#MASALAH KESIHATAN · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

TIPS MENGATASI LINGKARAN GELAP DIBAWAH MATA DENGAN SHAKLEE

TIPS MENGATASI LINGKARAN GELAP DIBAWAH MATA DENGAN SHAKLEE

Wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan ye tak? Jadi hari ni adaa nak kongsi satu lagi tips untuk mereka yang ada lingkaran gelap dibawah mata, atau eye bag, atau panda eye, atau dark circle..tak kisah lah apa nama yang anda guna.

Selalunya lingkaran gelap ni muncul sebab kita letih,  alergi, faktor umur dan pola tidur kita. Adaa rasa yang paling popular pola tidur kot..ramai orang sentiasa sibuk dengan tugas sehingga terpaksa berjaga sehingga lewat malam..jadi lama-lama muncullah lingkaran gelap ni..

Tapi jangan bimbang, semua masalah InsyaAllah ada penyelesaian nya kan..jadi macam mana ni?

VITAMIN C
VITAMIN C

VITAMIN C

Vitamin C merupakan salah satu nutrien penting untuk menghilangkan dark cirle. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dan menghasilkan tona kulit yang lebih sekata serta penting untuk membaiki pigmentasi berlebihan.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

collagen-powder
shaklee collagen powder (SCP)

Macam Vitamin C tadi diambil sebab boleh membantu penghasilan kolagen kan? Sebab kolagen memainkan peranan penting dalam menghilangkan lingkaran hitam..jadi cara lebih mudah, ambil suplemen kolagen terus lah 🙂 Lebih cepat berkesan

VITAMIN E
VITAMIN E

VITAMIN E

Vitamin E shaklee dilengkapi dengan grape seed extract yang sangat penting untuk pengaliran darah yang lancar dan kesihatan saluran darah yang baik. Aliran darah yang lancar boleh membantu mengurangkan masalah lingkaran gelap di bawah mata.

EYE TREATMENT

enfuselle-eye-treatment.png

mungkin ramai yang belum tahu atau tidak perasan, shaklee juga ada produk untuk eye treatment. Ini juga membantu mata yang lebih sihat dan cantik. Eye Treatment Enfuselle ini untuk kegunaan luaran ye.

Selain pemakanan dan cara hidup yang sihat, anda juga boleh mengambil suplemen seperti yang dicadangkan untuk membantu mengurangkan masalah dark circle ni. Selamat mencuba!!
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · VITALEA · VITAMIN C

APA FUNGSI VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG?

Ibu mengandung memerlukan nutrisi yang berbeza daripada biasa. Jika selalunya keperluan nutrisi hanya untuk tubuh ibu, tetapi ketika tempoh kehamilan, ibu harus mengambil nutrisi yang lebih untuk perkembangan bayi.

Kalau kita pergi klinik kesihatan kan, dah tentu2 kita akan bawa balik sekurang-kurangnya 2 3 jenis vitamin. vitamin ni doktor bagi bukan saja-saja..ada tujuan..jadi jika anda fikir ianya tak penting, fikirkan semula. Jika bukan untuk jangka pendek, mungkin untuk jangkamasa panjang nanti. Kita nak guna tubuh ni lama lagi (dengan izin Allah), jadi kena jaga lah kan.

APA VITAMIN YANG PERLU ?

Ini adaa kongsikan vitamin yang perlu bagi ibu hamil serta fungsinya ok? Kadang-kadang walau dah share banyak kali pun masih lupa kan?

 

6532141_orig.jpg

Semua vitamin ni adaa ambil ketika mengandung dulu..masa anak first tak sempat kenal..so masa mengandung anak kedua dan ketiga inilah peneman adaa.Malah lepas2 tu pun walau dah tak mengandung, vitamin ini juga yang adaa ambil sebab ini adalah asas untuk tubuh kita.

2.png

Berikan yang terbaik buat diri anda dan anak anda ok? Dan pastikan ambil vitamin yang natural dan organik.

SHAKLEE DIFFERENCE

shaklee-difference_5681b06557577.png

GET THE BEST FOR BEST RESULT!

