#MASALAH KESIHATAN · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED

ANDA BERUMUR 20-AN? KENALI TANDA KEKURANGAN KOLAGEN~

KENALI TANDA KEKURANGAN KOLAGEN~

uuuihhh hari-hari pasal kolagen ni dah kenapa? Saja lah, bagi info..apa salahnya..refresh gitu..

Hari ni mode jatuh cinta lagi dengan kolagen shaklee..bangun pagi2, dah nampak orang update status pasal tanda kekurangan kolagen..aduhai..mmg betul kebanyakannya dah mula nampak pada diriku..apa lagi lepas dah 3 kali beranak kan..uih memang terasa sakit sendi nya dan tanda2 lain lah hehe

tanda kekurangan kolagen

Kita boleh cuba tak ambil kisah tapi kita tak dapat nak tipu mata kita ni kan..badan kita mula kekurangan kolagen bila usia semakin meningkat..dan ditambah pulak dengan faktor luaran, faktor melahirkan anak, faktor kesihatan, maka kolagen pun makin menyusut..dan cara terbaik untuk memulihkan keadaan tersebut ialah dengan pengambilan kolagen.

collagen-depletion-with-ageTengok tu, baru umur 40 tahun dah separuh hilangnye kolagen..aduhai..itu kalo takde faktor luaran..kalo ada..ha..ni umur belum pon cecah 3 series dah nampak tanda nya sana sini..sayangkan..badan nak pakai lama ni (dengan izin Allah)..

Adaa tak pernah guna sebarang kolagen sebelum ni sebab tak pernah tau kelebihan nya..tapi bila jumpa shaklee kolagen ni, dan dah cuba sendiri..memang jatuh cinta..memang terbaik lah!

kebaikan kolagen

Betul ke tidak kolagen ni berkesan, rasanya adaa takperlu jawab lah..tgk aje org yang membeli..terlalu ramai dan sentisa repeat order..bila time promo bulan ni lagilah..berkoyan koyan membeli..harga murah dari biasa, siapa taknak? yang best nya kalau dulu orang perempuan je yang suka nak ambil kolagen, sekarang lelaki pon tak ketinggalan sebab orang ramai dah mula faham, kolagen bukan shj untuk kecantikan tapi kesihatan dalaman..asas tubuh kita ialah protein, dan kolagen ialah protein terpenting.so kalo tak cukup kolagen ape jadi? u do the math!

148056448823616

taknak yang ni? Buy 6 free 1 pun ada. Siap dapat FREE POSTAGE & MEMBERSHIP LAGI TAU!

malas dah nak cakap..hehe rasa sendiri lah ye..untung berganda lagi bulan ni

*pi bancuh kolagen gi..
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED · SKIN CARE

4 TIPS RINGKAS MEMILIH KOLAGEN: PILIH HANYA YANG TERBAIK!

4 TIPS RINGKAS MEMILIH KOLAGEN

Jangan rambang mata dengan lambakan kolagen dipasaran. Adaa tak kata semua tak elok, memang banyak yang berkualiti tapi nak tahu yang mana satu, kenalah ada info ye tak? macam mana nak pilih kolagen ni?

Collagen Powder Shaklee

Dulu adaa dah pernah share Dah cuba pelbagai kolagen tetapi tidak berkesan? Ketahui panduan memilih kolagen dengan betul~ Kali ni nak ringkas kan jer..mudah dan cepat..susah2 nak pilih kolagen? ni dia..

  1. Perhatikan berat/size molekul kolagen tersebut. Biasanya terdapat di label. Berat molekul kolagen berasaskan ikan yang mempunyai size kurang daripada 1000 Dalton adalah lebih kondusif dan lebih senang diserap oleh sistem tubuh. Lebih serapan, lebih cepat berkesan.

2. Kedua, serbuk kolagen ikan yang semula jadi tanpa pencemaran dan bahan tambahan adalah selamat.

  1. Kolagen berasaskan ikan dalam bentuk serbuk adalah yang terbaik. Ini kerana, kolagen dalam bentuk serbuk mempunyai kestabilan yang kukuh, dan tidak ada apa-apa tambahan tiruan, dan paling selamat. Produk-produk kolagen seperti produk cecair mungkin mempunyai bahan tambahan. Jadi kolagen ikan dalam bentuk serbuk adalah pilihan terbaik apabila anda membeli.

