#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CAROTOMAX · PEPPERMINT-GINGER PLUS · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX

CARA ATASI MASALAH ANGIN

Dalam entry Adaa sebelum-sebelum ini (sila klik link untuk entry tersebut), Adaa ada menerangkan tentang apa itu asid refluks, masalah angin, gerd, cara rawatan melalui perubatan atau semulajadi, pengalaman Adaa sendiri dan apa vitamin yang Adaa ambil- SINI

Kali ini Adaa akan berikan cara atasi masalah angin dengan memberikan cadangan vitamin yang sesuai dengan masalah angin ni. Semoga membantu.

APA ITU ASID REFLUKS/MASALAH ANGIN

Orang kita selalunya menggambarkan asid refluks ni sebagai masalah angin. Asid refluks ialah keadaan dimana asid didalam perut kita kembali naik ke saluran makan atau esofagus.

gerd.jpg

Keadaan ini boleh mencetuskan pedih ulu hati iaitu terasa pedih di bahagin dada. Asid refluks boleh menjadi GERD iaitu keadaan yang lebih serius. Simptom lain termasuklah batuk, sendawa berlebihan, sakit tekak, pening, rasa tercekik, sakit dada, sukar tidur dan kesukaran untuk menelan. Keadaan ini boleh dibantu atau dikurangkan dengan pengambilan ubat, mengamalkan cara hidup dan pemakanan yang lebih seimbang dan pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin tertentu.

 CARA ATASI MASALAH ANGIN DENGAN VITAMIN

Sebelum ini Adaa sudah pun terangkan cara atasi masalah angin ini melalui ubat dan juga semulajadi (boleh klik link diatas tadi). Kali ini Adaa akan terangkan pula cara atasi masalah angin dengan penggunaan atau pengambilan vitamin.

Vitamin sahaja belum dapat dibuktikan dapat menyembuhkan sepenuhnya masalah angin, asid refluks dan gerd, lebih banyak kajian diperlukan. Namun, kajian keatas vitamin-vitamin ini mampu membantu dalam merawat masalah angin, asid refluks dan GERD.

BCOMPLEX

Vitamin B complex mengandungi 8 komponen vitamin B ( niacin, folic acid, biotin, riboflavin, thiamin, Vitamin b-6, vitamin b-12, pantotenic acid) dan ianya telah terbukti secara klinikal dapat mengurangkan masalah asid refluks/gerd. –sumber

Asid folik , Vitamin B-6, Vitamin B-12

Vitamin B ini dikatakan mampu mengurangkan simptom masalah angin dan asid refluks. Asid folik boleh didapati dalam kekacang dan sayuran berdaun hijau. Vitamin B-6 pula boleh didapati melalui daging, ayam, kekacang, bijirin penuh, buahan dan sayuran.

Vitamin B-12 memainkan peranan penting dalam penghasilan sel darah merah termasuklah memastikan fungsi dan kesihatan tisu saraf.  Jika kita mengambil ubat dalam jangka masa panjang, ianya boleh menyebabkan badan kita kekurangan Vitamin B-12 ini. Jadi amat penting untuk kita pastikan badan kita tidak mengalami kekurangan Vitamin B-12 bagi menjamin kesihatan saraf.

Satu lagi simptom yang kerap dirasakan adalah berdebar, sesak nafas, sentiasa bercelaru, risau dan stress. Ini mungkin disebabkan oleh kekurangan serotonin iaitu sejenis ‘neurotransmitter’ di otak yang bertanggungjawab dalam perubahan mood, sistem pernafasan dan perubahan suhu badan. Kadangkala, masalah angin kita mungkin tidak terlalu serius, tetapi jika disertakan dengan kekurangan serotonin ini, ianya akan menjadikan keadaan lebih teruk.

Niacin (vitamin B-3)

Niacin memainkan peranan penting dalam penghasilan serotonin. Kekurangan niacin dan ‘precursor’nya iaitu tryptophan, boleh menyebabkan meningkatkan risiko untuk mendapat masalah depresi. Pengambilan makanan yang kaya dengan dengan niacin dapat membantu meningkatkan tahap tryptophan dan gabungan keduanya mampu meningkatkan penghasilan serotonin. Makanan yang kaya dengan niacin termasuklah juga makanan tenusu, kekacang, bijirin, daging, telur dan ikan.

Vitamin B-6 juga mampu membantu meningkatkan penghasilan serotonin. Vitamin ini membantu menukarkan tryptophan kepada serotonin. Sumber makanan yang kaya dengan serotonin termasuklah makanan laut seperti tuna dan salmon, ayam, hati, nasi, kacang, tembikai dan pisang.