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · OSTEMATRIX · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · VITALEA · VITAMIN C

PERLU KE VITAMIN BANYAK-BANYAK SEMASA MENGANDUNG??

5

“Perlu ke banyak-banyak vitamin ni? malas lah nak telan..saya tak biasa lah”

“besar sangat lah vitamin ni, kalau tak ambik tak boleh ker?”

Ini komen yang biasa Adaa dapat dari ibu-ibu yang pertama kali mengandung..Berat katanya nak telan vitamin banyak-banyak. Kalau hospital bagi pun dia buat pameran je kat rumah..Kenapa gitu..Kesian budget kerajaan tau..bazir nanti.

Semasa mengandung, hormon kita ni macam rollercoster, perubahan bukan sahaja dari segi emosi, malah fizikal (huhu)..Apa lagi dengan kehadiran ‘orang baru’ kat dalam tu. Untuk membesar (sebagai juara) bayi kita layak dan patut menerima nutrisi yang secukupnya.

Sebenarnya, kesemua vitamin yang kita perlu ambil semasa mengandung adalah vitamin asas. Pendek kata, kalau tak mengandung pun kita perlukan vitamin2 ni tak kisah lah dari makanan harian ke makanan tambahan ke dan bukan perempuan jer, lelaki pun sama. Cuma, semasa mengandung, keperluan tu lebih sedikit sebab kita ada bayi kat dalam tu..sebab tu doktor pastikan kita cukup nutrien..bukan untuk kesihatan kita je tetapi untuk kesihatan dan tumbesaran bayi tu.

Ramai ibu atau bakal ibu salah faham tentang ni..menyangkakan yang kita perlu ambil vitamin semasa mengandung sahaja..tak ya..Adaa sebelum kahwin lagi dah ambil vitamin2 ni..Balik je dari kelas masa di UK dulu, adaa akan lalu deretan kedai sepanjang jalan nak balik ke rumah dan adaa duk usha je kedai ‘natural remedies’ kat sana..bila tengok macam menarik..ramai pulak tu orang selalu singgah..terdetik jugalah dalam hati ni apa yang menarik sangat ni..balik rumah, google khasiat itu khasiat ini..lepas tu baru gi beli. hehe dari situ dah sedar kepentingan makanan tambahan ni. Tambah-tambah, masa tu umur baru 22 gitu..masak pun bukan pandai sangat, makan pun tak menentu sangat kat tempat orang, jadi makanan tambahan ni penting lah. Dari zaman sekolah lagi sebenarnya Umi selalu bekalkan adaa multivitamin, tapi kesedaran dan pemahaman tu takda..Umi beli, adaa makan. Beza bila kat UK, adaa sendiri rasa nak fahami dan amalkan sendiri.

Sama juga dengan ibu-ibu..kalau disuruh-suruh, mesti taknak kan..tu yang sudahnya buat pameran je vitamin tu semua.

Saranan Adaa, bakal ibu atau ibu-ibu, silalah fahami setiap vitamin yang diberikan oleh doktor atau yang dalam gambar kat atas tu. Kalau sungguh kita faham, sedar kepentingan vitamin ni untuk diri kita dan bayi, dah pasti takda ngelat2 nak makan..takda masalah lah vitamin besar ke berlambak ke..itu semua keperluan. Kalau rasa pemakanan dan diet harian anda lengkap, tak perlu lah makan vitamin tu semua. Tapi kalau makan pun kelaut..silalah ambil makanan tambahan ya.

 

KENAPA PENTING PENGAMBILAN VITAMIN KETIKA MENGANDUNG?

  • Keperluan nutrisi semasa mengandung lebih tinggi dari keadaan biasa
  • Ibu dan bayi kedua-duanya memerlukan nutrisi dan zat yang secukupnya bagi mengelakkan komplikasi atau sebarang masalah sepanjang kehamilan dan kelahiran selain untuk tumbesaran bayi yang sihat.
  • Ibu yang mempunyai sebarang penyakit atau kondisi seperti masalah pemakanan, terdedah kepada asap rokok, masalah darah (darah tinggi, rendah, anemia etc), penyakit kronik, sangat memerlukan vitamin ketika hamil bagi memastikan kedua-dua ibu dan anak dalam keadaan tidak berisiko.
  • Mengelakkan sebarang masalah kepada bayi seperti, kelahiran pramatang, kurang berat badan, kecacatan kelahiran.

