#CADANGAN DAN SET RAWATAN · ESP · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

HILANGKAN PARUT ‘CHICKEN POX’ DENGAN CEPAT

Pagi-pagi ni ada seorang hamba Allah bertanyakan cara nak hilangkan parut..borak-borak sikit rupanya encik ni ada parut chicken pox..kalau budak-budak parut senang hilang..tapi semakin usia meningkat, sel pun makin kurang sihat berbanding masa kecik dulu kan, jadi masa yang diambil mungkin lama dan selalunya parut orang yang kena chicken pox ketika dewasa ni lagi teruk..huhu jatuh saham abam ensem sekejap..

chicken pox
gambar hiasan

Jadi apa yang adaa syorkan?

VITAMIN E

Vitamin E menjadikan kulit lebih lembut, melembapkan kulit dan melancarkan peredaran darah di dalam tisu kulit.

Apabila digunakan pada kulit yang ada parut , ia akan meningkatkan proses pembentukan tisu dan membantu dalam pertumbuhan semula. Apabila tisu baru ini terbentuk, ia akan menyembuhkan parut dan menjadikan kulit lebih licin.

 

VITAMIN C

Vitamin C ni merupakan antioksidan yang sangat bagus, jadi ia boleh membuang sel2 akibat ‘sunburn’/rosak/mati tadi dan memperbaiki sel yang rosak, menggalak sel sihat yang baru untuk kembali nampak muda dan flawless gtu. 😀

 

ESP

Ini adalah best selling product di Shaklee. Asasnya sama, kulit kita dari sel kan..parut adalah sel yang rosak dan mati..jadi nak ganti kulit yang baru yang cantik haruslah dari sel yang sihat. Bagi memastikan penghasilan sel yang sihat, sel memerlukan protein yang berkualiti tinggi seperti protein soya. Apabila ia mendapat nutrisi yang sepatutnya, sel baru yang sihat akan terhasil bagi menggantikan tisu yang rosak tadi.

 

Ini adaa kongsikan testimonial mereka yang dah mencuba shaklee untuk menghilangkan parut chicken pox. (credit kepada tuan  punya gambar)

testi chicken pox 1

testi chicken pox 2

testi chicken pox 3

testi chicken pox 4

testi chicken pox 5

Ini antaranya lah. Mereka semua menggunakan variasi produk yang berbeza..asasnya boleh ambil 3 produk diatas..nak lebih cepat mereka add on zinc dan vivix. Bergantung kepada tahap imun anda dan budget yang selesa dengan anda.

Jadi jangan risau, insyaAllah jelita dan ensem semula semuanya. 🙂

Alami masalah yang sama?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

 

Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN

3 FORMULA LANGSING SECARA SIHAT

SET KURUS

Bulan Ramadhan ni selain ianya bulan ibadah, ia juga bulan kesihatan untuk kita. Allah menjadikan bulan ini ada sebab khusus ya..pasti ada sebab disebaliknya. Mungkin ramai yang tidak tahu, dengan berpuasa, kita sebenarnya telah melalui satu proses DETOKS yang sangat bagus. Tetapi bulan ni juga lah ramai diantara kita yang lepas dendam makan macam-macam waktu berbuka..dah tak jadi detoksnya. ..sayang kan?

Dengan berpuasa dan dengan pemakanan yang betul sepanjang ramadhan, anda sebenarnya telah meningkatkan kesihatan anda dengan sangat baik. Bukan sahaja anda kehilangan berat badan, tetapi yang lebih penting, anda ‘membuang’ segala toksik atau sampah dalam badan dan menjadi lebih sihat. Jadi janganlah menambah semula toksik/’sampah’ tu kedalam badan semula dengan memakan makanan yang tidak sihat saat berbuka puasa. rugi tau!

Berbalik kepada tajuk hari ni..nak langsing dengan sihat kan..siapa taknak kelihatan sihat dan cantik menjelang syawal? semua pun nak. Jadi manfaatkan sebaiknya waktu ini.

Dengan ibadah puasa, menjaga pemakanan sihat, anda boleh ‘boost’ lagi proses menghalau toksin, lemak berlebihan dengan mengambil makanan tambahan yang tepat seperti LECITHIN+HERBLAX+PROTEIN (CINCH atau ESP atau MEALSHAKE).