Asid folik dan vitamin B-6

Kedua-dua komponen vitamin B ini juga dikatakan membantu dalam penghasilan serotonin yang juga banyak mengawal perubahan emosi dan mood seseorang. Ia juga memainkan peranan penting dalam fungsi otak dan kesihatan mental.

*Kajian menunjukkan Vitamin B mampu melegakan simptom dalam mengatasi masalah angin dan ianya diambil bersama beberapa vitamin lain. Walaubagaimanapun, pengambilan Vitamin B SAHAJA tidak dapat dipastikan dapat melegakan simptom tersebut.

ANTIOKSIDAN

Kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Gastroenterology mencadangkan yang antioksidan dapat memberikan kesan positif terhadap masalah angin, asid refluks dan GERD-sumber . Antioksidan seperti Vitamin A,C & E sangat penting dalam melindungi sel yang rosak akibat molekul yang tidak stabil dipanggil ‘free radical’. Sel ini boleh menyebabkan kanser. Antioksidan juga membantu melindungi diri kita dari jangkitan dan penyakit.

VITAMIN A & VITAMIN C

University of Maryland Medical Center menasihatkan supaya mengambil makanan kaya dengan antioksidan bagi membantu mengatasi masalah angin dan asid refluks. Sebarang kerosakan sel akibat free radical atau jangkitan penyakit boleh menyebabkan simptom berkaitan masalah angin, asid refluks dan GERD menjadi bertambah teruk. Jadi, amat penting untuk kita memastikan pengambilan antioksidan kita mencukupi setiap hari.

Pengambilan Vitamin A dan Vitamin C Boleh membantu kesihatan sistem penghadaman dan mengurangkan serta melegakan simptom masalah angin tadi. Sumber makanan yang kaya dengan Vitamin A adalah telur, hati, keledek, lobak merah dan bayam manakala sumber makanan bagi Vitamin C adalah lada benggala, brokoli, oren, lemon, limau nipis dan kiwi.

VITAMIN E

Vitamin E merupakan satu lagi antioksidan yang mampu melawan jangkitan dan melegakan simptom berkaitan masalaha angin, gerd dan asik refluks. Sumber makanan bagi Vitamin E termasuklah minyak zaitun, bayam, kacang dan avokado.

*Pengambilan Vitamin 100% sahaja belum dibuktikan dapat merawat masalah asid refluks, masalah angin dan GERD. Atau ianya mungkin tidak cukup dengan hanya mengamalkan pengambilan vitamin. Tetapi dengan pengambilan vitamin disertakan perubahan gaya hidup, pengambilan makanan berkhasiat mungkin mampu melegakan dan mengatasi masalah angin. Sekiranya masalah angin semakin membimbangkan, adalah lebih baik anda segera berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan rawatan.

#CADANGAN SET%2FRAWATAN.png

Di Shaklee kami mempunyai produk yang telah terbukti kualitinya dan telah bertahan lebih 50 tahun dipasaran.

BCOMPLEX: Lengkap dengan 8 komponen vitamin B dan mempunyai sistem penyerapan bioaktif (penyerapan asid folik dengan lebih berkesan) . Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar serapan yang sangat tinggi dan berkualiti. Asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 90% asid folik dipasaran bersifat sintetik.

Cara memilih b complex yang baik

  • Mengandungi kesemua 8 komponen vitamin (kebanyakan dipasaran tidak lengkap kerana sesetengah komponen seperti biotin adalah mahal dan bagi mengurangkan kos, mereka tidak meletakkan sesetengah komponen vitamin B tersebut.)
  • Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin
  • Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3, dan B12 tidak terlalu besar
  • Elakkan pengambilan Vitamin Bcomplex yang menawarkan rumusan larut air (sustain release)

CAROTOMAX– Merupakan antioksidan yang sangat baik dan membantu memeliharan membran mukosa perut dan usus. ia juga membantu meningkatkan sistem imun badan serta mengurangkan bengkak

Perlu diingatkan, Vitamin A  tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati.Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan 

Carotomax shaklee berbeza dari yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A (bentuk paling selamat), yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Jadi tiada kes Vitamin A tersimpan dan menjadi toksik seterusnya membahayakan kesihatan. Jadi, jika ingin mendapatkan sumber Vitamin A yang selamat, anda perlu dapatkan carotomax shaklee. 

