CINCH · CINCH TEA · ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK · resepi · SHAKLEE RELATED

4 RESEPI SMOOTHIES SIHAT DAN SEDAP

Selamat pagi!! Pagi ni Adaa nak kongsi 4 resepi smoothies yang sangat sedap dan yang lebih penting resepi smoothies ni sangat berkhasiat dan sesuai untuk sesiapa yang ingin mengamalkan pemakanan secara sihat, kekal langsing dan bertenaga.

Resepi smoothies ni mungkin sedikit berbeza dari yang anda pernah cuba kerana ianya menggunakan rangkaian produk shaklee.

”Habis kalau takda produk shaklee tak boleh buat ke??”

Jangan risau, anda boleh olah mengikut kesukaan anda tetapi adalah lebih afdal 🙂 jika anda dapat menggunakan produk tersebut.

Adaa dah pernah cuba ESP, mealshake, Cinch coklat, Performance Drink dari Shaklee dan jujurnya, ianya sangat sedap. Apa lagi dengan resepi smoothies yang menarik macam ni. Memang kaw!!

Apa pun layan video dulu 🙂

Resepi smoothies yang coklat tu sangatlah menggoda iman ok..Adaa memang kalah dengan coklat-coklat ni hehe

Bagi yang nak sangat sarapan atau meal replacement yang tak membosankan, sihat, berkhasiat, membekalkan tenaga berpanjangan, kenyang dengan lebih lama..silalah cuba resepi smoothies ni ok. Adaa berani jamin anda takkan menyesal!

Selamat mencuba!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KENALI TRIO YANG MEMBANTU ANDA LEBIH LANGSING!

CINCH SHAKE, HERBLAX & LECITHIN: TRIO paling popular setakat ni untuk menurunkan berat badan secara sihat.

3 elemen penting dalam penurunan berat badan: protein, fiber dan pembakar lemak

Sejak seminggu yang lalu Adaa asyik ditanya tentang bagaimana nak mengurangkan berat badan..macam berjanji janji pulak mereka semua ni..dan sukacita Adaa katakan yang Shaklee boleh membantu..antara product yang popular untuk weight management ni Cinch (vanila, coklat, cafe latte), Fiber (herblax, alfalfa), dan Lecithin.

Bulan ni promosi LECITHIN & ALFALFA tau, jadi mungkin korang boleh beri lebih tumpuan terhadap info berkaitan produk promo ni

cinch-shake-mix

APA ITU CINCH SHAKE?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

more info:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

herb-lax.png

 

APA ITU HERBLAX

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

alfafa-complex-s.png

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ”RAJA SEGALA TUMBUHAN” . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya denganprotin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

MENCUCI HATI, DARAH, DAN USUS– Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHAN– Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

KESIHATAN USUS DAN PERUT– Membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, lebihan asid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIR LEMAK DAN KOLESTEROL– Penggunaan jangka panjang alfalfa dapat menghapuskan lemak, megurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol

MELAWAN TUMOR– dengan memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia juga dapat membantu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor

MELEGAKAN KELETIHAN– membantu mengurang dan melegakan keletihan dan kelesuan

 

Pentingkah pengambilan fiber?

  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

lechithin.png

APA ITU LECITHIN?

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. Untuk fungsi lain lecithin klik SINI

 

Ini pula tips utk pengambilan protein yg efektif: (cinch, ESP, Mealshake)

credit

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Waktu sesuai untuk anda makan/minum Protein

-YOUR FIRST MEAL OF THE DAY (SINCE YOU HAVEN’T EATEN FOR HOURS).

-AT NIGHT BEFORE BED (SO THERE’S PROTEIN IN YOU OVER NIGHT WHEN YOUR BODY IS REPAIRING/RECOVERING).

-IN THE MEAL YOU EAT BEFORE YOUR WORKOUT (YOUR “PRE WORKOUT MEAL”).

-IN THE MEAL YOU EAT IMMEDIATELY AFTER YOUR WORKOUT (YOUR “POST WORKOUT MEAL”).

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN

3 FORMULA LANGSING SECARA SIHAT

SET KURUS

Bulan Ramadhan ni selain ianya bulan ibadah, ia juga bulan kesihatan untuk kita. Allah menjadikan bulan ini ada sebab khusus ya..pasti ada sebab disebaliknya. Mungkin ramai yang tidak tahu, dengan berpuasa, kita sebenarnya telah melalui satu proses DETOKS yang sangat bagus. Tetapi bulan ni juga lah ramai diantara kita yang lepas dendam makan macam-macam waktu berbuka..dah tak jadi detoksnya. ..sayang kan?