Dengan mengamalkan 3 formula ( BAKAR, BUANG & BINA) ini, insyaALLAH, anda bukan sahaja lebih langsing, malah lebih sihat dan bertenaga 🙂

Untuk KONSULTASI PERCUMA atau MEMBUAT PESANAN boleh hubungi adaa segera ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SHAKLEE RELATED · VITAMIN E COMPLEX

CARA HILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN VITAMIN E

Memang banyak petua diluar sana, dan terlalu banyak produk dipasaran yang boleh membantu menghilangkan PARUT  jerawat. Tetapi bagi adaa, selagi boleh ambil yang semulajadi dan bebas kimia, ambillah..lebih selamat.

Kali ni adaa nak kongsi bagaimana nak hilangkan PARUT JERAWAT di wajah..tetapi ianya berkesan untuk jerawat yang tak terlalu teruk..kalau jerawat batu penuh semuka, Vitamin E boleh memburukkan keadaan tetapi untuk itu ada penyelesaian lain 🙂

Vitamin E is known to be effective against acne scars, but, studies have shown that it is more effective on mild acne, and its effects are limited for severe acne scars. In fact, in some cases, this vitamin is also claimed to have deteriorated the condition further, when applied on severe acne. – source

BAGAIMANA VITAMIN E MERAWAT DAN MEMULIHKAN PARUT JERAWAT?

Jerawat menghilangkan kelembapan kulit dan menjadikan ia kering. Inilah yang menjadi punca kulit berparut walaupun jerawat sudah hilang. Vitamin E mempunyai ciri-ciri untuk menghilangkan parut tersebut contohnya: Vitamin E menjadikan kulit lebih lembut, melembapkan kulit dan melancarkan peredaran darah di dalam tisu kulit.

Apabila digunakan pada kulit yang ada parut jerawat, ia akan meningkatkan proses pembentukan tisu dan membantu dalam pertumbuhan semula. Apabila tisu baru ini terbentuk, ia akan menyembuhkan parut dan menjadikan kulit lebih licin.

 

CARA MENGGUNAKAN VITAMIN E?

Selain mengambil vitamin e sebagai makanan tambahan harian, ianya boleh disapu secara terus dimuka yang berparut.

  • Basuh muka dengan pencuci muka dah keringkan
  • Ambil sebiji vitamin E dan cucukan dengan jarum
  • Sapukan minyak vitamin E pada parut dengan lembut. (dap gently)
  • Ambil kapas untuk membuang lebihan minyak

 

Lakukan setiap hari untuk hasil yang hebat!!

 

KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE

vita-e-complex

  • Diperkaya dengan grape seed extract. (Grape seed extract is a super antioxidant — it is 20 to 50 times more effective than commonly known antioxidants Vitamin E, Vitamin C and beta carotene)
  • Vita-E Complex contains naturally occurring vitamin E (d-alpha tocopherol) from vegetable oil.(no wonder badan lebih cepat serap n lebih effective)
  • Ianya ASLIdan bukan sintetik
  • Lebih serasi dan aktif secara biologi berbanding sintetik
  • Tiada kesan sampingan (Shaklee always safe)
  • Lengkap dengan selenium- membantu Vitamin E berfungsi dengan lebih baik( bukan semua vitamin e dilengkapi dengan selenium sbb akan meningkatkan cost, but with vitamin E complex ni u get what u paid for! Totally worth it)
  • Membekalkan 400 IU setiap kapsul  anggaran seperti 24 sudu makan mayones 

Ini kelainan yang adaa pada VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE berbanding yang ada dipasaran.

MANFAAT VITAMIN E?

 

  • Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Pengambilan vitamin E membantu mengatasi masalah kedinginan.
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.
  • Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
  • Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

ini antara kelebihannya..banyak lagi tentang vitamin E yang kita tak tahu tau. Jadi, dah boleh ye sapu bagi yang ada parut tu..cuba jangan tak cuba.

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN

TIPS MENCUCI KULIT KERING, BERJERAGAT DAN NORMAL

Semalam dah kongsi untuk kulit berminyak, hari ni untuk kulit kering/berjeragat dan normal pulak..

Tips ni pun adaa dapat dari safiyyahosman..terima kasih atas ilmunya yaaa

Utk orang-org y kulit seperti di atas, digalakkan mencuci muka bawah 1minit atau max 1minit. Tak perlu lama-lama.
.
1. Ratakan pencuci muka ke bahagian dahi dan urut kawasan dahi selama 20second dalam urutan membulat.
.
2. Kemudian dari dahi anda ratakan pencuci muka ke bahagian hidung dan dagu. Urut selama 20second dalam urutan membulat.
.
3. Kemudian,ratakan pada kawasan kedua-dua pipi anda dan urut selama 10second dalam posisi jari menolak ke atas & membulat.
.
4. 10second lagi urut dan ratakan semula pencuci muka pada bahagian dahu,dgn cara letak dagu di antra 2celah jari dan urut naik ke atas(ke bahagian tepi rahang).
.
Kemudian terus bilas muka anda dengan air bersih.
.
Insyallah ada masa saya share cara cuci muka melalui video ya.
.
P/s : cara cuci muka ini hanya utk org yang berkulit kering/jeragat & kulit normal. Kulit y berminyak & berjerawat sangat tidak digalakkan utk mencuba cara ini.

