SHAKLEE RELATED

PROMOSI HEBAT SHAKLEE JULAI 2017

PROMOSI HEBAT SHAKLEE JULAI 2017

Dah masuk hari ke 6 bulan ni baru Adaa nak bagitahu? Oklah tu kan, masih belum terlambat lagi nak rebut semua promosi shaklee bulan ni.

Setiap bulan, memang inilah yang Adaa tunggu-tunggu. “Apa lagi promosi shaklee bulan ni agaknya ya?” Sebab Adaa tahu mesti ada promosi yang best. Barangan shaklee semuanya setakat ni tak pernah mengecewakan, pasti menarik dan tertarik hehe berkualiti tinggi gitu dan jarang ada dipasaran. Jadi lebih eksklusif.

Jadi, kali ni apa lagi promosi dari shaklee?

july promo 1
ANDA BOLEH DAPAT FREE MEMBERSHIP & POSTAGE SEKALI TAU! JIMAT SEHINGGA BERATUS RINGGIT!!
july promo 2
bukan sebarang tumbler, memang high quality material.

july promo 3

july promo 4
set PALING LARIS SELEPAS RAYA 🙂

Kalau berminat nak tahu lebih lanjut tentang promo ni, jangan lepaskan sebab korang boleh miliki semua ni pada harga sangat berpatutan tau. Hanya whatsapp Adaa ok?

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
#MASALAH KESIHATAN · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED

ANDA BERUMUR 20-AN? KENALI TANDA KEKURANGAN KOLAGEN~

KENALI TANDA KEKURANGAN KOLAGEN~

uuuihhh hari-hari pasal kolagen ni dah kenapa? Saja lah, bagi info..apa salahnya..refresh gitu..

Hari ni mode jatuh cinta lagi dengan kolagen shaklee..bangun pagi2, dah nampak orang update status pasal tanda kekurangan kolagen..aduhai..mmg betul kebanyakannya dah mula nampak pada diriku..apa lagi lepas dah 3 kali beranak kan..uih memang terasa sakit sendi nya dan tanda2 lain lah hehe

tanda kekurangan kolagen

Kita boleh cuba tak ambil kisah tapi kita tak dapat nak tipu mata kita ni kan..badan kita mula kekurangan kolagen bila usia semakin meningkat..dan ditambah pulak dengan faktor luaran, faktor melahirkan anak, faktor kesihatan, maka kolagen pun makin menyusut..dan cara terbaik untuk memulihkan keadaan tersebut ialah dengan pengambilan kolagen.

collagen-depletion-with-ageTengok tu, baru umur 40 tahun dah separuh hilangnye kolagen..aduhai..itu kalo takde faktor luaran..kalo ada..ha..ni umur belum pon cecah 3 series dah nampak tanda nya sana sini..sayangkan..badan nak pakai lama ni (dengan izin Allah)..

Adaa tak pernah guna sebarang kolagen sebelum ni sebab tak pernah tau kelebihan nya..tapi bila jumpa shaklee kolagen ni, dan dah cuba sendiri..memang jatuh cinta..memang terbaik lah!

kebaikan kolagen

Betul ke tidak kolagen ni berkesan, rasanya adaa takperlu jawab lah..tgk aje org yang membeli..terlalu ramai dan sentisa repeat order..bila time promo bulan ni lagilah..berkoyan koyan membeli..harga murah dari biasa, siapa taknak? yang best nya kalau dulu orang perempuan je yang suka nak ambil kolagen, sekarang lelaki pon tak ketinggalan sebab orang ramai dah mula faham, kolagen bukan shj untuk kecantikan tapi kesihatan dalaman..asas tubuh kita ialah protein, dan kolagen ialah protein terpenting.so kalo tak cukup kolagen ape jadi? u do the math!

148056448823616

taknak yang ni? Buy 6 free 1 pun ada. Siap dapat FREE POSTAGE & MEMBERSHIP LAGI TAU!

malas dah nak cakap..hehe rasa sendiri lah ye..untung berganda lagi bulan ni

*pi bancuh kolagen gi..
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#MASALAH KESIHATAN · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

TIPS MENGATASI LINGKARAN GELAP DIBAWAH MATA DENGAN SHAKLEE

TIPS MENGATASI LINGKARAN GELAP DIBAWAH MATA DENGAN SHAKLEE

Wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan ye tak? Jadi hari ni adaa nak kongsi satu lagi tips untuk mereka yang ada lingkaran gelap dibawah mata, atau eye bag, atau panda eye, atau dark circle..tak kisah lah apa nama yang anda guna.

