HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED

ALFALFA & LECITHIN: TURUN 16KG DALAM 6 BULAN, WOW!

ALFALFA & LECITHIN: TURUN 16KG DALAM 6 BULAN, WOW!

Bulan ni entah kenapa sempena promo alfalfa ni ingat set menyusu yang lebih mendapat sambutan hangat, tapi rupanya set diet..agaknya sebab DOUBLE PROMO ALFALFA & LECITHIN kot kan? semua pakat ambil buy 3 free 1. terbaik!

Makin ramai mengalami masalah kegemukan atau obesiti ni..terutamanya wanita kan? selepas bersalin mesti nak dapatkan berat asal..bukan apa, demi kesihatan sebenarnya..adaa sendiri naik beberapa kg selepas melahirkan anak ke 3, yelah umur bukan makin muda..badan pun mudah sakit2 kalau tak dijaga ..ditambah pula dengan kegemukan yang tak perlu tu lagilah banyak penyakit datang ye tak?

Rata2 masalah kesihatan berpunca dari kegemukan..atau cara hidup kita..pemakanan yang tidak sihat..jadi solution nya, kene lah BERUBAH..berkorban sikit..kalo sepinggan nasik lemak boleh memanjangkan hayat selama sebulan, apa salahnya kan (cnth je, ajal maut ditangan Tuhan ok)

Sambil jaga pemakanan, keperluan nutrisi juga penting..dan bagi adaa, set ni bukan shj membantu menurunkan berat badan tetapi yang lebih penting, memenuhi keperluan nutrisi badan. memang terbaik lah SHAKLEE!

set diet

dah nama promo bulan ni Alfalfa kan lecithin pon sekali..ha terus sambar la Alfalfa yang large punye 700 biji..berbaloi tau..adaa pon dah ngap sebotol heheh

mana yang hilang 16 kg nye? ha ni bukan testimoni adaa..tapi pengguna shaklee..jom!

testimoni set diet

ini dia..dari 65kg tinggal 49 kg je tau..slim melim gitu..apa yang Za amik? cuma LECITHIN+ALFALFA+HERBLAX ha..belum omega lagi tu..


testimoni set diet 1

ini pula dengan pengambilan SET PANTANG+LECITHIN ..memang terbaik..cun tu..

Perlu diingatkan, supplemen bukan magic potion, bukan mesin buang lemak..kalau makan supplemen shj tanpa jaga pemakanan, senaman, memang sia-sia..SHAKLEE menyarankan cara hidup sihat..untuk sihat, WAJIB jaga pemakanan, YOU ARE WHAT YOU EAT..so, with or without shaklee, we have to eat healthy..

Shaklee sebagai pemangkin untuk lebih sihat, menurunkan berat badan, memenuhi keperluan nutrien. untuk menurunkan berat badan, tips asas tetap perlu..ni adaa selalu tekankan pd customer..

Tips:

  1. Jaga pemakanan (eat healthy and in the right potion)

  2. Minum banyak air suam (every 25kgs need 1Liter water)

  3. Take supplements on time and consistent

  4. Exercise (sikit2 pon takpe, janji buat)

Janji kena sabar..kalau kita dah gemuk bertahun tahun jangan expect untuk kurus dalam masa sehari dua atau sebulan. Perubahan gaya hidup juga penting tapi tak mustahil kan. Jadi chaiyok!!

perfect

Jangan lepaskan!!

Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · HERBLAX · LECITHIN

LECITHIN+HERBLAX: COMBO RAYA PALING HOT!

Menjelang raya ni semua nak nampak cantik, langsing..selepas raya apatah lagi..kita kena sedia ‘senjata’ untuk menghadapi juadah enak yang menggoda disetiap rumah terbuka  🙂 Korang dah sedia?

 

LECITHIN+HERBLAX= HOT COMBO RAYA
LECITHIN+HERBLAX= HOT COMBO RAYA

Inilah dia combo yang Adaa cakap..permintaan memang tinggi tambah-tambah lagi bulan ini Shaklee menawarkan LECITHIN BUY 3FREE 1. Lagi lah..stock 4 bulan tapi bayar untuk 3 bulan je..jimat kan? Siapa nak bagi free2 RM52? Shaklee bagi hehhe

KENAPA INI COMBO TERHANGAT?

LECITHIN
LECITHIN

FUNGSI PALING UTAMA

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

Juadah raya memang kita tahu berkolesterol tinggi dan berlemak, jadi ini bagus untuk menyekat lemak tersebut dari tersimpan didalam badan. Setelah diurai dalam bentuk yang senang disingkirkan, sekarang tugas HERBLAX untuk ‘flush out’ dari badan.

