CINCH · CINCH TEA · ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK · resepi · SHAKLEE RELATED

4 RESEPI SMOOTHIES SIHAT DAN SEDAP

Selamat pagi!! Pagi ni Adaa nak kongsi 4 resepi smoothies yang sangat sedap dan yang lebih penting resepi smoothies ni sangat berkhasiat dan sesuai untuk sesiapa yang ingin mengamalkan pemakanan secara sihat, kekal langsing dan bertenaga.

Resepi smoothies ni mungkin sedikit berbeza dari yang anda pernah cuba kerana ianya menggunakan rangkaian produk shaklee.

”Habis kalau takda produk shaklee tak boleh buat ke??”

Jangan risau, anda boleh olah mengikut kesukaan anda tetapi adalah lebih afdal 🙂 jika anda dapat menggunakan produk tersebut.

Adaa dah pernah cuba ESP, mealshake, Cinch coklat, Performance Drink dari Shaklee dan jujurnya, ianya sangat sedap. Apa lagi dengan resepi smoothies yang menarik macam ni. Memang kaw!!

Apa pun layan video dulu 🙂

Resepi smoothies yang coklat tu sangatlah menggoda iman ok..Adaa memang kalah dengan coklat-coklat ni hehe

Bagi yang nak sangat sarapan atau meal replacement yang tak membosankan, sihat, berkhasiat, membekalkan tenaga berpanjangan, kenyang dengan lebih lama..silalah cuba resepi smoothies ni ok. Adaa berani jamin anda takkan menyesal!

Selamat mencuba!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KENALI TRIO YANG MEMBANTU ANDA LEBIH LANGSING!

CINCH SHAKE, HERBLAX & LECITHIN: TRIO paling popular setakat ni untuk menurunkan berat badan secara sihat.

3 elemen penting dalam penurunan berat badan: protein, fiber dan pembakar lemak

Sejak seminggu yang lalu Adaa asyik ditanya tentang bagaimana nak mengurangkan berat badan..macam berjanji janji pulak mereka semua ni..dan sukacita Adaa katakan yang Shaklee boleh membantu..antara product yang popular untuk weight management ni Cinch (vanila, coklat, cafe latte), Fiber (herblax, alfalfa), dan Lecithin.

Bulan ni promosi LECITHIN & ALFALFA tau, jadi mungkin korang boleh beri lebih tumpuan terhadap info berkaitan produk promo ni

cinch-shake-mix

APA ITU CINCH SHAKE?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

more info:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

herb-lax.png

 

APA ITU HERBLAX

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

alfafa-complex-s.png

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ”RAJA SEGALA TUMBUHAN” . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya denganprotin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

MENCUCI HATI, DARAH, DAN USUS– Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHAN– Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

KESIHATAN USUS DAN PERUT– Membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, lebihan asid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIR LEMAK DAN KOLESTEROL– Penggunaan jangka panjang alfalfa dapat menghapuskan lemak, megurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol

MELAWAN TUMOR– dengan memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia juga dapat membantu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor

MELEGAKAN KELETIHAN– membantu mengurang dan melegakan keletihan dan kelesuan

 

Pentingkah pengambilan fiber?

  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

lechithin.png

APA ITU LECITHIN?

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. Untuk fungsi lain lecithin klik SINI

 

Ini pula tips utk pengambilan protein yg efektif: (cinch, ESP, Mealshake)

credit

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Waktu sesuai untuk anda makan/minum Protein

-YOUR FIRST MEAL OF THE DAY (SINCE YOU HAVEN’T EATEN FOR HOURS).

-AT NIGHT BEFORE BED (SO THERE’S PROTEIN IN YOU OVER NIGHT WHEN YOUR BODY IS REPAIRING/RECOVERING).

-IN THE MEAL YOU EAT BEFORE YOUR WORKOUT (YOUR “PRE WORKOUT MEAL”).

-IN THE MEAL YOU EAT IMMEDIATELY AFTER YOUR WORKOUT (YOUR “POST WORKOUT MEAL”).

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN

3 FORMULA LANGSING SECARA SIHAT

SET KURUS

Bulan Ramadhan ni selain ianya bulan ibadah, ia juga bulan kesihatan untuk kita. Allah menjadikan bulan ini ada sebab khusus ya..pasti ada sebab disebaliknya. Mungkin ramai yang tidak tahu, dengan berpuasa, kita sebenarnya telah melalui satu proses DETOKS yang sangat bagus. Tetapi bulan ni juga lah ramai diantara kita yang lepas dendam makan macam-macam waktu berbuka..dah tak jadi detoksnya. ..sayang kan?

