OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED

EILMAN, ECZEMA & VIRUS

Kanak-kanak paling senang dijangkiti segala macam virus dan masalah kulit. Antara yang paling biasa adalah eczema. Cuma mungkin tahap teruk atau tak tu berbezalah.

Macam Eilman, dari kecil ada masalah eczema. Tak lah teruk berbanding kanak-kanak lain tetapi bila sekitar umur 3-6 tahun ni makin sensitif sebab dah pandai bermain kan. Budak kalau dah main, tak kira pasir, lumpur dah..dengan kulit yang sangat kering, dan sistem imun yang lambat matang, macam-macam datang menjengah.

Macam masalah eczema ni, pantang cuaca panas, terus muka dia naik berbintik dan merah. Kat muka pulak tu yang teruk, badan semua ok je. Pendek kata kulit Eilman ni kasar jer tak semulus kulit kanak-kanak biasa. Kulit dia berbintik sentiasa dan gatal huhu

Sejak dua bulan lepas, selain eczema tu ada pulak satu virus datang. Naik macam ‘ketuat nasi’. Bintil macam ada nasi dan isi tapi keras. Mula-mula kita cuba rawatan guna salicylate acid. Cucuk guna jarum, cuba cungkil keluar isi macam nanah kering  lepas tu sapu krim. Cara ni memang sakitlah dah lah banyak..Itu pun baru cuba sebiji ditangan dia dah menangis sakit..apa lagi kalau buat yang ada dimuka..kulit muka kan lebih nipis..macam tak sanggup..Jadi, sapu saja lah krim dulu. Sapu-sapu macam tak ada perubahan dan semakin banyak naik dimuka sebab virus kan..menular lah.

kulitkutil
macam ini lah lebih kurang tapi naik di sekitar muka dan badan

Lepas tu kami ambil keputusan, pergi ke hospital untuk dapatkan rawatan menggunakan ‘liquid nitrogen’. Memang tak pernah tahu cara rawatan ni tapi inilah yang paling sesuai katanya.

Cecair nitrogen tu diletakkan di setiap biji ‘ketuat nasi’ tu dan nanti ia akan menjadi merah, mengeras, jadi macam kudis dan gugur. Bila dilihat kan, macam orang kena cucuh api ubat nyamuk pun ada. Patutlah meraung si Eilman. huhu

Jadi, buat masa sekarang, kita tunggu jelah semuanya gugur sambil menyapu apa yang patut hehe.

Dari segi suplemen, Eilman makan sebiji Omega Guard Shaklee setiap hari. Ramai orang ingat omega hanya untuk minda kan? jangan tak tahu, masalah Psoriasis pun pakar mencadangkan amalkan omega tau.

 Omega-3 fatty acids are known to be anti-inflammatory, and the relative intake of omega-6 to omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) may be a crucial dietary factor in the regulation of systemic inflammation.-here

Pengambilan omega yang mencukupi sangat membantu dalam mengatasi masalah radang kulit seperti jerawat, eczema, psoriasis dan banyak lagi masalah berkaitan kulit. Ia juga dapat membantu mencegah dari kanser kulit, radang akibat sinar UV (malaysia ni memang panas kan..).

Kalau badan kita cukup bekalan omega, ianya boleh membantu dalam penghasilan sel kulit yang lebih licin dan muda remaja.

Jadi, omega ni bukan sekadar untuk minda je tau. Banyak lagi khasiat omega yang jarang kita sebarkan.

Tapi, untuk kali ni, masalah kulit, silalah ambil omega macam Eilman ya. 🙂

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
#MASALAH KESIHATAN · KURUS · LECITHIN · OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?

“LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?”

Ramai yang ambil lecithin dan omega untuk menguruskan badan, buang lemak2 degil kan..soalan yang adaa selalu dapat, mana lebih bagus, lecithin atau omega?

sebenarnya lecithin dan omega memainkan peranan yang penting dalam penurunan berat badan..kalau ditanya mana lebih baik diambil, adaa akan jawab ‘DUA-DUA’ ..sebab apa? jap lagi kita cerita.

