BASIC H

BASIC H: LANTAI TERHINDAR DARI SEMUT :)

Semalam, gi makan kat kedai nasik ayam kat bangi ni..kat situ dia ade jual Kelapa Jeli yang sgt enak, mmg wajib beli lah kalo Adaa gi kedai tu..So, adelah husband beli 2 buat bekal kat umah..kisahnye, si Adam ni nk le satu..ingatkan dia makan,senyap je duk kat pintu depan..rupenye..habis lantai dah diselaputi jeli tersebut huhuhu sedih..1. sbb jeli tuh sgt best..2. sbb abes lantai ibu!!! Tapi takpe, lap mcm biase..kejap je dh dtg semut..bnyk sgt..semut mayat lak tu..semut yang bau busuk tu huhuhu

kalo comel gini takpelah kan

Takpe..sabar lagi..lap lagi..tup2 kejap je, datang balik..dgn anak pinak, cucu cicit ciut semua ade…huhuhu dah lah busyuk..fikir punye fikir..Ting!

Teringat basic H ku ..ape lagi, sambar mop sebatang, mop dengan air+basic H a few drops..dan hasilnye! Semut tak datang lagi YES! hehe mmg suka..saya jatuh cinta lagiii…rasa nk mop satu umah dengan laman umah sekali sebab semut banyak sgt..huhuhu

Memang berbaloi basic H ni ade pelbagai kegunaan..1001 kegunaan tapi harga murah je..tahan berbulan bulan pulak tuh..try one, n you’re gonna love it! see my old entry 1001 kegunaa basic H cuci2 mata sambil kaut ilmu 🙂 PM me if interested!

nak beli sebotol boleh, satu set lagi boleh siap dapat FREE GIFT! ada basic H, dish wash, sabun basuh dah softener.

get cle
get clean set

Apa lagi…satu set ni pon murah sangat-sangat dan tahan pon berbulan..worth for money

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

BASIC H · TESTIMONIAL

Basic H: MENCUCI CUCIAN PUTIH KINI LEBIH SENANG

Tadi duk belek2 baju anak2 ni teringat pulak baju Adam yang kene muntah mase nk gi beraya ari tuh..kisahnya, nak ke melaka..pakailah baju baru..dalam kete, br je separuh jalan, dia muntah (Adam mmg sgt2 selalu muntah)..kesan minyak kat baju tuh x ilang2 walaupun dah dibasuh, sayang sgt sbb x sempat lg nk pakai dah kotor..frust nih, duk pk2 mcm mana nak hilangkan..jumpa pulak testimoni mommy lina ni..uih buleh kot try lepas ni hehe

Pagi tadiweekend tuhari saya membasuh sarung kusyen yang Ya Rabbi sangat kasihan akibat dilenjan anak-anak.

akhir JUN 037
Kotoran degil!
akhir JUN 038
Lihat kotoran tu!
 akhir JUN 039
Rendam dalam bancuhan Basic-H. Pakai sikiiiit je OK. Sebenarnya ni gambar selepas 7 jam direndam. Lupa pula nak ambil gambar semasa mula-mula merendam.
akhir JUN 040
Hasilnyaaa….

Basic-H memang power. Ia boleh cuci macam-macam benda dan boleh gantikan peluntur. Yang bestnya ia tiada bahan kimia. Ini dibuktikan oleh teman saya, Zyd, yang mana BF nya seorang jurutera kimia, yang memberitahu Basic-H tiada bahan kimia setelah Zid mendapati ada jentik2 dalam air rendaman bajunya (yang dibiarkan 2-3 hari sebab dia lupa nak keluarkan masa weekend balik kampung).
Basic-H jugak best sebab saya rendam 2-3 hari, kain tak berbau.
So marilah kita sama-sama bertukar kepada Basic-H yang mesra alam ini!

Selain mencuci kain (pakaian) basic H ni banyaaaaak kegunaaannya. Termasuk boleh jadi ubat ulser.

nak beli sebotol boleh, satu set lagi boleh siap dapat FREE GIFT! ada basic H, dish wash, sabun basuh dah softener.

get cle
get clean set

Apa lagi…satu set ni pon murah sangat-sangat dan tahan pon berbulan..worth for money

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN

BAHAN PENCUCI ANDA PENYEBAB ANAK ASMA?

