#MASALAH KESIHATAN · ESP · NUTRIFERON · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED

KOLAGEN: HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN ECZEMA DENGAN SEGERA!

KOLAGEN: HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN ECZEMA DENGAN SEGERA!

wah macam mana tu?

Sempena akhir tahun atau year end sale Y.E.S, shaklee bermurah hati nak bagi potongan harga untuk pembelian kolagen. Bagi yang tahu kualiti kolagen shaklee, memang sale ni berebut laaaa ..mana taknya siap boleh dapat free sekotak.Siapa nak bagi benda free dekat RM300 sekotak? ade?

Dengan keadaan pemakanan, persekitaran kita sekarang (asyik-asyik salahkan makanan dan persekitaran, well..dunia kita lebih tercemar dari yang kita sangka tau..) kulit kita mudah kena alahan, naik jerawat, eczema..macam2..bukan setakat kulit lah, satu badan asyik tak sihat betul tak? cuma pada kali ni adaa focus pada kulit dulu lah..kata nak chantek kannn

sekali tengok, ala..takdelah masalah besar pun..tapi bagi yang menanggung nye..huhu serabut kepala kan? kadang-kadang tuan dah lawa, macam model sekali jerawat banyak, parut jerawat sampai nak penuh dua-dua pipi..kan ke geram tu? Apa lagi yang menghidap eczema, salah makan sikit, salah guna produk sikit rosak kulit dan penuh parut..huhu

jadi, BAGAIMANA NAK HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN ECZEMA dengan cepat?

KOLAGEN

Tu dia jawapan untuk masalah anda..macam mana tu? ha meh sini baca.

mungkin ramai yang dah tahu tentang kolagen, tapi belum tahu kepentingannya dalam mengurangkan parut kan? Kalau kita tengok produk-produk kecantikan, rata-rata mesti nak masukkan kolagen dalam ingredient tu..baik produk untuk jerawat, kulit, parut, anti-aging..semua nak buh kolagen kan? sebab apa? sebab kolagen ni penting sangat fungsinya untuk organ terbesar dalam tubuh kita iaitu KULIT. Zaman sekarang ramai yang dah mula mengambil kolagen secara suntikan, tetapi kosnya mahal jadi tak ramai yang mampu..jadi apa pilihan yang kita ada?

Mula-mula adaa nak ajak tengok/baca dulu peringkat pembentukan parut. (baca bagi paham bahasa inggeris ni hehe)

1) Inflammatory Phase: The eczema stops weeping or bleeding as your body fights the infection.

When your body is trying to create new scar tissue, it requires more nutrients and vitamins to help it repair the broken skin. Your gut plays an important role in this, as your immune system and white blood cells help fight against infections. This can take anywhere from 2 days to a week, depending on the health of your gut and immune system.

This is why I tell people that it’s important that they have a healthy gut, as it helps the “closing” process to go a lot faster, and in turn makes the scar smaller.

(badan kena sihat, makan kena betul, perut sihat, imun sistem kene tip top, baru luka senang baik, parut pon taklah lambat nak baik)

2) Proliferative Phase: Your body produces collagen.

When your gut and immune system is able to fight against infections efficiently, it then begins the process of collagen formation. Your body starts to produce collagen, and pull the edges of the eczema wound together producing new capillaries and new skin.

You may notice that the skin on a scar doesn’t have any hair follicles or sweat glands. This is because scar tissue is different than the previous skin before. In this phase your body continues to produce cells to keep the wound clean, which sometimes makes it look like it’s wet.

(badan kena cukup vitamin c, kolagen bagi memastikan pembentukan sel2 baru lebih cepat)

3) Maturation Phase: Your body slowly remodels your skin by producing more collagen.

Finally, your body starts to re-build the scar so that the scar is less noticeable. Over time and with a healthy immune system, the eczema scar goes from red and raised to flat and more white colored. This is what happened to my major scars, until now they are barely noticeable! source: here

Dah nampak kan peranan kolagen? PERANAN IMUN SISTEM, ZAT DAN VITAMIN YANG CUKUP dalam pembentukan parut yang ‘cantik’ gitu.

Jadi, apa pilihan yang anda boleh buat selain mendapatkan suntikan kolagen bagi meningkatkan kolagen dalam tubuh?