Apa produk yang sesuai?

Untuk masalah KULIT KERING :- 1. Detox face & body soap sens.dr-y.Rm16(sm),Rm20(ss) 2. ESA lavandula mist toner.Rm35(sm),Rm39(ss) 3. Olea face lotion Rm30(sm),Rm32(ss) 4. Heroin & pure face mask. Rm25(sm),Rm29(ss) . 1. Bahan utama sabun purebysafiyyahosman adalah buah zaitun,minyak zaitun dan susu kambing. Ke-3-3 bahan ini sangat superb untuk merawat masalah kulit kering. Susu kambing akan kembalikan PH kulit awak. Minyak zaitun dan buah zaitun berfungsi untuk melembabkan kulit dan menganjalkan kulit. . 2. Mist toner bagus untuk tutup liang pori-pori dan melegakan kulit yang kering serta melembabkan kulit. . 3.Face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat. Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang. . 4. Heroin face mask bagus untuk hilangkan blackhead /whitehead. Kulit juga tidak akan rasa kering lagi. Penggunaan face mask hanya 1-2x seminggu.
Untuk masalah KULIT KERING :-
1. Detox face & body soap sens.dr-y.Rm16(sm),Rm20(ss)
2. ESA lavandula mist toner.Rm35(sm),Rm39(ss)
3. Olea face lotion Rm30(sm),Rm32(ss)
4. Heroin & pure face mask. Rm25(sm),Rm29(ss)
.
1. Bahan utama sabun purebysafiyyahosman adalah buah zaitun,minyak zaitun dan susu kambing. Ke-3-3 bahan ini sangat superb untuk merawat masalah kulit kering. Susu kambing akan kembalikan PH kulit awak. Minyak zaitun dan buah zaitun berfungsi untuk melembabkan kulit dan menganjalkan kulit.
.
2. Mist toner bagus untuk tutup liang pori-pori dan melegakan kulit yang kering serta melembabkan kulit.
.
3.Face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit.
ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat.
Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit.
Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang.
.
4. Heroin face mask bagus untuk hilangkan blackhead /whitehead. Kulit juga tidak akan rasa kering lagi. Penggunaan face mask hanya 1-2x seminggu.

 

Untuk semua masalah KULIT KERING,T-ZONE BERMINYAK,KULIT BERJERAWAT: 1.Organic raspberry Face Wash -Rm35(sm),Rm39(ss) 2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss) 3.ESA Olea Face Lotion. -Rm30(sm),Rm32(ss) 4.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss) . 1. Face wash berfungsi untuk merawat masalah kulit yang kusam,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat/jeragat.Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.Berfungsi sebagai antifungus & antibakteria. Face wash juga mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.Mampu mengecutkan jerawat.Meredakan kulit yang sensitif/sunburn dan kaya dengan vitamin A & E. . Face wash juga sangat bagus untuk menghalang kulit menjadi terlalu kering dan kusam. . 2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak dan kulit y tlalu berminyak. . 3.ESA Olea face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat. Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang. . 4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat
Untuk semua masalah KULIT KERING,T-ZONE BERMINYAK,KULIT BERJERAWAT:
1.Organic raspberry Face Wash -Rm35(sm),Rm39(ss)
2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss)
3.ESA Olea Face Lotion. -Rm30(sm),Rm32(ss)
4.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss)
.
1. Face wash berfungsi untuk merawat masalah kulit yang kusam,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat/jeragat.Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.Berfungsi sebagai antifungus & antibakteria.
Face wash juga mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.Mampu mengecutkan jerawat.Meredakan kulit yang sensitif/sunburn dan kaya dengan vitamin A & E.
.
Face wash juga sangat bagus untuk menghalang kulit menjadi terlalu kering dan kusam.
.
2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak dan kulit y tlalu berminyak.
.
3.ESA Olea face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit.
ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat.
Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit.
Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang.
.
4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat

 

Boleh pilih nak set mana, harga semua dah ada..jadi selamat mencuba!!

