HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KURUS DENGAN DETOX? YA!

Betul ke boleh kurus dengan detox?

Dah jenuh ambil produk untuk kuruskan badan? Dah cuba pelbagai cara untuk kurus? kurus kejap lepas tu naik balik? aduhai, letih betul kan? Dah lah berat bertambah, tenaga makin kurang, sakit lutut, sendi semua, susah tidur, pening semua datang. Paling bahaya bila penyakit baru menjengah, darah tinggilah, kencing manis lah..semua tu sangat menakutkan!

Siapa penah rasa macam tu? Angkat tangan! berat dah bertahun tak turun, rasa nak lempar je penimbang ye tak hehe. Kali ni apa kata cuba kurus dengan detox pulak.

Sebelum tu tengok klip ni dulu ok?

Kenapa perlu detox?

Sebenarnya apabila kita tak mengamalkan detox, badan kita akan mengandungi lebihan toksin. Lebihan toksin inilah yang menjadi punca utama kita gagal membakar lemak berlebihan didalam badan. Lebihan toksin juga mengurangkan penyerapan segala jenis nutrient yang kita ambil melalui pemakanan. Jadi, sia-sialah kalau makan produk kuruskan badan mahal-mahal tu. Bila kita detox, toksin akan berkurangan dan metabolisme badan akan meningkat. Badan kita akan di ‘reset’ semula barulah segalanya jadi lebih sihat, bertenaga dan dapat menyerap nutrien dengan lebih baik!

Macam yang Puan Tuty kata dalam video tu, dia dulu tak bertenaga, tengoklah berat badan tu sangat ketara penurunan kan. Tapi itu cuma bonus dari program detox ni. Yang paling utama, badan lebih sihat dan bertenaga.

Adaa dah pernah cuba ke kurus dengan detox?

Sejujurnya, Adaa dari kecil memang spesis chubby haha Tapi bukanlah sejak azali, cuma dari kecil adaa sangat suka makan. Adaa paling pantang jumpa segala jenis pastry, dessert, aiskrim. Memang kalah lah, angkat bendera putih. Suka sangat!

Semasa mengandung anak pertama berat adaa naik 9-10 kg, kalu tak silap dalam 65-67kg gitu dan doktor sarankan supaya adaa turunkan berat badan sehingga 50kg. Adaa cuma mampu gelak sebab Adaa sendiri tak ingat bila kali terakhir berat adaa cecah 50kg. Sekolah rendah? Sekolah menengah?

Bila dah sampai anak ketiga, berat paling ringan pun Adaa capai adalah 62-63kg. Dengan ketinggian ala-ala pohon nan rendang memang nampak sangatlah huhu dan ianya kekal walaupun anak yang ketiga tu dah cecah 4 tahun šŸ˜¦

Jadi, Adaa cubalah kurus dengan detox ni bila dapat tahu Shaklee mula anjurkan program ni. Kalau nak tahu lebih lanjut, adaa pernah kongsi di SINI

Kini berat adaa turun sedikit demi sedikit sehingga 53kg. (yeay!) Tapi kan, Adaa nak buat pengakuan lah, adaa banyak mengelat (cycle pertama yang 7 hari detox plan memang Adaa ikut betul-betul tau, kemudian selepas tu mungkin ada mengelat sikit-sikit lah), senaman tak pernah pun buat, adaa memang cuba mengamalkan pemakanan secara sihat dan eat clean tapi kadang terbabas contohnya semasa raya (ampun). Walaupun begitu, berat adaa tak naik balik dan masih turun. Jadi tak hairan lah kalau betul-betul buat macam Puan Tuty tadi mampu berikan penurunan yang signifikan.

JADI, BOLEH KURUS DENGAN DETOX?Ā 

Ya boleh sangat. Malah ianya cara paling sihat untuk memastikan penurunan berat anda berlaku secara semulajadi dan memperbaiki semula sistem tubuh badan anda. macam adaa katakan tadi, rata-rata mula detox bila dapat tahu ada tekanan darah tinggi, obesiti, dan kencing manis. Tapi BONUS bagi mereka apabila berat badan mereka juga mencecah tahap berat badan ideal. Barulah lebih yakin,sihat,segar semua sekali kan?

Ni adaa kongsikan satu lagi testimonial.

Nak mula kurus dengan detox? jom, kami ada kumpulan yang boleh membantu!

Ā 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
#MASALAH KESIHATAN · KURUS · LECITHIN · OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?

“LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?”

Ramai yang ambil lecithin dan omega untuk menguruskan badan, buang lemak2 degil kan..soalan yang adaa selalu dapat, mana lebih bagus, lecithin atau omega?

sebenarnya lecithin dan omega memainkan peranan yang penting dalam penurunan berat badan..kalau ditanya mana lebih baik diambil, adaa akan jawab ‘DUA-DUA’ ..sebab apa? jap lagi kita cerita.