Dengan berpuasa dan dengan pemakanan yang betul sepanjang ramadhan, anda sebenarnya telah meningkatkan kesihatan anda dengan sangat baik. Bukan sahaja anda kehilangan berat badan, tetapi yang lebih penting, anda ‘membuang’ segala toksik atau sampah dalam badan dan menjadi lebih sihat. Jadi janganlah menambah semula toksik/’sampah’ tu kedalam badan semula dengan memakan makanan yang tidak sihat saat berbuka puasa. rugi tau!

Berbalik kepada tajuk hari ni..nak langsing dengan sihat kan..siapa taknak kelihatan sihat dan cantik menjelang syawal? semua pun nak. Jadi manfaatkan sebaiknya waktu ini.

Dengan ibadah puasa, menjaga pemakanan sihat, anda boleh ‘boost’ lagi proses menghalau toksin, lemak berlebihan dengan mengambil makanan tambahan yang tepat seperti LECITHIN+HERBLAX+PROTEIN (CINCH atau ESP atau MEALSHAKE).

Dengan mengamalkan 3 formula ( BAKAR, BUANG & BINA) ini, insyaALLAH, anda bukan sahaja lebih langsing, malah lebih sihat dan bertenaga 🙂

Untuk KONSULTASI PERCUMA atau MEMBUAT PESANAN boleh hubungi adaa segera ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH TEA

BAGAIMANA TEH HIJAU MEMBANTU ANDA KEKAL LANGSING~

Biasa minum ‘green tea’? Teh hijau ni ada pelbagai jenis..biasanya orang cina suka minum teh hijau lepas makan kan? Teh hijau ni banyak khasiatnya dari segi kesihatan dan kecantikan.

TEH HIJAU
TEH HIJAU

Teh hijau membantu kita dalam menurunkan berat badan tetapi perlu diingatkan ye, dengan hanya meminum teh hijau tidak akan memberikan kesan drastik ..semuanya perlu disertakan dengan pemakanan yang sihat dan senaman yang bersesuaian. Kalau suka teh hijau sekali pun, jangan ambil berlebihan, jangan lebih 5 cawan sehari kerana bimbang ada kesan lain pula akibat kafein berlebihan. Sederhana ok?

Amalan meminum teh hijau bagaimanapun membantu tubuh kita untuk kekal bertenaga, meningkatkan metabolisme dan menurunkan berat badan. kena konsisten lah

Bagaimanakah teh hijau membantu kita langsing?

Teh hijau merupakan satu tumbuhan yang mengandungi antioksidan yang tinggi iaitu ‘catechin polyphenols’. Bahan ini berfungsi dalam pembakaran lemak dan ianya bertindak dengan lebih efektif dengan kehadiran kafein. Jadi jika anda ambil teh hijau tanpa kafein, ianya tidak akan dapat memberikan kesan yang sepatutnya.

Dalam satu kajian  yang diterbitkan dalam “The American Journal of Clinical Nutrition” pada tahun 2010, para penyelidik mendapati mereka yang mengambil teh hijau yang mengandungi kafein berjaya menurunkan berat badan secara keseluruhan dan ukuran pinggang yang lebih kecil berbanding mereka yang hanya mengambil minuman berkafein sahaja.

Untuk kesan yang lebih baik, sertakan dengan senaman sekurang-kurangnya 3 jam seminggu. Antara senaman yang boleh dilakukan adalah berlari, berjalan, berenang, aerobik dan banyak lagi.

Juga perlu diingatkan, teh hijau bukanlah air ajaib atau ubat kurus..ia merupakan salah satu cara bagi meningkatkan lagi keupayaan tubuh kita untuk membakar lemak terutamanya jika disertai dengan diet yang sihat, lebihkan protein, kurangkan pengambilan karbohidrat dan lemak serta senaman.

SHAKLEE CINCH TEA.

CINCH TEA
CINCH TEA

Ini lah teh hijau kegemaran Adaa. Apa bezanya dengan teh hijau lain?

  • Teh eksotik merah, putih dan teh hijau Matcha dituai dan dicampurkan dengan teliti untuk menghasilkan minuman yang luar biasa ini.
  • Memberikan tenaga berpanjangan yang semulajadi dan nyaman.
  • Ditambah dengan taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan terbaik bagi menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh
  • Bungkusan kecil yang mudah dibawa
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

Yang paling penting, ianya selamat, semulajadi dan berkesan 😀

Untuk mendapatkan promosi JULAI 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian CINCH TEA tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · LECITHIN

LANGSING DENGAN CINCH SHAKE!

