MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE · SHAKLEE RELATED

SHAKER SHAKLEE EKSKLUSIF UNTUK ANDA

Bulan ni bermula dari 13 julai sehingga 31 ogos, shaklee ada menawarkan shaker yang sangat comel untuk mereka yang mendaftar sebagai ahli shaklee.

Sebelum ni, ada warna hijau, biru, tapi kali ni lebih comel sebab warna macam keperempuanan gitu, ‘coral orange’. Pertama kali Adaa tengok rasa ‘comelnyaa!!!’

new enrollment.jpg

Lawa kan?

MACAM MANA NAK DAPATKAN?

Senang aja, anda hanya perlu mendaftar sebagai ahli (RM79.50), buat pembelian sebanyak 100 point dan anda layak untuk mendapatkan shaker yang lawa ni pada harga diskaun. 

Adaa dah ada semua shaker dari shaklee dan adaa akui ianya sangat mesra pengguna, tahan lama dan materialnya sangat kukuh tau. Shaker ni kalau guna memang sebati lah semuanya sebab korang nampak tak ada macam bebola oren dalam tu. Jadi smoothies korang, milkshake ke semua taklah berketul.

KELEBIHAN JADI AHLI?

brand.png

Sekarang, senarai kelebihan menjadi ahli shaklee dah makin banyak:

  1. Akses ke web pembelian online http://www.shaklee2u.com.my . Anda boleh melakukan pembelian sendiri, hanya masukkan id dan password anda, pilih barang yang nak dibeli, pilih cara pembayaran dan barang akan terus sampai ke pintu rumah anda. Sangat mudah!
  2. Anda boleh menyemak senarai promosi setiap bulan dari shaklee, info dan perkembangan shaklee, aktiviti shaklee, dan pelbagai resepi dan tips kesihatan secara terus dari web tersebut. Kalau bukan ahli tak dapat tau kelebihan ni.
  3. Penjimatan yang berganda. Sudahlah dapat beli pada harga ahli, lepas tu anda juga layak menerima duit lagi jika pembelian anda pada bulan tersebut melebihi 150uv/point. Dapat ‘cashback’ tu! lagi best sebab shaklee transfer terus ke akaun anda setiap pertengahan bulan.
  4. Bagi yang nak tambah pendapatan, ini peluang korang. Tak susah pun, hanya jadi pengguna, jatuh cinta dah kat produk, senang kongsikan dengan rakan dan keluarga. Hanya dengan itu anda dah boleh jana pendapatan tambahan tau. Ramai dah berjaya, jadi jika berminat, adaa sarankan anda patut sangatlah cuba. alang-alang dah guna kan..

Jadi, itu sebahagian kelebihan atau keseronokan menjadi ahli shaklee. Belum cerita peluang pendapatan yang lebih besar, pelbagai jenis bonus, peluang mengerjakan umrah, trip dalam dan luar negara dan banyak lagi! nak bincang lebih lanjut, whatsapp aja adaa ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
#KORANGTAUTAK · SHAKLEE RELATED

5 KELEBIHAN MANDI AIR SEJUK UNTUK KESIHATAN

Siapa suka mandi air sejuk? Pagi-pagi, lepas tu kena pula masa musim tengkujuh, huuu sejuk sampai ke tulang. Kalau boleh nak mandi dengan air panas sepanjang masa. Tapi anda tahu tak, mandi air sejuk ni banyak kelebihannya untuk kesihatan?

Hari ni Adaa kongsi 5 kelebihan mandi air sejuk ok? (berita gembira untuk yang takda ”water heater” 🙂 )

1. MENINGKATKAN TAHAP KEPEKAAN

Membayangkan air sejuk kena pada kulit kita sahaja pun dan cukup untuk membuatkan kita menggigil, malas nak mandi betul tak? Sejak kita kecil dulu nak pergi sekolah, mandi pagi tulah sesuatu yang mungkin mencabar nak dibuat diwaktu pagi. Tapi tahukah anda semua, apabila air yang sejuk tadi mula membasahi tubuh kita, kesan terkejut dek kesejukan tadi membuatkan kita bernafas lebih dalam, dan meningkatkan pengambilan oksigen ke dalam tubuh lalu membuatkan kita rasa lebih panas dan selesa. Bila kita bernafas dalam-dalam, degupan jantung juga bertambah dan darah akan mengalir dengan laju ke seluruh sistem tubuh lalu memberikan kita tenaga secara semulajadi di pagi hari lagi.