Lecithin ni memang bagus sebab tu asyik licin je..begitu jugak omega, cuma ramai yang lebih memilih lecithin berbanding omega disebabkan harga nya..tapi TAHUKAH ANDA gabungan keduanya ini dapat memeberikan kesan yang lebih cepat?

okey kita lihat omega dulu..bagaimana ianya membakar lemak?

  • Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.
  • Omega 3 berfungsi menghalang pembentukan lemak – maka ia tmbah metabolism- maka bakar lemak
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga utk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.
  • Pengambilan omega3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. bila thp insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. insulin rendah juga bntu kawal gula…maka gula/karbo tak jd lemak.
  • Ā Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untukĀ mengurangkan selera makanĀ anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan
  • LeptinĀ meningkatkan metabolismeĀ anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untukĀ membakar lemakĀ untuk tenaga
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku ā€“ Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak.- here

BURN UR BELLY FAT

Omega membakar lemak2 termendap melalui mengurangkan rasa lapar, meningkatkan metabolisme, menyeimbangkan hormon leptin yang seterusnya mencetus pembakaran lemak.. untuk lebih jelas boleh ke entryĀ Omega can help to LOSE WEIGHT?Ā YES!

Bagaimana pula dengan lecithin?

It has been nicknamed “nature’s emulsifier” because of its detergent-like effect on fat, keeping it suspended in the bloodstream and preventing it from settling on membrane walls. Lecithin acts as a solvent for cholesterol, triglycerides, and other fats. Therefore, it helps to prevent such ailments as high blood pressure, stroke, heart disease, hardening of the arteries

Lecithin sebenarnye pengemulsi lemak..apa maksudnya ni? maksudnya, bila kita makan makanan yang berlemak, lecithin akan memecahkan lemak2 ini dan memastikan ianya kekal di dalam sistem penghadam untuk proses penyingkiran dan bukan termendap di dinding membran yang seterusnya menjadi lemak kental yang lebih sukar dibuang.

kiranya bagi yang mengamalkan pengambilan lecithin secara konsisten, orang tu akan mantain dengan original weight atau akan lose weight lah.

dah dapat jawapan mana lebih baik? belum? ok ringkasnya..

Lecithin- mengemulsi lemak baru dan mengelakkan ianya dari termendap di dinding membaran.

Omega- membakar lemak2 termendap yang sedia ada dalam sistem badan anda

omega vs lecithin

Jadi, gabungan omega dan lecithin memang meletop la! hehe boleh membantu membakar lemak dengan lebih berkesan.

Dah buat keputusan?

perfect

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? ā€”ā€“> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
āž”ļøwhatsapp 017-9329859
ā˜Žļøwhatsapp 017-9329859
āž”ļøwhatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KENALI TRIO YANG MEMBANTU ANDA LEBIH LANGSING!

CINCH SHAKE, HERBLAX & LECITHIN: TRIO paling popular setakat ni untuk menurunkan berat badan secara sihat.

3 elemen penting dalam penurunan berat badan: protein, fiber dan pembakar lemak

Sejak seminggu yang lalu AdaaĀ asyik ditanya tentang bagaimana nak mengurangkan berat badan..macam berjanji janji pulak mereka semua ni..dan sukacita AdaaĀ katakan yang Shaklee boleh membantu..antara product yang popular untuk weight management ni Cinch (vanila, coklat, cafe latte), Fiber (herblax, alfalfa), dan Lecithin.

Bulan ni promosi LECITHIN & ALFALFA tau, jadi mungkin korang boleh beri lebih tumpuan terhadap info berkaitan produk promo ni

cinch-shake-mix

APA ITU CINCH SHAKE?

Cinchā„¢ ShakeĀ merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di sampingĀ mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya denganĀ Leucineā„¢ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untukĀ memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinchā„¢ Shake membantu andaĀ menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.Ā 

more info:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Proā„¢ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucineā„¢ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

herb-lax.png

 

APA ITU HERBLAX

Herb-LaxTMĀ Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).Ā  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

alfafa-complex-s.png

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ā€RAJA SEGALA TUMBUHANā€ . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya denganprotin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

MENCUCI HATI, DARAH, DAN USUSā€“ Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHANā€“ Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

KESIHATAN USUS DAN PERUTā€“ Membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, lebihan asid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIR LEMAK DAN KOLESTEROLā€“ Penggunaan jangka panjang alfalfa dapat menghapuskan lemak, megurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol

MELAWAN TUMORā€“ dengan memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia juga dapat membantu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor

MELEGAKAN KELETIHANā€“ membantu mengurang dan melegakan keletihan dan kelesuan

 

Pentingkah pengambilan fiber?

