SHAKLEE RELATED

SEMUT MERAH MELEGAKAN SAKIT SENDI?

Biar betul?? Makan semut pun ada khasiat ke? huhu

Adaa ‘dating’ dengan En.Google, cari macam-macam info sekali jumpa pasal semut merah..siap ada kebaikan dari segi kesihatan tau..

SEMUT MERAH: EHSAN GOOGLE
SEMUT MERAH: EHSAN GOOGLE

Biasa dengar orang makan belalang kunyit, cengkerik, ada tempat seperti Vietnam makan kala jengking dan macam-macam serangga..tapi tak pernah pula adaa tahu ada juga orang yang makan semut ni.

TAHUKAH ANDA?

  • Di sesetengah negara terutamanya Timur, kanak-kanak diajar untuk membiakkan semut merah
  • Semut ini susah ditangkap kerana saiznya yang kecil
  • Gigitan semut ini dikatakan dapat melegakan sakit sendi

Sebagaimana serangga lain, semut juga kaya dengan protein dan pelbagai nutrisi antaranya

Semut

Protein: 13.9 grams

Lemak: 3.5 grams

Karbohidrat: 2.9 grams

Walau bagaimanapun, jika dibandingkan dengan haiwan lain yang juga kaya dengan protein, contohnya salmon, dah pasti kandungan protein dalam Salmon lagi tinggi. Tetapi semut mengandungi rendah lemak berbanding Salmon tau!

Salmon (100g)

Protein:  25.44 grams

Lemak: 8.13 grams

Karbohidrat: 0

Siapa sangka, semut yang kecil tu pun sangat bermanfaat..Maha Besar Allah yang menciptakan sesuatu dimuka bumi ini..segalanya dengan tujuan tertentu dan tidak sia-sia ..

*sayakagum

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::
Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · VIVIX

VIVIX MELEGAKAN SAKIT SENDI

Selalunya adaa bercerita tentang VIVIX dan kecantikan kulit, kelangsingan, diabetes, asma dan banyak lagi tetapi ramai yang orang belum tahu, kebanyakan pelanggan adaa menggunakan dan mengamalkan vivix untuk slip disc, arthritis, dan sakit sendi.

sebelum adaa bercerita lebih, jom tengok testimonial ini dahulu.

 

TESTIMONIAL VIVIX
TESTIMONIAL VIVIX

Ini adalah antara testimonial penggunaan vivix untuk mengatasi masalah sakit sendi dan ini pula adalah antara sakit sendi yang biasa kita tengok

SAKIT SENDI
SAKIT SENDI

Bagaimana VIVIX mengatasi sakit sendi?

VIVIX dirumus daripada 4 bahan utama iaitu

1)Polygonum Cuspidatum

Sumber yang unggul bagi Resveratrol
•Akarnya (“He Sho Wu”) kaya dengan kandungan resveratrol
•Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun
•100% semulajadi
•Min. 98% tulen
•100% bebas emodin = Selamat dan Mudah diterima oleh tubuh

2)Anggur Muscadine

muscadines-sm

  • Lebih Kromosom : 20 berbanding19 kromosom dalam anggur biasa- Membantu melanjutan usia
  • Kuasa Antioksidan- 40 X lebih tinggi
  • Polifenol yang penting dalam Anggur Muscadine : Elagik Asid, OPCs (oligomerik proanthocyanidins) & Kuercetin
  • anti-kanser, antioksidan, anti-inflamasi
     

Kebaikan Polifenol Anggur Muscadine

  • Anti-kanser
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Mengurangkan komplikasi diabetes
  • Mengurangkan risiko bronkitis & penyakit lelah

3)Elderberi Eropah

elderberry

 

Beri ini mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, bersifat anti radang, kaya dengan Vitamin A, B dan C serta nutrien asli seperti asid, asid amino, caratenoid, tannin, dan rutin.

ia juga membantu menguatkan sistem imun, melawan jangkitan virus, merendahkan kolesterol dan memberi kesihatan kardiovaskular selain daripada mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4)Lobak Ungu

purple carrot

Mengandungi polifenol Anthocianin yang amat berkuasa untuk:

  • Antioksidan
  • Anti-inflamasi
  • Agen Anti-bakteria
  • Mengurangkan kolesterol Kebaikan kesihatan
  • Meningkatkan fungsi imun
  • Meningkatkan penglihatan visual
  • Antibiotik semulajadi
  • Melindungi daripada penyakit jantung

 

 

itu manfaat secara general..dalam 4 ramuan utama vivix ini, 3 daripadanya mempunyai sifat anti radang yang kuat iaitu PURPLE CARROT, ELDERBERRY & MUSCADINE GRAPE

PURPLE CARROT– ia adalah sumber terbaik VITAMIN A, dan mengandungi fitokimia termasuklah caratenoids.