VITAMIN C– Vitamin C shaklee berbeza dengan vitamin c dipasaran kerana ianya bersifat ‘sustained release’. Ini bermaksud, bagi setiap biji Vitamin C shaklee (500mg), hanya 100mg akan dilepaskan kedalam sistem badan setiap jam. Jadi ianya akan kekal dalam sistem badan kita sekurang-kurangnya 5 jam. Lebih baik lagi, tiada Vitamin c yang akan terbazir dan disingkirkan melalui air kencing. Bagi Vitamin C yang tidak mempunyai sifat pembebasan secara berterusan ini, jika diambil dalam dos yang besar, ianya akan membazir kerana badan kita hanya boleh menyerap Vitamin C dalam kuantiti tertentu pada satu-satu masa dan selebihnya hanya akan disingkirkan.

VITAMIN E COMPLEX– Vitamin E shaklee dilengkapi dengan grape seed extract yang sangat penting untuk pengaliran darah yang lancar dan kesihatan saluran darah yang baik. Ia juga merupakan Vitamin E paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium.

PEPPERMINT GINGER PLUS–  Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan dibawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi terkini. Secara klinikal, ianya sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman, Penting dalam pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi. Jika perut menghadapi masalah pencernaan, itu yang menyebabkan kita rasa kembung, angin.

VIVIX– Di Shaklee, kami mempunyai antioksidan terbaik dan sangat berkesan dalam melindungi dan memperbaiki sel. Vivix mengandungi adunan fitonutrien proprietari yang memanfatkan kuasa anggur muscadine yang jarang ditemui dan resveratrol, menghasilkan ramuan yang 10 kali lebih efektif dari hanya resveratrol sahaja dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular. Vivix juga membantu dalam kesihatan jantung, otak, sistem imun, sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan. (Ini adalah produk terlaris di Malaysia dan luar  negara)

Sekiranya anda berminat untuk bertanya dengan lebih lanjut dalam cara atasi masalah angin, atau anda inginkan cadangan pengambilan vitamin yang sesuai dengan budget anda, boleh hubungi/whatsapp Adaa untuk konsultasi percuma. InsyaAllah, kita berusaha semampunya 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · HERBLAX · PEPPERMINT-GINGER PLUS · SET DETOX · SHAKLEE RELATED · VIVIX

TESTIMONIAL: TOTAL 76.8KG HILANG DENGAN 7 HARI DETOX!

Dalam entry adaa yang semalam KURUS CARA DETOKS VS KURUS CARA DIET Adaa ada terangkan beza kurus dengan cara berlapar berbanding kurus dengan detoks. Ini bukan cakap kosong ya. Sempena kempen detoks oleh Shaklee ni, Adaa dan geng team yang lain sama-sama menyahut cabaran untuk detoks selama 7 hari atau 30 hari. Hasilnya? Hebat!!

Seperti yang adaa bagitahu, adaa akan kongsikan pelan pemakanan dan detoks tersebut nanti bersama-sama diari detoks adaa ok?. so tunggu..kali ni adaa kongsikan dulu hasil ‘weight lost’ masa batch 1 dijalankan .

 

photo_2016-05-05_10-38-23

photo_2016-05-05_10-38-07

photo_2016-05-05_10-38-03

photo_2016-05-05_10-37-58

photo_2016-05-05_10-37-48

photo_2016-05-05_10-37-43

photo_2016-05-05_10-37-38

photo_2016-05-05_10-37-33

photo_2016-05-05_10-37-27

photo_2016-05-05_10-37-22

photo_2016-05-05_10-37-18

photo_2016-05-05_10-37-13

photo_2016-05-05_10-37-00

photo_2016-05-05_10-36-55

photo_2016-05-05_10-36-51

photo_2016-05-05_10-36-46

photo_2016-05-05_10-36-41

photo_2016-05-05_10-36-36

photo_2016-05-05_10-36-32

photo_2016-05-05_10-36-27

photo_2016-05-05_10-36-21

photo_2016-05-05_10-35-53

Ada yang tak sempat habis 7 hari lagi pun dah turun banyak..ada juga yang turun sikit. Semua bergantung kepada keadaan individu tersebut. Tubuh kita berbeza-beza ya tetapi selagi kita tak buat, kita takkan dapat tahu apa hasilnya. Dan semua yang diatas tu:

photo_2016-05-05_10-38-16

Tahniah buat semua!! Sekarang sedang buat batch 2 pulak..nanti kita lihat pula apa hasilnya ya. Rugi tak join sama tau..

buat sorang-sorang mungkin tak kuat..tetapi jika buat bersama team, insyaAllah hasilnya lebih baik..kongsi menu, kongsi pengalaman..terbaik!!

