HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KURUS DENGAN DETOX? YA!

Betul ke boleh kurus dengan detox?

Dah jenuh ambil produk untuk kuruskan badan? Dah cuba pelbagai cara untuk kurus? kurus kejap lepas tu naik balik? aduhai, letih betul kan? Dah lah berat bertambah, tenaga makin kurang, sakit lutut, sendi semua, susah tidur, pening semua datang. Paling bahaya bila penyakit baru menjengah, darah tinggilah, kencing manis lah..semua tu sangat menakutkan!

Siapa penah rasa macam tu? Angkat tangan! berat dah bertahun tak turun, rasa nak lempar je penimbang ye tak hehe. Kali ni apa kata cuba kurus dengan detox pulak.

Sebelum tu tengok klip ni dulu ok?

Kenapa perlu detox?

Sebenarnya apabila kita tak mengamalkan detox, badan kita akan mengandungi lebihan toksin. Lebihan toksin inilah yang menjadi punca utama kita gagal membakar lemak berlebihan didalam badan. Lebihan toksin juga mengurangkan penyerapan segala jenis nutrient yang kita ambil melalui pemakanan. Jadi, sia-sialah kalau makan produk kuruskan badan mahal-mahal tu. Bila kita detox, toksin akan berkurangan dan metabolisme badan akan meningkat. Badan kita akan di ‘reset’ semula barulah segalanya jadi lebih sihat, bertenaga dan dapat menyerap nutrien dengan lebih baik!

Macam yang Puan Tuty kata dalam video tu, dia dulu tak bertenaga, tengoklah berat badan tu sangat ketara penurunan kan. Tapi itu cuma bonus dari program detox ni. Yang paling utama, badan lebih sihat dan bertenaga.

Adaa dah pernah cuba ke kurus dengan detox?

Sejujurnya, Adaa dari kecil memang spesis chubby haha Tapi bukanlah sejak azali, cuma dari kecil adaa sangat suka makan. Adaa paling pantang jumpa segala jenis pastry, dessert, aiskrim. Memang kalah lah, angkat bendera putih. Suka sangat!

Semasa mengandung anak pertama berat adaa naik 9-10 kg, kalu tak silap dalam 65-67kg gitu dan doktor sarankan supaya adaa turunkan berat badan sehingga 50kg. Adaa cuma mampu gelak sebab Adaa sendiri tak ingat bila kali terakhir berat adaa cecah 50kg. Sekolah rendah? Sekolah menengah?

Bila dah sampai anak ketiga, berat paling ringan pun Adaa capai adalah 62-63kg. Dengan ketinggian ala-ala pohon nan rendang memang nampak sangatlah huhu dan ianya kekal walaupun anak yang ketiga tu dah cecah 4 tahun 😦

Jadi, Adaa cubalah kurus dengan detox ni bila dapat tahu Shaklee mula anjurkan program ni. Kalau nak tahu lebih lanjut, adaa pernah kongsi di SINI

Kini berat adaa turun sedikit demi sedikit sehingga 53kg. (yeay!) Tapi kan, Adaa nak buat pengakuan lah, adaa banyak mengelat (cycle pertama yang 7 hari detox plan memang Adaa ikut betul-betul tau, kemudian selepas tu mungkin ada mengelat sikit-sikit lah), senaman tak pernah pun buat, adaa memang cuba mengamalkan pemakanan secara sihat dan eat clean tapi kadang terbabas contohnya semasa raya (ampun). Walaupun begitu, berat adaa tak naik balik dan masih turun. Jadi tak hairan lah kalau betul-betul buat macam Puan Tuty tadi mampu berikan penurunan yang signifikan.

JADI, BOLEH KURUS DENGAN DETOX? 

Ya boleh sangat. Malah ianya cara paling sihat untuk memastikan penurunan berat anda berlaku secara semulajadi dan memperbaiki semula sistem tubuh badan anda. macam adaa katakan tadi, rata-rata mula detox bila dapat tahu ada tekanan darah tinggi, obesiti, dan kencing manis. Tapi BONUS bagi mereka apabila berat badan mereka juga mencecah tahap berat badan ideal. Barulah lebih yakin,sihat,segar semua sekali kan?