Pernah tahu kenapa Roger Barnett  membeli syarikat Shaklee? Pernah tak anda fikir bahan pencuci anda seperti pencuci lantai, pencuci dapur, sabun pencuci baju adalah penyebab anda atau anak anda mendapat asma? Apa kaitan ye tak? takkan lah guna sikit pun beri kesan kat anak-anak? mengarutlah!

Sebenarnya, tak mengarut pun..dalam kebanyakan bahan pencuci ada bahan kimia untuk membantu proses pembersihan. Ini memang biasa..tapi ianya boleh menjadi berbahaya sekiranya anak anda sensitif, atau terdedah buat jangka masa yang lama.

Macam orang kerja di tempat-tempat yang terdedah pada bahan kimia, mereka kena selalu buat pemeriksaan kesihatan untuk memastikan badan mereka bebas dari bahan toksik berbahaya atau pada tahap selamat. Semakin lama kita terdedah dengan bahan kimia, ianya boleh membahayakan nyawa kita.

‘ala..saya mop lantai 2 kali sehari je pon’ ..ye memang..2 kali sehari, seminggu 14 kali, setahun? sepuluh tahun? cukup untuk memberi kesan kepada anak-anak kita ..

‘anak saya suka kutip makanan atas lantai’ ini keadaan biasa kan kat rumah kita..anak-anak kita kutip segala benda nak dimakannya..bayangkan kalau kita mop lantai tapi tak dibilas dengan bersih..sekali dua memang tak bahaya..kalau lama2? kemungkinan ada bahayanya kan?

sama juga dengan kes roger barnett ni..takde pun sejarah keluarga dia yang ada asma..tup tup anak dia kena..dia ingatkan alergik habuk ke kotor ke..lagi dia bersihkan rumah dia dengan harapan anak dia pulih..sekali makin teruk..rupenya, makin kerap dia bersihkan rumah dengan pencuci tu semakin teruk anak dia sebab ada kadar toksik yang tinggi. pada masa tu lah dia cuba Shaklee..dan disebabkan produk shaklee bebas toksik, semulajadi..ianya telah membantu kesihatan anak beliau..sekarang Spencer ni dah besar pun, hensem boy 😀 Atas sebab ini lah beliau tak teragak-agak membeli syarikat Shaklee dan sehingga kini beliau tidak pernah ragu sedikit pun dengan produk shaklee malah berusaha untuk menyampaikan kepada orang ramai betapa senangnya untuk kekal sihat. cuma UBAH JENAMA..tukar JENAMA mampu mengubah HIDUP anda. tukar kepada pencuci yang natural..pemakanan yang natural..cara hidup yang hijauuu gitu..

ini adaa kongsikan video ketika Roger Barnett di rancangan Oprah (my favourite show ever!)

Kalau di Malaysia tak semua rangkaian GET CLEAN ada..yang ada di Malaysia:

get cle
get clean set

Ada 4 produk ini di Malaysia..adaa dah cuba kesemuanya..bau sedap sangat..harum! yang Basic H adalah pencuci kegemaran adaa..nak cuci apa? lantai, dapur, cemin tingkap, baju, kasut, kereta, apa..nama kan aja..semua boleh. terbaik! dan kesemuanya ‘concentrated’ tau..jadi guna sikit je dah cukup..sangat jimat.

Tak rugi bertukar jenama..cuba dulu baru tahu..penjagaan yang baik dari awal, insyaAllah akan beri kebaikan pada kita di hari tua nanti..tak kira lah dari segi kesihatan kita ke keluarga ke, rumah ke..benda baik kan..apa salahnya amalkan.

Setiap PEMBELIAN SET GET CLEAN, PERCUMA 1 WOVEN BAG & BOTOL SPRAY SHAKLEE memang terbaik!

