SHAKLEE RELATED · VIVIX

SET HEALTHY LIVING: PENJIMATAN LEBIH RM390 UNTUK ANDA!

Selalu penjimatan sepuluh ringgit, dua puluh ringgit..paling tinggi seratus kot untuk produk ni..tapi kali ni lebih best terutama yang belum jadi ahli..memang beratus ringgit penjimatan. Apa yang jimat? meh tengok

HEALTHY YOUNG LIVING  (MAY-OCT 2015 ONLY)
HEALTHY YOUNG LIVING
(MAY-OCT 2015 ONLY)

Sekarang ni semua kena GST kan? postage, produk, semua makin mahal..mula-mula dulu pergi pejabat pos, beli sampul prepaid pon rupanya kena GST. Lagi mahal kotak prepaid ..lagi banyak kene GST betul tak..tapi nak buat macam mana, kenalah bayar..tapi kali ni bukan kena bayar lebih..berkurang pulak bayar nya..serius best. adaa sendiri dah beli set ni memang puas hati.

Apa bagusnya vivix?

VIVIX ni formulasi terunggul dari Shaklee..bahan yang digunakan bukan calang-calang didapati. Pernah dengar resveratrol? Resveratrol telah menjadi fenomena sebelum ni dan beribu kajian serta jurnal dikeluarkan berkenaan bahan yang dikatakan dapat mengubati banyak penyakit. Tak caya?

Kalau dilihat diluar negara, makanan tambahan resveratrol ni dah lama dipasarkan dan mendapat sambutan yang luar biasa! Di Malaysia, mungkin kurang tahu..mungkin sebab kos pembuatan yang agak mahal jadi ianya kurang dihasilkan disini. Lihat apa kata mereka:

 

resveratrol

Itu baru sedikit kebaikan resveratrol tapi bayangkan, ianya menjadi fenomena! sekarang, tentang vivix pula:

Slide3

 

Kalau resveratrol dah hebat, vivix 10 kali ganda dari itu. Anda bayangkan ajalah..ini adaa boleh katakan best selling produk tau sebab keberkesanannya dalam pelbagai masalah kesihatan. Adaa sendiri sangat suka siap chenta lagi vivix ni. sungguh!

vivix poster

VIVIX 3

Ini baru sedikit ye manfaat yang boleh didapati dari vivix. Ada banyak lagi.

  • memutihkan kulit
  • masalah merokok
  • Masalah berat badan
  • Kulit berjerawat
  • Resdung kronik
  • Masalah kulit kusam, jeragat
  • Masalah rambut gugur
  • Masalah prostat
  • Tekstur kulit..dan banyak lagi!

Jadi, bagi adaa VIVIX ni macam satu bonus..Rasa berry yang sedap, dan dapat pelbagai kebaikan dalam satu sudu. Mudah.

Bagi yang belum cuba, cubalah..mesti jatuh hati nanti..tapi ingat ya, apa juga yang kita makan, ubat ke, supplement ke..ambil sekurang-kurangnya 3 bulan untuk tindakbalas dengan tubuh. Jangan terlalu gopoh untuk kesan yang hebat. Sabar..baru tahu kehebatannya. Sebotol boleh tahan 1 hingga 1 bulan setengah. lama kan? Untung!

Lebih baik beli sesuatu yang berkesan dari menghabiskan beratus ringgit pada produk yang belum tentu hasilnya. Adaa dah cuba dan sebab tulah masih setia dengan shaklee selepas hampir 5 tahun!

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015  boleh hubungi adaa ye. SET INI DARI MAY-OCT SAHAJA TAU. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements
SHAKLEE RELATED · VIVIX

VIVIX MEMUTIHKAN, MENGURANGKAN JERAGAT DAN PIGMENTASI

Slide4

Selamat berhujung minggu! Hari ni nak cerita tentang vivix lagi. Ramai yang mencari produk memutihkan kulit tapi kebanyakkannya hanyalah memberi kesan sementara dan tak kurang juga berbahaya. Terlalu banyak bahan kimia, bahan terlarang semata-mata ingin memberikan kesan drastik kepada kulit. Bahaya tau kalau putih serta merta ni..

putih dalam 4 hari

putih dengan sekali sapuan

putih dalam masa 7 hari

Kulit kita mengambil masa sekurang-kurangnya 90 hari untuk sel berganti..jadi jangan terlalu ghairah untuk kelihatan putih berseri sehingga membahayakan diri anda. Pilih produk yang benar-benar selamat ok?

