT UNTUK ANAK-ANAK! RUGI TAK CUBA!!

Kanak-kanak sangat memerlukan protein untuk tumbesaran kan? Tapi kadang-kadang susah betul nak bagi minuman yang berkhasiat ni..naknye air yang tak tentu arah tu kan? Biasalah kan budak-budak lepas balik sekolah ..dengan panas, dahaga, tak kisah dah..asal ada depan mata.

Kali ni kita cuba tukar lah sikit..bagi anak-anak minuman yang menyeronokkan tapi juga menyihatkan..jom tengok beberapa resepi

smoothies!
smoothies!

HIDANGAN ‘FUN & HEALTHY”

  • 1 skop aiskrim
  • 1 sudu besar ESP/mealshake
  • 1/4 cawan susu segar

Hanya kkisarkan atau shake bersama! segar nyaaaaaaaaaaaaa

 

HIDANGAN ‘APPLE FUN!’

  • 2 Sudu besar mealshake/ESP
  • 3 kiub ais
  • 1 cawan jus epal

Shake2 atau kisar rata dan minum!

 

HIDANGAN BANANANANA :d

  • 1/2 pisang beku
  • 2 sudu besar ESP atau Mealshake
  • 8 oz susu segar

Kisar dan minum!

 

semua senangs sangat kan..bahan pun sangat senang dapat..ini kalau dapat balik sekolah, uuuu nikmat sampai ke perut tau.

Selamat mencuba!!

Bulan ni promosi ESP, pastinya harga yang rendah lah kan..dah nama promosi..jangan lepaskan ok?

Untuk melihat testimonial ESP boleh klik TESTIMONI-ESP

Untuk mendapatkan promosi SEPTEMBER 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian ESP tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :
ESP · MEALSHAKE

Mealshake & ESP aiskrim untuk kanak-kanak riang ~

UIh dah miss a few days update blog huhu so kali ni nak bermarathon lah hahaha Tadi tetibe rasa nak buat ice cream untuk anak-anak..Daripada buat ice cream pelik2..teringat Mealshake dalam peti ais..anak2 Adaa ni sorang umur 3 tahun dah tak menyusu..taknak isap botol dah..so minum susu segar je ..anak yang second pulak susu badan all the time..so susah sikit nak bagi mealshake ni..kadang2 je dapat bubuh dalam susu segar tu..shake2 mmg yummy!!

So memandangkan kanak-kanak suka ice cream, terfikirlah tadi..tapi susu takda..so kira resepi main redah jelah haha first attempt so..apa yang ada jelah..tadi adaa just gunakan:

2 Sudu besar Mealshake

1 Sudu besar Milo

Air masak segelas (kalau ada fresh milk or formula milk pon boleh)

Just shake2..then tuang dalam acuan..rasalah dulu kot tawar pulak kan..adaa tak letak sebarang gula atau susu sebab  Milo pon dah manis kan.. dan hasilnye Tada!!

Dah selamat masuk perut Adam pon heheh yummy! Nutritious ice cream..kalau yang ni bila2 pon ibu tak kisah anak-anak nak ice cream 🙂 Next time nak buat lagi best!

Nak buat ice cream oreo pulak..huhu sedapnyeeeee…improvise lah sikit kan..Resepi ni adaa dpt dari My Resepi

Bahan-bahan ( 1.5 liter )

2 1/2 cup – Dutchlady full cream milk perisa coklat/vanilla

2 1/2 cup – Nestle coffemate creamer powder (atau 2-3 Sudu besar Mealshake..mmg creamy!)

1 packet kecil – biskut Oreo

Cara-cara

  1. Masukkan susu coklat dan Mealshake ke dlm blender dan blend sehingga 5 minit. Masukkan 2-3 keping biskut oreo (dengan krim nya sekali) dan blend lagi hingga sebati. Tak payah letak gula sbb biskut dah manis.
  2. Masukkan dlm peti sejuk beku lebih kurang 2 jam atau sebelum membeku, kluarkan dan blend sekali lagi. Patah-patahkan biskut oreo selebihnya dan campurkan dalam aiskrim dan tabur sedikit untuk topping.
  3. Masukkan dlm peti sejuk beku semalaman.

Senang kan? Dan yang penting berkhasiat..tak perlu gula ye sbb oreo dah manis..sekali sekala boleh lah ye..hehe Kalau tidak, memadai Susu segar full cream+mealshake+ESP huuuuu nyamannnnn

Kalau tak nak ice cream atau dah bosan, boleh buat smoothies..huuuuuu sedapnyeee..simple2 je..tak perlu nak rumit2 sangat

Bahan-Bahan

1 -2 cups Fresh Milk (low fat or fullcream)

1 tbsp ESP

1 tbsp Mealshake

Forzen fruit (berry ke..banana ke..anything that u like)

Ice (secukup rasa )

Cara-cara

Campurkan semua dan blend! Ready to serve 🙂 Simple saja

*Ubah sukatan mengikut selera anda..yang penting lazat dan berkhasiat.

Selamat mencuba!


NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::