Selalunya lingkaran gelap ni muncul sebab kita letih,  alergi, faktor umur dan pola tidur kita. Adaa rasa yang paling popular pola tidur kot..ramai orang sentiasa sibuk dengan tugas sehingga terpaksa berjaga sehingga lewat malam..jadi lama-lama muncullah lingkaran gelap ni..

Tapi jangan bimbang, semua masalah InsyaAllah ada penyelesaian nya kan..jadi macam mana ni?

VITAMIN C
VITAMIN C

VITAMIN C

Vitamin C merupakan salah satu nutrien penting untuk menghilangkan dark cirle. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dan menghasilkan tona kulit yang lebih sekata serta penting untuk membaiki pigmentasi berlebihan.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

collagen-powder
shaklee collagen powder (SCP)

Macam Vitamin C tadi diambil sebab boleh membantu penghasilan kolagen kan? Sebab kolagen memainkan peranan penting dalam menghilangkan lingkaran hitam..jadi cara lebih mudah, ambil suplemen kolagen terus lah 🙂 Lebih cepat berkesan

VITAMIN E
VITAMIN E

VITAMIN E

Vitamin E shaklee dilengkapi dengan grape seed extract yang sangat penting untuk pengaliran darah yang lancar dan kesihatan saluran darah yang baik. Aliran darah yang lancar boleh membantu mengurangkan masalah lingkaran gelap di bawah mata.

EYE TREATMENT

enfuselle-eye-treatment.png

mungkin ramai yang belum tahu atau tidak perasan, shaklee juga ada produk untuk eye treatment. Ini juga membantu mata yang lebih sihat dan cantik. Eye Treatment Enfuselle ini untuk kegunaan luaran ye.

Selain pemakanan dan cara hidup yang sihat, anda juga boleh mengambil suplemen seperti yang dicadangkan untuk membantu mengurangkan masalah dark circle ni. Selamat mencuba!!
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

APA ITU MLM? APA SEBENARNYA MLM?

Multi-Level-Marketing-Business-Tips

Korang tahu MLM? bukan MaharajaLawakMega ok..bila sebut MLM (multilevel marketing) semua pakat duk cebek, duk hina pun ada..awat? MLM selalu tipu orang ye? MLM tindas orang katanya? ye ke?

Sebenarnya MLM ni sangat dekat dengan ‘direct selling’, ‘pyramid system’, atau ‘referral marketing’..jadi orang selalu keliru. dekat tak bermakna sama ye.

Dulu kan kita dikecohkan dengan sistem dan skim piramid yang menipu duit orang ramai dan sejak dari itu, MLM dipandang buruk dimata masyarakat. Jangan salah faham ye, ianya adalah sistem yang berbeza sama sekali.

APA ITU MLM?

MLM adalah salah satu cabang pemasaran dimana kuasa pemasaran bukan sahaja bergantung kepada penjualan seseorang tetapi juga penjualan ‘downline’ orang yang mereka rekrut. 

Kiranya, jika anda seorang ahli perniagaan MLM, anda bukan kena fokus pada penjualan produk sahaja, tetapi anda bertanggungjawab untuk merekrut ahli lain dibawah anda (downline) dan membantu orang tersebut berjaya seperti anda (duplikasi). Sekiranya jualan anda melambung tinggi ke langit, tetapi satu downline pun tak ada, anda tidak akan dapat naik dan maju ke peringkat seterusnya. Bahasa mudahnya, jangan ‘makan sorang’ hehe sama-sama naik dan merasa kejayaan.

APA SEBENARNYA MLM?

Masih tak jelas? sama macam sistem piramid? ok gini adaa terangkan..

Dalam sesebuah syarikat, ada CEO kan, bawah dia ada Naib presiden lah, ketua pemasaran dan sebagainya..jika anda orang yang bekerja dengan syarikat boleh gambarkan kan..ni contoh

Jika anda perhatikan, ini seakan-akan sistem piramid. Kedudukan anda dalam syarikat menentukan berapa banyak anda dibayar (gaji) betul tak? Dalam gambar ni pastinya ‘Chairman” mendapat bayaran paling lumayan sebab dia diatas berbanding staf biasa dibahagian bawah sekali. Bayaran anda pula adalah tetap dan tidak berubah, jadi apa caranya nak dapat bayaran lebih? Sekiranya ada diantara mereka yang berhenti, atau dipecat contohnya, jawatan nya akan kosong, jadi ada peluang untuk naik kan, barulah ada peluang untuk dapat gaji lebih besar.