Berminat??

Whatsapp/sms 0179329859
Whatsapp/sms 0179329859

🚚 pos laju seluruh Malaysia!!

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED

‘SHAKLEE COLLAGEN POWDER’ PILIHAN ANTARABANGSA!

COLLAGEN 3

Memang banyak lambakan kolagen dipasaran dari harga yang murah kepada yang paling mahal sehingga mencecah ribuan ringgit. Ada yang pelik bila tengok kolagen harga ratusan atau ribuan ringgit..bagi Adaa, jika mahukan kualiti, harga juga berkadaran.

belum ada lagi kat dunia ni, barang paling berkualiti tapi harga paling murah..takda..kalau harga tengah2 mungkin ada.

Bagi kolagen shaklee, bagi Adaa, ianya ada keistimewaan yang tersendiri. Anda semua tahu tak walaupun banyak kolagen diluar sana, tetapi mereka semua berbeza?

Salah satu perbezaan UTAMA adalah dari segi saiz molekulnya. Badan kita ni boleh menyerap kolagen pada saiz yang tertentu tau..kalau terlalu besar, ianya tak dapat nak menembusi sistem badan, jadi kurang penyerapan dan kesan pun kurang lah..Jadi penting untuk kita tahu saiz molekul serbuk kolagen yang kita ambil tu tau.

Di Shaklee, para saintis telah berusaha keras untuk memastikan tiada nutrien yang tertinggal atau terbaizir..oleh sebab tulah mereka telah mengkaji secara teliti dan telah memastikan serbuk kolagen shaklee ini dibuat pada saiz yang spesifik. 1000 dalton merupakan saiz yang tepat untuk memastikan penyerapan yang efektif berlaku, jadi kalau ambil satu sachet tu, takdalah separuh je diserap, separuh lagi terbazir. Atas sebab ini jugalah, kesan shaklee collagen powder ni dapat dirasai dengan pantas dan menurut kajian klinikal, penggunaan selama 8 minggu mampu memberikan impak yang sangat positif dan besar. Hebat kan?

Apa lagi kesitimewaan kolagen shaklee?

collagen-powder

1. KOLAGEN DRPD SISIK IKAN MERAH

Kolagen ni datangnya dari bnyk sumber, ada produk yang berasal dari tomato, blueberry, brokoli, rumpai laut mcm2 lah ..Tapi Kolagen Shaklee berasal dari sisik ikan merah..Kenapa ye?

Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)?Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak:

  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah

 

2. JISIM MOLEKUL YANG SANGAT RENDAH

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Kolagen lain yang mempunyai jisim >300 000 dalton perlu melalui Stomach Digestion –> Intestinal Digestion –> Breakdown protein into amino acid..banyak kan prosesnye dan yang sampai ke lapisan dermis pun tidak 100%.

Shaklee Collagen Powder yg mempunyai jisim molekul 1000 dalton, sgt ringan dan mudah diserap ke lapisan dermis. HIGHEST ABSORPTION-WITHOUT DIGESTION

 

 

3. BUKAN HANYA SEKADAR KOLAGEN BIASA

Lazimnya kalau kita beli kolagen, kolagen jelah kita dapat kan? Tapi berbeza dengan Shaklee ye..Shaklee Collagen Powder turut memberikan PENGHIDRATAN (MOIST), KEANJALAN (ELASTIN), DAN ANTIOKSIDAN.

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik yang dapat mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. How cool is that?

Kolagen ikan, kerang-kerangan dan bakteria Lactobacillus acidophilus pula memberikan kesan elastik yang menakjubkan. Ianya mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit..Kehadiran bakteria baik ni turut membantu dalam penyerapan unggul!

 

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin c: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

 

Tahu tak? Shaklee collagen powder ni dekat US pun takda tau, sedangkan pengasas Shaklee kan disana..masa di International Conference, pengedar shaklee disana punyalah jeles dengan SCP ni sebab ada di Malaysia..sebab tu adaa tak pelik bila ada orang dari serata dunia order SCP ni dari Malaysia. Pelanggan adaa sendiri ada yang dari UK, Indonesia ..dengan cuaca yang sejuk kering kat Uk tu memang kolagen ni membantu sangat2 bagi menghidrat kulit..kalau kering boleh berdarah tauu..Sejak SCP ni wujud, ramai juga hantar message di page adaa, rata2 bukan rakyat malaysia..ada yang dari India, Arab, kadang-kadang tak tahu dari mana sebab tak boleh komunikasi dalam bahasa Inggeris pun 😛

Jadi, Antarabangsa atau tidak? Sangat!