Ni adaa kongsikan satu lagi testimonial.

Nak mula kurus dengan detox? jom, kami ada kumpulan yang boleh membantu!

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED

ALFALFA & LECITHIN: TURUN 16KG DALAM 6 BULAN, WOW!

ALFALFA & LECITHIN: TURUN 16KG DALAM 6 BULAN, WOW!

Bulan ni entah kenapa sempena promo alfalfa ni ingat set menyusu yang lebih mendapat sambutan hangat, tapi rupanya set diet..agaknya sebab DOUBLE PROMO ALFALFA & LECITHIN kot kan? semua pakat ambil buy 3 free 1. terbaik!

Makin ramai mengalami masalah kegemukan atau obesiti ni..terutamanya wanita kan? selepas bersalin mesti nak dapatkan berat asal..bukan apa, demi kesihatan sebenarnya..adaa sendiri naik beberapa kg selepas melahirkan anak ke 3, yelah umur bukan makin muda..badan pun mudah sakit2 kalau tak dijaga ..ditambah pula dengan kegemukan yang tak perlu tu lagilah banyak penyakit datang ye tak?

Rata2 masalah kesihatan berpunca dari kegemukan..atau cara hidup kita..pemakanan yang tidak sihat..jadi solution nya, kene lah BERUBAH..berkorban sikit..kalo sepinggan nasik lemak boleh memanjangkan hayat selama sebulan, apa salahnya kan (cnth je, ajal maut ditangan Tuhan ok)

Sambil jaga pemakanan, keperluan nutrisi juga penting..dan bagi adaa, set ni bukan shj membantu menurunkan berat badan tetapi yang lebih penting, memenuhi keperluan nutrisi badan. memang terbaik lah SHAKLEE!

set diet

dah nama promo bulan ni Alfalfa kan lecithin pon sekali..ha terus sambar la Alfalfa yang large punye 700 biji..berbaloi tau..adaa pon dah ngap sebotol heheh

mana yang hilang 16 kg nye? ha ni bukan testimoni adaa..tapi pengguna shaklee..jom!

testimoni set diet

ini dia..dari 65kg tinggal 49 kg je tau..slim melim gitu..apa yang Za amik? cuma LECITHIN+ALFALFA+HERBLAX ha..belum omega lagi tu..


testimoni set diet 1

ini pula dengan pengambilan SET PANTANG+LECITHIN ..memang terbaik..cun tu..

Perlu diingatkan, supplemen bukan magic potion, bukan mesin buang lemak..kalau makan supplemen shj tanpa jaga pemakanan, senaman, memang sia-sia..SHAKLEE menyarankan cara hidup sihat..untuk sihat, WAJIB jaga pemakanan, YOU ARE WHAT YOU EAT..so, with or without shaklee, we have to eat healthy..

Shaklee sebagai pemangkin untuk lebih sihat, menurunkan berat badan, memenuhi keperluan nutrien. untuk menurunkan berat badan, tips asas tetap perlu..ni adaa selalu tekankan pd customer..

Tips:

  1. Jaga pemakanan (eat healthy and in the right potion)

  2. Minum banyak air suam (every 25kgs need 1Liter water)

  3. Take supplements on time and consistent

  4. Exercise (sikit2 pon takpe, janji buat)

Janji kena sabar..kalau kita dah gemuk bertahun tahun jangan expect untuk kurus dalam masa sehari dua atau sebulan. Perubahan gaya hidup juga penting tapi tak mustahil kan. Jadi chaiyok!!

perfect

Jangan lepaskan!!

ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KENALI TRIO YANG MEMBANTU ANDA LEBIH LANGSING!

CINCH SHAKE, HERBLAX & LECITHIN: TRIO paling popular setakat ni untuk menurunkan berat badan secara sihat.

3 elemen penting dalam penurunan berat badan: protein, fiber dan pembakar lemak

Sejak seminggu yang lalu Adaa asyik ditanya tentang bagaimana nak mengurangkan berat badan..macam berjanji janji pulak mereka semua ni..dan sukacita Adaa katakan yang Shaklee boleh membantu..antara product yang popular untuk weight management ni Cinch (vanila, coklat, cafe latte), Fiber (herblax, alfalfa), dan Lecithin.