VITAMIN C

Inilah salah satu vitamin yang sangat2 penting dalam penghasilan dan pembentukan kolagen. Tanpa Vitamin C yang mencukupi, penghasilan kolagen akan terganggu. Perlu juga diingatkan, bila usia kita dah menganjak ke 20-an, penghasilan kolagen akan menurun dengan pantas, jadi jika kita dan berusia, kena pula eczema, haruslah gandakan pengambilan vitamin C anda ye

 

Vitamin c

Disebabkan badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C secara semulajadi didalam badan, jadi kita perlu mendapatkan melalui pemakanan lah ye..kena banyakkan makan makanan tinggi vitamin C..kalau adaa, adaa pilih supplemen aje..sebab dalam 1 kapsul vitamin C = 7 biji oren, hari2 nak makan 7 biji, idok le saya..huhu so telan aje 1 kapsul 500mg vitamin C..senang!

vitamin C
vitamin C

PROTEIN

Ini salah satu lagi komponen penting dalam tubuh. Seperti yang kita semua maklum, protein adalah salah satu sumber yang paling penting dalam pembentukan sel yang sihat. kita ni asasnya sel tau, kulit, organ semualah, asalnya dari sel..jadi, untuk mendapatkan sel yang sihat, protein mestilah mencukupi dan bukan sebarang protein ye, protein yang bagus lah..

Bila kita mengambil potein, protein ini akan diuraikan kepada asid amino dan asid amino L-argine dan Glutamine ini adalah sangat penting dalam meningkatkan imun sistem kita..jadi ianya sangat penting ketika stage 1 tadi.

Bagi pemilihan protein terbaik, rujuk SINI

esp
esp

KOLAGEN

Ini cara paling mudah lah..selain mengamalkan makanan tinggi kolagen, pengambilan kolagen secara langsung sangat membantu dalam mengekalkan struktur dan ketumpatan tulang dan kulit kita. Memandangkan tubuh kita mula kurang menghasilkan kolagen selepas usia kita mencecah 20-an gitu, jadi, kita kena pastikan tubuh kita mendapat bekalan yang secukupnya melalui pemakanan.

Dengan pengambilan suplemen kolagen ini, ianya membantu meningkatkan penghasilan kolagen dalam badan dan membantu memperbaiki tisu penghubung dalam badan  kita..jadi luka mudah baik dan parut juga minima 😀

Kolagen ini pula ada pelbagai sumber, jadi pastikan anda pilih yang terbaik dengan diri anda. Adaa? Shaklee Collagen Powder aje 😀

kolagen shaklee
kolagen shaklee

Jadi dah tahu kan cara menghilangkan parut dengan CEPAT?

  1. amalkan makanan tinggi VITAMIN C, PROTEIN, dan KOLAGEN

  2. Pengambilan makanan tambahan seperti Vitamin c, esp, dan shaklee collagen powder

  3. Meningkatkan imun sistem dan mendapatkan nutrient yang mencukupi.

Selain makanan tambahan yang adaa nyatakan diatas, satu lagi produk yang unggul hanya dari shaklee bagi meningkatkan imun sistem anda..satu2nya hanya dari Shaklee..

IMMUNE BOOSTER: NUTRIFERON
IMMUNE BOOSTER: NUTRIFERON

semua didepan mata, cuma ngap aje hehe

Apa lagi? masih belum jelas, hubungi adaa untuk konsultasi PERCUMA ok?
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
SHAKLEE RELATED · TIPS

4 LANGKAH PENTING MENGGUNAKAN SERUM

4 LANGKAH PENTING MENGGUNAKAN SERUM

Sekarang ni ramai orang dah mula sedar tentang kepentingan face serum. Yang paling utamanya adalah untuk melambatkan penuaan, menyingkirkan garis kedutan di wajah dan merawat masalah kulit muka. Bab jeragat, tompok hitam, kedutan..semua tu sangat merisaukan kan? Dan sebab itu lah semakin ramai yang mula menambah serum dalam regim penjagaan wajah mereka. Tapi adakah kita dah gunakan serum dengan cara yang betul? Atau main sapu je dan akhirnya tiada kesan positif? ruginya!

