#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN

BAHAN PENCUCI ANDA PENYEBAB ANAK ASMA?

Pernah tahu kenapa Roger Barnett  membeli syarikat Shaklee? Pernah tak anda fikir bahan pencuci anda seperti pencuci lantai, pencuci dapur, sabun pencuci baju adalah penyebab anda atau anak anda mendapat asma? Apa kaitan ye tak? takkan lah guna sikit pun beri kesan kat anak-anak? mengarutlah!

Sebenarnya, tak mengarut pun..dalam kebanyakan bahan pencuci ada bahan kimia untuk membantu proses pembersihan. Ini memang biasa..tapi ianya boleh menjadi berbahaya sekiranya anak anda sensitif, atau terdedah buat jangka masa yang lama.

Macam orang kerja di tempat-tempat yang terdedah pada bahan kimia, mereka kena selalu buat pemeriksaan kesihatan untuk memastikan badan mereka bebas dari bahan toksik berbahaya atau pada tahap selamat. Semakin lama kita terdedah dengan bahan kimia, ianya boleh membahayakan nyawa kita.

‘ala..saya mop lantai 2 kali sehari je pon’ ..ye memang..2 kali sehari, seminggu 14 kali, setahun? sepuluh tahun? cukup untuk memberi kesan kepada anak-anak kita ..

‘anak saya suka kutip makanan atas lantai’ ini keadaan biasa kan kat rumah kita..anak-anak kita kutip segala benda nak dimakannya..bayangkan kalau kita mop lantai tapi tak dibilas dengan bersih..sekali dua memang tak bahaya..kalau lama2? kemungkinan ada bahayanya kan?

sama juga dengan kes roger barnett ni..takde pun sejarah keluarga dia yang ada asma..tup tup anak dia kena..dia ingatkan alergik habuk ke kotor ke..lagi dia bersihkan rumah dia dengan harapan anak dia pulih..sekali makin teruk..rupenya, makin kerap dia bersihkan rumah dengan pencuci tu semakin teruk anak dia sebab ada kadar toksik yang tinggi. pada masa tu lah dia cuba Shaklee..dan disebabkan produk shaklee bebas toksik, semulajadi..ianya telah membantu kesihatan anak beliau..sekarang Spencer ni dah besar pun, hensem boy 😀 Atas sebab ini lah beliau tak teragak-agak membeli syarikat Shaklee dan sehingga kini beliau tidak pernah ragu sedikit pun dengan produk shaklee malah berusaha untuk menyampaikan kepada orang ramai betapa senangnya untuk kekal sihat. cuma UBAH JENAMA..tukar JENAMA mampu mengubah HIDUP anda. tukar kepada pencuci yang natural..pemakanan yang natural..cara hidup yang hijauuu gitu..

ini adaa kongsikan video ketika Roger Barnett di rancangan Oprah (my favourite show ever!)

Kalau di Malaysia tak semua rangkaian GET CLEAN ada..yang ada di Malaysia:

get cle
get clean set

Ada 4 produk ini di Malaysia..adaa dah cuba kesemuanya..bau sedap sangat..harum! yang Basic H adalah pencuci kegemaran adaa..nak cuci apa? lantai, dapur, cemin tingkap, baju, kasut, kereta, apa..nama kan aja..semua boleh. terbaik! dan kesemuanya ‘concentrated’ tau..jadi guna sikit je dah cukup..sangat jimat.

Tak rugi bertukar jenama..cuba dulu baru tahu..penjagaan yang baik dari awal, insyaAllah akan beri kebaikan pada kita di hari tua nanti..tak kira lah dari segi kesihatan kita ke keluarga ke, rumah ke..benda baik kan..apa salahnya amalkan.

Setiap PEMBELIAN SET GET CLEAN, PERCUMA 1 WOVEN BAG & BOTOL SPRAY SHAKLEE memang terbaik!