Bulan ni promosi LECITHIN & ALFALFA tau, jadi mungkin korang boleh beri lebih tumpuan terhadap info berkaitan produk promo ni

cinch-shake-mix

APA ITU CINCH SHAKE?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

more info:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

herb-lax.png

 

APA ITU HERBLAX

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

alfafa-complex-s.png

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ”RAJA SEGALA TUMBUHAN” . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya denganprotin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

MENCUCI HATI, DARAH, DAN USUS– Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHAN– Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

KESIHATAN USUS DAN PERUT– Membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, lebihan asid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIR LEMAK DAN KOLESTEROL– Penggunaan jangka panjang alfalfa dapat menghapuskan lemak, megurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol

MELAWAN TUMOR– dengan memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia juga dapat membantu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor

MELEGAKAN KELETIHAN– membantu mengurang dan melegakan keletihan dan kelesuan

 

Pentingkah pengambilan fiber?

  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

lechithin.png

APA ITU LECITHIN?

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. Untuk fungsi lain lecithin klik SINI

 

Ini pula tips utk pengambilan protein yg efektif: (cinch, ESP, Mealshake)

credit

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Waktu sesuai untuk anda makan/minum Protein

-YOUR FIRST MEAL OF THE DAY (SINCE YOU HAVEN’T EATEN FOR HOURS).

-AT NIGHT BEFORE BED (SO THERE’S PROTEIN IN YOU OVER NIGHT WHEN YOUR BODY IS REPAIRING/RECOVERING).

-IN THE MEAL YOU EAT BEFORE YOUR WORKOUT (YOUR “PRE WORKOUT MEAL”).

-IN THE MEAL YOU EAT IMMEDIATELY AFTER YOUR WORKOUT (YOUR “POST WORKOUT MEAL”).

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · HERBLAX · LECITHIN

LECITHIN+HERBLAX: COMBO RAYA PALING HOT!

Menjelang raya ni semua nak nampak cantik, langsing..selepas raya apatah lagi..kita kena sedia ‘senjata’ untuk menghadapi juadah enak yang menggoda disetiap rumah terbuka  🙂 Korang dah sedia?

 

LECITHIN+HERBLAX= HOT COMBO RAYA
LECITHIN+HERBLAX= HOT COMBO RAYA

Inilah dia combo yang Adaa cakap..permintaan memang tinggi tambah-tambah lagi bulan ini Shaklee menawarkan LECITHIN BUY 3FREE 1. Lagi lah..stock 4 bulan tapi bayar untuk 3 bulan je..jimat kan? Siapa nak bagi free2 RM52? Shaklee bagi hehhe

KENAPA INI COMBO TERHANGAT?

LECITHIN
LECITHIN

FUNGSI PALING UTAMA

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

Juadah raya memang kita tahu berkolesterol tinggi dan berlemak, jadi ini bagus untuk menyekat lemak tersebut dari tersimpan didalam badan. Setelah diurai dalam bentuk yang senang disingkirkan, sekarang tugas HERBLAX untuk ‘flush out’ dari badan.

HERBLAX
HERBLAX

 

Herblax membantu meningkat proses pencernaan secara lawas dan detox badan kita. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. 🙂 … tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)

Ini sudah memadai sebagai perisai nak menghadapi juadah raya anda 🙂

Berminat? Jangan tunggu lama-lama..nanti pos nak cuti doh..jangan melepas naaa

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN

3 FORMULA LANGSING SECARA SIHAT

SET KURUS

Bulan Ramadhan ni selain ianya bulan ibadah, ia juga bulan kesihatan untuk kita. Allah menjadikan bulan ini ada sebab khusus ya..pasti ada sebab disebaliknya. Mungkin ramai yang tidak tahu, dengan berpuasa, kita sebenarnya telah melalui satu proses DETOKS yang sangat bagus. Tetapi bulan ni juga lah ramai diantara kita yang lepas dendam makan macam-macam waktu berbuka..dah tak jadi detoksnya. ..sayang kan?