2. MEMELIHARA KULIT DAN RAMBUT

Salah satu cara paling berkesan dan efektif dalam memelihara rambut dan kulit yang cantik dan sihat adalah dengan mengamalkan mandi air sejuk. Air panas cenderung untuk membuatkan rambut dan kulit bertambah kering, jadi penggunaan air sejuk membantu mengetatkan  liang pori dan kutikel rambut dan kulit serta mengelakkan dari tersumbat. Air sejuk juga boleh bertindak sebagai ‘pelindung’ kepada kulit kepala dan kulit dari kotoran.

Seorang ahli dermatologis,  Jessica Krant, menyatakan air sejuk dapat membantu dan menghalang minyak semulajadi hilang daripada kulit kita dengan cepat. Tetapi perlu diingatkan ya, penggunaan air sejuk pada kulit hanya mengetatkan pori kulit kita secara sementara disebabkan aliran darah yang disekat dan bukannya mengecilkan liang pori secara kekal.

Dalam penjagaan rambut pula, penggunaan air sejuk membuatkan rambut lebih bersinar, kurang gugur dan lebih sihat.

3. MENINGKATKAN TAHAP IMUN DAN PENGALIRAN DARAH

Seperti yang adaa nyatakan tadi, apabila kita mandi menggunakan air sejuk, ianya membantu pengaliran darah yang lebih baik. Suhu air yang sejuk tadi menggalakkan jantung kita mengepam darah dengan lebih baik keseluruh sistem badan seterusnya meningkatkan kesihatan jantung secara menyeluruh. Ia juga dapat membantu merendahkan tekanan darah, membersihkan arteri yang tersumbat dan meningkatkan tahap imun badan.

4. MERANGSANG PENURUNAN BERAT BADAN

Bolehkah air sejuk membantu penurunan berat badan? macam tak percaya kan? Tubuh manusia terdiri dari dua jenis tisu lemak iaitu ‘brown fat’ dan ‘white fat’. ‘White fat’ merupakan lemak yang terkumpul dalam badan kita apabila kita mengambil kalori secara berlebihan daripada yang diperlukan oleh tubuh kita. Senang cerita, lemak yang membuatkan kita gemuk tu lah. ‘Brown fat’ pula ialah lemak yang baik yang membantu tubuh kita kekal hangat dan ianya diaktifkan apabila terdedah kepada suhu yang sejuk. Jadi, mandi dengan menggunakan air sejuk dapat meningkatkan aktiviti ‘brown fat’ ni tadi.

Satu kajian yang dilakukan pada tahun 2009 mendapati, pendedahan tubuh kepada suhu sejuk pada 23-24 peserta telah meningkatkan aktiviti ‘brown fat’ kepada 15 kali ganda. Ini bermakna, mereka boleh kehilangan sehingga 9 paun setahun jika mereka mengekalkan amalan ini.

5. MENGURANGKAN STRES DAN MELEGAKAN DEPRESI

Kajian menunjukkan, mandi dalam air sejuk dapat menurunkan tahap asid urik, dan meningkatkan ketahanan terhadap stres. Ia juga meningkatkan gluthathione, sejenis antioksidan yang membantu antioksidan lain didalam tubuh untuk berada dalam keadaan optimal.

Air sejuk juga dapat  membantu melegakan depresi  atau kemurungan akibat impak yang kuat dari reseptor sejuk dikulit yang menghantar sejumlah besar impuls elektrik dari hujung saraf periferal ke otak. Dalam kata mudah, ianya dapat menghasilkan kesan anti-depresi, meningkatkan mood baik anda.

 

Jadi, jangan risau atau teragak-agak untuk mandi air sejuk terutamanya diwaktu pagi ya. Bagus tau untuk meningkatkan tenaga, dan mood anda sepanjang hari. Barulah tak stress kena hadap kesesakan lalu lintas 😛

Adaa

PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

TIPS UNTUK BERJAYA: KATAK PEKAK~

Adaa nak share satu video yang pendek dan menarik ni..tonton dulu baru baca ulasan ye hehe.

Dalam hidup ni semua orang nak berjaya tapi selalu kita tewas sebab asyik dengar kata2 orang, bak kata orang macam nyamuk lah..duk berbunyi kat telinga..buat sakit hati je kan?

Ramai nak turut sama berjaya dengan Shaklee, tapi syaratnya, kenelah jd mcm katak pekak tadi..kene kuat semangat, jangan pedulikan kata-kata yang menjatuhkan kita..kalo pekak senang, kalo tak pekak, cuba pekak kan telinga tu..Adaa just nk ulas 2 perkara yang dapat dikongsi dari video ni..PENGAJARAN gitu..tak kisahlah dalam biz apa pon anda sekarang ni..basic nya sama..