Warna kulit kita berbeza antara satu sama lain. Ianya ditentukan oleh pigment yang dipanggil melanin. Enzim utama yang terlibat dalam penghasilan melanin adalah ‘tyrosinase’ . Setiap orang mempunyai warna kulit yang berlainan, ada yang gelap, ada yang kuning, ada yang putih merah, ada yang sawo matang..macam-macam.

FAKTOR YANG MEMPENGARUHI WARNA KULIT

  • Genetik dan bangsa; ini yang menentukan berapa banyak melanosomes dalam setiap melanocyte, bilangan melanosit ,dan bagaimana dan di mana ia diedarkan dalam setiap lapisan kulit. Lain bangsa, lain warna kulitnya..contohnya orang melayu sawo matang kebanyakannya, orang cina putih.
  • Faktor-faktor persekitaran yang mempengaruhi pengeluaran pigmen pada kulit seperti cahaya matahari dan sinaran uv.

Kebanyakan produk pemutih dipasaran menggunakan hydroquinone tetapi sejak isu keselamatan berkenaan bahan ini dipersoalkan, pengeluar mula mencari bahan alternatif yang lebih selamat dan semulajadi seperti:

  1. Flavanoid– bahan semulajadi yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan, seperti soya. Ianya mempunyai kesan biologi terhadap manusia dan haiwan (kesan baik)

2. RESVERATROL– subkumpulan flavanoid yang dapat menghalang penghasilan enzim tyrosinase secara terkawal dan selamat. Ini membantu pengeluaran melanin secara terkawal.

3. Piceatannol – bahan yang diperolehi daripada Resveratrol. Kajian menunjukkan ianya dapat menghalang pigmentasi akibat sinaran Uv yang berlebihan.

 

BAGAIMANA PRODUK PEMUTIH KULIT BERTINDAK?

  • Mengurangkan pengeluaran enzim ‘tyrosinase’
  • Meningkatkan penyingkiran lapisan sel-sel kulit mati untuk menghapuskan lebihan melanin.
  • Penyebaran melanin secara lebih nipis dan sekata; ini dilakukan dengan mengawal gen MITF yang menghasilkan protein dimana protein inilah yang membantu menggerakkan melanin daripada melanosit kepala sel kulit yang lain.
  • Mengurangkan jumlah melanosome yang sedia ada.

 

BAGAIMANA PULA VIVIX MEMBANTU MEMUTIHKAN KULIT?

Tadi adaa ade sebut tentang resveratrol dan peranannya dalam proses pemutihan kulit. Resveratrol merupakan salah satu ‘keajaiban sains’ yang mendapat perhatian dunia tentang keberkesannya dalam mengubati pelbagai penyakit dan betapa hebatnya kuasa resveratrol dalam bidang perubatan , kesihatan dan kecantikan. Beribu kajian dan jurnal telah dihasilkan berkaitan fungsi dan keberkesanan malah keselamatan resveratrol ni.

Resveratrol sahaja sudah cukup berkuasa. Tetapi dengan vivix, anda dapat lebih daripada itu.

Slide3

Bayangkan hanya dengan 1 sudu kecil vivix, anda dapat kesan 10x lebih hebat daripada resveratrol sahaja.

Adakah ianya selamat? Ya. Shaklee diiktiraf selama berpuluh tahun sebagai syarikat yang mesra alam, semulajadi, berkesan dan sentiasa dekat dengan alam.

DR.SHAKLEE 1

inilah sebabnya adaa yakin shaklee selamat dan berkesan untuk semua 😀

OFFER

 

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
CINCH · GLA · KURUS · LECITHIN

PROMOSI APRIL BAKAL BERAKHIR!

Pejam celik dah 27hb April dah hari ni.termasuk hari ini bermakna tinggal 4 hari sahaja lagi untuk promosi terhebat april!