  2. Tidak hanyir. Proses penghasilan kolagen yang lemah lazimnya menghasilkan kolagen yang berbau hanyir. Shaklee sangat menitik beratkan penghasilan kolagen yang bermutu tinggi. Jika anda dah cuba, pasti anda tahu kolagen shaklee sama sekali tidak hanyir. Adaa minum ok jer pagi2 😀

Jadi mudah kan? Buat pilihan yang bijak

Bagi pembaca setia dan pelanggan tercinta, ada sesuatu yang istimewa untuk anda. Bagi yang berminat membeli 2 kotak kolagen pada bulan ni, jom2 contact adaa..kita cerita lagi 😀

TESTIMONIAL FAVORITE ADAA :D
TESTIMONIAL FAVORITE ADAA 😀

nak lawa mcm ni? sile lah cuba

148056448823616.jpg

Adaa ada customer dari Indonesia yang sangat suka dengan kolagen shaklee sampai sanggup borong buy 6 free 1 ..buat stock katanya..jimat duit postage, kulit pun lawa. dah cuba pelbagai kolagen dan akhirnya dia jatuh cinta dengan kualiti kolagen shaklee ni.

well, good product speak for itself right?
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#MASALAH KESIHATAN · ESP · NUTRIFERON · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED

KOLAGEN: HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN ECZEMA DENGAN SEGERA!

KOLAGEN: HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN ECZEMA DENGAN SEGERA!

wah macam mana tu?

Sempena akhir tahun atau year end sale Y.E.S, shaklee bermurah hati nak bagi potongan harga untuk pembelian kolagen. Bagi yang tahu kualiti kolagen shaklee, memang sale ni berebut laaaa ..mana taknya siap boleh dapat free sekotak.Siapa nak bagi benda free dekat RM300 sekotak? ade?

Dengan keadaan pemakanan, persekitaran kita sekarang (asyik-asyik salahkan makanan dan persekitaran, well..dunia kita lebih tercemar dari yang kita sangka tau..) kulit kita mudah kena alahan, naik jerawat, eczema..macam2..bukan setakat kulit lah, satu badan asyik tak sihat betul tak? cuma pada kali ni adaa focus pada kulit dulu lah..kata nak chantek kannn

sekali tengok, ala..takdelah masalah besar pun..tapi bagi yang menanggung nye..huhu serabut kepala kan? kadang-kadang tuan dah lawa, macam model sekali jerawat banyak, parut jerawat sampai nak penuh dua-dua pipi..kan ke geram tu? Apa lagi yang menghidap eczema, salah makan sikit, salah guna produk sikit rosak kulit dan penuh parut..huhu

jadi, BAGAIMANA NAK HILANGKAN PARUT JERAWAT DAN ECZEMA dengan cepat?

KOLAGEN

Tu dia jawapan untuk masalah anda..macam mana tu? ha meh sini baca.

mungkin ramai yang dah tahu tentang kolagen, tapi belum tahu kepentingannya dalam mengurangkan parut kan? Kalau kita tengok produk-produk kecantikan, rata-rata mesti nak masukkan kolagen dalam ingredient tu..baik produk untuk jerawat, kulit, parut, anti-aging..semua nak buh kolagen kan? sebab apa? sebab kolagen ni penting sangat fungsinya untuk organ terbesar dalam tubuh kita iaitu KULIT. Zaman sekarang ramai yang dah mula mengambil kolagen secara suntikan, tetapi kosnya mahal jadi tak ramai yang mampu..jadi apa pilihan yang kita ada?

Mula-mula adaa nak ajak tengok/baca dulu peringkat pembentukan parut. (baca bagi paham bahasa inggeris ni hehe)

1) Inflammatory Phase: The eczema stops weeping or bleeding as your body fights the infection.

When your body is trying to create new scar tissue, it requires more nutrients and vitamins to help it repair the broken skin. Your gut plays an important role in this, as your immune system and white blood cells help fight against infections. This can take anywhere from 2 days to a week, depending on the health of your gut and immune system.