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Uncategorized

PEMENANG SEGMEN: HARMONIZE WITH NATURE

PERTAMA sekali maaf atas kelewatan mengumumkan pemenang. Alah..tua-tua ni pelupa haih!  hihi

terima kasih kepada yang menyertai segmen ni:

  1. http://cowament.blogspot.com/2015/03/segment-harmonize-with-nature.html
  2. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/03/segmen-harmonize-with-nature-by.html
  3. http://jombercontest.blogspot.com/2015/02/segmen-harmonize-with-nature-by.html
  4. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/02/segmen-harmonize-with-nature-by.html
  5. http://www.aimisyahirah.com/2015/02/segmen-harmonize-with-nature-by.html
  6. http://narumihuda.blogspot.com/2015/02/segment-harmonize-with-nature.html
  7. http://www.papaglamz.com/2015/02/segment-harmonize-with-nature.html
  8. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/02/segmen-harmonize-with-nature-by.html

jadi, setelah di timbang kira ditolak ditambah, ini lah 2 orang pemenang bertuah tersebut!

 

  1. http://jombercontest.blogspot.com/2015/02/segmen-harmonize-with-nature-by.html
  2. http://www.aimisyahirah.com/2015/02/segmen-harmonize-with-nature-by.html

tahniah ye! semoga dapat manfaat dari produk tersebut 😀

InsyaAllah lain kali adaa buat lagi segmen macam ni

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
BASIC H · SHAKLEE RELATED

TRENDING: BASIC H DAN KASUT SEKOLAH :D

Dua tiga hari lepas adaa ade berkongsi testimonial sahabat yang guna Basic H untuk cuci kasut anak..dan selepas tu berbotol-botol orang mencari Basic H ni..ha mujur tak tarik-tarik rambut je tau haha

Biasalah, bila time anak-anak sekolah ni, inilah salah satu tugasan baru ibu bapa atau anak tu sendiri kalo dia rajin lah hehe. Budak-budak pula, biasalah bukan nya pergi sekolah lepas tu duk diam-diam..main mesti punya..kita dulu pun gtu kan..berlari sana sini, selam sana selam sini lompat sana lompat sini..sudahnya mak ayah yang sengasara menyental kasut hehehe

Bila tengok testimonial ni..apa lagi, TRENDING tau..kalah berita pasal VIRUS terkeluar MAHARAJA LAWAK MEGA hahahah

TESTIMONIAL BASIC H 1
BASIC H 1

 

TESTIMONIAL BASIC H 2
BASIC H 2

TESTIMONIAL BASIC H 2.1

 

TESTIMONIAL BASIC H 3
BASIC H 3

 

TESTIMONIAL BASIC H
BASIC H 4

 

Tu dia..ini antara gambar yang dikongsi..lepas tengok gambar ni berpuluh botol masuk order..yang bagusnya, bukan sahaja boleh buat guna basuh kasut, malah lebih dari tu..

TESTIMONIAL BASIC H 4 TESTIMONIAL BASIC H 5 TESTIMONIAL BASIC H 6

nak lihat testimonial BASUH DAPUR, BASUH KERAK SUSU KAT PUTING ANAK, MOP LANTAI, HALAU SERANGGA, BASUH KUALI, CUCI KERETA, HILANG CALAR apa lagi..boleh lihat SINI

Adaa dah guna semua produk pencuci Shaklee ni..sangat JIMAT, BEBAS KIMIA yang penting, wangi pon wangi..kalau budak-budak kita taknaklah guna produk yang berbahaya kan..ini memang terbaik.

SEBOTOL BASIC H  sampai setahun adaa guna tau..sebab setiap kali guna cuma setitik dua aje..

PENGGUNAAN BASIC H
PENGGUNAAN BASIC H

 

Ini baru sikit..ada lebih 1001 kegunaan lagi, harga? Nak sebut pon segan sebab murah hahaha

nak beli sebotol boleh, satu set lagi boleh siap dapat FREE GIFT! ada basic H, dish wash, sabun basuh dah softener.

get cle
get clean set

Apa lagi…satu set ni pon murah sangat-sangat dan tahan pon berbulan..worth for money

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Uncategorized

SHAKLEE GET CLEAN SET: SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF, ALERGI, SELAMAT UNTUK KELUARGA.