Lecithin ni memang bagus sebab tu asyik licin je..begitu jugak omega, cuma ramai yang lebih memilih lecithin berbanding omega disebabkan harga nya..tapi TAHUKAH ANDA gabungan keduanya ini dapat memeberikan kesan yang lebih cepat?

okey kita lihat omega dulu..bagaimana ianya membakar lemak?

  • Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.
  • Omega 3 berfungsi menghalang pembentukan lemak – maka ia tmbah metabolism- maka bakar lemak
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga utk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.
  • Pengambilan omega3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. bila thp insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. insulin rendah juga bntu kawal gula…maka gula/karbo tak jd lemak.
  •  Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak.- here

BURN UR BELLY FAT

Omega membakar lemak2 termendap melalui mengurangkan rasa lapar, meningkatkan metabolisme, menyeimbangkan hormon leptin yang seterusnya mencetus pembakaran lemak.. untuk lebih jelas boleh ke entry Omega can help to LOSE WEIGHT? YES!

Bagaimana pula dengan lecithin?

It has been nicknamed “nature’s emulsifier” because of its detergent-like effect on fat, keeping it suspended in the bloodstream and preventing it from settling on membrane walls. Lecithin acts as a solvent for cholesterol, triglycerides, and other fats. Therefore, it helps to prevent such ailments as high blood pressure, stroke, heart disease, hardening of the arteries

Lecithin sebenarnye pengemulsi lemak..apa maksudnya ni? maksudnya, bila kita makan makanan yang berlemak, lecithin akan memecahkan lemak2 ini dan memastikan ianya kekal di dalam sistem penghadam untuk proses penyingkiran dan bukan termendap di dinding membran yang seterusnya menjadi lemak kental yang lebih sukar dibuang.

kiranya bagi yang mengamalkan pengambilan lecithin secara konsisten, orang tu akan mantain dengan original weight atau akan lose weight lah.

dah dapat jawapan mana lebih baik? belum? ok ringkasnya..

Lecithin- mengemulsi lemak baru dan mengelakkan ianya dari termendap di dinding membaran.

Omega- membakar lemak2 termendap yang sedia ada dalam sistem badan anda

omega vs lecithin

Jadi, gabungan omega dan lecithin memang meletop la! hehe boleh membantu membakar lemak dengan lebih berkesan.

Dah buat keputusan?

perfect

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · Vitalea · VITAMIN C

APA FUNGSI VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG?

Ibu mengandung memerlukan nutrisi yang berbeza daripada biasa. Jika selalunya keperluan nutrisi hanya untuk tubuh ibu, tetapi ketika tempoh kehamilan, ibu harus mengambil nutrisi yang lebih untuk perkembangan bayi.

Kalau kita pergi klinik kesihatan kan, dah tentu2 kita akan bawa balik sekurang-kurangnya 2 3 jenis vitamin. vitamin ni doktor bagi bukan saja-saja..ada tujuan..jadi jika anda fikir ianya tak penting, fikirkan semula. Jika bukan untuk jangka pendek, mungkin untuk jangkamasa panjang nanti. Kita nak guna tubuh ni lama lagi (dengan izin Allah), jadi kena jaga lah kan.

APA VITAMIN YANG PERLU ?

Ini adaa kongsikan vitamin yang perlu bagi ibu hamil serta fungsinya ok? Kadang-kadang walau dah share banyak kali pun masih lupa kan?

 

6532141_orig.jpg

Semua vitamin ni adaa ambil ketika mengandung dulu..masa anak first tak sempat kenal..so masa mengandung anak kedua dan ketiga inilah peneman adaa.Malah lepas2 tu pun walau dah tak mengandung, vitamin ini juga yang adaa ambil sebab ini adalah asas untuk tubuh kita.

