CINCH · CINCH TEA · ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK · resepi · SHAKLEE RELATED

4 RESEPI SMOOTHIES SIHAT DAN SEDAP

Selamat pagi!! Pagi ni Adaa nak kongsi 4 resepi smoothies yang sangat sedap dan yang lebih penting resepi smoothies ni sangat berkhasiat dan sesuai untuk sesiapa yang ingin mengamalkan pemakanan secara sihat, kekal langsing dan bertenaga.

Resepi smoothies ni mungkin sedikit berbeza dari yang anda pernah cuba kerana ianya menggunakan rangkaian produk shaklee.

”Habis kalau takda produk shaklee tak boleh buat ke??”

Jangan risau, anda boleh olah mengikut kesukaan anda tetapi adalah lebih afdal 🙂 jika anda dapat menggunakan produk tersebut.

Adaa dah pernah cuba ESP, mealshake, Cinch coklat, Performance Drink dari Shaklee dan jujurnya, ianya sangat sedap. Apa lagi dengan resepi smoothies yang menarik macam ni. Memang kaw!!

Apa pun layan video dulu 🙂

Resepi smoothies yang coklat tu sangatlah menggoda iman ok..Adaa memang kalah dengan coklat-coklat ni hehe

Bagi yang nak sangat sarapan atau meal replacement yang tak membosankan, sihat, berkhasiat, membekalkan tenaga berpanjangan, kenyang dengan lebih lama..silalah cuba resepi smoothies ni ok. Adaa berani jamin anda takkan menyesal!

Selamat mencuba!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KENALI TRIO YANG MEMBANTU ANDA LEBIH LANGSING!

CINCH SHAKE, HERBLAX & LECITHIN: TRIO paling popular setakat ni untuk menurunkan berat badan secara sihat.

3 elemen penting dalam penurunan berat badan: protein, fiber dan pembakar lemak

Sejak seminggu yang lalu Adaa asyik ditanya tentang bagaimana nak mengurangkan berat badan..macam berjanji janji pulak mereka semua ni..dan sukacita Adaa katakan yang Shaklee boleh membantu..antara product yang popular untuk weight management ni Cinch (vanila, coklat, cafe latte), Fiber (herblax, alfalfa), dan Lecithin.

Bulan ni promosi LECITHIN & ALFALFA tau, jadi mungkin korang boleh beri lebih tumpuan terhadap info berkaitan produk promo ni

cinch-shake-mix

APA ITU CINCH SHAKE?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

more info:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

herb-lax.png

 

APA ITU HERBLAX

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

alfafa-complex-s.png

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ”RAJA SEGALA TUMBUHAN” . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya denganprotin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

MENCUCI HATI, DARAH, DAN USUS– Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHAN– Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

KESIHATAN USUS DAN PERUT– Membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, lebihan asid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIR LEMAK DAN KOLESTEROL– Penggunaan jangka panjang alfalfa dapat menghapuskan lemak, megurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol

MELAWAN TUMOR– dengan memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia juga dapat membantu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor

MELEGAKAN KELETIHAN– membantu mengurang dan melegakan keletihan dan kelesuan

 

Pentingkah pengambilan fiber?

  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

lechithin.png

APA ITU LECITHIN?

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. Untuk fungsi lain lecithin klik SINI

 

Ini pula tips utk pengambilan protein yg efektif: (cinch, ESP, Mealshake)

credit

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Waktu sesuai untuk anda makan/minum Protein

-YOUR FIRST MEAL OF THE DAY (SINCE YOU HAVEN’T EATEN FOR HOURS).

-AT NIGHT BEFORE BED (SO THERE’S PROTEIN IN YOU OVER NIGHT WHEN YOUR BODY IS REPAIRING/RECOVERING).

-IN THE MEAL YOU EAT BEFORE YOUR WORKOUT (YOUR “PRE WORKOUT MEAL”).

-IN THE MEAL YOU EAT IMMEDIATELY AFTER YOUR WORKOUT (YOUR “POST WORKOUT MEAL”).