HERBLAX
HERBLAX

 

Herblax membantu meningkat proses pencernaan secara lawas dan detox badan kita. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. 🙂 … tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)

Ini sudah memadai sebagai perisai nak menghadapi juadah raya anda 🙂

Berminat? Jangan tunggu lama-lama..nanti pos nak cuti doh..jangan melepas naaa

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN

3 FORMULA LANGSING SECARA SIHAT

SET KURUS

Bulan Ramadhan ni selain ianya bulan ibadah, ia juga bulan kesihatan untuk kita. Allah menjadikan bulan ini ada sebab khusus ya..pasti ada sebab disebaliknya. Mungkin ramai yang tidak tahu, dengan berpuasa, kita sebenarnya telah melalui satu proses DETOKS yang sangat bagus. Tetapi bulan ni juga lah ramai diantara kita yang lepas dendam makan macam-macam waktu berbuka..dah tak jadi detoksnya. ..sayang kan?

Dengan berpuasa dan dengan pemakanan yang betul sepanjang ramadhan, anda sebenarnya telah meningkatkan kesihatan anda dengan sangat baik. Bukan sahaja anda kehilangan berat badan, tetapi yang lebih penting, anda ‘membuang’ segala toksik atau sampah dalam badan dan menjadi lebih sihat. Jadi janganlah menambah semula toksik/’sampah’ tu kedalam badan semula dengan memakan makanan yang tidak sihat saat berbuka puasa. rugi tau!

Berbalik kepada tajuk hari ni..nak langsing dengan sihat kan..siapa taknak kelihatan sihat dan cantik menjelang syawal? semua pun nak. Jadi manfaatkan sebaiknya waktu ini.

Dengan ibadah puasa, menjaga pemakanan sihat, anda boleh ‘boost’ lagi proses menghalau toksin, lemak berlebihan dengan mengambil makanan tambahan yang tepat seperti LECITHIN+HERBLAX+PROTEIN (CINCH atau ESP atau MEALSHAKE).

Dengan mengamalkan 3 formula ( BAKAR, BUANG & BINA) ini, insyaALLAH, anda bukan sahaja lebih langsing, malah lebih sihat dan bertenaga 🙂

Untuk KONSULTASI PERCUMA atau MEMBUAT PESANAN boleh hubungi adaa segera ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 5-7, CYCLE 1

Bersambung lagi untuk hari ke-5 hingga 7 🙂

DAY 5

Apa pula plan hari ke-5?

photo_2016-05-07_06-53-00

Hari ke-5 dah boleh ambil ayam, ikan sebagai salad atau buat macam western meal. memang syurgaaa hehehe dan pada ketika ni perut dah lebih stabil..dah biasa dengan kuantiti makanan yang agak kecil..kalau makan banyak mengah pulak nanti.

photo_2016-05-13_08-15-59
contoh salad meal

Yang ni cuma sayuran mentah seperti kubis ungu, butterhead lettuce, iceburge lettuce, lobak merah, timun dan dicampur dengan hirisan 1 ketul dada ayam sebesar 1/2 tapak tangan yang digrill. Dressing boleh guna lemon+lada hitam+garam sedikit+minyak zaitun.

DAY 6 & 7

Dua hari terakhir ni menu tak  banyak beza. Dah mula boleh ambil nasi dan white noodle. Pada Adaa, saranan Kevin Zahari untuk ambil segenggam nasi tu memang wajar sangat..memang boleh kenyang punya. Sungguh..sedap-sedap je perut..tak terasa terlebih makan pun.

photo_2016-05-07_06-52-54

photo_2016-05-07_06-52-49

Pagi-pagi bangun jer terus minum air suam segelas dua. Lepas tu sarapan dengan smoothies ni dah cukup kenyang..sebelum makan tengah hari kalau lapar boleh ambil snek, tapi bukanlah makanan rapu ok? Ambil biskut kering tu atau buah dah memadai. kenyang sangat dah. Senang kan?

Akhirnya tamat 7 hari kempen detoks!! Selepas tujuh hari ni anda boleh teruskan dengan meal plan hari ke-7 tu sehingga hari ke 30. Guna meal plan yang sama..ini mengajar kita untuk terus EAT CLEAN. Makan secara seimbang dan sihat. Sebab tu adaa kata ianya bukan sekadar detoks..tetapi mengajar kita untuk hidup secara sihat. Ini yang kita semua patut makan hari-hari..menu tu boleh berubah, tetapi masak secara sihat, kekalkan kuantiti yang sepatutnya.

photo_2016-05-13_08-27-30

Pemerhatian:

  • Hari ke 5 dan 6 tak membuang. Baru nak menyesuaikan diri dengan kemasukan protein daan karbohidrat agaknya
  • Hari ke 7, pengahadaman lebih baik. Lega..:P
  • Badan lebih bertenaga, selesa
  • Dah terbiasa minum 3 liter air..dulu nak habiskan 2 liter pon liat.
  • Badan lebih ringan, perut sedikit kempis.
  • Lebih selesa dan rasa sihat!
  • Berat berkurangan sebanyak 1.4kg (dulu 3 bulan belum tentu turun 100g)
  • Inch loss 1 inci