Hari ni nak share satu testimoni lagi..terbaik dari ladang, sebelum tu adaa bagi cuci mata dulu..

TESTI CINCH 1

beza tak? beza kan? sangatttt!!! apa yang menyebabkan kak mai ni berazam nak turunkan berat badan?

TESTI CINCH 1.2jpg

Tak baik tau..gelak-gelakkan orang..tapi bagusnya kak mai ambil kata-kata mereka sebagai satu dorongan untuk dia mendapatkan berat badan ideal..ini tak berapa jaga makan lagi ni

TESTI CINCH 1.1jpg

 

Makan hati tau tengok kak mai sekarang..bukan main lawa lagi. Dan yang paling mengejutkan, kak mai ni usia hampir cecah 50-an tau! Bila Adaa jumpa depan-depan ya Allah..rasa macam sebaya..dengan lawanya, ranggi nya..memang tabik lah kak mai. Sekarang diri sendiri yang untung kan kak mai. Bukan setakat badan makin ringan, mengecil, malah makin sihat dan nampak jauh lebih muda!

Apa yang kak mai amalkan? salah satunya cinch shake yang best ni lah..

CINCH DAN ESP

Kalau ada yang diluar sana shaklee CINCH SHAKE ni sama macam protein shake dipasaran, adaa berani jamin, ianya TAK SAMA! Shaklee Cinch Shake diperkaya dengan LEUCINE yang membantu kita mengekalkan jisim otot semasa proses penurunan berat badan dan membantu kita kekal bertenaga dan kenyang lebih lama. Jadi, taklah kita ni hilang otot dengan lemak sekali, akhirnya memang kurus, tapi tinggal kulit dengan tulang..nak buat ape ye tak?

Dengan adanya leucine, kita takkan kehilangan otot, jadi bukan sahaja kita ni hilang lemak, berat, malah hilang inci dan semakin langsing tau. ‘curvy’ bak kata orang. Ini menjadikan tubuh kita lebih terbentuk, anjal dan fit!

Dan yang adaa paling suka, ianya didatangkan dalam 3 perasa..boleh pilih ikut selera anda. Adaa? Adaa suka coklat. sangat suka! pastilah coklat pilihan adaa. Yang mana suka minum kopi, ada perisa cafe latte untuk anda dan bagi penggemar vanila, pun ada. Ditambah pula dengan ESP, waduh memang kenyang, sedap dan pastinya membantu anda diet dengan lebih sihat kerana ianya turut mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Jadi apa tunggu lagi?

Jika inginkan tubuh yang langsing dengan cara yang sihat, ini untuk anda!

bulan ni promo hebat tau..jangan lepaskan harga jauh lebih rendah dengan menjadi ahli shaklee!

 

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SET tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

 

CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · LECITHIN

TURUN 20 KG DENGAN SET SLIMMING SHAKLEE!

Jarang rasanya adaa share tentang slimming set ni kan, so hari ni nak share lah sikit..

weight management set

 

Tada!! Inilah dia..ada 4 perkara je..

 
Cinch- Ada 3 perisa yang sangat sedap (vanila, coklat atau cafe latte). Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Istimewanya Cinch ni lengkap dengan leucine untuk membantu memelihara otot semasa proses penurunan berat. Jadi taklah otot pon hilang dan kulit jadi melendut atau sagging. 

Herblax- Herblax membantu meningkat proses pencernaan secara lawas dan detox badan kita. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :) ... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)

Lecithin: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Cinch Tea: Cinch tea membantu memberikan tenaga ketika diet dan meningkatkan metabolisme badan. Dengan rasa yang enak, pasti semua suka apalagi jika dihidangkan dalam keadaan sejuk..panas2 ni sedap minum sejuk2 🙂

more info here

Ini pula sikit testimoni dari pengguna slimming set 😀

TESTIMONI 1

testi slimming set 1

TESTIMONI 2

testi slimming set 2.1 testi slimming set 2.2

TESTIMONI 3

testi slimming set 3

TESTIMONI 4

testi slimming set 4

Ada diantara mereka ni baru cuba lecithin dengan herblax, belum ambil full set dah berkilo turun nye..best kan?

*Bagi yang ingin mencuba, bagi setiap pembelian adaa akan sertakan Meal Plan dan jadual makan yang membantu anda menurunkan berat badan. EXCLUSIVE for my customer 🙂

Bagi yang nak mencuba, ini masa terbaik anda sebab ada promosi berganda!

promo april 2015

 

promo april 2

Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SLIMMING SET tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::