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

ESP · SHAKLEE RELATED

3 CARA PALING MUDAH BANCUH PROTEIN SOYA ANDA!

Hari ni kita kongsi sikit cara paling ‘malas’ nak bancuh protein soya. ESP ke, Cinch shake ke, mealshake ke..boleh belaka 😀

CARA 1: PALING ORIGINAL, PALING BERKESAN! (kegemaran Adaa)

1. Tuangkan air dari water pitcher shaklee atau sebarang air masak kedalam shaker (250ml) 2. Masukkan 1-3 sudu besar ESP ..nak sedap 3 lah :D 3. shake shake shake 4. Minum!
1. Tuangkan air dari water pitcher shaklee atau sebarang air masak kedalam shaker (250ml)
2. Masukkan 1-3 sudu besar ESP ..nak sedap 3 lah 😀
3. shake shake shake
4. Minum!

 

CARA 2: CAMPURAN PROTEIN ESP & CINCH SHAKE (COKLAT PILIHAN ADAA!)

1. Tuang 250ml air kedalam shaker 2. Masukkan 2 scoop Cinch Shake Chocolate 3. Tambahkan 1 sudu besar ESP 4. Shake shake shake dan minum!
1. Tuang 250ml air kedalam shaker
2. Masukkan 2 scoop Cinch Shake Chocolate
3. Tambahkan 1 sudu besar ESP
4. Shake shake shake dan minum!

*TIPS: Untuk ibu menyusu, disarankan ambil macam yang adaa bagitahu kat gambar sebab ibu menyusu perlukan lebih protein dan tenaga untuk menyusukan anak. Tetapi jika anda ingin diet, memadai ambil 2 scoop cinch shake dalam susu bagi menggantikan air masak atau boleh ambil 1 scoop esp+1 scoop cinch shake dalam air suam atau susu. (Perhatikan ya adaa tulis SUDU ATAU SCOOP.)

CARA 3: CAMPURAN ESP+KOLAGEN

1. Masukkan air suam 250ml 2. Masukkan 1 sachet kolagen 3. Tambah 1-3 sudu besar ESP 4. Shake shake shake dan nikmati!
1. Masukkan air suam 250ml
2. Masukkan 1 sachet kolagen
3. Tambah 1-3 sudu besar ESP
4. Shake shake shake dan nikmati!

Kolagen pun protein, tahu kan? Ini untuk kesihatan dan kulit yang cantik. Bonus, tenaga pun bertambah. Gabungan ni gabungan protein MELETOP hehe. Ini resepi paling mudah untuk korang cuba kat rumah.

Ini 3 cara palinggggg senang dah habis malas lah kiranya nak bancuh protein..ada banyak lagi cara tau

11253802_517171888423894_968248061_n

Ini lagi 20 resepi yang boleh cuba..adaa buat sticker ni dan tampal atas tin ESP, senang..pagi-pagi pilih jer nak cuba yang mana dok gitu? hehe

Enjoy the greatness of ESP and your protein powder!

Untuk melihat testimonial ESP boleh klik TESTIMONI-ESP

Bulan ni promosi ESP, pastinya harga yang rendah lah kan..dah nama promosi..jangan lepaskan ok?

Untuk mendapatkan promosi SEPTEMBER 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian ESP tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::
CINCH · GLA · KURUS · LECITHIN

PROMOSI APRIL BAKAL BERAKHIR!

Pejam celik dah 27hb April dah hari ni.termasuk hari ini bermakna tinggal 4 hari sahaja lagi untuk promosi terhebat april!

Alhamdulillah bulan ni ramai yang mencari set kecantikan kulit dan pastinya untuk kesihatan umum. Bagi yang masih belum tahu promosi bulan ni, masih ada masa lagi.

promo april 2

promo april 2015Bagi yang nak menurunkan berat badan, inilah masa yang sesuai sebab dua promo terhebat ada depan mata ni..jarang-jarang shaklee buat promo untuk Cinch dan Lecithin ni. Ambil peluang sebelum April berakhir ok?