This is why I tell people that it’s important that they have a healthy gut, as it helps the “closing” process to go a lot faster, and in turn makes the scar smaller.

(badan kena sihat, makan kena betul, perut sihat, imun sistem kene tip top, baru luka senang baik, parut pon taklah lambat nak baik)

2) Proliferative Phase: Your body produces collagen.

When your gut and immune system is able to fight against infections efficiently, it then begins the process of collagen formation. Your body starts to produce collagen, and pull the edges of the eczema wound together producing new capillaries and new skin.

You may notice that the skin on a scar doesn’t have any hair follicles or sweat glands. This is because scar tissue is different than the previous skin before. In this phase your body continues to produce cells to keep the wound clean, which sometimes makes it look like it’s wet.

(badan kena cukup vitamin c, kolagen bagi memastikan pembentukan sel2 baru lebih cepat)

3) Maturation Phase: Your body slowly remodels your skin by producing more collagen.

Finally, your body starts to re-build the scar so that the scar is less noticeable. Over time and with a healthy immune system, the eczema scar goes from red and raised to flat and more white colored. This is what happened to my major scars, until now they are barely noticeable! source: here

Dah nampak kan peranan kolagen? PERANAN IMUN SISTEM, ZAT DAN VITAMIN YANG CUKUP dalam pembentukan parut yang ‘cantik’ gitu.

Jadi, apa pilihan yang anda boleh buat selain mendapatkan suntikan kolagen bagi meningkatkan kolagen dalam tubuh?

VITAMIN C

Inilah salah satu vitamin yang sangat2 penting dalam penghasilan dan pembentukan kolagen. Tanpa Vitamin C yang mencukupi, penghasilan kolagen akan terganggu. Perlu juga diingatkan, bila usia kita dah menganjak ke 20-an, penghasilan kolagen akan menurun dengan pantas, jadi jika kita dan berusia, kena pula eczema, haruslah gandakan pengambilan vitamin C anda ye

 

Vitamin c

Disebabkan badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C secara semulajadi didalam badan, jadi kita perlu mendapatkan melalui pemakanan lah ye..kena banyakkan makan makanan tinggi vitamin C..kalau adaa, adaa pilih supplemen aje..sebab dalam 1 kapsul vitamin C = 7 biji oren, hari2 nak makan 7 biji, idok le saya..huhu so telan aje 1 kapsul 500mg vitamin C..senang!

vitamin C
vitamin C

PROTEIN

Ini salah satu lagi komponen penting dalam tubuh. Seperti yang kita semua maklum, protein adalah salah satu sumber yang paling penting dalam pembentukan sel yang sihat. kita ni asasnya sel tau, kulit, organ semualah, asalnya dari sel..jadi, untuk mendapatkan sel yang sihat, protein mestilah mencukupi dan bukan sebarang protein ye, protein yang bagus lah..

Bila kita mengambil potein, protein ini akan diuraikan kepada asid amino dan asid amino L-argine dan Glutamine ini adalah sangat penting dalam meningkatkan imun sistem kita..jadi ianya sangat penting ketika stage 1 tadi.

Bagi pemilihan protein terbaik, rujuk SINI

esp
esp

KOLAGEN

Ini cara paling mudah lah..selain mengamalkan makanan tinggi kolagen, pengambilan kolagen secara langsung sangat membantu dalam mengekalkan struktur dan ketumpatan tulang dan kulit kita. Memandangkan tubuh kita mula kurang menghasilkan kolagen selepas usia kita mencecah 20-an gitu, jadi, kita kena pastikan tubuh kita mendapat bekalan yang secukupnya melalui pemakanan.

Dengan pengambilan suplemen kolagen ini, ianya membantu meningkatkan penghasilan kolagen dalam badan dan membantu memperbaiki tisu penghubung dalam badan  kita..jadi luka mudah baik dan parut juga minima 😀

Kolagen ini pula ada pelbagai sumber, jadi pastikan anda pilih yang terbaik dengan diri anda. Adaa? Shaklee Collagen Powder aje 😀

kolagen shaklee
kolagen shaklee

Jadi dah tahu kan cara menghilangkan parut dengan CEPAT?