  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

lechithin.png

APA ITU LECITHIN?

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).Ā  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. Untuk fungsi lain lecithin klikĀ SINI

 

Ini pula tips utk pengambilan protein yg efektif: (cinch, ESP, Mealshake)

credit

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Waktu sesuai untuk anda makan/minum Protein

-YOUR FIRST MEAL OF THE DAY (SINCE YOU HAVENā€™T EATEN FOR HOURS).

-AT NIGHT BEFORE BED (SO THEREā€™S PROTEIN IN YOU OVER NIGHT WHEN YOUR BODY IS REPAIRING/RECOVERING).

-IN THE MEAL YOU EAT BEFORE YOUR WORKOUT (YOUR ā€œPRE WORKOUT MEALā€).

-IN THE MEAL YOU EAT IMMEDIATELY AFTER YOUR WORKOUT (YOUR ā€œPOST WORKOUT MEALā€).

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? ā€”ā€“> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
āž”ļøwhatsapp 017-9329859
ā˜Žļøwhatsapp 017-9329859
āž”ļøwhatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · WEIGHT MANAGEMENT

LECITHIN MEMECAHKAN LEMAK? LIHAT DEMONSTRASI INI

Seperti yang Adaa janjikan semalam, hari ni adaa nak tunjukkan video demonstrasi lecithin sebagai PENGEMULSI LEMAK..maksudnya lecithin ni dia menguraikan lemak kepada bentuk yang lebih kecil supaya lebih mudah disingkirkan dari sistem badan. Siapa yang nak singkirkan? Macam adaa sebut semalam, fiber+herblax memang kombinasi terbaiklah. Gabungan yang meletup orang kata. Jadi, tak payah banyak tulis, saksikan video ringkas ni ok?

 

Nampak kan? tu baru dua biji tau..sehari kita boleh ambil 6 biji..bayangkan betapa banyak lemak bakal terurai..kan best!

lecithin
lecithin

Ini baru sikit tau, nanti adaa kongsi banyak lagi info berkaitan slimming set dan juga set kulit..ha kenapa pulak set kulit? sebab, ada harga murah! Dengan promo bulan ni, bukan sahaja boleh slim, malah cun lagi..siapa taknak oiii ..mula dari sekarang, bila raya dua tiga empat bulan lagi memang lawa lah!

Bagi yang nak mencuba, ini masa terbaik anda sebab ada promosi berganda!

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRILĀ 2015 Ā boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SETĀ tanpa promosiĀ menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, Ā anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terusšŸ˜€ (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

TIPS KURANG BERAT BADAN: DETOKS+PROTEIN+LECITHIN= KURUS!

Salam hari Jumaat (boleh ke?) hehe Hari ni Adaa nak share pasal kurus mengurus, menyingkirkan lemak..disebabkan kebanyakan customer tercari-cari produk untuk slim, ha..inilah Adaa nak bagitahu apa yang anda perlukan, dengan cara yang betul, InsyaAllah, bukan sahaja boleh slim, malah sihat!

 

credit

 

Basically utk diet.. AndaĀ perlu

SET KURUS SHAKLEE
SET KURUS SHAKLEE

 

Detoks (Alfalfa/herblax) + Protin (Cinch ShakeĀ orĀ Energizing Soy Protin (ESP)Ā +Lecitin

 

  1. Kenapa protin?Ā Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.Ā Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kena detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?:Ā ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

 

Utk detoks, anda boleh mengamalkan pengambilan Herblax. Herblax merupakan julat lembut yang sangat membantu dalam proses penyingkiran dan pembersihan usus. Ini taida cirit birit ya..malah ianya sangat melegakan!

Fiber akanĀ memanjangkan tempoh makananĀ dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupayaĀ menyerap lebihan air dan lemak dalam badan. Jadi lebihkan pengambilan sayuran dan buahan serta serat organik atau semulajadi yang anda boleh dapatkan dipasaraya. Dengan pengambilan serat yang mencukupi, digabungkan dengan herblax serta air yang mencukupi, kerja2 ā€˜melaburā€™ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..


 

Bab yang ‘melabur’ tuh mmg btol..bagi wanita yang baru melahirkan anak selalunya mengalami masalah sembelit dan pengambilan fiber+lecithin+herblax memang sangat membantu..

Tentang Cinch pula, cinch shaklee ni sangat istimewa kerana mengandungi formulasi unggul iaitu “leucine’. Ianya bertindak untuk memelihara dan mengekalkan otot sepanjang proses penurunan berat badan. Biasa kan tengok orang sekejap kurus, sekejap gemuk atau lazim kita ketahui sebagai ‘yo-yo effect’. Salah satu punca ialah, semasa proses penurunan berat badan tu, hanya air dan otot yang hilang, jadi cepatlah badan tu naik semula. Kalau otot kita kekal, jadi yang hilang adalah lemak. Semakin banyak otot yang kita ada, semakin banyak lemak yang dibakar dan sekaligus membantu menurunkan berat dengan lebih berkesan.