Dalam entry adaa sebelum ini GET CLEAN SHAKLEE: PENCUCI BEBAS BAHAN KIMIA UNTUK BAYI DAN ANDA, Adaa ada memperkenalkan set detergen atau bahan pencuci yang selamat untuk anda dari Shaklee. Adaa juga ada kongsi kenapa PENGASAS Shaklee jatuh cinta pada set ini dan terus membeli syarikat Shaklee.

Kali ni adaa nak tambah info lagi lah tentang set yang sangat best ni..Adaa tahu, ramai diantara kita ni ibu bapa muda kepada anak kecil kan? Rumah kita ni pastinya jadi medan merangkak anak-anak, tempat anak kutip makanan, betul tak? Budak-budak kan..kutip mengutip makanan ni biasa sangat, lepas tu ngap masuk mulut..selalu Adaa fikir, kalau lepas mop sekalipun, risau kot ada sabun ke ape ke..kang sakit perut pulak anak ku.

sama juga dengan baju..ada orang kulit sangat sensitif..mudah gatal kalau sabun tu jenis yang kuat (lebih bahan kimia). Anak adaa Fahry, masa kecil lepas je guna baju hospital masa hari pertama, terus badan dia meruam teruk sampai doktor kata, mandi kan dengan air biasa sahaja, baju pun basuh dengan air je..masa tu kita yang mak ni geram je nak sental baju dengan sabun, rasa tak bersih kan..tapi terpaksa tak buat lah sebab bahan kimia dalam sabun tu boleh menyebabkan alergi lebih teruk pada kulit bayi..Jadi, adaa ambil pendekatan, guna sabun dan pelembut pakaian bebas kimia ni..

Macam mana pula dengan sabun basuh pinggan? Ini ibu-ibulah biasanya yang mencuci ye tak? Kalau yang jenis tangan sensitif, kulit cepat kering kan lepas basuh pinggan? Adaa guna dish wash Shaklee, bau sangat harum, lembut yang penting, JIMAT hehehe

ini set yang adaa katakan tadi..Nak tahu kelebihan setiap produk ni, boleh baca disini ye GET CLEAN SHAKLEE: PENCUCI BEBAS BAHAN KIMIA UNTUK BAYI

GET CLEAN SET
GET CLEAN SET

GET CLEAN SET: SAFE FOR YOU, YOUR HOME AND YOUR PLANET

kenapa adaa kata selamat..jom adaa tunjukkan sikit kelebihan set ini secara keseluruhan:

SELAMAT

  • bukan toksik
  • bukan bahan kimia berbahaya
  • bebas bauan
  • lembut pada tangan
  • PH seimbang
  • bukan klorin
  • Hypoallergenic

BERKUASA

  • Mengeluarkan minyak
  • Ultra-pekat
  • Buih yang lama
  • Sesuai dalam semua suhu

HIJAU

  • sumber bahan semulajadi
  • Surfaktan biodegrad
  • pembungkusan boleh dikitar semula
  • tiada peluntur klorin
  • Tiada perbersihan sebatian organik mudah meruap
  • Tiada fosfast, nitrat, borat
  • Tiada ujian ke atas haiwan (no animal testing)

BIJAK

  • Formula pekat
  • Mendapat penjimatan wang

Secara jujurnya, set ini memang jimat..sebab apa? Adaa guna Basic H untuk 1001 kegunaan, basuh lantai, cermin, rendam baju, lap dapur, table top, segala-gala, tapi setahun baru habis hehe

Pencuci pinggan hampir 4 bulan dan bau sangat best

Pencuci baju, yang ini memang berbulan2 sebab guna sikit aja setiap cucian..seingat adaa, 4 bulan sampai atau lebih hehe

kalau nak tahu apa Basic H boleh buat untuk anda, bagaimana ianya sangat jimat, boleh baca sini ye

 

dan kali ini istimewanya, dengan setiap PEMBELIAN SET GET CLEAN, PERCUMA 1 WOVEN BAG & BOTOL SPRAY SHAKLEE memang terbaik!

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::