1. BUAT KEPUTUSAN, SEMANGAT KENTAL

Kalau nak berjaya, dari awal2 lagi kita dah set nak berjaya, bukan sekadar mencuba. kalau nak cuba2 hasilnya pon suam2 kuku jelah kan..tapi kalau kita betul2 nak, datanglah nyamuk bisik kat telinga berpuluh ekor pon, tak kan heran punya kan..dunia ni memang lumrah, orang tak boleh tengok kita lebih, berada diatas..mulalah ‘berdengung’ masing2 kan..jadi kuatkan hati..pekak kan telinga..jadikan satu cemuhan ke sindiran ke sebagai sesuatu yang POSITIVE..mcm katak tadi..’thanx for the encouragement’ relax je dia cakap kan..dan akhirnya katak2 lain malu sendiri dan berhanti mencemuh malah mula memberi dorongan.

2. CABAR DIRI

Kalau biasa berada di COMFORT ZONE dan tentu kejayaan tu susah nk datang..mcm mana yang dikata kan comfort zone ni? dah selesa dengan apa yang ada..dah selesa dengan rumah yang ada, kereta yang ada, gaji yang ada..selesa dengan rutin harian yang ada..kalo tengok graf tu mendatar je hehe

Tapi sampai bila kan..orang dah berlumba, barang makin mahal, sana2 sini semua makin meningkat, org gi travel, kita melopong je, orang beli itu ini kita pon nak sama tapi usaha takda..mcm mana? tak dapek nak nolong..hehe

Zaman sekarang ni zaman majukan diri, tak kisahlah awk ni surirumah ke, cikgu ke, doktor ke engineer ke, tukangkebun ke, janji nak maju kedepan..tapi janganlah pulak suam2 kuku je nak nye..kat sini lah datangnya STRONG PUSH FACTOR. kene ada satu KEINGINAN yang kuat..

Pernah tengok EXTREME MAKE OVER: LOSE WEIGHT EDITION? orang yang obese, smp 400 pound nak jadi kurus smp 100 pound..bukan senang ye..dalam 150kg nk kene buang..uih bnyk tu..tapi disebabkan HARI2 dia tanam dalam fikiran, nak kurus, nak sihat, nak berjaya, dia usaha mcm nak tercabut nyawa, CABAR diri daki gunung, join marathon, triathlon, stop eating fast food..agak2 kalo tak kuat keinginan tu mampu ke dia buat semua tu sampai kurus jadinya dia?

Sama mcm kita, nak berjaya, setiap hari cabar diri, tetap kan GOAL dan ingat semua kenapa kita buat biz ni..apa FAKTOR PENDORONG kita sebenarnya, tanya hati apa yang kita inginkan..ingatkan diri kita setiap hari kenapa kita mula buat biz ni awal2 dulu..mesti ada sebab kan?

mcm katak tadi, dia betul2 nak keluar perigi, dia cabar diri dia melompat setinggi yang mungkin, siap shake2 the butt nak dapat DAYA TUJAHAN dan akhirnya, berjaya!

So, bagi yang ingin berjaya, ingin join group kami, fikirkan, adakah anda seorang ‘katak pekak’ atau ingin menjadi ‘katak pekak’? JOM!

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
BREASTFEEDING · VITAMIN C

VITAMIN C: LEBIH VITAMIN C KETIKA MENYUSU, BAHAYA?

Dalam entry adaa yang bertajuk  Breastfeeding: Vitamin b dan c tingkatkan pengeluaran susu? Adaa ade share tentang keperluan vitamin c dan b dalam meningkatkan pengeluaran susu..tapi apa akan jadi kalau terlebih vitamin C?

Seperti yang kita sedia maklum,vitamin C ni vitamin larut air dan jika berlebihan akan disingkirkan dari tubuh melalui perkumuhan. Jadi secara logiknya tiada yang bahaya disitu kan, tapi sejauh mana benarnya?

Vitamin C

Vitamin C plays a role in tissue growth and repair, making it essential for proper development of a breastfeeding infant. It is especially important in the growth of bones, teeth and collagen, a protein found in blood vessels, cartilage, tendons and ligaments. It also helps boost the immune system’s ability to fight off disease. Vitamin C occurs in many fruits and vegetables, including citrus fruits, berries, bell peppers and tomatoes, and you can also consume it in supplement form. As a water-soluble vitamin, this nutrient passes into breast milk, so your intake impacts your breastfed baby.