Tentang lecithin pula, nanti adaa akan kongsikan video insyaAllah šŸ˜€ saksikan sendiri ok?

tunggu esok tau…:D

Bagi yang nak mencuba, ini masa terbaik anda sebab ada promosi berganda!

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRILĀ 2015 Ā boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SETĀ tanpa promosiĀ menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, Ā anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terusšŸ˜€ (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · ESP · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · OMEGA GUARD · WEIGHT MANAGEMENT

WEIGHT MANAGEMENT: 500 POUNDS? Please Love urself~~

Baru tadi selesai tgk Extreme Makeover: Weight lost edition di TLC Astro channel 707. Masa di Belfast dulu, Extreme Makeover ni memang my feveret show..tak kisah lah yg make over body ke, Home Make over ke..bukan ape, rasa seronok bila tgk orang yang dihina sbb rupa, akhirnya dpt jadi seorang yang lawa hehe tapi yang bestnye rancangan US ni, make over nye diberikan betul2 pada yang layak..kire mmg btol2 extreme lah..contohnya mcm Home Extreme Makeover..takdelah dibuatnye rumah banglo untuk sembarangan orang, sebaliknya dibuat utk family yang ade anak kurang upaya ke..sakit ke, ditimpa musibah ke..gitulah..Dulu kalo tgk, takĀ sah kalo tak nangis hehehe terharu~~ maunye tak, dpt umah mcm mahligai tuuu huhuhu selalu gak seloroh ngan my Housemate, Kak Jiha, ‘Adaa, ape kata kita apply nk? Awk buat2 ah jd disable ke..” hehe dah le duk sewa umah orang, ade hati nak apply suh org dtg buat makeover..tuh ayat2 bile dah tension study le tuh hehe

My feveret

So skang ade pulak kat Astro tapi Weight Lost Edition..orang yang terpilih tadi age 45, berat 498 pounds..huhu sangat berat..dan dia diberi tempoh setahun untuk lose half of his body weight..bukan senang ye..Bila tgk keadaan Dana (nama dia Dana, tapi lelaki) tadi, terfikir jugaklah kan, kenapalah sanggup membiarkan diri sampai mcm tu sekali..rupanya dia adalah mangsa sexual abuse..so untuk melupakan trauma tuh, peneman nya hanyalah makanan..so food here, there, everywhere.. but still..500 pounds? That;s quite a number..How can u do that to yourself huhu

Great Job Dana

Yang macam Dana tuh dah tentu2 nmpk tak sihatnya..tapi mcm mana pulak dengan kita yang nampak cantik, kurus, mulus ni..Adakah kita sihat? Dulu Adaa tak sedar dan tak berapa kisah tentang kesihatan diri..cuma tau nk kurus..mulelah ambil pil itu ini, jamu..tapi semuanya tak menjadi pon malah membazir sbb badan tak kurus, duit melayang..

Bila Adaa mula bertemu Shaklee ni, mmg bukan sbb nk kurus, tapi masa tu pregnant dan badan sangat lemah, advisable by doc to take supplement, so consume lah Shaklee kan..Secara tak langsung kenal sekali lah supplement tentangĀ breastfeed, confinement, etc..Bila digali2 ilmu tentang supplement ni Adaa baru sedar yang kita boleh dapat berat yang ideal Ā PLUS kesihatan yang baik denganĀ supplement..jadi, persoalannya sekarang, jika diberi pilihan, maukah anda kurus dengan cepat tapi bukan dengan cara yang sihat, atau kurus dengan perlahan (slow n steady) tapi sihat? (Jawab dlm hati pon boleh)

Kebanyakan customer MyInspiration ni adalah dari golongan yang nk lose weight. dan bagi Adaa, anda telah membuat keputusan yang bagus dengan memilih untuk menggunakan supplement instead of diet pills..Bagi adaa, utamakan kesihatan dulu barulah diet pon menjadi. Bila body sihat, system berjalan lancar, badan pon secara tak langsung akan lose weight dgn sendirinya..kan ke bagus tu? Apa2 pon, kuncinya, pilih yang terbaik dan Sabar serta disiplin ye..contohnye..anda ambil Omega untuk minda yang bagus,,tapi pada masa yang sama, anda dpt benefit lain mcm membakar lemak, tingkatkan metabolisme badan, blood circulation lancar dan bnyk lagi..

Love ur self..Well, i’m trying..let’s live a better life šŸ™‚

Trying to lose weight? Jom sihat cara Shaklee!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::