Ia juga mengandungi ANTHOCYANINS, sejenis antioksidan yang mustajab. Anthocyanins  inilah yang memberikan warna merah menyala, biru dan ungu pada buah-buahan, dan sayur-sayuran. Dalam lobak ungu atau purple carrot ini, anthocyanins bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan tinggi. Kajian terkini menunjukkan bahan ini mempamerkan banyak aktiviti biologi seperti antioksidan, anti radang, anti microbial dan anti-carcinogen. Sifat antiradang inilah yang banyak membantu dalam memulihkan sakit sendi. 

ELDERBERRY–  Seperti juga lobak ungu, beri ini juga mempunyai kandungan ANTHOCYANINS yang sangat tinggi. ia bukan sahaja bertindak sebagai antiradang tetapi juga dapat megurangkan simptom flu, sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema dan influenza.

sebab itulah vivix mampu mengurangkan sakit sendi 😀 Bayangkan, dari 4 bahan utama, 3 daripadanya mempunyai sifat anti radang yang sangat kuat. Jadi tak hairanlah kalau dengan pengambilan selama 2 minggu sahaja mampu mengurangkan sakit sendi dan arthritis kan?

OFFER

ingin rebut tawaran hebat ni? jom!

Untuk mendapatkan promosi JULAI 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED · VIVIX

SLIP DISC DAN CARA MENANGANINYA

Sejak akhir-akhir ni semakin banyak kes slip disc yang Adaa dapat..dulu tak tahu pun apa itu slip disc tapi sekarang dah makin tahu..dan disebabkan mereka ni customer adaa, dah pasti mereka mencari cara untuk menangani dan merawat slip disc dari sudut penggunaan suplemen. Adakah yang sesuai?

APA ITU ‘SLIPPED DISC’?

Tulang belakang kita terdiri dari 26 tulang (vertebra ) yang ditampung oleh cakera . Cakera atau disc ini melindungi tulang dengan menyerap kejutan atau hentakan daripada aktiviti harian kita seperti berjalan, mengangkat, dan berpusing . Dalam kata mudah, ianya seperti kusyen yang menyerap hentakan dan mengelakkan dari kecederaan.

slip disc
slip disc

Setiap cakera mempunyai dua bahagian iaitu, bahagian dalaman yang lembut seperti agar-agar dan bahagian luar yang keras. Kecederaan atau cakera yang lemah boleh menyebabkan bahagian dalaman cakera itu terbonjol keluar. Inilah yang dikenali sebagai ‘slipped disc’ atau ‘herniated dics’. Ini menyebabkan kesakitan dan ketidakselesaan. Jika cakera ini menekan salah satu saraf tulang belakang, anda mungkin mengalami rasa kebas dan sakit di sepanjang saraf tersebut. Dalam sesetengah keadaan yang lebih teruk, anda mungkin memerlukan pembedahan untuk membuang atau memulihkan ‘slipped disc’ tersebut.

SLIP DISC
SLIP DISC

APAKAH PUNCA TERJADINYA ‘SLIPPED DISC’?

‘Slipped disc’ boleh terjadi apabila bahagian luar cakera menjadi lemah atau koyak dan menyebabkan bahagian dalam menyelinap keluar. Lazimnya semakin umur seseorang meningkat, risiko untuk terjadinya ‘slipped disc’ ini lebih tinggi. Pergerakan tertentu juga boleh menyebabkan ‘slipped disc’ contohnya ketika sedang berpusing atau ketika mengangkat dan mengalihkan objek berat. Apabila kita mengangkat objek berat dan besar, kita meletakkan satu tekanan atau beban pada tulang belakang kita dan ini boleh menyebabkan kecederaan. Mereka yang sering terlibat dengan aktiviti lasak atau mempunyai pekerjaan yang sangat mencabar kekuatan fizikal juga mungkin berisiko tinggi untuk mendapat ‘slipped disc’. Individu yang berlebihan berat badan juga berisiko tinggi kerana terpaksa membawa berat tambahan. Otot-otot yang lemah dan gaya hidup yang tidak aktif juga menyumbang kepada ‘slipped disc’ ini. Mereka yang berusia 35 hingga 45 tahun lebih cenderung untuk mengalami masalah ini kerana cakera akan mula kehilangan kandungan air atau bendalir pelindung seiring dengan peningkatan usia.