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
VIVIX

RAWAT ASMA DENGAN VIVIX?

sejak akhir2 ni ramai yang berkongsi kebaikan vivix ni..dan salah satu testimoni yang paling kerap adaa dengar ialah ianya mampu merawat asma..tertanya jugak lah macam mana tu? Almaklumlah, adaa ni berminat dengan cara ianya berfungsi..kadang2 doktor pon rimas agaknya sebab asyik bertanya..bukan apa, kalo sakit, pastu gi hospital, doktor cuma bagi ubat, adaa sungguh lah tak suka..adaa suka doktor yang chitchat dgn kita..terangkan macam mana boleh kena sakit xxx, apa rawatan xxx, kalo dia bagi ubat, kenapa ubat ni, tak ubat lain, bagaimana ia bertindak..so next time kita tau dah lebih arif tentang penyakit tu dan pada masa yang sama tu, tambah lah ilmu kan..jangan duk ikut je..kene tahu apa yang kita makan 🙂

So kali ni nak share pasal vivix dan asma..penyakit asma ni sangat2 lazim sebab dunia kita sekarang ni semakin kotor..yang takda asma pon boleh kena tau..jerebu je dah berapa kali setahun, takyah tunggu jerebu, gi stesen bas je dah kelam..huhu macam hari tu selepas banjir besar di Kelantan, habuk tuhan saja yang tahu..disebabkan air lumpur yang membenam Kelantan, selepas kering, semuanya  merah..cuaca panas menyebabkan lumpur-lumpur kering dan bila kenderaan lalu, habuk berterbangan diudara, tu belum campur dengan asap orang membakar barang-barang yang dah musnah dalam banjir..memang kena lengkap memakai penutup hidung. Kalau orang yang jenis sensitif, cepat sangat terkena batuk teruk dan asma.

Jadi, betul ke vivix boleh merawat asma? How?

Apa ada dalam Vivix?

 Anggur muskat, Elderberry, Lobak Ungu dan Polygonum Cuspidatum.

Muscadine Grape

Satu-satunya anggur di dunia yang memiliki lebih daripada 1 kromosom. Muscadine Grape ini memiliki 20 kromosom sebab tu lah saintis buat kajian yang lebih mendalam ke atas anggur hebat ni. Hasil kajian mereka terbuktilah bahawa anggur ini memang mempunyai ciri-ciri yang boleh menghentikan perkembangan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria. Salah satu nutrisi terpenting yang diekstrak daripada Anggur hebat ini ialah RESVERATROL yang amat penting untuk alternatif pelbagai masalah seperti penuaan, kanser, diabetis, gout, darah tinggi dan pelbagai lagi.

Purple Carrot

Daripada warnanya yang unk iaitu ungu-kuning dan ungu-oren juga telah menunjukkan ciri-ciri istimewa yang ada pada Purple Carrot ini. Ia adalah sumber vitamin A terbaik dan juga antioksidan yang berkualiti tinggi. Memalui pelbagai kajian yang telah dilakukan kepada tumbuhan istimewa ini terbuktilah bahawa ia adalalah sumber antioksidan, anti-radang dan pelbagai ‘anti’ lain lagi yang penting untuk tubuh. Selain itu,ia juga boleh membantu mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

Elderberry

elderberry

Kandungan terpenting dalam Elderberry ialah flavonoidsnya yang sangat penting iaitu sebagai antioksidan yang kuat. Antioksidan ini diperlukan tubuh untuk menguatkan sistem imun dan melawan jangkitan-jangkitan virus dan bakteria. Elderberry juga sangat kaya dengan vitamin A, B, C dan pelbagai lagi. Ia sangat bermanfaat untuk mengurangkan simptom Influenza,  menguatkan sistem imun, meredakan asthma, merendahkan tahap kolestrol, diabetis, meningkatkan kesihatan mata dan melindungi daripada serangan jantung dan strok.

Knotweed Jepun

polyganum

Merupakan sumber resveratrol selain daripada Muscadine Grape. Reservatrol  sangat penting untuk anti-penuaan,merendahkan koletsrol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlit sukan dan mengurangkan berat badan.

Dalam banyak2 kandungan vivix ni yang menjurus lebih kepada asma ialah European Elderberry.

european elderberry ni merupakan antioksidan yang kuat dan sangat bagus dalam meningkatkan imun sistem serta melawan virus..kalau asma ni, memang sangat penting lah bab2 menghindar diri dari kuman, virus dan meningkatkatkan sistem imun..bila paru2 dijangkiti kuman, virus, itu yang menyebabkan jadi asma..jadi kajian menunjukkan peningkatan dalam sistem imun itu lah membantu dalam memulihkan asma..bila badan kuat, sistem tubuh sukar dijangkiti, jadi asma pon dapat dicegah.

selain itu elderberry ni juga mampu mengurangkan penghasilan mukus atau lendir di bahagian salur pernafasan dan mengurangkan radang di bahagian tersebut. sebab itu elderberry ni bukan sahaja bagus dalam merawat asma, malah segala masalah yang berkaitan dengan sistem respirasi seperti resdung, batuk, selesema, bronkitis, sakit tekak dan influenza. 