2.png

Berikan yang terbaik buat diri anda dan anak anda ok? Dan pastikan ambil vitamin yang natural dan organik.

SHAKLEE DIFFERENCE

shaklee-difference_5681b06557577.png

GET THE BEST FOR BEST RESULT!

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED

5 KELEBIHAN OMEGA YANG TERBUKTI SECARA SAINTIFIK!

Selama ni kita dengar omega bagus, omega bagus tapi kita jarang nak tahu secara sah dan detail kan. Kebanyakan kita hanya ikut-ikutan gitu..Tapi adaa pulak, peel adaa ni kalau dapat sesuatu produk, adaa suka kaji dan kenali betul-betul dulu. Bukan paranoid atau obeses tetapi bagi adaa, biar kita jadi pengguna yang bijak. 

Hari ni agak teruja lah nak kongsi sikit pasal omega yang mungkin ramai orang ingat ianya tak penting pun dalam hidup kita ni. Jangan tak tahu, omega ni mempunyai kelebihan yang kadangkala melangkaui ubat tau. 

1 ADHD– Attention Deficit Hyperactivity Disoder atau ADHD menunjukkan simptom terlalu aktif, tidak dapat menumpukan perhatian, tak kenal penat, dan sering melakukan perkara secara impulsif atau tiba-tiba. Menurut ‘University of South Australia’, kajian membuktikan bahawa kombinasi minyak ikan dan evening primrose oil boleh mengurangkan simptom ADHD. Menurut mereka lagi, minyak ikan dipercayai bertindak melalui kesannya terhadap fungsi otak. 60% daripada otak kita terdiri daripada lemak dan sebahagian besar daripadanya adalah polyunsaturated omega-3 dan omega-6. Lemak ini mesti diperolehi melalui diet dan boleh didapati dalam sayur-sayuran berdaun gelap, walnut dan ikan berminyak.

2 BIMBANG & DEPRESI– European Journal  of Neuroscience baru-baru ini telah menerbitkan kajian yang menunjukkan omega boleh merawat tanda-tanda depresi dan kebimbangan (anxiety). Apa yang menariknya tentang kajian ini ialah, ia menekankan betapa pentingnya kita mula mengambil makanan tambahan omega ini pada waktu otak kita mula berkembang atau ‘critical period of brain development’. Ertinya, memberi anak-anak kita omega atau minyak ikan, atau mula mengambil minyak ikan sejak kecil boleh membantu kita mengelakkan daripada ‘anxiety’ dan ‘depression’ kelak.

3 EYE DISORDER– Minyak ikan telah terbukti dalam membantu dalam masalah ‘dry eye’, atau masalah penyakit mata berkaitan dengan peningkatan usia seperti katarak.  Penyelidik Perancis telah memeriksa 290 pesakit ‘age-related macular degenaration’ dan mendapati bahawa tahap pengambilan minyak ikan dan makanan laut amat rendah dalam diet mereka. Disebabkan minyak ikan kaya dengan EPA dan DHA, mereka yang mengalami masalah berkaitan mata ini sangat digalakkan mula mengambil minyak ikan dalam diet harian mereka.

4 DIABETES– Tahun ini, ‘Brain Research’ telah menerbitkan beberapa kajian yang menunjukkan sejauh mana minyak ikan membantu pesakit diabetes. Mereka mendapati bahwa, minyak ikan bukan sahaja membantu mengurangkan risiko diabetes daripada menjadi semakin teruk dan merosakkan sel, malah ia juga boleh membantu menterbalikkan (reverse) salah satu punca diabetes jenis II, tekanan oksidatif.