1 CUCI MUKA SECARA MENYELURUH

Bahan-bahan aktif dalam serum sangat mudah melekat dengan segala kotoran dan bendasing dimuka kita. Jadi sekiranya kita tak cuci wajah dengan bersih, bukankah rugi jika semua serum yang kita sapu hanya melekat dikotoran dan bukannya meresap kedalam kulit kita? Rugi je beli mahal-mahal kan? Jadi, pastikan kita mencuci muka dengan bersih sebelum menggunakan serum. Juga pastikan kita menggunakan air pada suhu bilik, sebab kalau cuci dengan air panas, ianya boleh menghalang penyerapan serum, dan kalau guna air sejuk, pori akan tertutup dan mengelakkan serum dari menembusi kedalam kulit.

2 SAPU KETIKA KULIT MASIH LEMBAP

Kulit yang lembap lebih bagus dalam penyerapan berbanding kulit yang kering hampir 10 kali ganda. Jadi, untuk penyerapan yang cepat dan jauh kedalam kulit, pastikan wajah kita dalam keadaan lembap sebelum menyapu serum. Gunakan toner untuk melembapkan wajah. (sebelum ni adaa ada terangkan penggunaan rosewater sebagai toner, sangat best!) Kemudian titikkan 1-2 titis serum ke tapak tangan dan sapukan diwajah. Tekan menggunakan tapak tangan untuk melepaskan kandungan aktif dalam serum supaya proses penyerapan akan lebih baik berbanding menekan dengan jari.

3 HANYA SEDIKIT SUDAH MENCUKUPI

Walaupun serum mempunyai manfaat yang sangat besar, tetapi itu tidak bermakna kita kena guna terlalu banyak. ‘LESS IS MORE’. Serum adalah sangat pekat dan setitis atau dua titis sudah cukup untuk sekali sapuan. Jangan bazirkan duit anda!

4 SAPU & TUNGGU

Serum bukan pelembap. Sila ‘take note’ ya. Jadi, selepas anda menggunakan serum ,pastikan anda menggunakan losyen muka, face oil atau krim malam/siang bagi melembapkan kulit anda. Untuk kesan yang optimum, sapukan serum, biarkan selama 5 minit untuk proses penyerapan, kemudian baru sapukan pelembap ke muka anda.

Tips: Serum yang baik menyerap dengan cepat kedalam kulit. Jika serum mengambil masa terlalu lama, itu maksudnya serum tu tak bagus atau rendah kualiti.

Jelas? senang kan?

Disini adaa kongsikan juga serum yang Adaa gunakan sekarang. Pastinya sumber semulajadi dan organik dan sangat best!! 

photo_2016-10-17_10-49-32
Vitamin C & hyaluronic acid. Totally awesome!

14572404_10210135897610935_633301596524749151_n

Bulan ni ada set yang meletop!! Bagi yang nak cuba rangkaian skincare dari #freshpicks, adaa syorkan guna PRIMO ni..cuba dulu baru tau..serumnya, face oilnya, facemist nya..memang terbaik!! semuanya dibuat dan diadun dengan penuh kasih sayang tauuuu..Yang penting FRESHLY MADE, HOMEMADE, HAND CRAFTED.

photo_2016-11-09_17-32-11

photo_2016-11-09_17-32-42

 

Nak lihat REAL testmoni #freshpicks? —–> https://www.facebook.com/myfreshpicksboutique/photos/

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI #cherrybeautysoap #feelbeautifulnaturally #freshpicksbyCN #freshpickbyCNTerengganu #muslimproduk #homemade #homespa #bebasbahankimiabahaya #naturaldanorganik #natural #organic #kulit #kulitsensitif #jerawat #pencucimukasemulajadi #homemadecosmetic #skincare #bodycare #kulitcantik #sensitiveskin #whitening #antiaging #freshpickslover #AperfectGiftforU #theRiseofFreshPicks #AgentFreshpicksTerengganu
#homemadesoapmalaysia #testimonifreshpicks

SHAKLEE RELATED

KATALOG NOVEMBER FRESHPICKS: ISTIMEWA UNTUK SEMUA!

Yang dah pernah guna Freshpicks kami ada berita baik untuk anda, yang baru nak guna pun berita baik juga.