sebab itulah, VIVIX merupakan pilihan yang baik jika anda mengalami masalah disaluran respirasi. so buat pilihan yang bijak 😀

Untuk mendapatkan promosi FEB 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
OMEGA GUARD

7 MANFAAT OMEGA UNTUK ANDA

Selalu duk heboh omega best omega best tapi tak tahu apa omega boleh buat untuk kita..dulu yang selalu adaa dengar untuk IQ anak-anak lah..tapi sebenarnya Omega boleh beri kita lebih dari tu..

Tahu tak, Omega-3 ni asid lemak yang sangat penting untuk kita tetapi TIDAK BOLEH DIHASILKAN didalam badan..ertinya kita kena ambil melalui pemakanan. Kalau diambil melalui sumber tumbuhan, badan kita tak dapat menukarkan asid lemak tadi kepada EPA dan DHA secara berkesan. Jadi sumber terbaik ialah dari ikan sebab ikan banyak asid lemak..sebab tu siapa suka makan ikan dia bijak hehehe

ok, apa bagusnya makan OMEGA ni?

  1. KESIHATAN WANITA- mengimbangi kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, menjadikan kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

  2. CEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK- DHA dan EPA boleh menentang trombosis, tekanan darah tinggi dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.Sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal, ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, hindar pembekuan darah dalam badan, mengawal masalah obesiti, cegah penyakit jantung.

  3. BANTU TUMBESARAN & PERKEMBANGAN OTAK JANIN SERTA MEMORI- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. sangat penting terutama pada 3 bulan terakhir janin dalam kandungan.Susu ibu mengandungi DHA yang tinggi. DHA dapat meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara pendengaran dan penglihatan, mencegah migraine.

  4. TINGKAT SISTEM IMUN & KESIHATAN PARU-PARU- Omega dapat membantu mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

  5. MENENTANG KANSER- Kajian telah menunjukkan omega boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. ia juga membantu meningkatkan enterogastritis, meransang kesihatan hati selepas pembedahan, dan penkreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

  6. MEMELIHARA FUNGSI SENDI- Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout dengan efektif.

  7. MENCEGAH IMSONIA DAN MENGURANGKAN TEKANAN- Kajian membuktikan bahwa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, imsonia, autism,  kanak-kanak hiperaktif.

tu dia 7 manfaat omega..bukan sikit tau..banyak..sebab tu kita kena pastikan diet kita mengandungi omega yang mencukupi..satu lagi haruslah memilih dari sumber terbaik!

Kebanyakan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, tetapi kaedah ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam.

Shaklee menggunakan kaedah ULTRATULEN bergred farmaseutikal teknologi terkini. ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan semulajadi sambil menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.

Jadi adaa tak heran kalau orang berebut2 guna omega shaklee ni..adaa pon sama sebab memang bagus..terbukti berkesan dan semulajadi. Jadi apa nak takut kan?

Untuk pembelian OMEGA GUARD  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

ATAU JIKA INGIN MENDAPATKAN PROMOSI NOVEMBER:

#OMEGA BUY 6 FREE 1 dan

wpid-img-20141101-wa0000.jpg

#OMEGA TWIN PACK

OMEGA TWINPACK PROMO

sila contact adaa segera. PROMOSI NOVEMBER SHJ!

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
MEALSHAKE · TESTIMONIAL

Testimonial MEALSHAKE: Promo JUNE in the house!

Sempena bulan Mealshake ni galak lah sikit nak share tentang kebaikan Mealshake ni kan..dah lmaa takda promo Melashake ni..bila sekali dah datang..ha..macam ribut jadinya..Kali ni taknak cakap panjang lah..nak bagi testimonial kenapa ibu2 suka sangat dengan mealshake ni..Tambah2 bulan ni harga murah..memang tak lepas peluang lah..