Apa tunggu lagi? nak mulakan detoks anda?

jom!!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · VIVIX

RAHSIA SIHAT JELITA: VIVIX MEMULIHKAN SEL & MELAMBATKAN PENUAAN SEL

Terdapat lambakan produk di dunia yang ingin membantu lelaki dan wanita untuk kekal bertenaga dan muda serta cantik. Tetapi sejauh mana ianya berkesan. Ada yang berkesan tapi ada kesan jangka panjang, ada yang ‘gebang’ je lebih, hasilnya takda pun, ada yang berkesan tetapi tidak semulajadi..

VIVIX JUST FOR YOU
VIVIX JUST FOR YOU

Macam yang adaa kongsikan sebelum ni NAK TAHU RAHSIA KEJELITAAN SELEBRITI TERKENAL NI? dan banyak lagi entry mengenai VIVIX, dah ramai manusia dimuka bumi ni yang mencuba VIVIX dan mendapat kesan positif daripada penggunaan yang berterusan.

VIVIX mengandungi satu bahan iaitu RESVERATROL yang menjadi fenomena dalam dunia perubatan. Terlalu banyak kajian telah dijalankan dan dunia bersetuju dengan khasiat yang diperolehi daripada bahan ini. Di Shaklee, kami telah memfomulasikan satu produk unggul iaitu VIVIX..nak tahu apa kesan yang telah pengguna kami dapat dengan penggunaan vivix ni? Boleh klik TESTIMONIAL VIVIX

Tak hairanlah kalau produk ni menjadi TOP SELLER di Shaklee kan? Alhamdulillah, setakat ni rata-rata amat berpuas hati dengan vivix ni..dari masalah kulit, diabetes, darah tinggi, strok, kesuburan, merokok apa lagi..insyaAllah, tak cuba tak tahu kan?

Jom tonton video pendek ni untuk lebih mengenali vivix ok?

BERAPA HARGANYA? .
Anda semua memang beruntung sangat2 sebab bulan ni Shaklee menawarkan penjimatan lebih 5% untuk Twin set. Nak satu jer?? Pon boleh sangat…HARGA RUNTUH bulan ni tau 🙂 Beratus ringgit jimatnya! .
Nak grab HARGA RUNTUH tu? hubungi adaa ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#MASALAH KESIHATAN · TESTIMONIAL · VIVIX

NAK TAHU RAHSIA KEJELITAAN SELEBRITI TERKENAL NI?

vivix: pilihan selebriti
vivix: pilihan selebriti

RAHSIA DAH TERBONGKAR! TERTANYA-TANYA RAHSIA KEJELITAAN MEREKA?

Ini baru 4 orang artis tau..belum masuk artis indonesia lagi..waduh..cair dong!
.
.
Siapa tak kenal Rita, Ayu raudhah, emma maembong. Semua tahu kejelitaan diorang ni..kulit cerah, licin, tegang, badan solid molid, padahal anak pun dah ade tau..”SENTIASA NAMPAK MUDA!!” .
.Mereka sendiri tak cover2 dah..rahsia mereka sihat jelita adalah dengan VIVIX SHAKLEE! . Memang sesuai dengan ungkapan “25 YEARS YOUNGER!”
.
.

KENAPA VIVIX MENJADI PILIHAN PARA ARTIS?
.
🌿🍇Ianya LENGKAP dengan pelbagai kebaikan.Hanya 1 botol boleh membantu artis ini untuk kelihatan menawan,kurus,aktif & bertenaga,sihat sentiasa dan TAMPAK MUDA! .
.
🌿🍇Mudah untuk dimakan kerana hanya perlu tuang dan ambil 1 sudu kecil sahaja setiap hari. .
.
🌿🍇Vivix tentunya BERKESAN kerana terbukti ramai telah mengikut jejak langkah selebriti ini kerana siapa tak nak kelihatan “muda dari usia” bukan?Shaklee telah mengeluarkan kenyataan jika amalkan anggur shaklee ni anda akan kelihatan muda 25tahun daripada usia asal anda. .
.
🌿🍇Vivix mencantikkan kulit bukan sahaja wajah,MALAH SELURUH BADAN! .
.
🌿🍇Ramuan terpilih dari 6 buah negara mampu membuatkan anggota badan yang kendur dan lembik menjadi TEGANG,MUDA,ANJAL,TERLETAK dan MENAWAN😍 .
.
🌿🍇Selain mencantikkan,VIVIX turut membantu menurunkan berat badan.WOW!bukan saja cantik tapi dapat kurus ramping pula . Inilah rahsia kelangsingan wanita Perancis u olls!
.
🌿🍇Sesuai untuk wanita yang mementingkan kecantikan kerana Vivix merawat sel rosak dalam badan kita hingga ke peringkat DNA iaitu sel badan paling halus .
.
🌿🍇1 sudu kecil Vivix = 100 gelas pati anggur pekat yang berkualiti! .
.
🌿🍇Teknologi penghasilan dihasilkan oleh para DOKTOR dan SAINTIS dan kos kajiannya melibatkan berbillion USD.Vivix terbukti NATURAL,SELAMAT & BERKESAN .
.
.