5 SISTEM IMUN– Kajian menunjukkan apabila antioksidan astaxanthin digabungkan dengan minyak ikan, ia akan membantu menggandakan kuasa sistem imun dan seterusnya dapat mengelakkan diri kita dari jangkitan pelbagai penyakit yang semakin menular.

ini adaa kongsikan hanya 5 dahulu. Sebenarnya, semakin adaa baca, semakin adaa kagum betapa banyaknya kelebihan omega atau minyak ikan terhadap kehidupan kita. Yang adaa terangkan tadi ni hanyalah dari segi beberapa penyakit..tapi kan rupanya omega ni sangat penting juga untuk kulit, rambut. Bayangkan, dalam hanya satu kapsul, mengandungi 1001 khasiat yang tersembunyi. Hebat cipataan Allah!

Bulan ni bulan promosi untuk Omega, jadi jangan lepaskan ok?

caldwell

 

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · Ostematrix · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · Vitalea · VITAMIN C

PERLU KE VITAMIN BANYAK-BANYAK SEMASA MENGANDUNG??

5

“Perlu ke banyak-banyak vitamin ni? malas lah nak telan..saya tak biasa lah”

“besar sangat lah vitamin ni, kalau tak ambik tak boleh ker?”

Ini komen yang biasa Adaa dapat dari ibu-ibu yang pertama kali mengandung..Berat katanya nak telan vitamin banyak-banyak. Kalau hospital bagi pun dia buat pameran je kat rumah..Kenapa gitu..Kesian budget kerajaan tau..bazir nanti.

Semasa mengandung, hormon kita ni macam rollercoster, perubahan bukan sahaja dari segi emosi, malah fizikal (huhu)..Apa lagi dengan kehadiran ‘orang baru’ kat dalam tu. Untuk membesar (sebagai juara) bayi kita layak dan patut menerima nutrisi yang secukupnya.

Sebenarnya, kesemua vitamin yang kita perlu ambil semasa mengandung adalah vitamin asas. Pendek kata, kalau tak mengandung pun kita perlukan vitamin2 ni tak kisah lah dari makanan harian ke makanan tambahan ke dan bukan perempuan jer, lelaki pun sama. Cuma, semasa mengandung, keperluan tu lebih sedikit sebab kita ada bayi kat dalam tu..sebab tu doktor pastikan kita cukup nutrien..bukan untuk kesihatan kita je tetapi untuk kesihatan dan tumbesaran bayi tu.

Ramai ibu atau bakal ibu salah faham tentang ni..menyangkakan yang kita perlu ambil vitamin semasa mengandung sahaja..tak ya..Adaa sebelum kahwin lagi dah ambil vitamin2 ni..Balik je dari kelas masa di UK dulu, adaa akan lalu deretan kedai sepanjang jalan nak balik ke rumah dan adaa duk usha je kedai ‘natural remedies’ kat sana..bila tengok macam menarik..ramai pulak tu orang selalu singgah..terdetik jugalah dalam hati ni apa yang menarik sangat ni..balik rumah, google khasiat itu khasiat ini..lepas tu baru gi beli. hehe dari situ dah sedar kepentingan makanan tambahan ni. Tambah-tambah, masa tu umur baru 22 gitu..masak pun bukan pandai sangat, makan pun tak menentu sangat kat tempat orang, jadi makanan tambahan ni penting lah. Dari zaman sekolah lagi sebenarnya Umi selalu bekalkan adaa multivitamin, tapi kesedaran dan pemahaman tu takda..Umi beli, adaa makan. Beza bila kat UK, adaa sendiri rasa nak fahami dan amalkan sendiri.

Sama juga dengan ibu-ibu..kalau disuruh-suruh, mesti taknak kan..tu yang sudahnya buat pameran je vitamin tu semua.

Saranan Adaa, bakal ibu atau ibu-ibu, silalah fahami setiap vitamin yang diberikan oleh doktor atau yang dalam gambar kat atas tu. Kalau sungguh kita faham, sedar kepentingan vitamin ni untuk diri kita dan bayi, dah pasti takda ngelat2 nak makan..takda masalah lah vitamin besar ke berlambak ke..itu semua keperluan. Kalau rasa pemakanan dan diet harian anda lengkap, tak perlu lah makan vitamin tu semua. Tapi kalau makan pun kelaut..silalah ambil makanan tambahan ya.