Ingat ya, detoks ni untuk badan kita sihat. Bagi yang obese, bonus untuk anda jika dapat kurangkan berat dan keputusan adalah berbeza mengikut individu..macam yang adaa beritahu dalam entry testimonial detoks diet tu kan..sejumlah 76.8kg turun tetapi ada yang turun 1kg, ada yang 6 kg dalam 1 minggu tu..jadi berbeza. Tumpukan kepada faktor kesihatan dan pengubahan cara hidup sihat bukan nak kurus semata. InsyaAllah jika kita amalkan makan secara sihat, secara automatik berat kita akan mula turun dengan sihat dan mencapai berat badan ideal. Jadi kene didik hati dan akal ni supaya jangan kembali kepada tabiat pemakanan tak sihat. Kalau masa puasa boleh jer tahan diri dari makan macam-macam kan, kenapa hari biasa tak boleh? pasti boleh kalau kita ada objektif yang kuukuh seperti MAHU SIHAT.

 

Selamat detoks!!

Esok adaa akan mulakan diari cycle 2 pula. Apa beza dengan cycle 1? Tunggu…:)

 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 4, CYCLE 1

Salam detoks! Masuk hari ke-4. Akhirnya, ‘it’s protein day!!’ Hari ni dah mula boleh ambil protein jadi lebih kenyang lah kan. Macam biasa, mulakan hari dengan minum air masak dulu ya 🙂

Apa plan hari ni?

photo_2016-05-07_06-52-19

Sarapan masih lagi dengan sayur tetapi, makan tengah hari dah boleh mula ambil PROTEIN FRUIT SMOOTHIES ya. Kalau anda takda ESP, boleh juga gunakan susu rendah lemak, blend bersama buah. Sedap!! Kalau dengan ESP lagi sedap!!

Ini adaa kongsikan satu resepi smoothies dari shaklee ya.

12068930_909008512468606_6524605701297679998_o.jpg

Kalau masa detoks ni memadai resepi yang simple macam ni..buah tu boleh tukar-tukar, pisang ke, stawberry ke anthing. Memang sangat menyegarkan!

Sebolehnya ikut plan tu betul-betul.Sayuran mentah ke, stim ke, dimasak ke..dan cuba kurangkan penggunaan bahan perasa ..nikmati secara suci hehe

Pemerhatian hari ke-4

  • Dah biasa dengan sayur 🙂
  • Lebih bertenaga sebab dah dapat protein
  • Dah kurang kerap kencing
  • Tak pening dah
  • Tak buang air besar mungkin terkejut masuk protein kot 😛

Hari 4 berjayaa! jumpa esok!

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 3, CYCLE 1

Salam detoks! Hari ni diari hari ke-3 pula. Dah dua hari bersayur bagai hari ke-3 apa menunya?

DAY 3

Macam biasa, celik je mata, gi dapur dulu minum air masak segelas ya. Kenapa kena minum air sebelum gosok gigi lagi ni? Dalam mulut kita ada sejenis enzim yang baik iaitu amilase yang membantu sistem penghadaman kita. Baik enzim ni 🙂 Lagi satu, dengan meminum air kira-kira 2 gelas/32oz sejurus bangun tidur akan dapat meningkatkan metabolisme tubuh kita sebanyak 30% selepas 30-40 minit!

drink water

Ok, menu hari ketiga macam mana pulak?

photo_2016-05-07_06-52-26

Masih lagi sayur, tapi hari ni dah boleh campur macam-macam warna sayur..segala warna! Lagi banyak warna lagi bagus. Ini boleh mengaktifkan enzim detoks dan mencegah daripada sel rosak.

photo_2016-05-09_07-34-34
rainbow colour of vegetables and fruits

Tu dia..segala mala sayur berwarna pelangi kita bubuh..cuma masa cycle 1 ni adaa guna salad dressing thousand island..yang mana adaa rasa belum sesuai guna..(nanti adaa tulis diari cycle 2 dan apa yang bezanya dengan cycle 1 ni ok?) lebih bagus guna dressing yang lebih sihat lah ye kawan-kawan.

Bagi Adaa, takda masalah nak makan sayur sebab adaa memang suka sangat sayur..cuma mencabar juga sebab tak biasa lagi kan..selama ni duk makan nasi dan mee hari-hari, tiba-tiba kena makan sayur semata, agak lapaq juga lah tetapi disebabkan adaa tahu ianya untuk ‘greater cause’ jadi, bertahan. mental kene kuat 🙂

Pemerhatian hari ke-3:

  • Letih dah berkurangan
  • Lapar sangat sebab dan 3 hari duk makan sayur kut hehe
  • dah mula ada ‘Inch loss’ (walaupun 1/2-1 inci ya, bangga dengan pencapaian anda sendiri, lain orang lain pencapaiannya..ada yang berinci-inci kurangnya)
  • Mula ada penurunan berat badan dah
  • Tak pening dah
  • Kerap kencing

Done day 3..jumpa day 4 pulak esok!