  1. amalkan makanan tinggi VITAMIN C, PROTEIN, dan KOLAGEN

  2. Pengambilan makanan tambahan seperti Vitamin c, esp, dan shaklee collagen powder

  3. Meningkatkan imun sistem dan mendapatkan nutrient yang mencukupi.

Selain makanan tambahan yang adaa nyatakan diatas, satu lagi produk yang unggul hanya dari shaklee bagi meningkatkan imun sistem anda..satu2nya hanya dari Shaklee..

IMMUNE BOOSTER: NUTRIFERON
IMMUNE BOOSTER: NUTRIFERON

semua didepan mata, cuma ngap aje hehe

Apa lagi? masih belum jelas, hubungi adaa untuk konsultasi PERCUMA ok?
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED

‘SHAKLEE COLLAGEN POWDER’ PILIHAN ANTARABANGSA!

COLLAGEN 3

Memang banyak lambakan kolagen dipasaran dari harga yang murah kepada yang paling mahal sehingga mencecah ribuan ringgit. Ada yang pelik bila tengok kolagen harga ratusan atau ribuan ringgit..bagi Adaa, jika mahukan kualiti, harga juga berkadaran.

belum ada lagi kat dunia ni, barang paling berkualiti tapi harga paling murah..takda..kalau harga tengah2 mungkin ada.

Bagi kolagen shaklee, bagi Adaa, ianya ada keistimewaan yang tersendiri. Anda semua tahu tak walaupun banyak kolagen diluar sana, tetapi mereka semua berbeza?

Salah satu perbezaan UTAMA adalah dari segi saiz molekulnya. Badan kita ni boleh menyerap kolagen pada saiz yang tertentu tau..kalau terlalu besar, ianya tak dapat nak menembusi sistem badan, jadi kurang penyerapan dan kesan pun kurang lah..Jadi penting untuk kita tahu saiz molekul serbuk kolagen yang kita ambil tu tau.

Di Shaklee, para saintis telah berusaha keras untuk memastikan tiada nutrien yang tertinggal atau terbaizir..oleh sebab tulah mereka telah mengkaji secara teliti dan telah memastikan serbuk kolagen shaklee ini dibuat pada saiz yang spesifik. 1000 dalton merupakan saiz yang tepat untuk memastikan penyerapan yang efektif berlaku, jadi kalau ambil satu sachet tu, takdalah separuh je diserap, separuh lagi terbazir. Atas sebab ini jugalah, kesan shaklee collagen powder ni dapat dirasai dengan pantas dan menurut kajian klinikal, penggunaan selama 8 minggu mampu memberikan impak yang sangat positif dan besar. Hebat kan?

Apa lagi kesitimewaan kolagen shaklee?

collagen-powder

1. KOLAGEN DRPD SISIK IKAN MERAH

Kolagen ni datangnya dari bnyk sumber, ada produk yang berasal dari tomato, blueberry, brokoli, rumpai laut mcm2 lah ..Tapi Kolagen Shaklee berasal dari sisik ikan merah..Kenapa ye?

Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)?Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak:

  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah

 

2. JISIM MOLEKUL YANG SANGAT RENDAH

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Kolagen lain yang mempunyai jisim >300 000 dalton perlu melalui Stomach Digestion –> Intestinal Digestion –> Breakdown protein into amino acid..banyak kan prosesnye dan yang sampai ke lapisan dermis pun tidak 100%.

Shaklee Collagen Powder yg mempunyai jisim molekul 1000 dalton, sgt ringan dan mudah diserap ke lapisan dermis. HIGHEST ABSORPTION-WITHOUT DIGESTION

 

 

3. BUKAN HANYA SEKADAR KOLAGEN BIASA

Lazimnya kalau kita beli kolagen, kolagen jelah kita dapat kan? Tapi berbeza dengan Shaklee ye..Shaklee Collagen Powder turut memberikan PENGHIDRATAN (MOIST), KEANJALAN (ELASTIN), DAN ANTIOKSIDAN.

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik yang dapat mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. How cool is that?