Dengan berpuasa dan dengan pemakanan yang betul sepanjang ramadhan, anda sebenarnya telah meningkatkan kesihatan anda dengan sangat baik. Bukan sahaja anda kehilangan berat badan, tetapi yang lebih penting, anda ‘membuang’ segala toksik atau sampah dalam badan dan menjadi lebih sihat. Jadi janganlah menambah semula toksik/’sampah’ tu kedalam badan semula dengan memakan makanan yang tidak sihat saat berbuka puasa. rugi tau!

Berbalik kepada tajuk hari ni..nak langsing dengan sihat kan..siapa taknak kelihatan sihat dan cantik menjelang syawal? semua pun nak. Jadi manfaatkan sebaiknya waktu ini.

Dengan ibadah puasa, menjaga pemakanan sihat, anda boleh ‘boost’ lagi proses menghalau toksin, lemak berlebihan dengan mengambil makanan tambahan yang tepat seperti LECITHIN+HERBLAX+PROTEIN (CINCH atau ESP atau MEALSHAKE).

Dengan mengamalkan 3 formula ( BAKAR, BUANG & BINA) ini, insyaALLAH, anda bukan sahaja lebih langsing, malah lebih sihat dan bertenaga 🙂

Untuk KONSULTASI PERCUMA atau MEMBUAT PESANAN boleh hubungi adaa segera ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
B COMPLEX · CINCH · ESP · MEALSHAKE · Vitalea

TERLALU KURUS? ‘UNDERWEIGHT’? TAMBAH BERAT BADAN SECARA SIHAT SEKARANG!

“BERAT BADAN SAYA DAH NAIK!, GASTRIK MAKIN KURANG, MIGRAIN PUN KURANG, HAID LEBIH TERATUR MEMANG DEBABOMMM!!

Selamat pagi Malaysia!! Selalu cerita orang nak kurus kan, kali ni kes orang nak tambah berat pulak. Adaa dapat testimonial ni 15 April hari tu baru hari ni sempat nak kongsi. jom baca testimonial dulu ya..terima kasih sangat bagi feedback macam  ni dik oi..ceria hari hakak.

MASALAH KURANG BERAT BADAN
MASALAH KURANG BERAT BADAN

 

Rajin cik adik ni ‘compose’ siap-siap dah lawa-lawa..akak tinggal tampal sini je dik 🙂

Alhamdulillah, cik adik ni baru sebulan ambil ESP dan Vitalea. Nak tambah berat badan sahaja pada mulanya tetapi tengoklah manfaat yang dia dapat secara tidak langsung..dia punya gembira sampai terus beli 2 tin ESP terus dan dah sampai pun kat dia kelmarin. Syukur.. Ayat last yang tak tahan tu ‘boleh lupa rupa sebenar’ hehe makin lawa ye dik.

Bagi yang dah lama nak naikkan berat badan tapi belum berjaya, mungkin boleh cuba macam cik adik kita ni. Ada orang nak gemuk sanggup makan makanan tak sihat..jangan ya..itu bukan cara yang betul..kita nak sihat, itu KUNCI utama..kalau berat badan naik kerana makan benda yang bukan-bukan nak buat apa..tu membuka pintu penyakit namanya tu..huhu

SHAKLEE BOLEH MEMBANTU TAMBAH BERAT BADAN?

InsyaAllah, Shaklee ada menyediakan rangkaian untuk menambah berat badan, cuma bergantung kepada anda nak ambil semua atau macam cik adik ni tadi dia cuma ambil dua produk sahaja dulu. Keberkesanan berbeza kan mengikut tubuh individu.

photo_2015-04-24_05-41-55

VITALEA– Vitalea merupakan multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia!. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang disarankan oleh RDA.

  • Memberikan tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Membantu dalam proses metabolisma badan
  • Menyediakan asas nutrisi, pertubumbuhan sel baru, bantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati.

CINCH SHAKE, ESP DAN MEALSHAKE– Ini merupakan 3 protein terbaik dari Shaklee yang pastinya bebas GMO (non-GMO).

cinch 3

CINCH SHAKE– Didatangkan dalam 3 perasa iaitu Caffe latte, coklat dan vanila. Boleh pilih mengikut selera anda 🙂 Setiap kali anda minum Cinch Shake, anda akan mendapat 24g protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting serta 6g serat larut. Ia membantu membina otot dan mengekalkan tahap gula normal dalam darah.

ESP– Inilah protein soya terbaik dan terlaris di Shaklee!  Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Ianya mengandungi 9 asid amino penting dan diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

KHASIAT DALAM SATU HIDANGAN ESP
KHASIAT DALAM SATU HIDANGAN ESP

MEALSHAKE– Protein dengan bau dan rasa VANILA yang enak! Ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Mealshake diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah,sayur-sayuran, kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu).

meal-shakes

  • Memberikan nutrisi lengkap
  • Membantu tumbesaran yang sempurna
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zinc dan selenium
  • Memberikan tenaga bersama rasa yang enak!