Teringat ada kawan yang order mealshake, tak sabar katanya nak cuba, bau pun dah menggoda, apa lagi rasa hehe tak tipu, memang sedap baunya…sebab tu kanak2 suka..mak bapak pon tak ketinggalan..huuu best!

testi Mealshake 1
TESTI 1
testi Mealshake 2
TESTI 2
testi Mealshake 3
TESTI 3
testi Mealshake 4
TESTI 4
testi Mealshake 5
TESTI 5
testi Mealshake 6
TESTI 6
testi Mealshake 7
TESTI 7
testi Mealshake 8
TESTI 8
testi Mealshake 9
TESTI 9

Mealshake ni bukan sahaja membantu tumbesaran kanak-kanak, tapi membantu dari segi nutrisi, selera makan, sembelit (sbb ada fiber juga), asma juga jika diambil dengan omega..banyak kelebihannya..jadi memang tak rugi beli pon..lagi pon sempena puasa ni satu family boleh minum..membekalkan tenaga dan nutrisi yang mencukupi untuk berpuasa..apa lagi yang kita mahukan? murah lak tu hehe

June promo

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

OMEGA GUARD

MINYAK IKAN: CARA ALTERNATIF MERAWAT ASMA

Adaa tak pernah sangka minyak ikan (fish oil) sebenarnya sbgt bnyk manfaat..untuk ibu menyusu, ibu hami, ibu berpantang, orang yang menajaga badan, turunkan kolesterol, bakar lemak,  radang sendi aka sakit urat hehe dan macam-macam lah..ingatkan dulu untuk minda je..rupanya terlalu banyak kajian telah dibuat dan khasiat minyak ikan ni memang terbukti sangat bagus utk semua peringkat umur.

Zaman sekarang ni dengan habuk yang penuh diruang udara, pastu pulak kita duk dalam aircond..cuaca kat luar pulak kejap panas membahang, kejap sejuk mcm salji..memang tak membantu lah..huhu ape lagi untuk pengidap asma..huhhu

Kalau kanak-kanak lagilah, kecik2 dah pegang inhaler tu kan..huhu sian..nak diberi ubat pon sebenarnye tak berapa elok terutama untuk kanak-kanak..tapi kalau dah terpaksa nak buat mcm mana kan..

Tapi bagi yang ingin mencuba cara lain yang tiada kesan sampingan, mungkin boleh cuba pengambilan minyak ikan..jom adaa share sikit info dan kajian berkenaan hal ni.

Omega-3 is a natural fatty acid found in our diets but typically we do not eat enough omega-3 to experience the full health benefits. For this reason, many pediatricians are recommending omega-3 supplementation for children, especially children with asthma complications.

One of the most profound properties of omega-3 is the ability of the fish oil to fight inflammation and even prevent inflammation in the brain and through the nervous system. In doing so, the body’s’ response to disease and illnesses is not as severe and often children with asthma risks will find they experience fewer asthma attacks and complications with allergies, including eye twitching, are also reduced.

If your child’s pediatrician approves the use of omega-3, always be sure to utilize the supplement in liquid form as this provides the best way in which a child can digest the fish oil. Asthma, while not entirely preventable, can be managed more effectively with diet and naturally supplements. here

 

A 2003 study published by the University in the American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine titled, “Fish Oil Supplementation Reduces Severity of Exercise-Induced Bronchoconstriction in Elite Athletes,” followed 10 elite athletes with exercise induced asthma symptoms and 10 with no symptoms. All of the athletes in the study received either fish oil capsules (3.2 g EPA, 2.2g DHA) or placebo capsules daily for three weeks. The fish oil diet significantly improved post-exercise lung function and levels of inflammation for the athletes with exercise-induced asthma symptoms.

Researchers concluded that fish oil supplementation helps elite athletes who have exercise-induced asthma symptoms by deducing narrowing of airways and inflammation, therefore lower the need to use medications.

Indiana University researchers who concluded that fish oil was helpful for elite athletes in 2003 now conclude their 2006 research by stating that fish oil supplementation may represent a potentially beneficial natural intervention for asthmatic subjects who have exercise-induced symptoms of asthma. Since approximately 90 percent of people with asthma do experience exercise-induced asthma symptoms, this research can help many people..

Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjjut atau research mengenai keberkesanan fish oil dalam merawat asma ni, boleh refer link ini.

omega guard

Jadi, bagi yang ada asma atau ingin membantu sesiapa yang ada asma, mungkin boleh mencuba omega Shaklee..minyak ikan terbaik dengan 100% semulajadi dan tulen. tak percaya? boleh refer here utk video2 penyulingan berperingkat yang dijalankan diShaklee 🙂

Oh ya, bulan ni promo omega..bukan sahaja dapat harga murah, tp dapat FREE MEMBERSHIP  jugak..ha apa lagi, sebotol utk ibu, sebotol abah, sebotol anak..hehe

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::