Dari masa ke semasa kami sentiasa buka ruang untuk penambahbaikan dan Alhamdulillah rupa pun dah makin lain, produk juga makin bertambah..Bagi yang nak cuba tapi tak tahu barang apa yang ada, harga berapa, ini adaa kongsikan ya.

photo_2016-11-06_18-34-35

photo_2016-11-06_18-34-43

photo_2016-11-06_18-38-05

photo_2016-11-06_18-38-15

Ini semua harga produk, tapi kami ada PROMOSI NOVEMBER tau, jeng jeng jeng

photo_2016-11-06_18-33-24

bagi yang nak cuba-cuba lip care kami, boleh cuba yang basic set atau premium set ni ya..pilih-pilih..

photo_2016-11-06_18-34-06

Yang nak cuba body care pulak, boleh pilih antara dua set ni..nanti boleh cuba yang lain pulak..body scrub, lotion ke pulak kan 😀
photo_2016-11-06_18-36-22

Yang ni, very LIMITED, bagi yang nak mencuba Freshpicks, tapi nak yang from HEAD TO TOE, nak merasa semua kan, boleh ambil set ni..yang ni bulan ni VERY HOT! set ni worth berganda-ganda dari harga yang ditawarkan bulan ni tau..

photo_2016-11-06_18-38-28

Dan yang ni macam yang Adaa tulis dalam entry kelmarin, set ni memang mendapat sambutan hangat. Mana taknya, ada 6 item, siap Free gift lagi dalam satu harga yang asalnya 210 tapi kami bagi RM130 sahaja. memang terbaik! Nak cuba yang mana, boleh pilih..tak tahu nak pilih, boleh tanya Adaa ok?

Nak lihat REAL testmoni #freshpicks? —–>https://www.facebook.com/myfreshpicksboutique/photos/

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI #cherrybeautysoap #feelbeautifulnaturally #freshpicksbyCN #freshpickbyCNTerengganu #muslimproduk #homemade #homespa #bebasbahankimiabahaya #naturaldanorganik #natural #organic #kulit #kulitsensitif #jerawat #pencucimukasemulajadi #homemadecosmetic #skincare #bodycare #kulitcantik #sensitiveskin #whitening #antiaging #freshpickslover #AperfectGiftforU #theRiseofFreshPicks #AgentFreshpicksTerengganu
#homemadesoapmalaysia #testimonifreshpicks

SHAKLEE RELATED · TIPS

ARGAN OIL, CECAIR EMAS UNTUK KECANTIKAN ANDA

Semalam dalam entry adaa ‘FACE OIL’ BANTU RAWAT MASALAH KULIT BERMINYAK? Adaa janji nak terangkan kelebihan ramuan dalam face oil kan? Hari ni adaa pilih satu dulu..kita tengok yang ni dulu..

photo_2016-10-18_10-19-50.jpg

dalam Arganne Face oil Complex  ini mengandungi pelbagai ramuan dan salah satu ramuan premiumnya ialah Morocco argan oil. Apa bagusnya Morocco argan oil ni sehinggakan digelar ‘liquid gold’?

Argan-Oil.jpg

Pertama sekali, kenapa Morocco? Pokok argan ni sukar ditemui ya..bukan semua tempat ada. Jenis ‘rare’ lah kiranya ni, kalau yang dari Morocco ni maksudnya memang original gitu. Di Morocco terdapat sebuah hutan yang dipenuhi pokok argan, ‘Argan Forest’. Pokok ini mempunyai buah seperti kacang, dan didalamnya tu ada minyak dengan 1001 kebaikan sehinggakan kambing pun sanggup panjat pokok ni tau. Bila orang kaji dan tahu betapa berharganya minyak dari pokok argan ni, maka penggunaannya semakin meluas bukan sahaja dalam bidang kosmetik tetapi kesihatan. Hutan ini begitu berharga sehinggakan pada tahun 1998 ianya telah diisytiharkan sebagai Biosphere Reserve oleh UNESCO.

Argan oil kaya dengan Vitamin A dan Vitamin E yang menjadikan ianya sangat bagus dalam memulihkan sel dan melembapkan sel. Ia juga kaya dengan asid lemak seperti Linoleik acid, Omega 6 dan antioksidan yang membantu mengurangkan radang. Ia juga sangat terkenal dalam pemulihan sel rosak. Jadi boleh nampak kan betapa bagusnya minyak ni terhadap kulit kita yang berparut ke, bermasalah ke kan? Apa lagi kelebihan argan oil ni?

MELEMPAPKAN

Argan oil menyerap dengan pantas ke dalam kulit dan tidak meninggalkan kesan minyak. Jadi, selepas kita cuci muka, hanya titiskan minyak ini ditapak tangan, dan gosok sedikit kemudian ratakan diwajah dan dileher untuk memastikan kulit kita kekal lembap. Vitamin E dan Vitamin A dalam argan oil ini bukan sahaja memastikan kulit kekal lembap tetapi juga mengurangkan kedutan diwajah. Bukan sahaja kat wajah tau, malah anda boleh gunakan diseluruh badan anda!