Bulan ni ada  promosi BUY 6 FREE 1 dan BUY 2 OFF 5%..nak cuba? inilah masanya!

Ini harga pasaran, jika beli lebih dari 3  anda akan dapat

  • KEAHLIAN PERCUMA
  • PEMBELIAN PADA HARGA AHLI (lebih diskaun lagi!!! beratus ringgit jimatnya!!)
  • POSTAGE PERCUMA

 

jangan melepas pulak ye. cepat call!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 5-7, CYCLE 1

Bersambung lagi untuk hari ke-5 hingga 7 🙂

DAY 5

Apa pula plan hari ke-5?

photo_2016-05-07_06-53-00

Hari ke-5 dah boleh ambil ayam, ikan sebagai salad atau buat macam western meal. memang syurgaaa hehehe dan pada ketika ni perut dah lebih stabil..dah biasa dengan kuantiti makanan yang agak kecil..kalau makan banyak mengah pulak nanti.

photo_2016-05-13_08-15-59
contoh salad meal

Yang ni cuma sayuran mentah seperti kubis ungu, butterhead lettuce, iceburge lettuce, lobak merah, timun dan dicampur dengan hirisan 1 ketul dada ayam sebesar 1/2 tapak tangan yang digrill. Dressing boleh guna lemon+lada hitam+garam sedikit+minyak zaitun.

DAY 6 & 7

Dua hari terakhir ni menu tak  banyak beza. Dah mula boleh ambil nasi dan white noodle. Pada Adaa, saranan Kevin Zahari untuk ambil segenggam nasi tu memang wajar sangat..memang boleh kenyang punya. Sungguh..sedap-sedap je perut..tak terasa terlebih makan pun.

photo_2016-05-07_06-52-54

photo_2016-05-07_06-52-49

Pagi-pagi bangun jer terus minum air suam segelas dua. Lepas tu sarapan dengan smoothies ni dah cukup kenyang..sebelum makan tengah hari kalau lapar boleh ambil snek, tapi bukanlah makanan rapu ok? Ambil biskut kering tu atau buah dah memadai. kenyang sangat dah. Senang kan?

Akhirnya tamat 7 hari kempen detoks!! Selepas tujuh hari ni anda boleh teruskan dengan meal plan hari ke-7 tu sehingga hari ke 30. Guna meal plan yang sama..ini mengajar kita untuk terus EAT CLEAN. Makan secara seimbang dan sihat. Sebab tu adaa kata ianya bukan sekadar detoks..tetapi mengajar kita untuk hidup secara sihat. Ini yang kita semua patut makan hari-hari..menu tu boleh berubah, tetapi masak secara sihat, kekalkan kuantiti yang sepatutnya.

photo_2016-05-13_08-27-30

Pemerhatian:

  • Hari ke 5 dan 6 tak membuang. Baru nak menyesuaikan diri dengan kemasukan protein daan karbohidrat agaknya
  • Hari ke 7, pengahadaman lebih baik. Lega..:P
  • Badan lebih bertenaga, selesa
  • Dah terbiasa minum 3 liter air..dulu nak habiskan 2 liter pon liat.
  • Badan lebih ringan, perut sedikit kempis.
  • Lebih selesa dan rasa sihat!
  • Berat berkurangan sebanyak 1.4kg (dulu 3 bulan belum tentu turun 100g)
  • Inch loss 1 inci

Ingat ya, detoks ni untuk badan kita sihat. Bagi yang obese, bonus untuk anda jika dapat kurangkan berat dan keputusan adalah berbeza mengikut individu..macam yang adaa beritahu dalam entry testimonial detoks diet tu kan..sejumlah 76.8kg turun tetapi ada yang turun 1kg, ada yang 6 kg dalam 1 minggu tu..jadi berbeza. Tumpukan kepada faktor kesihatan dan pengubahan cara hidup sihat bukan nak kurus semata. InsyaAllah jika kita amalkan makan secara sihat, secara automatik berat kita akan mula turun dengan sihat dan mencapai berat badan ideal. Jadi kene didik hati dan akal ni supaya jangan kembali kepada tabiat pemakanan tak sihat. Kalau masa puasa boleh jer tahan diri dari makan macam-macam kan, kenapa hari biasa tak boleh? pasti boleh kalau kita ada objektif yang kuukuh seperti MAHU SIHAT.

 

Selamat detoks!!

Esok adaa akan mulakan diari cycle 2 pula. Apa beza dengan cycle 1? Tunggu…:)