 

ANTARA VITAMIN WAJIB AMBIL

 Zat besi (iron) (VITALEA)

Penting untuk pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang. Dos yang dicadangkan untuk wanita hamil ialah 27 mg.

Kalsium (OSTEMATRIX)

Kalsium penting bagi pembentukan tulang dan gigi. Bekalan kalsium dalam Prenatal Vitamin mempunyai kadar yang lebih tinggi berbanding dengan bekalan kalsium dalam multivitamin yang biasa. Dos yang diperlukan ialah 1,000 miligrams (mg) setiap hari.

Asid folik (BCOMPLEX)

Asid folik penting bagi perkembangan fizikal dan saraf bayi dalam rahim di awal kehamilan. Ia mesti diambil sebaik persenyawaan berlaku antara ovum dan sperma untuk menghalang kecacatan neural tube dan membantu pembentukan saraf dan sel-sel lain. Dos yang dicadangkan untuk ibu hamil ialah 1000 micrograms (mcg) sehari.

Omega-3 (OMEGA PLUS)

Diperlukan untuk perkembangan otak, membantuk sistem saraf dan menjamin penglihatan yang baik. Dos yang dicadangkan ialah 200 – 300 mg sehari.

Protein (ESP)

Sangat penting untuk pembentukan sel sihat, tumbesaran yang baik dan sihat.

Bagaimanapun pengambilan Prenatal Vitamin bukan bermakna bayi dalam kandungan langsung tidak boleh mengalami sebarang masalah kesihatan atau kecacatan. Kena ingat ya. Ini usaha kita..mencegah dan merancang kan lebih baik.

 

Jadi agak-agak nak kena ambil tak? Bagi Adaa, kena dan berbaloi sangat ambil sebab kita nakkan yang terbaik kan. Jangan malas atau culas. Ini kan untuk kesihatan kita dan bayi juga. Betul tak?

~Jadilah ibu yang bijak!~ 😀

 

 

SHAKLEE RELATED · VITAMIN C

PROMOSI APA SEPTEMBER INI?

Selamat pagi!! macam yang adaa janji semalam, hari ni nak bagitahu promosi bulan ni. Adaa rasa semua pun minat sangat dengan 2 item ni sebab tiap-tiap bulan mesti menderu yang mencari. Apa lagi bulan ni promosi pulak..jangan out of stock sebelum 30 sep sudahhhh jenuh pulak kang 🙂

PROMO SEP 2016

all time favourite!! Kedua-duanya sangat popular untuk pelbagai masalah kulit dan kesihatan. Kebanyakkan customer adaa ambil untuk kulit lah..memang jelita deknon kalau rajin amalkan.

Alang-alang ada promosi ni, dah tentu harga pun menjunam..jadi rugi kalau ambil 1 jer..ambil sekurang-kurangnya dua baru berbaloi!

Nak ? grab cepat ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

KULIT CANTIK HANYA DENGAN RM60 SEBULAN

Ada banyak vitamin yang baik untuk kulit tetapi yang paling popular dan sentiasa ada dalam mana-mana produk kosmetik atau kecantikan adalah VITAMIN C & VITAMIN E.

Ini kira vitamin WAJIB untuk kulitlah. Tetapi vitamin ini kalau yang semulajadi, harganya agak mahal. Yelah barang elok dan berkualiti tinggi pasti harga juga setanding kan? Tetapi bila difikirkan khasiat dan kesan pengambilan yang sangat best, harga tu sangat murah dah.