#Mealshake dan cinch sangat disarankan diambil bersama ESP untuk penyerapan protein dan vitamin yang lebih baik. #

photo_2015-04-24_05-42-02

B COMPLEX– Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Bcomplex lengkap dengan 9 komponen folik. Kesemua komponen perlul hadir bersama untuk mendapat keseimbangan vitamin B dalam tubuh. Ianya vitamin larut air, jadi sebarang lebihan tidak akan disimpan didalam tubuh dan disingkirkan melalui sistem percernaan. jadi sangat penting untuk kita ambil secara berterusan setiap hari.

  • Menukar makanan kepada tenaga
  • Membantu meningkatkan selera makan (ambil sebelum makan)
  • melawan stress dan tekanan
  • Membantu tumbesaran yang baik.
  • Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban.
  • Baik untuk mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan
  • Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi
  • meredakan senggugut, kerisauan, PMS, masalah penghadaman

Sekiranya anda ingin menambah berat badan secara sihat macam cik adik kat atas tu..jangan segan whatsapp adaa ok? Adaa akan bantu anda dengan cara pengambilan dan jadual pemakanan. Sebarang soalan pun boleh tanya, takda masalah 🙂

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
CINCH · GLA · KURUS · LECITHIN

PROMOSI APRIL BAKAL BERAKHIR!

Pejam celik dah 27hb April dah hari ni.termasuk hari ini bermakna tinggal 4 hari sahaja lagi untuk promosi terhebat april!

Alhamdulillah bulan ni ramai yang mencari set kecantikan kulit dan pastinya untuk kesihatan umum. Bagi yang masih belum tahu promosi bulan ni, masih ada masa lagi.

promo april 2

promo april 2015Bagi yang nak menurunkan berat badan, inilah masa yang sesuai sebab dua promo terhebat ada depan mata ni..jarang-jarang shaklee buat promo untuk Cinch dan Lecithin ni. Ambil peluang sebelum April berakhir ok?

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

 

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · LECITHIN

LANGSING DENGAN CINCH SHAKE!

Hari ni nak share satu testimoni lagi..terbaik dari ladang, sebelum tu adaa bagi cuci mata dulu..

TESTI CINCH 1

beza tak? beza kan? sangatttt!!! apa yang menyebabkan kak mai ni berazam nak turunkan berat badan?

TESTI CINCH 1.2jpg

Tak baik tau..gelak-gelakkan orang..tapi bagusnya kak mai ambil kata-kata mereka sebagai satu dorongan untuk dia mendapatkan berat badan ideal..ini tak berapa jaga makan lagi ni

TESTI CINCH 1.1jpg

 

Makan hati tau tengok kak mai sekarang..bukan main lawa lagi. Dan yang paling mengejutkan, kak mai ni usia hampir cecah 50-an tau! Bila Adaa jumpa depan-depan ya Allah..rasa macam sebaya..dengan lawanya, ranggi nya..memang tabik lah kak mai. Sekarang diri sendiri yang untung kan kak mai. Bukan setakat badan makin ringan, mengecil, malah makin sihat dan nampak jauh lebih muda!

Apa yang kak mai amalkan? salah satunya cinch shake yang best ni lah..

CINCH DAN ESP

Kalau ada yang diluar sana shaklee CINCH SHAKE ni sama macam protein shake dipasaran, adaa berani jamin, ianya TAK SAMA! Shaklee Cinch Shake diperkaya dengan LEUCINE yang membantu kita mengekalkan jisim otot semasa proses penurunan berat badan dan membantu kita kekal bertenaga dan kenyang lebih lama. Jadi, taklah kita ni hilang otot dengan lemak sekali, akhirnya memang kurus, tapi tinggal kulit dengan tulang..nak buat ape ye tak?

Dengan adanya leucine, kita takkan kehilangan otot, jadi bukan sahaja kita ni hilang lemak, berat, malah hilang inci dan semakin langsing tau. ‘curvy’ bak kata orang. Ini menjadikan tubuh kita lebih terbentuk, anjal dan fit!

Dan yang adaa paling suka, ianya didatangkan dalam 3 perasa..boleh pilih ikut selera anda. Adaa? Adaa suka coklat. sangat suka! pastilah coklat pilihan adaa. Yang mana suka minum kopi, ada perisa cafe latte untuk anda dan bagi penggemar vanila, pun ada. Ditambah pula dengan ESP, waduh memang kenyang, sedap dan pastinya membantu anda diet dengan lebih sihat kerana ianya turut mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi apa tunggu lagi?

Jika inginkan tubuh yang langsing dengan cara yang sihat, ini untuk anda!

bulan ni promo hebat tau..jangan lepaskan harga jauh lebih rendah dengan menjadi ahli shaklee!

 

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SET tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::