APAKAH SIMPTOM ‘SLIPPED DICS’?

Simptom slipped disc termasuk : slip disc 6

  • kesakitan dan kebas, paling biasa pada satu bahagian badan
  • kesakitan yang meliputi lengan dan / atau kaki
  • kesakitan yang lebih teruk pada waktu malam
  • sakit yang bertambah teruk selepas berdiri atau duduk
  • sakit apabila berjalan jarak dekat
  • kelemahan otot yang tidak dapat dijelaskan
  • kesemutan, sakit , atau radang di kawasan yang terjejas

CARA MENCEGAH ‘SLIPPED DICS’

Berikut adalah perkara yang boleh diamalkan untuk mencegah kecederaan tulang belakang:

  • Senaman yang kerap boleh meningkatkan kekuatan otot.
  • Senaman tulang belakang dibahagian yang lebih rendah terutamanya adalah penting untuk mengelakkan kecederaan berulang kembali .
  • Gunakan teknik yang betul semasa melakukan senaman berat dan kerja berat, termasuk mengangkat dan mengalihkan barang.
  • Elakkan mengangkat berat sambil berbongkok dan berpusing secara serentak.

Penggunaan pendakap tulang belakang atau korset semasa mengangkat berat adalah dinasihatkan. slip disc 7 Ini penting bagi memastikan tubuh dan tulang belakang kita berada dalam posisi yang betul semasa mengangkat barang. Pastikan postur badan sentiasa dalam keadaan yang betul.   slip disc 3 slip disc 5   slip disc 4

CARA RAWATAN YANG SESUAI?

  1. Rawatan Thermal – bertujuan untuk mengurangkan sakit
  2. Steroid – suntikan steroid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan untuk kesakitan biasa
  3. Fisioterapi –  Kaedah senaman yang dijalankan bersama pakar untuk menguatkan otot temasuklah menggunakan tuala panas pada bahagian yang sakit.
  4. Pembedahan – Langkah terakhir di mana disc yang terkeluar akan dikikis.Untuk kes yang serius,Kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang

ADAKAH SUPLEMEN YANG SESUAI?

SET SENDI & SLIPPED DISC
SET SENDI & SLIPPED DISC

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET -Formulasi khas untuk sendi. Membantu memelihara ligament (tisu penyambung) yang sihat, menyokong keselesaan sendi dan meningkatkan kesan kusyen. Kesan boleh dirasai seawal 5 hari penggunaan dan disahkan secara klinikal. OSTEMATRIX– Sumber kalsium yang penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligament istimewanya Ostematrix dari Shaklee ini kerana lengkap dengan magnesium dan Vitamin D. Magnesium membantu penyerapan kalsium dan membantu menguatkan tulang. Vitamin D merangsang penyerapan kalsium dengan optimum. OMEGA GUARD– Mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi. Bertindak sebagai pelincir pada sendi. VIVIX™ -Merupakan agen anti penuaan di mana menjaga keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko Slipped Disc. Menyokong kesihatan sendi dan menyokong kesihatan menyeluruh. VIVIX merupakan formulasi TERUNGGUL dari Shaklee yang membantu kesihatan dengan 4 mekanisme tindakan. Ia juga memperbaiki sel seawal peringkat DNA lagi.   NAK DAPATKAN HARGA PROMO? JAN 2015 PROMO   ATAU UNTUK LEBIH PENJIMATAN   JAN 2015 PROMO 2   Untuk mendapatkan promosi JAN 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian SET SENDI & SLIPPED DISC atau PRODUK SECARA INDIVIDU (ALA CARTE) menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai) Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI esell order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
OMEGA GUARD

NOVEMBER PROMOSI TERHEBAT!

