OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED · VIVIX

SLIP DISC DAN CARA MENANGANINYA

Sejak akhir-akhir ni semakin banyak kes slip disc yang Adaa dapat..dulu tak tahu pun apa itu slip disc tapi sekarang dah makin tahu..dan disebabkan mereka ni customer adaa, dah pasti mereka mencari cara untuk menangani dan merawat slip disc dari sudut penggunaan suplemen. Adakah yang sesuai?

APA ITU ‘SLIPPED DISC’?

Tulang belakang kita terdiri dari 26 tulang (vertebra ) yang ditampung oleh cakera . Cakera atau disc ini melindungi tulang dengan menyerap kejutan atau hentakan daripada aktiviti harian kita seperti berjalan, mengangkat, dan berpusing . Dalam kata mudah, ianya seperti kusyen yang menyerap hentakan dan mengelakkan dari kecederaan.

slip disc
slip disc

Setiap cakera mempunyai dua bahagian iaitu, bahagian dalaman yang lembut seperti agar-agar dan bahagian luar yang keras. Kecederaan atau cakera yang lemah boleh menyebabkan bahagian dalaman cakera itu terbonjol keluar. Inilah yang dikenali sebagai ‘slipped disc’ atau ‘herniated dics’. Ini menyebabkan kesakitan dan ketidakselesaan. Jika cakera ini menekan salah satu saraf tulang belakang, anda mungkin mengalami rasa kebas dan sakit di sepanjang saraf tersebut. Dalam sesetengah keadaan yang lebih teruk, anda mungkin memerlukan pembedahan untuk membuang atau memulihkan ‘slipped disc’ tersebut.

SLIP DISC
SLIP DISC

APAKAH PUNCA TERJADINYA ‘SLIPPED DISC’?

‘Slipped disc’ boleh terjadi apabila bahagian luar cakera menjadi lemah atau koyak dan menyebabkan bahagian dalam menyelinap keluar. Lazimnya semakin umur seseorang meningkat, risiko untuk terjadinya ‘slipped disc’ ini lebih tinggi. Pergerakan tertentu juga boleh menyebabkan ‘slipped disc’ contohnya ketika sedang berpusing atau ketika mengangkat dan mengalihkan objek berat. Apabila kita mengangkat objek berat dan besar, kita meletakkan satu tekanan atau beban pada tulang belakang kita dan ini boleh menyebabkan kecederaan. Mereka yang sering terlibat dengan aktiviti lasak atau mempunyai pekerjaan yang sangat mencabar kekuatan fizikal juga mungkin berisiko tinggi untuk mendapat ‘slipped disc’. Individu yang berlebihan berat badan juga berisiko tinggi kerana terpaksa membawa berat tambahan. Otot-otot yang lemah dan gaya hidup yang tidak aktif juga menyumbang kepada ‘slipped disc’ ini. Mereka yang berusia 35 hingga 45 tahun lebih cenderung untuk mengalami masalah ini kerana cakera akan mula kehilangan kandungan air atau bendalir pelindung seiring dengan peningkatan usia.

APAKAH SIMPTOM ‘SLIPPED DICS’?

Simptom slipped disc termasuk : slip disc 6

  • kesakitan dan kebas, paling biasa pada satu bahagian badan
  • kesakitan yang meliputi lengan dan / atau kaki
  • kesakitan yang lebih teruk pada waktu malam
  • sakit yang bertambah teruk selepas berdiri atau duduk
  • sakit apabila berjalan jarak dekat
  • kelemahan otot yang tidak dapat dijelaskan
  • kesemutan, sakit , atau radang di kawasan yang terjejas

CARA MENCEGAH ‘SLIPPED DICS’

Berikut adalah perkara yang boleh diamalkan untuk mencegah kecederaan tulang belakang:

  • Senaman yang kerap boleh meningkatkan kekuatan otot.
  • Senaman tulang belakang dibahagian yang lebih rendah terutamanya adalah penting untuk mengelakkan kecederaan berulang kembali .
  • Gunakan teknik yang betul semasa melakukan senaman berat dan kerja berat, termasuk mengangkat dan mengalihkan barang.
  • Elakkan mengangkat berat sambil berbongkok dan berpusing secara serentak.

Penggunaan pendakap tulang belakang atau korset semasa mengangkat berat adalah dinasihatkan. slip disc 7 Ini penting bagi memastikan tubuh dan tulang belakang kita berada dalam posisi yang betul semasa mengangkat barang. Pastikan postur badan sentiasa dalam keadaan yang betul.   slip disc 3 slip disc 5   slip disc 4

CARA RAWATAN YANG SESUAI?

  1. Rawatan Thermal – bertujuan untuk mengurangkan sakit
  2. Steroid – suntikan steroid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan untuk kesakitan biasa
  3. Fisioterapi –  Kaedah senaman yang dijalankan bersama pakar untuk menguatkan otot temasuklah menggunakan tuala panas pada bahagian yang sakit.
  4. Pembedahan – Langkah terakhir di mana disc yang terkeluar akan dikikis.Untuk kes yang serius,Kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang

ADAKAH SUPLEMEN YANG SESUAI?

