TESTIMONIAL · VIVIX

VIVIX: CECAIR AJAIB DENGAN 1001 KEBAIKAN!

11809932_465640630276018_303124904_n

Amboi tajuk..overclaim ke? tidak YE..Vivix telah terbukti membantu raaaammmmaaaiiii orang diluar sana dalam masalah:

  • TEKANAN DARAH RENDAH
  • KURANG DAYA SEKS
  • KURANG PENGELUARAN SPERMA
  • PIGMENTASI/SUNBURN
  • KEDUTAN HALUS
  • KANSER
  • KOLESTEROL TINGGI
  • MASALAH TULANG
  • ARTHRITIS
  • LEMAH DAYA INGATAN
  • KERADANGAN
  • MASALAH EMOSI/DEPRESI
  • GLAUKOMA
  • ALERGI DAN LELAH
  • RAMBUT BERUBAN DAN GUGUR
  • ALZHEIMER
  • MASALAH PROSTAT
  • INSOMNIA
  • TEKSTUR KULIT
  • MASALAH BERAT BADAN

ni baru list pendek ni..belum bawak keluar list bergulung lagi hehe..nak testimoni? jom! klik SINI 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · TESTIMONIAL · VIVIX

TESTIMONIAL: BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX

Rasanya semua sedia maklum kehebatan vivix dalam mencantikkan kulit, awet muda dan pelbagai masalah kesihatan. Bagaimana pula dengan nak berhenti merokok? Jangan tak tahu ye, vivix ni mengandungi bahan yang sangat hebat iaitu RESVERATROL malah berganda kehebatannya setelah digabung dengan 15 polifenol lain tau..

Slide3bagaimana ianya membantu menghentikan tabiat merokok? Adaa dah terangkan panjang lebar dalam ni BAGAIMANA BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX jemput baca tau

Hari ni adaa nak tambah koleksi testimonial perokok yang dah berjaya menggunakan vivix untuk mengurangkan dan seterusnya menghentikan tabiat merokok ni..jom tengok

TESTI ROKOK 1

TESTI ROKOK 2

TESTI ROKOK 3

TESTI ROKOK 4

nanti lain kali ada testi baru kita kongsi lagi ye

bagi yang ingin mendapatkan VIVIX PADA HARGA PROMOSI/HARGA RUNTUH, boleh dapatkan segera

HEALTHY YOUNG LIVING (MAY-OCT 2015 ONLY)
HEALTHY YOUNG LIVING
(MAY-OCT 2015 ONLY)

Untuk mendapatkan promosi OGOS 2015  boleh hubungi adaa ye. SET INI DARI MAY-OCT SAHAJA TAU. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · ESP · TESTIMONIAL

BOLEHKAH SOYA MEMBANTU PESAKIT GASTRIK? KETAHUI 8 LANGKAH MENGATASINYA MASALAH GASTRIK, GASTRITIS, ASID REFLUKS.

Boleh tak soya membantu mereka yang mengalami masalah gastrik, angin dalam badan, gerd, heartburn atau asid refluks?

 

Rasanya kita dah biasa dengar tentang gastrik kan? tapi apa pula GERD, HEARTBURN, ACID REFLUX, GASTRITIS? semuanya penyakit yang mempunyai simptom yang hampir sama dan berkisar tentang sakit didalam perut dan sistem penghadam. Sistem penghadaman yang lemah akan menyebabkan pelbagai penyakit.

Kesemua penyakit ini menyebabkan keradangan dan iritasi pada bahagian lapisan dalam perut. Nak perkataan mudah rasa macam pedih dan terbakar je dalam perut dan ulu hati..huhu nak tahu antara simptom penyakit ni boleh tengok entry adaa yang bertajuk AKU & ANGIN: PUNCA & SIMPTOM ANGIN DALAM BADAN. Salah satu makanan yang menyebabkan simptom penyakit gastrik, gastritis, gerd, refluks adalah susu dan produk tenusu.

Soalan yang adaa biasa dengar, boleh tak ambil soya untuk menggantikan susu?

SUSU dan produk tenusu mengandungi laktosa yang boleh menyebabkan simptom bertambah teruk. Jadi apa yang boleh diambil bagi menggantikan susu?