Kolagen ikan, kerang-kerangan dan bakteria Lactobacillus acidophilus pula memberikan kesan elastik yang menakjubkan. Ianya mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit..Kehadiran bakteria baik ni turut membantu dalam penyerapan unggul!

 

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin c: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

 

Tahu tak? Shaklee collagen powder ni dekat US pun takda tau, sedangkan pengasas Shaklee kan disana..masa di International Conference, pengedar shaklee disana punyalah jeles dengan SCP ni sebab ada di Malaysia..sebab tu adaa tak pelik bila ada orang dari serata dunia order SCP ni dari Malaysia. Pelanggan adaa sendiri ada yang dari UK, Indonesia ..dengan cuaca yang sejuk kering kat Uk tu memang kolagen ni membantu sangat2 bagi menghidrat kulit..kalau kering boleh berdarah tauu..Sejak SCP ni wujud, ramai juga hantar message di page adaa, rata2 bukan rakyat malaysia..ada yang dari India, Arab, kadang-kadang tak tahu dari mana sebab tak boleh komunikasi dalam bahasa Inggeris pun 😛

Jadi, Antarabangsa atau tidak? Sangat!

Bulan ni ada  promosi BUY 6 FREE 1 dan BUY 2 OFF 5%..nak cuba? inilah masanya!

Ini harga pasaran, jika beli lebih dari 3  anda akan dapat

  • KEAHLIAN PERCUMA
  • PEMBELIAN PADA HARGA AHLI (lebih diskaun lagi!!! beratus ringgit jimatnya!!)
  • POSTAGE PERCUMA

 

jangan melepas pulak ye. cepat call!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
SHAKLEE COLLAGEN POWDER

PANDUAN MEMILIH KOLAGEN TERBAIK

Akhirnya, dapat juga update blog setelah 2 minggu x dpt menulis menaip. Huhu maaf ye pembaca sekalian..Kali ni Adaa share panduan pemilihan kolagen..haaa sebab ape? Sebab dah ramai yang mencuba kolagen tetapi mendapat kesan yang tidak positive, dan serik untuk mencuba yang lain..Sebab tu penting untuk kita tahu apa yang kita makan..Bukan ikut ikutan ye.. 🙂

Sebelum Adaa share tentang panduan memilih, cuba kita lihat dulu dimana letakkan kolagen ni? Kenali dulu stuktur kulit kita

Bagaimana kolagen membantu dalam pembentukan kulit yang sihat and tampak lebih muda?

 

 

Jika kulit mendapat jumlah kolagen yang mencukui, kulit akan kekal tegang dan tidak menggeleber / berkedut..

Kulit kita umpama belon lah..jika ditiup, dan mendapat bekalan helium yang mencukupi, belon tuh tegang aje kan? Tapi, cuba tgk bila helium tuh dah berkurangan, kan ke kecut aje..

Jadi, bagaimana cara memilih kolagen yang betul?

credit: mamafaiz

Okey…tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik… (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula]

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

Ada yang kata pada Adaa, mereka dah mencuba pelbagai jenis kolagen, ada yang harganya cecah ribuan, tetapi masih tak menunjukkan kesan positive. Malah ada yang membuatkan wajah lebih teruk..Lepas ni dah boleh tau kan pemilihan kolagen yang betul..bukan harga penentu kualiti atau tidak ye..

Adakah Kolagen Shaklee menepati ciri2 di atas? Jawapannya YA! dan bonus untuk anda, harganya sangat2 berpatutan..Ramai yang sudah mencuba dan sangat3 berpuas hati 🙂 Tak percaya, cuba dulu..baru tauuu

 

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2015 BUY 6 FREE 1 COLLAGEN, boleh hubungi Adaa ya, anda akan mendapat FREE MEMBERSHIP  sekali tetapi,

Untuk pembelian SHAKLEE COLLAGEN POWDER ini TANPA PROMOSI (sekotak atau lebih) atau pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · ESP · GLA · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED · TESTIMONIAL · VIVIX

4 TIPS PENJAGAAN KULIT YANG SANGAT MUDAH

Ramai orang malas menjaga muka, tapi malas-malas pun cuba amalkan yang asas ni ye, mudah sahaja.kata nak cantik kan? Kalau bukan untuk cantik pun untuk kulit bersih dan bernafas kan..