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

 

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · LECITHIN

LANGSING DENGAN CINCH SHAKE!

Hari ni nak share satu testimoni lagi..terbaik dari ladang, sebelum tu adaa bagi cuci mata dulu..

TESTI CINCH 1

beza tak? beza kan? sangatttt!!! apa yang menyebabkan kak mai ni berazam nak turunkan berat badan?

TESTI CINCH 1.2jpg

Tak baik tau..gelak-gelakkan orang..tapi bagusnya kak mai ambil kata-kata mereka sebagai satu dorongan untuk dia mendapatkan berat badan ideal..ini tak berapa jaga makan lagi ni

TESTI CINCH 1.1jpg

 

Makan hati tau tengok kak mai sekarang..bukan main lawa lagi. Dan yang paling mengejutkan, kak mai ni usia hampir cecah 50-an tau! Bila Adaa jumpa depan-depan ya Allah..rasa macam sebaya..dengan lawanya, ranggi nya..memang tabik lah kak mai. Sekarang diri sendiri yang untung kan kak mai. Bukan setakat badan makin ringan, mengecil, malah makin sihat dan nampak jauh lebih muda!

Apa yang kak mai amalkan? salah satunya cinch shake yang best ni lah..

CINCH DAN ESP

Kalau ada yang diluar sana shaklee CINCH SHAKE ni sama macam protein shake dipasaran, adaa berani jamin, ianya TAK SAMA! Shaklee Cinch Shake diperkaya dengan LEUCINE yang membantu kita mengekalkan jisim otot semasa proses penurunan berat badan dan membantu kita kekal bertenaga dan kenyang lebih lama. Jadi, taklah kita ni hilang otot dengan lemak sekali, akhirnya memang kurus, tapi tinggal kulit dengan tulang..nak buat ape ye tak?

Dengan adanya leucine, kita takkan kehilangan otot, jadi bukan sahaja kita ni hilang lemak, berat, malah hilang inci dan semakin langsing tau. ‘curvy’ bak kata orang. Ini menjadikan tubuh kita lebih terbentuk, anjal dan fit!

Dan yang adaa paling suka, ianya didatangkan dalam 3 perasa..boleh pilih ikut selera anda. Adaa? Adaa suka coklat. sangat suka! pastilah coklat pilihan adaa. Yang mana suka minum kopi, ada perisa cafe latte untuk anda dan bagi penggemar vanila, pun ada. Ditambah pula dengan ESP, waduh memang kenyang, sedap dan pastinya membantu anda diet dengan lebih sihat kerana ianya turut mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi apa tunggu lagi?

Jika inginkan tubuh yang langsing dengan cara yang sihat, ini untuk anda!

bulan ni promo hebat tau..jangan lepaskan harga jauh lebih rendah dengan menjadi ahli shaklee!

 

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SET tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

 

CINCH · GLA · LECITHIN

PROMOSI APRIL TERGEMPAR DARI SHAKLEE

Selamat Pagi! Masih rasa teruja dengan promosi shaklee kali ni terutama bagi penggemar SET DIET & SET KULIT..memang terbaik!

Seingat adaa belum pernah rasanya promosi sebanyak ini dan itemnya juga lain dari biasa. Ini memang mampu milik ok dan tahan berbulan-bulan. Penjimatan yang lebih dengan pembelian secara set. Apa dia promosi kali ni dari Shaklee?

promo april 2

promo april 2015

 

Itu dia..Ya Allah best sangat..adaa dah lama guna GLA, Lecithin memang cinta hati lah..apa lagi Cinch Chocolate..uih memang tak terhingga kesedapannya haha siapa yang tak suka coklat cuba angkat tangan!

Item ni julung-julung kali tau dijual secara promosi..selama adaa jadi SID ni rasa belum pernah lagi..memang best!

Jadi, jangan lepaskan peluang ok. Dengan mendaftar sebagai ahli, anda akan dapat lebih penjimatan!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::