Bismillah..bulan ni Adaa akann bersiaran setiap hari insyaAllah demi visitor tersayang hehe azam ni nak bagi info2 menarik sepanjang november.

Sebagai pembuka tirai November, macam biasa adaa nak bagitahu apa promosi dari Shaklee..kali ni memang best..dari kanak-kanak ke dewasa ke orang tua semua boleh ambil tau..

Apa dia promosi terhebat tu?

image

Inilah dia…omega ni banyak sangat kegunaan..dan selalunya customer adaa ambil untuk pelbagai tujuan

Ada yang nak tingkatkan IQ dan daya focus anak-anak

Ada yang nak menyingkirkan lemak degil dan menurunkan berat badan..nak kempiskan perut buncit juga.

Ada yang ambil untuk sakit-sakit sendi.

Ada yang ambil untuk darah tinggi, pelincir sendi dan pelbagai lagi.

Memang terbaik..insyaAllah adaa akan bagi lebih info tentang OMEGA bulan ni ye.

image

Ini salah satu sebab adaa dating dengan omega dulu..sepanjang pregnant ambil omega untuk kawal gula dalam darah..dan hasilnya adaa bebas dari gestational diabetes 🙂

Ok nanti kita cerita apa lagi bestnya omega ni ye..

Untuk pembelian Omega Guard menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
GLA

Benarkah GLA dapat merawat kulit bermasalah?

Ada sesiapa tahu apa tu GLA?

Gamma linolenic acid is a fatty substance found in various plant seed oils such as borage oil and evening primrose oil. People use it as medicine.

Supplement kegemaran Adaa lepas bersalin salah satunya ialah GLA..sebab bila mengandung kulit jadi teruk, jeragat sana sini, hormon pulak mcm roller-coaster kan..jadi emosi pon mudah terganggu..bila masuk pulak anak umur dua bulan, hormon mula nak reset so rambut pulak mula gugur..kalo tak biasa memang risau lah kan, tapi sebab dah anak tiga, jadi dah boleh agaklah perkara2 macam ni..

Sebenarnya GLA ni terlalu banyak khasiat, tetapi kebanyakan daripada kita cuma tahu ianya baik untuk kulit dan masalah wanita..banyak lagi khasiat GLA ni sebenarnya tau..

Gamma linolenic acid (GLA) is used for conditions that affect the skin including systemic sclerosis, psoriasis, and eczema. It is also used for rheumatoid arthritis (RA), polyps in the mouth, high cholesterol and other blood fats, heart disease, metabolic syndrome (Syndrome-X), diabetic nerve pain, attention deficit-hyperactivity disorder (ADHD), depression, depression after childbirth, chronic fatigue syndrome (CFS), and hay fever (allergic rhinitis). Some people use it to prevent cancer and to help breast cancer patients respond faster to treatment with the drug tamoxifen. here

Dulu adaa pon ingat GLA cuma untuk segala yang berkaitan dengan kulit, tapi rupanya boleh membantu kemurungan selepas bersalin, kolesterol tinggi, ADHD dan masalah sendi..ini semua penyakit yang sangat lazim dengan kita kan..

esp+gla

Ok itu tentang kelebihan GLA..untuk menjawab persoalan tajuk entry adaa kali ni, sah2 lah betul kan GLA dapat merawat kulit..hehe ye ke?

Beautiful skin requires a very special essential fatty acid called Gamma Linolenic Acid, also known as GLA. GLA builds better, more beautiful skin from the inside out.

bukan sebarang2 fatty acid ye..fatty acid yang lain contohnya omega-3 omega 6..ini specific tau untuk kulit, GLA. 

GLA ni merupakan fatty acid yang sangat penting untuk kita sebab badan kita tidak menghasilkannya dan kita perlu mendapatkan GLA ni dari apa yang kita makan. Tetapi disebabkan sekarang ni makanan kita pon dah banyak yang diproses dan pastinya tidak semulajadi atau segar, jadi walaupun kita makan makanan yang ‘konon’nya tinggi asid lemak GLA ni, kita tidak mendapat khasiat atau keperluan yang secukupnya. sebab tulah perlu supplemen..