Alhamdulillah bulan ni ramai yang mencari set kecantikan kulit dan pastinya untuk kesihatan umum. Bagi yang masih belum tahu promosi bulan ni, masih ada masa lagi.

promo april 2

promo april 2015Bagi yang nak menurunkan berat badan, inilah masa yang sesuai sebab dua promo terhebat ada depan mata ni..jarang-jarang shaklee buat promo untuk Cinch dan Lecithin ni. Ambil peluang sebelum April berakhir ok?

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

 

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Uncategorized

FOLLOW KAMI DI INSTAGRAM JOM!

Bagi yang takda facebook, malas nak buka blog, tapi suka hadap Instagram, jom follow Adaa untuk info-info dan poster-poster berinformasi setiap hari. senang aja, klik klik je

MYINSTAGRAM

Cara follow?

cuma klik https://instagram.com/adaashaklee/ dan klik FOLLOW, siap! atau, buka aja instagram anda dan ‘search’ @adaashaklee mesti jumpa dan klik follow ok?

temui kami disana ya!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE · SHAKLEE RELATED

SESI MAGIC STAR MASTER: REBUT PELUANG JANA PENDAPATAN!

Pagi ini Adaa bersiaran dari Kuala Pilah negeri sembilan..semalam di seremban, hari sebelumnya di Terengganu..masa yang singkat tapi Alhamdulillah Adaa gembira dapat gunakan sebaiknya.

Bulan ni Shaklee menawarkan pelbagai insentif buat semua ahli dan pastinya, dalam situasi semua dimomokkan dengan harga barang yang meningkat, taraf hidup makin tinggi  peluang untuk mendapat insentif ini dipandang sangat berharga..dan memang betul pun, ianya memang berharga..siapa nak bagi percuma ye tak?

Adaa pandang peluang ini sebagai sesuatu yang patut dikongsi dan Alhamdulillah, dimudahkan untuk bertemu dengan beberapa orang ‘anak’ dari Star Master, empire shaklee Adaa yang semakin berkembang. Sebelum ni sepanjang adaa bersama shaklee hampir 4 tahun ni, boleh dibilang berapa kali jer adaa buat coaching secara face-to face..selebihnya semua secara online sahaja..95% secara online. Kali ni peluang dah ada depan mata, Allah nak mudahkan, apa lagi, jangan dilepaskan 😀
image

Seorang dari anak star master adaa duk sebelah rumah je, biras Adaa..hari-hari pun boleh coaching hehe..2 april yang lepas, pertama kali Adaa jumpa kak Zan dari Kuala Terengganu..kak zan baru sangat jadi ahli dan adaa bersyukur dapat membantu kak zan. InsyaAllah lepas ni lebih mudah untuk bertemu dan adaa doakan kak zan akan segera dapat 4 angka 😀
image

Dan semalam, 4 april adaa bertemu downline dari Kuantan..adaa dari Terengganu, mereka dari Kuantan, tapi bertemu di Seremban. Siapa sangka kan..hajat nak pergi kenduri kawan di dewan DAto’ Haji Maiden, rupanya dewan tu depan rumah mak mertua Adaa jer..apa lagi..singgah lah ..
image

 

Ini sangat istimewa sebab bukan sekadar dapat berjumpa downline, mereka pun dapat bertemu mak mertua adaa dan merasa masakan orang negeri sembilan..ha mahal tuuu..

Pertama kali jumpa face-to-face tapi Adaa rasa macam dah lama kenal..sangat gembira sebenarnya..jumpa adik-adik yang sangat ramah..teringat dekat arwah Ayu..kalau dia masih hidup umur dia dah 28 tahun pun..adaa rasa pertemuan ni bukan sekadar untuk bisnes, tapi lebih pada ikatan silaturrahim..macam keluarga baru..

Adaa betul-betul doakan mereka berjaya dan adaa doakan mereka menjadi New Supervisor bulan ni. Pasangan yang sangat ramah dan mesra 😀 InsyaAllah april ini bakal jadi bulan terbaik untuk mereka.

Walaupun tanpa pen dan kertas, hanya
borak2..tapi banyak yang sempat dikongsikan dan semoga bermanfaat buat mereka. InsyaAllah..ameen..

All da best to u!!

Peluang untuk jana pendapatan ni sebenarnya lebih baik jika dikongsi bersama..jika anda salah seorang yang ingin jana pendapatan seperti mereka, tetapi ragu..jangan mengalah dulu..lihat potensi diri anda..tak cuba tak tahu kan?