Dengan berpuasa dan dengan pemakanan yang betul sepanjang ramadhan, anda sebenarnya telah meningkatkan kesihatan anda dengan sangat baik. Bukan sahaja anda kehilangan berat badan, tetapi yang lebih penting, anda ‘membuang’ segala toksik atau sampah dalam badan dan menjadi lebih sihat. Jadi janganlah menambah semula toksik/’sampah’ tu kedalam badan semula dengan memakan makanan yang tidak sihat saat berbuka puasa. rugi tau!

Berbalik kepada tajuk hari ni..nak langsing dengan sihat kan..siapa taknak kelihatan sihat dan cantik menjelang syawal? semua pun nak. Jadi manfaatkan sebaiknya waktu ini.

Dengan ibadah puasa, menjaga pemakanan sihat, anda boleh ‘boost’ lagi proses menghalau toksin, lemak berlebihan dengan mengambil makanan tambahan yang tepat seperti LECITHIN+HERBLAX+PROTEIN (CINCH atau ESP atau MEALSHAKE).

Dengan mengamalkan 3 formula ( BAKAR, BUANG & BINA) ini, insyaALLAH, anda bukan sahaja lebih langsing, malah lebih sihat dan bertenaga 🙂

Untuk KONSULTASI PERCUMA atau MEMBUAT PESANAN boleh hubungi adaa segera ok?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · HERBLAX · PEPPERMINT-GINGER PLUS · SET DETOX · SHAKLEE RELATED · VIVIX

TESTIMONIAL: TOTAL 76.8KG HILANG DENGAN 7 HARI DETOX!

Dalam entry adaa yang semalam KURUS CARA DETOKS VS KURUS CARA DIET Adaa ada terangkan beza kurus dengan cara berlapar berbanding kurus dengan detoks. Ini bukan cakap kosong ya. Sempena kempen detoks oleh Shaklee ni, Adaa dan geng team yang lain sama-sama menyahut cabaran untuk detoks selama 7 hari atau 30 hari. Hasilnya? Hebat!!

Seperti yang adaa bagitahu, adaa akan kongsikan pelan pemakanan dan detoks tersebut nanti bersama-sama diari detoks adaa ok?. so tunggu..kali ni adaa kongsikan dulu hasil ‘weight lost’ masa batch 1 dijalankan .

 

photo_2016-05-05_10-38-23

photo_2016-05-05_10-38-07

photo_2016-05-05_10-38-03

photo_2016-05-05_10-37-58

photo_2016-05-05_10-37-48

photo_2016-05-05_10-37-43

photo_2016-05-05_10-37-38

photo_2016-05-05_10-37-33

photo_2016-05-05_10-37-27

photo_2016-05-05_10-37-22

photo_2016-05-05_10-37-18

photo_2016-05-05_10-37-13

photo_2016-05-05_10-37-00

photo_2016-05-05_10-36-55

photo_2016-05-05_10-36-51

photo_2016-05-05_10-36-46

photo_2016-05-05_10-36-41

photo_2016-05-05_10-36-36

photo_2016-05-05_10-36-32

photo_2016-05-05_10-36-27

photo_2016-05-05_10-36-21

photo_2016-05-05_10-35-53

Ada yang tak sempat habis 7 hari lagi pun dah turun banyak..ada juga yang turun sikit. Semua bergantung kepada keadaan individu tersebut. Tubuh kita berbeza-beza ya tetapi selagi kita tak buat, kita takkan dapat tahu apa hasilnya. Dan semua yang diatas tu:

photo_2016-05-05_10-38-16

Tahniah buat semua!! Sekarang sedang buat batch 2 pulak..nanti kita lihat pula apa hasilnya ya. Rugi tak join sama tau..

buat sorang-sorang mungkin tak kuat..tetapi jika buat bersama team, insyaAllah hasilnya lebih baik..kongsi menu, kongsi pengalaman..terbaik!!

Apa tunggu lagi? nak mulakan detoks anda?

jom!!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::