  1. MENCUCI MUKA

Amalkan mencuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Terlalu banyak kali cuci muka pun tak elok juga sebab nanti akan menyingkirkan semua minyak dimuka yang bertindak sebagai pelembap semulajadi. Kalau semua takda, kering pula kulit tu.

Pastikan anda menggunakan pencuci yang semulajadi..pencuci yang mempunyai bahan kimia akan membuatkan kulit cepat rosak!

  1. PELEMBAP

Untuk wajah lebih lembap dan sihat, jangan lupa sapukan pelembap selepas mencuci dan menyegar. Pilih pelembap yang bersesuaian dengan kulit ye.

Untuk kulit normal, senang sangat penjagaannya. Tidak memerlukan pelembap kerana minyak diwajah sudah mencukupi. walau bagaimanapun, atas sebab faktor cuaca dan persekitaran, pemakanan, mungkin ianya hilang dengan cepat, jadi anda mungkin ingin menggunakan pelembap yang ringan seperti losyen.

Untuk kulit kering, pelembap sangat penting bagi memastikan keanjalan dan kesihatan kulit, Jadi pilih yang dalam bentuk krim.

Untuk kulit berminyak pula, elakkan menggunakan pelembap kerana terlalu banyak minyak boleh menyebabkan peluang untuk jerawat tumbuh lebih tinggi. Jika masih ingin menggunakan pelembap, cari pelembap yang berasaskan air.

  1. PELINDUNG MATAHARI/UV

Kita ni duduk di Malaysia kan, tak lari dari sinaran matahari dan sinaran UV. Jika wajah kita terlalu kerap terdedah kepada cahaya matahari, kulit kita akan cepat berkedut! Jadi pastikan menggunakan pelindung Uv tak kisahlah SPF berapa sekurang-kurangnya 30. Untuk kulit berminyak, pastikan anda menggunakan pelindung UV yang mempunyai mineral dan organik.

  1. SKRUB

Ini cuma lakukan 3-4 kali seminggu. Terdapat pelbagai skrub semulajadi dipasaran..cukup mudah, rajinkan sikit aja lakukan untuk membuang sel-sel mati ok?

rujukan: RAPI

PENJAGAAN WAJAH GAYA SHAKLEE

  1. PENCUCI MUKA

Ini tak susah..shaklee bahannya semua semulajadi. Tiada masalah bahan kimia atau merosakkan muka. cuma pilih yang sesuai dengan anda dan cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari

PENCUCI MUKA NUTRIWHITE
PENCUCI MUKA NUTRIWHITE
  1. MELEMBAP

Shaklee mempunyai produk yang semulajadi dan efektif dalam melebapkan kulit. Anda boleh ambil kolagen, GLA atau vitamin E untuk melembapkan wajah. Bergantung pada jenis kulit. Jika kulit kering seeloknya amalkan pengambilan vitamin E dan kolagen..jika kulit berminyak, GLA dan kolagen. Itu penjagaan dari dalam..nak yang boleh disapu sebagai pelembap dikulit? Hanya picit sedikit minyak GLA dan sapu dikulit seperti anda memakai pelembap biasa dan ratakan..minyaknya akan segera meresap ke dalam tanpa meninggalkan kesan minyak! Bau? bau pun tiada 😀

  1. SKRUB

Nak scrub semulajadi? Guna saja Alfalfa shaklee!

  1. MASKER

Banyak produk shaklee yang boleh digunakan sebagai masker: ESP, KOLAGEN, VIVIX, VITAMIN E, VITAMIN C: ini salah satu resepinya.

nak bermasker dengan vivix?

photo_2015-08-25_16-58-58

nak pelbagai cara maskerdengan produk shaklee serta testimoni mereka yang dah mencuba klik MASKER!

Senang kan? takda alasan untuk malas jaga kulit ye..produk semua ada depan mata..gunakan sahaja. Untung kan 2 dalam 1, makan boleh sapu buat masker pun boleh 😀 gawat-gawat ni kenalah berjimat dek oi.

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::