Bab KEBERKESANAN & REPUTASI vitamin Shaklee dalam dunia makanan tambahan rasanya tak perlu dipertikaikan lagi. Lebih 100 tahun ianya wujud dan masih gah sehingga sekarang. Malah pelbagai ‘award’ telah dirangkul oleh syarikat NO.1 di Amerika ni. Orang pun tahu dah, kalau nak vitamin yang SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI carilah Shaklee, insyaAllah tak mengecewakan.

photo_2016-07-18_09-03-47.jpg

Produk penjagaan wajah bukan murah harganya. Pastinya untuk kekal sihat dan cantik ada kosnya kan..Tapi macam mana nak jaga kulit kita ni dengan produk PREMIUM seperti Shaklee pada harga MAMPU MILIK?

Tu jawabnyaa..hanya dengan pengambilan VITAMIN WAJIB ni cukup untuk membantu kulit anda kekal cantik tau. Ikutkan set asal memang banyak, macam yang Adaa cakap tadi lah..vitamin untuk kulit memang banyak..tetapi dalam dunia yang ekonomi pun tak stabil ni, kita kena bijak kan..ambil yang paling penting dan amalkan secara konsisten. Kesannya korang pun terkejut nanti.

Jadi, nak kulit cantik dengan SHAKLEE pada budget serendah RM60 sebulan? Ambil dua ni sahaja (vitamin e & vitamin C) insyaAllah tak menyesal.

Bukan saja boleh ambil secara oral, nak buat masker pun boleh tau..senang sangat!! nak info lebih pasal vitamin c dan vitamin e, klik je ok?

nak tanya dengan lebih lanjut? contact je adaa 🙂

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

 

 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · ESP · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

HILANGKAN PARUT ‘CHICKEN POX’ DENGAN CEPAT

Pagi-pagi ni ada seorang hamba Allah bertanyakan cara nak hilangkan parut..borak-borak sikit rupanya encik ni ada parut chicken pox..kalau budak-budak parut senang hilang..tapi semakin usia meningkat, sel pun makin kurang sihat berbanding masa kecik dulu kan, jadi masa yang diambil mungkin lama dan selalunya parut orang yang kena chicken pox ketika dewasa ni lagi teruk..huhu jatuh saham abam ensem sekejap..

chicken pox
gambar hiasan

Jadi apa yang adaa syorkan?

VITAMIN E

Vitamin E menjadikan kulit lebih lembut, melembapkan kulit dan melancarkan peredaran darah di dalam tisu kulit.

Apabila digunakan pada kulit yang ada parut , ia akan meningkatkan proses pembentukan tisu dan membantu dalam pertumbuhan semula. Apabila tisu baru ini terbentuk, ia akan menyembuhkan parut dan menjadikan kulit lebih licin.

 

VITAMIN C

Vitamin C ni merupakan antioksidan yang sangat bagus, jadi ia boleh membuang sel2 akibat ‘sunburn’/rosak/mati tadi dan memperbaiki sel yang rosak, menggalak sel sihat yang baru untuk kembali nampak muda dan flawless gtu. 😀

 

ESP

Ini adalah best selling product di Shaklee. Asasnya sama, kulit kita dari sel kan..parut adalah sel yang rosak dan mati..jadi nak ganti kulit yang baru yang cantik haruslah dari sel yang sihat. Bagi memastikan penghasilan sel yang sihat, sel memerlukan protein yang berkualiti tinggi seperti protein soya. Apabila ia mendapat nutrisi yang sepatutnya, sel baru yang sihat akan terhasil bagi menggantikan tisu yang rosak tadi.

 

Ini adaa kongsikan testimonial mereka yang dah mencuba shaklee untuk menghilangkan parut chicken pox. (credit kepada tuan  punya gambar)

testi chicken pox 1

testi chicken pox 2

testi chicken pox 3

testi chicken pox 4

testi chicken pox 5

Ini antaranya lah. Mereka semua menggunakan variasi produk yang berbeza..asasnya boleh ambil 3 produk diatas..nak lebih cepat mereka add on zinc dan vivix. Bergantung kepada tahap imun anda dan budget yang selesa dengan anda.