Terdapat pelbagai alternatif untuk menggantikan susu, antaranya, soya, susu badam, susu beras atau santan. 

SOYA

  • Soya tidak mempunyai laktosa yang boleh menyebabkan simptom semakin teruk.
  • Ianya mengandungi protein soya
  • Susu soya dihasilkan dari kacang soya dan ianya bukan dari sumber haiwan.

Selain ianya selamat untuk pesakit gastrik, tidak menyebabkan angin dalam badan, ia juga mampu memberi rasa kenyang kepada pesakit. Jadi pesakit boleh mengambilnya apabila perut terasa kosong dan simptom mula datang. Ia juga merupakan sumber protein yang sangat bagus untuk tubuh dan kesihatan keseluruhan.

ESP MAC 2

ESP MAC 7

Peneman setiap pagi..oat+cinch shake+ESP

bagaimana pula cara merawat penyakit-penyakit ni secara natural?

Langkah Mudah untuk mengubati Gastritis, Asid Reflux, Heartburn, atau Gerd:

  1. Berpuasa 2 hingga 3 hari dan hanya gunakan diet cecair seperti susu, soya atau susu badam dan ‘butter milk’ (Hanya jika keadaan kesihatan anda mengizinkan dan anda tidak alergi terhadap susu, atau soya). Berpuasa memberi masa untuk radang dalam perut anda reda dan membersihkan sistem anda daripada toksin
  2. Minum air kelapa. Air kelapa merupakan ubat semula jadi yang sangat baik untuk gastrik. Ia membantu perut kita berehat dan menyediakan vitamin dan mineral yang sepatutnya.
  3. Selepas berpuasa, atau jika anda tidak mampu lagi meneruskan puasa (dah lapar lah kiranya), ambil makanan dalam kuantiti yang kecil dan selang selikan dengan pengambilan susuatau minuman yogurt. (pastikan anda boleh minum susu..jika sebelum ni memang alah dengan susu, soya atau yogurt, cepat masuk angina..elakkan. Ambil makanan yang tidak memudaratkan anda)
  4. Ambil 500mg kunyit bersama setiap hidangan 4 kali sehari (sebab tu orang dulu amalkan jamu.kisar kunyit dengan madu, atau tumbuk kunyit makan dengan nasi panas macam yang selalu kita buat masa berpantang kan..sebab kunyit bantu pemulihan dan kurangkan angina dalam badan)
  5. Ambil buah-buahan segar secara berasingan (bukan dengan susu atau makan). Jika tubuh anda mudah dimasuki angina, elakkan pengambilan buahan yang sejuk dan berair seperti epal, pear, tembikai.
  6. Ambil sayur-sayuran yang hanya dikukus dan dimasak dengan daun ketumbar atau pudina dan halia (bagus untuk buang angina)
  7. Minum 60/40 gabungan jus lobak merah dan jus bayam
  8. Pastikan anda makan malam sekurang-kurangnya 2 hingga 3 jam sebelum tidur

Teruskan rutin di atas sehingga anda melihat peningkatan dalam mengubati gastrik anda. Kunyit tu boleh kurangkan secara beansur-ansur sehingga 1000gram sehari sahaja. –diolah

InsyaAllah kita ikhtiar cara yang sesuai sehingga sembuh ya..

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

TESTIMONIAL · VIVIX

TESTIMONIAL: KETAHUI KEHEBATAN & KELEBIHAN VIVIX

Sejak akhir-akhir ni vivix sangat mendapat perhatian ramai. Apa lagi dengan promosi BUY 6 FREE 1 bulan lepas dan juga promosi yang masih berlangsung ni sehingga Oktober depan ;

OFFERBukan harganya je yang mendapat perhatian, tapi khasiatnya tu..Seluruh dunia mengetahui kehebatan Resveratrol, kelebihan dan keajaibannya dalam dunia kesihatan dan kecantikan..lebih menarik lagi, Vivix bukan sahaja mengandungi resveratrol, tetapi turut digabungkan dengan 15 polifenol yang menjadikan ianya formulasi terunggul dari Shaklee. THE ONE AND ONLY.