Dosage and Needs

The body cannot produce its own vitamin C, so you and your baby must both get this vital nutrient from diet. While nursing a baby, you will need more vitamin C than you did during pregnancy or before having your baby. The amount recommended for breastfeeding women, according to the University of Maryland Medical Center, is 120 mg per day. (Dalam keadaan pencemaran dan cuaca yang panas, stress, menyumbang kepada kemusnahan vitamin c dengan cepat jadi dos yang lebih tinggi dicadangkan)

Effect on Human Milk

Nursing mothers who consume more than the recommended amount of vitamin C are unlikely to harm their infants because the mother’s body seems to tightly control the amount of vitamin C that gets into breast milk. According to a study in the April 1985 issue of “American Journal of Clinical Nutrition,” breastfeeding mothers who took more than 1,000 mg of vitamin C, about 10 times the recommended dose, did not experience an increased level of vitamin C in their breast milk. Instead, as long as the mother is getting sufficient vitamin C, the concentration of this nutrient in breast milk remains at the optimal level for the nursing infant. Any excess vitamin C is excreted through the mother’s urine.

source: http://www.livestrong.com/article/468962-what-does-high-vitamin-c-while-breastfeeding-do/#ixzz20B5xgbah

Jadi, dah tahu kan? Uniknya ciptaan Allah 🙂 Jadi ibu2 boleh ye ambil vitamin c untuk tumbesaran bayi dan tak perlulah risau kalau nak makan orange smp 7 biji pon 🙂

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

SHAKLEE RELATED

PROMOSI HEBAT SHAKLEE JULAI 2017

PROMOSI HEBAT SHAKLEE JULAI 2017

Dah masuk hari ke 6 bulan ni baru Adaa nak bagitahu? Oklah tu kan, masih belum terlambat lagi nak rebut semua promosi shaklee bulan ni.

Setiap bulan, memang inilah yang Adaa tunggu-tunggu. “Apa lagi promosi shaklee bulan ni agaknya ya?” Sebab Adaa tahu mesti ada promosi yang best. Barangan shaklee semuanya setakat ni tak pernah mengecewakan, pasti menarik dan tertarik hehe berkualiti tinggi gitu dan jarang ada dipasaran. Jadi lebih eksklusif.

Jadi, kali ni apa lagi promosi dari shaklee?

july promo 1
ANDA BOLEH DAPAT FREE MEMBERSHIP & POSTAGE SEKALI TAU! JIMAT SEHINGGA BERATUS RINGGIT!!
july promo 2
bukan sebarang tumbler, memang high quality material.

july promo 3

july promo 4
set PALING LARIS SELEPAS RAYA 🙂

Kalau berminat nak tahu lebih lanjut tentang promo ni, jangan lepaskan sebab korang boleh miliki semua ni pada harga sangat berpatutan tau. Hanya whatsapp Adaa ok?

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

SHAKLEE RELATED

ALFATIHAH SAHABAT..

Hari isnin macam ni Adaa dah plan nak update blog macam biasa, tapi hari ni nampaknya entry ini bukan lagi entry biasa.

Bangun pagi tadi, adaa bukak whatsapp group batch Sekolah Tun Fatimah #stf9701 dan alangkah sedihnya hati ni bila dapat khabar tentang pemergian sahabat seperjuangan kami ke pangkuan Ilahi..

Memang beberapa hari ni kami diberitahu keadaan arwah semakin memburuk.. Jadi setiap hari Adaa bukak whatsapp, adaa berdebar.. Akhirnya, apa yang dirisaukan terjadi.

Selepas tamat sekolah tahun 2001, Adaa tak berpeluang pun untuk jumpa arwah.. Yang adaa ingat, pernah chat di facebook sekali sahaja.. Dan maaf sahabat, adaa tak pernah tahi yang dali tak sihat..

Last conversation.. Tahun 2012

Maaf juga adaa tak ingat banyak memori kita tapi Adaa sangat ingat betapa baik dan pandainya awak dalina. Leader yang sangat berkaliber..adaa masih ingat betapa sopannya awak..

Arwah sangat baik.. Sahabat yang tak pernah gaduh dengan Adaa.. Merendah diri..

Dalina, walaupun awak pergi, tapi kami semua bersyukur awak pergi dibulan mulia.. Semoga Allah memelihara sahabat kami dalam limpahan rahmatNya..

Damailah kamu disana..

Alfatihah..

#stf9701