Jadi jangan risau, insyaAllah jelita dan ensem semula semuanya. 🙂

Alami masalah yang sama?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CAROTOMAX · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

VITAMIN TERBAIK MENCEGAH MASALAH RESDUNG

MASALAH RESDUNG
MASALAH RESDUNG

Sinus kita merembeskan mukus bagi tujuan membersihkan saluran laluan udara dan juga melembapkan. Tetapi bila sinus tersumbat, ianya boleh menyebabkan jangkitan kuman, ketidakselesaan, dan masalah kulit muka. Selalunya mereka yang sensitif terhadap habuk akan mudah dijangkiti kuman seterusnya menyebabkan masalah resdung ni..jadi kesihatan badan yang menyeluruh terutamanya sistem imun badan yang tinggi amat penting bagi mencegah masalah resdung ni.

APA VITAMIN TERBAIK MENCEGAH RESDUNG?

VITAMIN A

Vitamin A terdiri dari dua jenis iaitu Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian atau pun Provitamin A dikenali juga sebagai carotenoids (the safest way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A bila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan. 

Perlu diingatkan, Vitamin A  tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati.Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan 

Carotomax shaklee berbeza dr yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan. Jadi, jika ingin mendapatkan sumber Vitamin A yang selamat, anda perlu dapatkan carotomax shaklee. 

Vitamin A membantu mengawal selia sistem imun tubuh kita. Dengan Vitamin A yang mencukupi, ianya membantu tubuh untuk kekal sihat dan tidak mudah jatuh sakit. Vitamin A juga membantu kesihatan kulit yang baik dan membran yang sihat. Keduanya ini merupakan ‘tembok’ yang perlu kita pastikan sentiasa sihat bagi mengelakkan kemasukan kuman dan virus yang seterusnya boleh menyebabkan resdung.

VITAMIN C

Vitamin C merupakan Vitamin yang sangat penting bagi mencegah sebarang jangkitan dan juga merawat jangkitan sekiranya sudah terjadi. Bagi Adaa, inilah vitamin yang sangat laris dikalangan pelanggan adaa kerana sekiranya anda selesema atau demam, ianya mampu membantu anda sihat kembali. Kiranya Vitamin WAJIB ada dirumah lah ni.

Jordan S. Josephson , pengarang ” Sinus Relief Now,” menunjukkan bahawa vitamin C adalah antioksidan yang kuat yang boleh membantu untuk menghadkan kerosakan yang dilakukan oleh radikal bebas. Penyakit seperti selesema, jangkitan virus merupakan salah satu punca paling biasa yang mengundang resdung. Jadi amat penting untuk kita memastikan diri kita supaya tidak selesema.

Deborah Rosin , pengarang ” The Sinus Sourcebook ,” mengesyorkan bahawa orang-orang yang mudah dijangkiti selsema supaya mengambil dos 1,000mg vitamin C (2 biji vitamin C shaklee) setiap hari sebagai langkah pencegahan dan dua kali ganda dos untuk 2,000mg jika dijangkiti selesema.

VITAMIN E

Vitamin E merupakan antioksidan yang kuat yang membantu merangsang sistem imun tubuh manusia dan melawan sebarang jangkitan termasuklah jangkitan yang melibatkan sinus. Salah satu fungsi utama Vitamin E dalam menangani masalah resdung ialah ianya membantu melancarkan peredaran darah disekitar tisu saluran sinus/resdung. Ini membantu tisu sinus yang telah dijangkiti pulih dengan lebih cepat. Cadangan pengambilan harian vitamin E ialah 400-1000IU setiap hari (1-2 biji Vitamin E shaklee)

Dengan pengambilan 3 vitamin ini secara konsisten, ia bukan sahaja dapat mencegah resdung dari terus terjadi, malah secara tidak langsung, anda turut mendapat manfaat lain daripada vitamin berkenaan seperti kulit yang cerah dan cantik, imun sistem yang tinggi dan banyak lagi. Untung kan?

VITAMIN UNTUK RESDUNG
VITAMIN UNTUK RESDUNG

slide 36 slide 37

Apa lagi?

nak dapatkan harga istimewa bulan ni boleh roger2 ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::