MENYEGARKAN

Penyegar atau toner salah satu benda wajib dalam penjagaan kecantikan kan? Nak lebih bagus lagi, cuma titiskan 2-4 titis argan oil kedalam toner kegemaran anda. Nak lebih bagus lagi? Buat toner anda sendiri, kompem bebas bahan kimia! Bukan susah pun, guna teh hijau je pon boleh tau.

SKRUB (EXFOLIATE)

Sekali sekala kena juga skrub muka untuk singkirkan sel mati dan kotoran kan. Yang bagusnya, kalau kita guna argan oil dalam skrub kita, bukan sahaja dapat buang sel mati, tapi dapat ‘anti-aging effect’ juga tau. Hanya campurkan 1 sudu gula perang dengan beberapa titis argan oil dan skrub muka anda tu. Bilas dengan air sejuk. senang!

JERAWAT

Kalau orang kulit berminyak, memang mengalami masalah jerawat. Dengan minyak yang banyak dimuka, boleh menyebabkan pori tersumbat dan menyebabkan jerawat. Berita baiknya, argan oil boleh membantu mengawal pengeluaran sebum! (cuba baca link entry adaa kat atas tu). Kandungan linoleik asid yang tinggi dalam argan oil ni membantu merawat keradangan akibat jerawat disamping memulihkan sel yang telah rosak. Kalau dah guna argan oil sebagai pelembap tapi masih ada jerawat, cuba ‘lightly dap’ minyak ni ditempat yang jerawat degil tu. Ia bukan sahaja membantu merawat jerawat tapi parut jerawat sekali tau.

STRETCH MARK

Argan oil mampu mengelakkan stretch mark kerana ianya membantu memperbaiki elastisiti kulit kita, kekal anjal gitu. Hanya titiskan 2-3 titik argan oil pada tapak tangan, sapu rata dibahagian yang ada stretch mark atau bahagian yang berisiko. Kalau memang dah ada beberapa stretch mark, boleh cuba campurkan gula perang bersama minyak ini dan sapu ditempat tersebut, kemudian bilas. Ala-ala urut sket lah. Vitamin E dan A dalam argan oil ini bukan sahaja membantu melembapkatkan kulit, merawat kulit, memulihkan sel, malah membantu memudarkan stretch mark tadi.

PELEMBAP RAMBUT

Bukan jer muka, kulit, rambut pun boleh! Argan oil boleh menjadi pelembap (conditioner) yang sangat baik untuk rambut. Bagi yang mempunyai rambut kering, bercabang, bermasalah, kelemumur,anda boleh beralih kepada argan oil untuk rambut yang lebih sihat dan cantik dan pastinya bebas kimia! Ia juga terbukti boleh membantu pertumbuhan rambut, jadi silalah sapu kat kulit kepala juga ya.

PELEMBAP BIBIR

Muka, kulit, rambut dan sekarang bibir. Bagi yang ada masalah bibir kering, menggelupas, merekah, elok sangat sapu minyak ni. InsyaAllah sangat membantu. Jangan lupa cuba!

Banyakkan kelebihan argan oil? Sebab tulah penggunaanya sangat meluas dipasaran. Apa bagusnya FRESHPICKS?

Pemilihan setiap ramuan dalam Argan Face Oil Complex ni berdasarkan kualiti. Ya memang benar argan oil dipasaran berlambak, ada yang murah ada yang mahal..kenapa beza? Argan oil seperti juga ramuan lain ada gred yang berbeza. Ada yang ‘high gred’ ada yang ‘low gred’ tapi masih juga argan oil. Di Freshpicks, pengasas kita ni nak guna untuk diri sendiri..memang tu pun tujuan asalnya..buat untuk guna sendiri, jadi mestilah nak pilih yang berkualiti tinggi kan..kalo kita pun akn buat benda yang sama kan? Nak yang terbaik untuk diri sendiri. Tambahan pula, Puan Shareeza kita ni pencinta barangan natural dan organik, handmade, homemade yang dari oversea nun..jadi, beliau memang menjaga kualiti setanding oversea, tapi harga mampu milik. Barulah dapat berkongsi kebaikan kan? Tak caya juga meh contact kite bagi certificate pembelian 😀 atau pun senang cerita guna lah dulu baru percaya.