APA BEZA DENGAN MLM?

 Sekali pandang, sama je..macam bentuk piramid je jugok..huhu

macam bentuk piramid jugak kan? Ada kepala, ada level bawah sama macam syarikat tadi. Tapi apa bezanya? Siapa yang paling banyak mendapat bayaran disini? adakah selamanya orang yang berada diatas tu?

Dalam MLM, anda dibayar bedasarkan jumlah kerja/jualan yang anda lakukan bukan berdasarkan kedudukan anda. adil lah kan? Sekiranya anda jadi ‘individual’ tu tapi anda tak buat sebarang jualan, anda tidak akan layak dibayar 1 sen pun. Sebaliknya, jika anda di level 3 ke 4 ke 10 ke tetapi anda lakukan jualan, dan rekrut lebih ramai downline, anda akan dibayar berdasarkan kerja anda.  Bukan sebab anda di level 3 ke 4 ke 10 tadi. Dah banyak kes, downline jauh lebih besar bayarannya berbanding upline tau. Sebab apa? sebab downline rajin 😀 Nampak kan beza syarikat tadi dengan MLM?

”Dalam MLM, anda menentukan bayaran anda, dalam syarikat korporat atau sistem piramid, bayaran anda dikawal oleh orang atasan atau kedudukan anda”

ADAKAH SHAKLEE SYARIKAT MLM?

YA. Shaklee merupakan syarikat MLM yang berdaftar dan mendapat kelulusan ok..

”Apabila Dr Forrest C. Shaklee, dan dua lagi anak beliau , Forrest Jr. dan Lee Shaklee, membuka Shaklee Corporation pada tahun 1956, bagi tujuan memasarkan makanan tambahan , mereka telah mewujudkan satu pelan pemasaran untuk membantu sesiapa sahaja menjana pendapatan berdasarkan prestasi/kerja mereka serta prestasi pasukan jualan mereka (downline). Model perniagaan baru dipanggil “Multi Level Marketing.” Ini adalah satu model baru dan belum digunakan oleh syarikat-syarikat atau operasi milik keluarga ketika itu”-sumber

Yang bagusnya, shaklee ni bukan paksa-paksa tau..sebaik sahaja anda jadi ahli shaklee anda boleh:

  1. Sekadar menjual produk tanpa merekrut orang
  2. Menjual produk dan merekrut ahli dibawah mereka

Lazimnya, orang yang direkrut adalah pengguna shaklee atau pelanggan mereka juga. Ini usaha yang sangat berbaloi sebab ianya mengajar kita untuk menjadi seorang usahawan dan memupuk sifat kepimpinan. Semakin berjaya ’empayar’ anda, semakin banyak lah juga pemimpin jualan yang anda berjaya didik dan lahirkan.

Network or multi-level marketing means that you sell a lot of products to a lot of people, and you develop and train some of those people to be on your team, who sell a lot of products to a lot of people, and develop and train some of those people to be on your/their team, and so on and so on….you are multiplying yourself while developing and improving your own leadership skills – it’s a win-win. Anyone on your team has the ability to be more successful than YOU.

Jelasnya, jika anda memilih no2 tu bayaran anda lebih besarlah..bidang tugas lebih besar, tanggungjawab lebih banyak, jadi layaklah dapat bayaran lebih kan?

Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya kan? Usaha keras pasti hasilnya lebih lumayan 😀

Inilah shaklee..syarikat MULTI-LEVEL MARKETING yang bukan sahaja membantu menjana pendapatan, tetapi juga mendidik dan melahirkan pemimpin dan usahawan yang berjaya. Jadi semakin bijak juga sebab kena belajar pasal suplemen 😛

more to read:

SHAKLEE PEMENANG ‘BEST BRAND IN MLM’: THE BRAND LAUREATE AWARDS 2014-2015

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE · SHAKLEE RELATED

5 TIPS UNTUK BERJAYA DALAM PERNIAGAAN, HIDUP & KERJAYA. AYUH BANGKIT!

Pernah tengok cerita Monster University? Adaa rasa dah banyak kali tengok dan adaa suka sebab cerita nya membawa banyak unsur positif walaupun karakternya semua pelik hehe..takpalah pelik pun kiut apa..kelakar pulak tu hehe

Dari cerita ini jugalah ada 5 Tips yang kita mungkin terlepas pandang ( bagi yang dah menonton) atau ada yang tak tahu pun sebab tak menonton kan..5 tips berharga untuk berjaya. Bukan perkara asing tapi kita sering terlepas pandang:

  1. SET A GOAL
  2. WORK HARD
  3. PRACTICE
  4. DON’T BE AFRAID
  5. GET GOOD GRADES

SET A GOAL

Dalam apa juga yang kita nak buat, perkara pertama, tetapkan TARGET kita. Main bola ada tiang gol untuk apa? supaya kita menjaringkan gol..itu target setiap pertandingan bola. Nak menjaringkan gol kemenangan. Masa UPSR target belajar sepanjang tahun tu apa? Nak 5 A kan, PMR nak 8 A..Setiap hari kita bangkit dari tidur kita pasang target..hari ni nak makan nasik lemak contohnya..target jugak tu..

Jadi dalam pernigaan atau hidup..tetap kan target anda supaya anda lebih teratur..

  • saya nak pendapatan 5k sebelum umur 25 tahun
  • saya nak kahwin sebelum 30 tahun
  • saya nak beli kereta ESTIMA 2 tahun dari sekarang

tetapkan target anda dengan jelas!

WORK HARD

Dah ada target, ada gol, baru lah kita tahu apa yang nak kena buat kan? Usaha-usaha yang mendorong kepada target kita tadi. Contoh main bola tadi, nak jaring banyak gol kena buat apa? Berusaha memperbaiki prestasi permainan, bertanya, berguru, berlatih..barulah ada usaha namanya. Buat sesuatu diluar zon selesa. baru ada impak,

PRACTICE

Banyakkan berlatih..semakin kerap kita lakukan sesuatu, semakin mahir lah kita nanti..sebab tulah kalau orang yang dah ada pengalaman bekerja lebih senang nak mintak kerja berbanding graduan baru ye tak? Dah lama kerja, dah mahir pun. Sama juga dengan main bola tadi, dah selalu berlatih, mana tak terernya kan? Lepas tu nak tukar kelab pon harga mak datuk mahalnya..hehe

Sama juga dalam perniagaan, tak tahu IT, kerapkan berlatih dengan dunia internet, komputer, telefon pintar..dari 0 boleh jadi terer tau..semua benda pun kalau berlatih insyaAllah ada peningkatan. Tak tahu tulis blog, lama-lama tahu lah kalau selalu buat..buat jer, jangan fikir banyak sangat. 😀

DON’T BE AFRAID

Jangan takut mencuba, jangan takut menempa kegagalan, jangan takut salah, jangan takut diketawakan, jangan takut dengan persepsi orang. Tanpa kegagalan, kita takkan rasa manisnya kejayaan, tanpa kesalahan kita tak tahu apa itu kebenaran. Kalau diketawakan sekali pun biarkan, bukan mereka yang menentukan kejayaan kita..kalau nak puaskan hati semua orang memang tak dapat lah.

Yang paling penting, jangan takut untuk keluar dari ZON SELESA anda! Kalau atuk nenek mak ayah engineer, tak semestinya kita juga harus jadi engineer..cari kemahiran sendiri, minat sendiri dan gilap.

GET A GOOD GRADES

Setiap dari kita pasti nakkan kejayaan. Setelah berusaha, insyaAllah kejayaan akan menanti..dan kejayaan juga subjektif..jika tak seperti yang kita bayangkan, lihat semula..adakah peningkatan yang signifikan dari sewaktu kita bermula dulu? Jika ya, itu juga kejayaan yang besar.

Dari untung RM2 sekarang 200, kan berjaya tu..dari 200 jadi 20k, berjaya kan? Dari UPSR dapat 1 A, sekarang PMR dah boleh dapat 8A, kan jauh meningkat tu..

Dari hidup menganggur sekarang dah dapat kerja dikedai buku, kan ada kemajuan tu..bersyukur dan teruskan berusaha sehingga target akhir kita tercapai. Dalam hidup ni banyak kejayaan yang kita boleh capai setiap hari..jadi luaskan pemikiran.

Ok, ini adaa tinggalkan korang dengan video pendek dari cerita MOnster University..moga bermanfaat!

p/s: Buat semua anak cucu cicit STAR MASTER, jangan berputus harap, usaha yang terbaik dan kecapi hasilnya kelak. Sudahkan perjuangan anda 😀 u can do it!

dedicated to all readers..

 

 

 

SHAKLEE RELATED

SUPLEMEN KINI MAKANAN ‘WAJIB’ RAKYAT MALAYSIA

Supplements as a fact of life

The supplement market has grown to be a massive one, thanks to the unhealthy selection of food that we have now. The hectic urban lifestyle that has pushed us farther and farther away from farmed and home-cooked food has spawned the need for supplements.