RAHSIA KEREMAJAAN

rahsia lah sangat ye tak? dalam satu kajian, wanita muda yang diberikan  GLA menunjukkan bahawa dalam tempoh kurang daripada 60 hari, kulit mereka kekal lembap atau tidak kering. Malah ada diantara mereka ni yang awalnya mengalami ruam kulit dan kerengsaan telah pulih daripada masalah tersebut. GLA membantu kulit kita lebih lembap (moist) dan berseri (glowing). Jumlah GLA yang sepatutnya diambil ialah 500mg setiap hidangan. Yang bagusnya, GLA SHAKLEE menepati jumlah tersebut 😀

MENOPAUSE 

menopauseBagi wanita yang sudah menopause, kebolehan untuk menukarkan asid lemak dari makanan yang kita makan kepada GLA sudah berkurangan. sebab tulah kulit mula nampak tua, hilang seri dan berkedut. Dengan cuaca di malaysia ni lagi lah..membuatkan kulit nampak kusam, kering dan tidak sihat. Jadi kenalah ambil GLA sebagai makanan tambahan 😀

RUAM DAN ECZEMA

Ini satu lagi masalah yang sangat sinonim dengan kita..Adaa rasa kebanyakan yang ambil GLA pon sebab masalah inilah

Skin disorders like eczema, psoriasis, rosacea, dermatitis, cradle cap, acne and dry skin occur when we are deficient in GLA

GLA sangat penting bagi mengekalkan fungsi kulit..memberi kelembapan. Jadi jika kurang GLA, kulit akan mudah kering, gatal dan meruam.

Bagi yang mengalami masalah eczema, cuba amalkan 500mg GLA ini selama 3 bulan dan insyaAllah anda akan nampak kesan yang positive.

Ramai juga yang bertanya pada adaa tentang eczema pada bayi dan kanak2..nak bagi makan supplemen mcm kecik sangat lagi kan, nak sapu krim2 banyak bahan kimia pulak..jadi ibu pon buntu..apa yang ibu2 boleh buat, sapukan kira2 sesudu kecik minyak GLA yang mengandungi 500mg GLA dua kali sehari selama 6 minggu..mesti cun kulit baby hehe. Kalau guna GLA shaklee, sekali sapu tuh pecahkan sebiji kapsul dan sapu..buat dua kali sehari selama 6 minggu.

SUNBURN

ha..dah namanya malaysia, cuaca panas mcm oven kan, so sunburn ni dah biasa sangat..jadi nak elokkan kulit bolehlah ambil GLA ni..lebih bagus amalkan setiap hari sebagai pencegahan daripada kulit terbakar teruk bawah cahaya matahari

Jadi, betullah GLA sangat membantu dari segi kecantikan kulit, apatah lagi kesihatan..:D So, dapatkan GLA yang terbaik dipasaran ok?

GLA promo

moga bermanfaat

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Uncategorized

Testimonial Advanced Joint Health Tablet: Kesan seawal 5 hari!

Bulan ni dan bulan lepas jarang dapat menulis atau share hari2..pregnancy kali ni betul2 mencabar, bukanlah mencabar apenye..cuma alahan nye lebih teruk berbanding dua kali sebelum ni..melepek aje..insyaAllah dah masuk 2nd trimester nnt lebih sihat dan bersemangat hehehe

Ok, bulan ni promosi Advanced Joint Health Tablet..ada yang tanya, ini utk orang2 tua je ke? Mestilah tak ye..orang muda pon boleh ambil..sebab sakit sendi ni bukan kira umur..yang muda2 ni lagilah, tekehel sana, seliuh sini, macam2 kan..so memang besar manfaatnya untuk semua. Ada juga yang ambil untuk bekalan ke Tanah Suci..supaya ibadah boleh dijalankan dengan lebih baik dan tidak terganggu..Alhamdulillah 🙂

So kali ni Adaa just nk share a few testimonial dari pengguna joint tablet ni..meh2 baca 😀

testi ajht 2 testi ajht 3 testi ajht 4 testi ajht 5

 

Ini baru sikitlah dapat adaa kongsikan pagi ni..dan pastinya, bagi yang nak mencuba, inilah masanya sbb harga runtuh!!

Sebotol untuk kegunaan sebulan,  jadi kalau grab buy 6 free 1 memang untung sebab tahan 7 bulan..dan yang paling penting harga lebih murah dari biasa, berganda2 murahnya..so, buat pilihan yang bijak 😀

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::