 

KENAPA PENTING PENGAMBILAN VITAMIN KETIKA MENGANDUNG?

  • Keperluan nutrisi semasa mengandung lebih tinggi dari keadaan biasa
  • Ibu dan bayi kedua-duanya memerlukan nutrisi dan zat yang secukupnya bagi mengelakkan komplikasi atau sebarang masalah sepanjang kehamilan dan kelahiran selain untuk tumbesaran bayi yang sihat.
  • Ibu yang mempunyai sebarang penyakit atau kondisi seperti masalah pemakanan, terdedah kepada asap rokok, masalah darah (darah tinggi, rendah, anemia etc), penyakit kronik, sangat memerlukan vitamin ketika hamil bagi memastikan kedua-dua ibu dan anak dalam keadaan tidak berisiko.
  • Mengelakkan sebarang masalah kepada bayi seperti, kelahiran pramatang, kurang berat badan, kecacatan kelahiran.

 

ANTARA VITAMIN WAJIB AMBIL

 Zat besi (iron) (VITALEA)

Penting untuk pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang. Dos yang dicadangkan untuk wanita hamil ialah 27 mg.

Kalsium (OSTEMATRIX)

Kalsium penting bagi pembentukan tulang dan gigi. Bekalan kalsium dalam Prenatal Vitamin mempunyai kadar yang lebih tinggi berbanding dengan bekalan kalsium dalam multivitamin yang biasa. Dos yang diperlukan ialah 1,000 miligrams (mg) setiap hari.

Asid folik (BCOMPLEX)

Asid folik penting bagi perkembangan fizikal dan saraf bayi dalam rahim di awal kehamilan. Ia mesti diambil sebaik persenyawaan berlaku antara ovum dan sperma untuk menghalang kecacatan neural tube dan membantu pembentukan saraf dan sel-sel lain. Dos yang dicadangkan untuk ibu hamil ialah 1000 micrograms (mcg) sehari.

Omega-3 (OMEGA PLUS)

Diperlukan untuk perkembangan otak, membantuk sistem saraf dan menjamin penglihatan yang baik. Dos yang dicadangkan ialah 200 – 300 mg sehari.

Protein (ESP)

Sangat penting untuk pembentukan sel sihat, tumbesaran yang baik dan sihat.

Bagaimanapun pengambilan Prenatal Vitamin bukan bermakna bayi dalam kandungan langsung tidak boleh mengalami sebarang masalah kesihatan atau kecacatan. Kena ingat ya. Ini usaha kita..mencegah dan merancang kan lebih baik.

 

Jadi agak-agak nak kena ambil tak? Bagi Adaa, kena dan berbaloi sangat ambil sebab kita nakkan yang terbaik kan. Jangan malas atau culas. Ini kan untuk kesihatan kita dan bayi juga. Betul tak?

~Jadilah ibu yang bijak!~ 😀

 

 

OMEGA GUARD · VITAMIN C

PROMOSI APRIL 2016 UNTUK ANDA, YA ANDA!

Hola, promosi April sudah datang..Bulan lepas demam ESP melanda..bertin-tin laku keras bak kata orang sekarang 😀

Kali ni lebih menarik sebab ini memang BASIC need untuk setiap orang..apa dia tu?

Slide 29 slide 30 slide 31

Tu dia..OMEGA & VITAMIN C Nak tahu segalanya tentang omega dan vitamin C, apa faedah dan manfaatnya untuk tubuh kita, kulit, lemak2 kita ni..boleh klik aja..insyaAllah apa yang dicari pasti jumpa 😀

nak dapatkan harga istimewa bulan ni boleh roger2 ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::