Nanti kita sambung lagi ramuan lain pulak ya.

Nak dapatkan ARGAN FACE OIL COMPLEX pada harga pengenalan bulan ni, sila hubungi segera ya. Definitely fast selling. Lepas harga tak dapat dah discount gini. Anda order, kita buat, kita send yang fresh baru siap tu kat anda tau. Homemade with love lagi.

Nak lihat REAL testmoni #freshpicks? —–> https://www.facebook.com/myfreshpicksboutique/photos/

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI #cherrybeautysoap #feelbeautifulnaturally #freshpicksbyCN #freshpickbyCNTerengganu #muslimproduk #homemade #homespa #bebasbahankimiabahaya #naturaldanorganik #natural #organic #kulit #kulitsensitif #jerawat #pencucimukasemulajadi #homemadecosmetic #skincare #bodycare #kulitcantik #sensitiveskin #whitening #antiaging #freshpickslover #AperfectGiftforU #theRiseofFreshPicks #AgentFreshpicksTerengganu
#homemadesoapmalaysia #testimonifreshpicks

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · NUTRIWHITE

ATASI MASALAH JERAGAT DAN PENUAAN KULIT DENGAN SET NUTRIWHITE

Selalunya adaa banyak bercerita dan berkongsi tentang nutrisi untuk kulit kan? ok bab tu adaa kongsi lagi esok sebab macam banyak sangat nak kongsi ni hehe

Kali ni adaa kongsi pulak penjagaan kulit secara luaran. Kalau gabung dengan nutrisi barulah meletop tak gitu?

Adaa nak kongsi sedikit apa yang terjadi pada kulit kita bila usia semakin meningkat?

jeragat/pigmentasi
jeragat/pigmentasi
  • Kulit kehilangan seri, warna dan tekstur kulit tidak sekata
  • Terdapat kesan tompokan
  • Terdapat Garisan halus dan kedutan
  • Pigmentasi dan jeragat yang ketara mula timbul

bila usia dah masuk 30-an tanda-tanda ni mula ketara. Tak caya cuba tunggu sampai umur 30 😛

apa yang boleh membantu?

    • Nutriwhite dibangunkan oleh saintis dan pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika syarikat
    • Mengambil masa 3 tahun untuk pembinaan produk (teliti tuuu)
    • Pemilihan bahan aktif dan mentah, diperolehi dari 16 buah negara
    • Unik, eksklusif, menggunakan pebagai dimensi pendekatan untuk mencerahkan wajah
    • Ramuan gabungan yang optimum
    • Semestinya selamat dan berkesan
    • Vitamin C yang terkandung dalam set ini merupakan ramuan yang selamat dan terbukti berkesan untuk mendapatkan manfaat yang maksimumtanpa risiko kesan sekunder
    • Campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan kulit yang lebih putih, cerah dan bercahaya

satu soalan yang adaa sering dapat, adakah produk ini semulajadi..dan YA ianya semulajadi. Jadi ianya sangat sesuai untuk semua orang ya..jangan risau.

Apa fungsi setiap satu?

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

·         Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

 

Overnight Renewal Whitening Cream

·         Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur

·         Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam

·         Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit

·         Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah

·         Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

 

Gentle Deep Foaming Cleanser

·         Membersihkan dan menyegarkan kulit

·         Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan

·         Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan

·         Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

·         Lembut dan menyegarkan

 

Soothing Radiance Whitening Softener

·         Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang

·         Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary

·         Kudzu menegangkan dan mencerahkan

·         Marshmallow melembapkan

·         Ianya sangat berkesan

 

Gentle Action Makeup Remover

·         Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri

·         Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan

·         Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit

·         Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

 

Daily Defense Whitening Essence

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:

·         Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,

·         Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen

·         Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam

·         Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari

·         Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah

·         Lembut dan mudah diserap oleh kulit

 

Spot Whitening Treatment

·         Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat

·         Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit

·         Cats Claw menegangkan kulit

·         Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

 

Untuk cara penggunaa full set ni, boleh rujuk gambar dibawah

Untuk yang nakkan cadangan set asas, boleh pm adaa ok? atau lebih info tentang nutriwhite, testimoni boleh kilk sini

Untuk mendapatkan promosi JUNE 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk sebarang konsultasi percuma, pembelian SET NUTRIWHITE ATAU SECARA ALA CARTE  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
CAROTOMAX · ESP · GLA · SKIN CARE · TESTIMONIAL · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX

TESTIMONI TERKINI: JERAWAT KRONIK KINI MULA PUDAR

Semalam sempat berwhatsapp dengan customer yang Adaa kenal baru 2 3 bulan..sebelum ni cik adik ni dia pernah guna pelbagai produk, habis beratus ringgit malah mungkin cecah ribuan..tetapi masalah tak selesai..jadi dia cari-cari dan jumpalah SHAKLEE ni..