Bisnes online ni juga bukanlah memerlukan kelulusan yang tinggi atau degree atau master ke PhD ke..bagi adaa cukup sekadar anda ada kemahuan dan ingin buat yang terbaik.

apa yang anda perlu untuk mula seperti mereka?

  1. Jadi ahli dengan bayaran RM80 sahaja

  2. Internet connection

itu sahaja sebagai permulaan..yang lain kita boleh belajar ..adaa juga bermula dari 0, kalau adaa boleh, kenapa anda tak? Stok? tak perlu berhabis 10k 20k untuk stok..setiap kali pelanggan anda order, boleh minta shaklee poskan secara terus. tak susah kan?

Nak dapat hasil perlukan usaha yang berterusan walaupun kecil..jangan berkobar dan mengejar usaha yang besar tapi tak tertanggung dan putus asa ditengah jalan. Berniaga apa pun perlukan kesabaran..yang penting kita mahu terus belajar dan berusaha. Jangan gopoh.

Satu lagi yang PALING PENTING, belajar memerlukan guru..begitu juga berniaga..perlukan MENTOR..pilih mentor yang tepat, yang betul-betul boleh membantu anda. Walaupun begitu, 90% adalah dari diri anda, mentor cuma menunjukkan jalan yang 5% 10% tadi je lagi.

Yang pasti, dimana ada kemahuan yang tinggi, pasti Allah mudahkan..Bulan ni adaa buka cuma 10 tempat untuk mereka yang ingin bernaung di bawah empire STAR MASTER. exclusive 10 spots. siapa cepat dia dapat!

InsyaAllah, bulan ni adaa berdoa ramai lagi leader bakal dilahirkan. Tunggu dan lihat ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

TIPS KURANG BERAT BADAN: DETOKS+PROTEIN+LECITHIN= KURUS!

Salam hari Jumaat (boleh ke?) hehe Hari ni Adaa nak share pasal kurus mengurus, menyingkirkan lemak..disebabkan kebanyakan customer tercari-cari produk untuk slim, ha..inilah Adaa nak bagitahu apa yang anda perlukan, dengan cara yang betul, InsyaAllah, bukan sahaja boleh slim, malah sihat!

 

credit

 

Basically utk diet.. Anda perlu

SET KURUS SHAKLEE
SET KURUS SHAKLEE

 

Detoks (Alfalfa/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) +Lecitin

 

  1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kena detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

 

Utk detoks, anda boleh mengamalkan pengambilan Herblax. Herblax merupakan julat lembut yang sangat membantu dalam proses penyingkiran dan pembersihan usus. Ini taida cirit birit ya..malah ianya sangat melegakan!

Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan. Jadi lebihkan pengambilan sayuran dan buahan serta serat organik atau semulajadi yang anda boleh dapatkan dipasaraya. Dengan pengambilan serat yang mencukupi, digabungkan dengan herblax serta air yang mencukupi, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..


 

Bab yang ‘melabur’ tuh mmg btol..bagi wanita yang baru melahirkan anak selalunya mengalami masalah sembelit dan pengambilan fiber+lecithin+herblax memang sangat membantu..

Tentang Cinch pula, cinch shaklee ni sangat istimewa kerana mengandungi formulasi unggul iaitu “leucine’. Ianya bertindak untuk memelihara dan mengekalkan otot sepanjang proses penurunan berat badan. Biasa kan tengok orang sekejap kurus, sekejap gemuk atau lazim kita ketahui sebagai ‘yo-yo effect’. Salah satu punca ialah, semasa proses penurunan berat badan tu, hanya air dan otot yang hilang, jadi cepatlah badan tu naik semula. Kalau otot kita kekal, jadi yang hilang adalah lemak. Semakin banyak otot yang kita ada, semakin banyak lemak yang dibakar dan sekaligus membantu menurunkan berat dengan lebih berkesan.

Tentang lecithin pula, nanti adaa akan kongsikan video insyaAllah 😀 saksikan sendiri ok?

tunggu esok tau…:D

Bagi yang nak mencuba, ini masa terbaik anda sebab ada promosi berganda!

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SET tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::