SET SENDI & SLIPPED DISC
SET SENDI & SLIPPED DISC

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET -Formulasi khas untuk sendi. Membantu memelihara ligament (tisu penyambung) yang sihat, menyokong keselesaan sendi dan meningkatkan kesan kusyen. Kesan boleh dirasai seawal 5 hari penggunaan dan disahkan secara klinikal. OSTEMATRIX– Sumber kalsium yang penting untuk kesihatan tulang,otot dan ligament istimewanya Ostematrix dari Shaklee ini kerana lengkap dengan magnesium dan Vitamin D. Magnesium membantu penyerapan kalsium dan membantu menguatkan tulang. Vitamin D merangsang penyerapan kalsium dengan optimum. OMEGA GUARD– Mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi. Bertindak sebagai pelincir pada sendi. VIVIX™ -Merupakan agen anti penuaan di mana menjaga keanjalan struktur cakera tulang belakang dan mengurangkan risiko Slipped Disc. Menyokong kesihatan sendi dan menyokong kesihatan menyeluruh. VIVIX merupakan formulasi TERUNGGUL dari Shaklee yang membantu kesihatan dengan 4 mekanisme tindakan. Ia juga memperbaiki sel seawal peringkat DNA lagi.   NAK DAPATKAN HARGA PROMO? JAN 2015 PROMO   ATAU UNTUK LEBIH PENJIMATAN   JAN 2015 PROMO 2   Untuk mendapatkan promosi JAN 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian SET SENDI & SLIPPED DISC atau PRODUK SECARA INDIVIDU (ALA CARTE) menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai) Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI esell order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
Uncategorized

Testimonial Advanced Joint Health Tablet: Kesan seawal 5 hari!

Bulan ni dan bulan lepas jarang dapat menulis atau share hari2..pregnancy kali ni betul2 mencabar, bukanlah mencabar apenye..cuma alahan nye lebih teruk berbanding dua kali sebelum ni..melepek aje..insyaAllah dah masuk 2nd trimester nnt lebih sihat dan bersemangat hehehe

Ok, bulan ni promosi Advanced Joint Health Tablet..ada yang tanya, ini utk orang2 tua je ke? Mestilah tak ye..orang muda pon boleh ambil..sebab sakit sendi ni bukan kira umur..yang muda2 ni lagilah, tekehel sana, seliuh sini, macam2 kan..so memang besar manfaatnya untuk semua. Ada juga yang ambil untuk bekalan ke Tanah Suci..supaya ibadah boleh dijalankan dengan lebih baik dan tidak terganggu..Alhamdulillah 🙂

So kali ni Adaa just nk share a few testimonial dari pengguna joint tablet ni..meh2 baca 😀

testi ajht 2 testi ajht 3 testi ajht 4 testi ajht 5

 

Ini baru sikitlah dapat adaa kongsikan pagi ni..dan pastinya, bagi yang nak mencuba, inilah masanya sbb harga runtuh!!

Sebotol untuk kegunaan sebulan,  jadi kalau grab buy 6 free 1 memang untung sebab tahan 7 bulan..dan yang paling penting harga lebih murah dari biasa, berganda2 murahnya..so, buat pilihan yang bijak 😀

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Uncategorized

Rumusan semulajadi dan terbaik untuk sendi yang sihat ~

Hari ni santai2 je..meh2 tgk video ye..

Ini Punca dan tips untuk mengelak masalah sakit sendi

Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia

 

Ini pula video tentang Joint Tablet Shaklee..dalam entry semalam pon adaa ada sebut a few things just like in this video. Untuk lebih menarik boleh dengar sendiri dari Shaklee 🙂

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Uncategorized

Joint Health Tablet: Berkesan hanya dalam masa 5 hari?!

ha ni bukan Adaa yang ckp ye, tapi mengikut clinical test. Masalah sakit sendi ni bukan orang2 tua je yang alami, yang muda ni pon ramai tau..terutamanya atlit, yang jaga anak kat rumah pon mcm atlit gak haha apatah lagi working mom ye tak. Memang masalah biasa sebenarnya..ada juga yang alami slip disc ..dulu Adaa tak pernah dengar pon ttg slip disc ni dan rasanya sangat jarang berlaku, rupanya ianya dah jd satu perkara biasa..makin lama makin ramai pulak yang adaa jumpa.

jht 1

Bagi adaa, inilah masanya kalau nak mencuba Joint Health Tablet ni..sebab ianya harga promo dan yang paling penting kesan nya cepat..kenapa kesannya cepat ni?

Untitled

 

Inilah dia key ingredient dalam Joint Health Tablet ni. Glucosamine (the most concentrated form of glucosamine), Boswellia extract, and Vitamin c+manganese+zinc+copper (key joint health nutrient). 