Kali ni adaa nak kongsi testimonial terkini dari pengguna vivix..ni pun baru sikit..belum habis lagi..jenguk-jenguk dulu ya..klik gambar untuk melihat testimonial terkini

10441232_700321770003949_5510860181000080437_n

 

untuk lebih info dan lebih banyak testimonial mengenai vivix, rajin-rajinlah tekan ‘vivix” ni ye 😀

*jatuhcintadenganiniVIVIX

 

CAROTOMAX · ESP · GLA · MY STORY · SKIN CARE · TESTIMONIAL · VITAMIN C · VIVIX

TESTIMONIAL: RISAU KULIT BERMASALAH, BERJERAWAT, KERING, JERAGAT?

MORNING! dah tengok-tengok blog adaa? Terima kasih pada pembaca yang sudi komen blog adaa..sebab tu adaa cuba sediakan blog yang mudah untuk anda semua dapatkan info ke, cari entry atau kategori yang anda nak ke..kritikan yang membina adaa sangat alu-alukan.

Semalam adaa ada up satu testimoni tentang kecantikan kulit dua beradik di facebook. Rasanya semua ada baca kot kan entry TESTIMONI TERKINI: JERAWAT KRONIK KINI MULA PUDAR dan ada kawan facebook minta testimoni adaa sendiri..jadi ha ni adaa kongsikan kat sini

Sebelum ni pun dah banyak testimoni adaa sendiri adaa tulis, tapi kali ni yang terbaru lah

photo_2015-05-21_07-02-53
JERAWAT BESAR DI DAHI, SEKITAR ATAS KENING, MUKA BERMINYAK

Ok ni gambar pertama..gambar yang ‘sebelum’ tu adaa ambil lama dah..dan tak seteruk mana..sebenarnya minggu lepas lagi teruk..walaupun taklah sampai bernanah ke ape ke tapi muka sangat ‘bumpy’ jerawat macam naik merah-merah cuma tak nampak sangat, tapi kita rasalah sakitnya dan menggerutunya tu..

Gambar ‘selepas’ tu pulak..memang terkini..adaa ambil sejurus selepas sudah masak, megemop rumah haha dua dua gambar memang takda secalit bedak atau foundation ke ape ke..totally 0.

Boleh nampak kan beza? Lighting beza sket tapi yang tekstur dan struktur kulit tu yang penting..fokus disitu hehe

photo_2015-05-21_07-03-04
PARUT, KULIT KASAR, JERAWAT

Ini pun sama..fokus pada tekstur kulit tu..tang dagu tu parut jerawat degil..sebenarnya masa ni adaa siap ada kesan cakar di pipi tapi gambar lak takda..kes kene cakar dengan Fahry huhu jatuh sekejap reputasi haha

yang dahi pun sama, berjerawat dan berminyak sangat.

Apa yang adaa ambil? adaa cuba konsisten ambil VIVIX+VITAMIN C ha..memang best..kalau buat masker vitamin c masa jerawat, jerawat cepat kecut!

cuma dengan vivix dan vitamin c boleh dapat kulit yang sihat..bukan sekadar kulit tau,.vivix juga membantu keseluruhan kesihatan..

Orang yang berjerawat ni punca dia bukan 1 tapi banyak..ada sebab hormon tak stabil, sebab cuaca, persekitaran, kelenjar minyak, toksin dalam badan..jadi bagi adaa vivix ni bantu menyelesaikan semua tu ..macam sesetengah orang mungkin perlukan bantuan lain..contoh  hormon tak stabil, tambah GLA, yang berminyak dan kusam, tambah ESP..macam contoh 2 beradik tu..yang pasti ada vivix dan vitamin c…yang takda alahan seafood, cuba ambil kolagen..fuuuuu gebu dan anjal lagi! orang korea pon jeles tau..

nak tips lebih lagi, kene cuba dulu ok?