Mula-mula dia kata kulit dia teruk, Adaa tengok profile picture, lawa orangnya..mana ada teruk muka nya..dia kata ‘tu guna apps kak huhu’ ..dia dan adiknya mengalami masalah kulit yang teruk..teruk tak teruk, kang adaa tempek gambar kat sini..tengok sendiri ok?

TESTIMONI VIVIX 1
2 BULAN LEPAS

 

Memandangkan selama ni dah macam-macam produk guna, kali ni dia lebih berhati-hati..dia guna dulu, kalau menajdi, baru adik dia guna sekali..elak membazir kan..jadi bulan pertama, dia ambil vivix, dan vitamin c..tak sempat habis pun lagi tapi dah mula menunjukkan perubahan positif.

TESTIMONI VIVIX 2

kulit mula elok, gembira tak terkata..tengok bahagian dahi tu, dagu dan pipi..jerawat menipis, kat pipi, hampir licin! tapi 3 hari sebelum ‘period’ bulan lepas dia whatsapp..

”akak, muka naik jerawat besar2..huhu macam mana ni..” …eh hari tu dah elok, nak dekat2 period naik balik jerawat besar-besar tu..

testi nadia 1
SEBULAN LEPAS

 

 

Tu dia..walaupun tak seteruk mula-mula dia contact adaa dulu..tapi merisaukan dia sebab naik balik jearwat kan..jadi, mulalah adaa selidik..period teratur ke tak, sistem penghadaman macam mana ..lancar ke tak..bab-bab makan minum, adaa selidik..Adaa cadangkan untuk tambah GLA+CAROTOMAX ..jadi, 3 hari sebelum ‘period bulan ni..cik adik ni anta gambar lagi..

TERBAIK!
BULAN NI..TERBAIK!

Tengok tu..nampak tak perubahan ketara pada tekstur kulit cik adik sorang ni? dah licin! parut hilang, pori-pori mula mengecil, muka pun dah tak berminyak!! cuba bandingkan balik gambar pertama tadi dengan yang terkini..best kan? bahagian pipi tu ketara sangat. dia kata..taknak dah cari yang lain..akan kekal dengan Shaklee! Cik adik ni amalkan VIVIX, VITAMIN C, CAROTOMAX & GLA.

Ok tu cerita si kakak..ni pulak adiknya..jom tengok kulit adiknye pulak..

BULAN LEPAS
BULAN LEPAS

Tu dia..lebih kurang kulit kakaknya juga masa sebelum ambil shaklee kan? Tapi, yang adiknya ni Adaa tengok, parutnya yang teruk..jerawat besar-besar tak lah banyak sangat tapi parutnya tu sampai hitam, kulit jadi kusam sebab parut hitam tu menutupi pipi tu..tesktur muka pon kasar..

TERKINI
TERKINI

Ha nampak tak perubahan tu? jerawat mengecil, parut hitam tadi dah mula menipis dan hilang, kulit makin cerah, tak kusam, tekstur kulit juga semakin cantik! bandingkan bahagian pipi tu..ini baru sebulan tau! dah makin lawa kan? si adik cuma ambil VIVIX, VITAMIN C & ESP. semalam repeat order lagi..puas hati katanya. 😀

Semalam bila dapat je testimoni dua beradik ni, sengih sampai telinga sebab bahagia sangat hehe ..adaa tahu rasanya bila kulit kita menggerutu, berparut..rasa orang pandang je kita betul tak? rimas! jadi bila dapat membantu Adaa rasa sangat seronok!!

Harap-harap lepas ni dua beradik ni makin jelita lah ye..barulah best beraya hehe

PROMOSI MAY 2015

PROMOSI MAY 2015

YES (PROMOSI MAY-OCT 2015)

YES

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015 DAN YES SET boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SET KECANTIKAN KULIT  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::