BERAPA HARGANYA? .
Anda semua memang beruntung sangat2 sebab bulan ni Shaklee menawarkan penjimatan lebih 5% untuk Twin set. Nak satu jer?? Pon boleh sangat…HARGA RUNTUH bulan ni tau 🙂 Beratus ringgit jimatnya! .
Nak grab HARGA RUNTUH tu? hubungi adaa ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · VIVIX

#TAHUKAH ANDA? 1001 KEAJAIBAN DALAM SEBOTOL VIVIX

MANFAAT VIVIX
MANFAAT VIVIX

 

Dapatkan dua botol vivix dengan harga PROMOSI bulan ni ye. penjimatan yang amat berbaloi!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX

TIPS MUDAH UNTUK KULIT LAWA

photo_2015-08-25_16-58-58
Tips Kulit Lawa

Macam-macam tips ada untuk kulit yang cantik. Hari tu tengok channel 392 di Astro, tajuk rancangan tu Beauty Bible. Sebuah rancangan korea yang berbicara segalanya tentang kecantikan. Memang cantik kulit orang korea ni baik perempuan mahupun lelaki dan didalam rancangan tu mereka kupaskan satu persatu tips untuk wanita dan lelaki kelihatan cantik menawan. Menarik juga kan?

Korea sebuah negara dengan 4 musim, jadi banyak tips penjagaan kulit yang mereka ketengahkan sebab setiap musim, kulit menghadapi cabaran tersendiri. Kalau musim sejuk, orang yang mempunyai masalah kulit kering, perlu ambil pelembap yang terbaik kerana kalau terlebih kering boleh berdarah tau. Dulu masa di UK, kawan Adaa juga mempunyai kulit yang kering..kalau tak pakai losyen, celah-celah jari tu boleh berdarah dan merekah. Jadi penting tau penjagaan kulit ni.

Macam Malaysia untungnya kita cuma ada 1 iklim. Tetapi ianya masih menjadi cabaran buat kita sebab udara kita kotor dan sebagainya. Tambahan pula dengan faktor pemakanan dan cara hidup membuatkan kulit kita mudah bermasalah. Untuk orang yang kulit berminyak terutamanya, dalam cuaca panas, kulit merembeskan lebih minyak dan dengan udara yang kotor, kekotoran mudah melekat dimuka dan menyebabkan pelbagai penyakit kulit seperti jerawat. Orang berkulit kering juga tak terkecuali. Berjam lamanya duduk dalam penghawa dingin menjadikan kulit cepat kering kan? mulalah nak merekah, menggelupas..

Kali ni adaa nak kongsi satu tips sangat ringkas untuk penjagaan kulit. Cuma sapukan vivix sebagai masker. mudah sangat kan? tak perlu bancuh ke apa ke..vivix memang dah liquid, jadi hanya ambil dan sapu dimuka.

APA HEBATNYA VIVIX?

Retinol merupakan antioksidan yang sangat bagus untuk menghalang kerosakan sel, radikal bebas dan untuk penjanaan semula sel. Shaklee mempunyai carotomax dan yang paling unggul..VIVIX. Bahan utamanya sangat kaya dengan vitamin A sebab tulah ianya dipanggil tonik awet muda tau..tak sungguh adaa tak kata..kalau tak kenapa VIVIX ni hot selling? serius!

Untuk kulit yang cantik berseri amalkan makanan yang tinggi dengan antioksidan seperti beri. Sekali lagi VIVIX sangat kaya dengan antioksidan sebab tulah ianya formulasi terunggul dari Shaklee. Kalau tak percaya cubalah tengok klik VIVIX dan saksikan sendiri testimoni2 kat sana. Kalau nak tahu makanan tinggi antioksidan, boleh cuba lihat diSINI

Ini baru dua kaitan vivix dengan kulit tau..yang pasti, kulit kita memerlukan sel yang sihat dan baru, dan VIVIX boleh membantu anda. setiap titis Vivix padat dengan antioksidan terbaik dunia. Diformulasi bukan sahaja untuk meningkatkan kesihatan malah untuk kelihatan awet muda. Tag line nya pun ’25 years younger’ ..haaaa jangan tak tau 😀

Jadi, cuba-cubalah ya, tak rugi ..serius!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::