Source: Supplements as a fact of life

Adaa terjumpa artikel yang panjang berjela ini di FB sahabat semalam dan rasa sangat terkesan dengan penulisan ni dan sangat berbaloi baca sampai habis sebab ianya sangat relevan dengan keadaan masyarakat kita di Malaysia. Terus laju je tangan ni berkongsi  difb:

artikel suplemen

Apa intipati artikel?

Malas baca lah tuuu…

Pasaran kita kini sarat dengan makanan tambahan/suplemen. Kenapa? sebab cara kehidupan kita kini jauh berbeza dengan 100 200 tahun dulu..sekarang cukup susah nak mendapat makanan yang berkualiti apa lagi yang dimasak sendiri. Semua nak cepat, fast food memanjang kan..kalau ada sekalipun bahan mentah dikedai, kualitinya jauh berbeza..dulu ayam kita makan cacing, sekarang ayam makan apa pun tak tahu, siap kena suntik supaya cepat besar..dulu buah juga bermusim, sesuai dengan alam..sekarang sepanjang tahun ada..dicucuk diperam, macam-macam.

Belum cerita tentang cara dimasak, diproses..semua berbeza..sekarang ni kalau balik kampung, rasa kagum pun ada..nak masak gulai ayam..nenek kita rela menangkap ayam, disembelih, dibersihkan sendiri..kelapa dipetik dari pokok yang ditanam sendiri, dimesin, diperah sendiri..lada, kunyit semua hasil dari kebun kecil dirumah sendiri yang pastinya bebas baja kimia dan 100% natural. Rasanya? memang jauh berbeza..segarnya, manisnya..

Dulu, suplemen ni ape pun orang tak kenal sebab kita tak perlukannya..dah cukup nutrien yang kita dapat dari makanan kita..tapi disebebkan makanan yang semakin merosot kualitinya, kita kena memenuhi keperluan badan dengan suplemen.

Citing the GISSIPrevenzione trial in Italy and Europe involving 11,000 patients who had one heart attack and therefore had very high risk of a second heart attack, Dr Rajen explains that the research arm with patients that were given fish oil had a 45% reduction of a second heart attack.

Sekarang dunia perubatan juga cenderung dan mula melihat potensi dan keperluan suplemen. Sehinggakan kini doktor juga memberikan cadangan suplemen sebagai langkah mencegah serangan penyakit dan mereka juga bersetuju dengan penggunaan suplemen kerana ianya tiada kesan jangka panjang dan berkesan. 

”kalau gitu takyah ada doktor lah”

tidak..dunia perubatan dan suplemen ni dua perkara berbeza. Bila sakit, kita wajib ambil ubat. Adaa sendiri sangat pro klinik ke hospital ke..tapi ada orang yang kurang faham, mereka anggap suplemen sebagai ubat. tidak ye..

Suplemen bukan PENGGANTI MAKANAN ATAU UBAT! Ianya sebagai pelengkap kepada keperluan zat harian kita dan sebagai langkah mencegah daripada sakit dan masalah kesihatan. 

Dengan situasi di Malaysia sekarang, makanan tambahan dah macam wajib..kalau tidak, kita harus menanam, memternak segalanya sendiri bagi memastikan ianya berkualiti. Jika kita mampu, ya, teruskan..malah ia lebih baik. Adaa sendiri mula berjinak-jinak dengan menanam sayur2 asas dirumah..lebih berkualiti dan segar. Mungkin satu masa nanti belajar bela lembu dan ayam pulak kot 😀

Tetapi bagi yang belum dapat buat gitu, fahamilah keperluan anda mendapatkan suplemen. Sekarang, minyak ikan pun dapat merubah hidup seseorang tau. Juga pastikan anda memilih suplemen yang berkualiti dan bereputasi tinggi. Lihat dan kaji syarikat dan produk nya terlebih dahulu ya.

jadi, renung-renungkan ye

*saya pengamal Shaklee hampir 5 tahun dan masih mengamalkan sehingga kini..Shaklee dah bertahan berpuluh tahun lamanya diMalaysia..multivitaminnya sahaja dah berusia 100 tahun tau..tiada keraguan!! Sebab tu adaa masih setia berkongsi kebaikan shaklee 😀 Tak terhad di Terengganu, satu malaysia adaa pos..malah keluar  negara!

 

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::