Bukan calang2 ingredient ye..hanya yang terbaik digabung bersama dalam memastikan ianya benar2 berkesan.

jht 3 jht 2

 

Ini berdasarkan kajian ye, bab testimoni kita share kat entry lain nanti 🙂 Ini adaa share yang testimoni dari Shaklee dulu

jht 5

Bukan sahaja berkesan dalam masa yang singkat, tapi Shaklee juga berbeza dengan brand lain dipasaran.

jht 6

 

Perasan tak phrase 100% chondroitin free tu..kebanyakan brand, memang ada ingredient ni, beza dgn Shaklee ye..kenapa Shaklee tidak menggunakan chondroitin ni?

1. Boleh mengurangkan penyerapan glucosamine

2. Kebanyakan supplemen lain, chondroitin diekstrak dari sumber haiwan (lembu) dan kemungkinan tercemar sewaktu pemprosesan

3. Menyebabkan kesan sampingan contohnya:

  • ketidakselesaan perut
  • muntah dan rasa loya
  • gastrik
  • pedih ulu hati
  • cirit birit
  • dahaga
  • penyahhidratan
  • sakit perut
  • angin dan sakit tekak

4. Berinteraksi dengan warfarin (ubat penipis darah), akan meningkatkan kesan warfarin, menyebabkan lebam dan pendarahan dalaman yang teruk.

Ha..jadi sangat penting ye untuk memastikan supplement yang anda makan tuh bebas chondroitin untuk kesan yang optimal.

Jadi? ingin mencuba?

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Uncategorized

JAN ’13 PROMO IS IN THE HOUSE!!

Wah, lepas ESP, alfalfa, kolagen, sekarang satu lagi product terbaik dari Shaklee, Advanced Joint Health Tablet. Memang terbaik!

Sebotol boleh tahan selama 1 bulan, jadi inilah masanya untuk buat stock 6 bulan kan, siap dapat free sebotol lagi. boleh lah  kalau nak dihadiahkan kepada mak ke abah ke. 🙂

Siapa yang memerlukan?


Sesiapa sahaja tidak kira lelaki atau perempuan dewasa yang inginmengekalkan kesihatan sendi, yang aktif dan lasak. Lazimnya ibu bapa kita yang dah mengalami penyusutan tulang rawan, orang2 muda yang lasak, atau ibu2 yang Supermom :) . Kalau perasan, ibu2 yang dh ade anak ni, mmg sakit sendi lah tulang lah..maklum le semua dh longgar..dengan nk mengejar anak2 lagi, buat kerja rumah lagi, kerja opis lagi huhu mmg lah sakit, lenguh!

Apakah gabungan terbaik utk kesihatan sendi?

Jika sebelum ni kita ada ostematrix dan omega, sekarang dh bertambah dah..dan ini lebih spesifik utk sendi. Selain drpd gabungan oste+omega+joint health tablet, bagi yang ada budget lebih, boleh cuba the best combination.  Dan gabungan terbaik untuk kesihatan sendi  tu ialah VIVIX, SHAKLEE COLLAGEN POWDER , dan JOINT HEALTH TABLET.

Bagaimana ia bertindak?

Joint Health Tablet ni membantu kita dalam 3 cara:

1. Menyokong keselesaan sendi: Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan.

2. Bertindak sebagai ‘kusyen’: Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan

3. Memelihara tisu penyambung yang sihat: Zinc, copper, manganese and vitamin C merupakan nutrien penting dalam kesihatan sendi denganmembekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhdap sendi.

Melalui 3 cara inilah joint health tablet dpt bantu melegakan sakit2 sendi..Shaklee Advanced Joint Health Tablet ni sangat2 bagus sbb ianya dihasilkan dari ramuan aktif iaitu Boswellia yang bertindak dgn pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.

Memang terbaik! Nak tahu lebih lanjut kenelah stay tuned hehe more entry to come.

Bagi yang nak merebut harga promosi ni, apa lagi, jangan tunggu lama2..this is the best time!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
TESTIMONIAL

Testimoni: Advanced Joint Health Tablet memang superb!

Semalam dapat sms dari sahabat merangkap customer Adaa..Akak sorang ni sangat bz..seorang caterer..paham ajelah macam mana beban tugasnya, terutama musim orang kawin ni..memang tak menang tangan..duduk pulang di rumah bertingkat..tingkat 3 ke 4 ek kak? hahah no lift ok..memang sakitlah urat saraf huhu dan apa yang Kak Nia ni ambil? Ini je..

Advanced Joint Health Tablet
Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

 Kod Produk 11004 (60 pil)

Info ringkas ye..hehe apa yang kak Nia kata lepas ambil Joint Health Tablet ni?

Tu kan..Alhamdulillah memang gembira bila dapat respond mcm ni..InsyaAllah akan dapat membantu lebih ramai orang 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::