PROMOSI MAY 2015

PROMOSI MAY 2015

YES (PROMOSI MAY-OCT 2015)

YES

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015 DAN YES SET boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SET KECANTIKAN KULIT  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

CAROTOMAX · ESP · GLA · SKIN CARE · TESTIMONIAL · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX

TESTIMONI TERKINI: JERAWAT KRONIK KINI MULA PUDAR

Semalam sempat berwhatsapp dengan customer yang Adaa kenal baru 2 3 bulan..sebelum ni cik adik ni dia pernah guna pelbagai produk, habis beratus ringgit malah mungkin cecah ribuan..tetapi masalah tak selesai..jadi dia cari-cari dan jumpalah SHAKLEE ni..

Mula-mula dia kata kulit dia teruk, Adaa tengok profile picture, lawa orangnya..mana ada teruk muka nya..dia kata ‘tu guna apps kak huhu’ ..dia dan adiknya mengalami masalah kulit yang teruk..teruk tak teruk, kang adaa tempek gambar kat sini..tengok sendiri ok?

TESTIMONI VIVIX 1
2 BULAN LEPAS

 

Memandangkan selama ni dah macam-macam produk guna, kali ni dia lebih berhati-hati..dia guna dulu, kalau menajdi, baru adik dia guna sekali..elak membazir kan..jadi bulan pertama, dia ambil vivix, dan vitamin c..tak sempat habis pun lagi tapi dah mula menunjukkan perubahan positif.

TESTIMONI VIVIX 2

kulit mula elok, gembira tak terkata..tengok bahagian dahi tu, dagu dan pipi..jerawat menipis, kat pipi, hampir licin! tapi 3 hari sebelum ‘period’ bulan lepas dia whatsapp..

”akak, muka naik jerawat besar2..huhu macam mana ni..” …eh hari tu dah elok, nak dekat2 period naik balik jerawat besar-besar tu..

testi nadia 1
SEBULAN LEPAS

 

 

Tu dia..walaupun tak seteruk mula-mula dia contact adaa dulu..tapi merisaukan dia sebab naik balik jearwat kan..jadi, mulalah adaa selidik..period teratur ke tak, sistem penghadaman macam mana ..lancar ke tak..bab-bab makan minum, adaa selidik..Adaa cadangkan untuk tambah GLA+CAROTOMAX ..jadi, 3 hari sebelum ‘period bulan ni..cik adik ni anta gambar lagi..

TERBAIK!
BULAN NI..TERBAIK!

Tengok tu..nampak tak perubahan ketara pada tekstur kulit cik adik sorang ni? dah licin! parut hilang, pori-pori mula mengecil, muka pun dah tak berminyak!! cuba bandingkan balik gambar pertama tadi dengan yang terkini..best kan? bahagian pipi tu ketara sangat. dia kata..taknak dah cari yang lain..akan kekal dengan Shaklee! Cik adik ni amalkan VIVIX, VITAMIN C, CAROTOMAX & GLA.

Ok tu cerita si kakak..ni pulak adiknya..jom tengok kulit adiknye pulak..

BULAN LEPAS
BULAN LEPAS

Tu dia..lebih kurang kulit kakaknya juga masa sebelum ambil shaklee kan? Tapi, yang adiknya ni Adaa tengok, parutnya yang teruk..jerawat besar-besar tak lah banyak sangat tapi parutnya tu sampai hitam, kulit jadi kusam sebab parut hitam tu menutupi pipi tu..tesktur muka pon kasar..

TERKINI
TERKINI

Ha nampak tak perubahan tu? jerawat mengecil, parut hitam tadi dah mula menipis dan hilang, kulit makin cerah, tak kusam, tekstur kulit juga semakin cantik! bandingkan bahagian pipi tu..ini baru sebulan tau! dah makin lawa kan? si adik cuma ambil VIVIX, VITAMIN C & ESP. semalam repeat order lagi..puas hati katanya. 😀

Semalam bila dapat je testimoni dua beradik ni, sengih sampai telinga sebab bahagia sangat hehe ..adaa tahu rasanya bila kulit kita menggerutu, berparut..rasa orang pandang je kita betul tak? rimas! jadi bila dapat membantu Adaa rasa sangat seronok!!

Harap-harap lepas ni dua beradik ni makin jelita lah ye..barulah best beraya hehe

PROMOSI MAY 2015

PROMOSI MAY 2015

YES (PROMOSI MAY-OCT 2015)

YES

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015 DAN YES SET boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SET KECANTIKAN KULIT  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::