#MASALAH KESIHATAN · GLA

KETAHUI 5 MANFAAT GLA UNTUK KULIT ANDA

manfaat GLA untuk kulit
manfaat GLA untuk kulit

Biasa dengar tentang GLA? tak tahu?

GLA merupakan salah satu asid lemak yang sangat bermanfaat untuk kesihatan dan kecantikan kita. Memang terdapat banyak GLA dipasaran..pergi sajalah farmasi, memang banyak, tetapi apa bezanya dengan GLA COMPLEX SHAKLEE?

Kebanyakan GLA yang ada dipasaran dihasilkan dari EPO atau lebih dikenali dengan Evening Primrose Oil, manakala GLA shaklee pula diekstrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari segi bioavalibiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. 

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh SHakleeGUard, iaitu antioksidan semulajadi yang dipatenkan.

APA LAGI KHASIAT GLA?

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

Nak lebih info tentang GLA, jenguk2 SINI ya

Untuk membuat pesanan atau nak dapatkan harga yang rendah runtuh gitu boleh hubungi Adaa ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · GLA

NAK KULIT BEBAS JERAWAT & NODA, INI MASANYA ANDA MENCUBA!

Akhirnya selepas beberapa hari internet sangat ‘slow’, pagi ni dah laju semula..tapi pagi ni taknak tulis panjang-panjang.. Adaa nak kongsi tentang GLA pagi ni, Adaa dah cuba, Alhamdulillah sesuai dengan diri ku..dulu kulit Adaa selalu naik jerawat kecil-kecil halus macam pasir tu, bak kata kakak ku ‘adik naik ruam lampin kat dahi’ hehe..tapi bila dah besar-besar ni dah kurang, cume pantang cuaca panas ke, ‘red flag’ ke maka akan naik lah, tetapi semenjak menggunakan Shaklee ni terutamanya Vitamin E n GLA ni, Adaa pon tak ingat bila last naik jerawat..kakak ku pun kata muka Adaa dah tak teruk mcm dulu..heheh i likee..tak caya? cuba dulu baru tau…

PROMOSI OKTOBER: GLA
PROMOSI OKTOBER: GLA

Apa yang bestnye GLA ni? GLA ni mengandungi Vitamin E tulen tau, sesuai untuk lelaki dan wanita, stabil kan hormon..jadi sesuailah untuk orang yang selalu naik jerawat, Premenstrual Syndrome, darah tinggi, kencing manis..apa lagi kelebihan GLA?

credit to kak cery

 

Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

_________________________________________________

JADI PATUT CUBA GLA ATAU TIDAK. Patut!!

Jika anda berminat, boleh cuba (Vitamin E+ Vitamin C+ B-complex) dan add on GLA..cubalah, anda pasti teruja dengan keberkesanannya!

Promosi hampir tamat tau..jika ada masalah kulit, inilah masanya untuk dapatkan pada harga promosi yang hebat ni..jangan lepaskan ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · B COMPLEX · ESP · GLA · SHAKLEE RELATED

SET ASAS UNTUK KESUBURAN WANITA: KENALI VITAMIN YANG MEMBANTU KESUBURAN ANDA

Memang impian setiap wanita untuk menjadi ibu tetapi kadangkala kita diuji dengan sedikit ‘lambat’ atau ‘masalah’ yang insyaAllah boleh diatasi dan jika sabar, boleh membuahkan hasil.

Kesuburan bukan memberat kepada wanita sahaja ye..lelaki juga sama..50-50 dah namanya pasangan kan..nak zuriat bukan mudah ye tak? Jadi sama-sama usaha..tetapi kali ni adaa cuma nak hurai set untuk wanita dulu.

SET ASAS KESUBURAN SHAKLEE
SET ASAS KESUBURAN SHAKLEE

FUNGSI PRODUK

ESP– ESP mengandungi isoflavone dan genestein . Isoflavone membantu dalam sistem hormon wanita dan menggalakkan kitaran haid dan ovulasi yang lebih teratur. Genestein juga membantu dalam kesihatan uterus serta ovum.

Cadangan pengambilan: 1-3 sudu besar sehari

BCOMPLEX – Bcomplex cukup terkenal dengan manfaatnya untuk wanita. Asid folik terutamanya sering menjadi ‘target’ atau vitamin wajib untuk wanita. Asid folik adalah 1 daripada 8 adik beradik vitamin B. Jika kelapan-lapan komponen ini hadir bersama, ianya akan lebih efektif. Pengambilan bcomplex membantu dalam sistem reproduktif yang sihat serta penting bagi pembentukan janin apabila hamil.

Cadangan pengambilan: 1 biji sehari

GLA– Ketidaksuburan atau kemandulan lazimnya disebabkan oleh hormon yang tidak teratur. Kajian menunjukkan, GLA boleh boleh mengurangkan simptom PMS (sakit kepala, kembung perut, sakit dipayudara, mood swing, depresi) dan menstabilkan hormon, menggalakkan mukus servik dan mengurangkan radang, membantu menguatkan otot uterus sebagai persediaan kehamilan . Sesetengah wanita mempunyai mukus servik yang sedikit dan ini menyukarkan sperma untuk berenang melalui servik. Sekiranya terdapat cecair atau mukus yang mencukupi, ini lebih memudahkan sperma untuk berenang melalui servik terus ke uterus.

Cadangan pengambilan: general 500mg-1000mg 2 kali sehari, untuk tujuan kesuburan dan persediaaan mengandung, boleh ambil 1500-3000mg 2 hingga 3 kali sehari

1 biji GLA mengandungi kira-kira 800mg jadi:

  • general: 1-2 biji 2 kali sehari sehari
  • tujuan kesuburan: 2-3 biji 2 3 kali sehari 

 

Bulan ni promosi ESP, pastinya harga yang rendah lah kan..dah nama promosi..jangan lepaskan ok?

Untuk melihat testimonial ESP boleh klik TESTIMONI-ESP

Untuk mendapatkan promosi SEPTEMBER 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian ESP tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :
#MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · ESP · GLA · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED · TESTIMONIAL · VIVIX

4 TIPS PENJAGAAN KULIT YANG SANGAT MUDAH

Ramai orang malas menjaga muka, tapi malas-malas pun cuba amalkan yang asas ni ye, mudah sahaja.kata nak cantik kan? Kalau bukan untuk cantik pun untuk kulit bersih dan bernafas kan..

  1. MENCUCI MUKA

Amalkan mencuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Terlalu banyak kali cuci muka pun tak elok juga sebab nanti akan menyingkirkan semua minyak dimuka yang bertindak sebagai pelembap semulajadi. Kalau semua takda, kering pula kulit tu.

Pastikan anda menggunakan pencuci yang semulajadi..pencuci yang mempunyai bahan kimia akan membuatkan kulit cepat rosak!

  1. PELEMBAP

Untuk wajah lebih lembap dan sihat, jangan lupa sapukan pelembap selepas mencuci dan menyegar. Pilih pelembap yang bersesuaian dengan kulit ye.

Untuk kulit normal, senang sangat penjagaannya. Tidak memerlukan pelembap kerana minyak diwajah sudah mencukupi. walau bagaimanapun, atas sebab faktor cuaca dan persekitaran, pemakanan, mungkin ianya hilang dengan cepat, jadi anda mungkin ingin menggunakan pelembap yang ringan seperti losyen.

Untuk kulit kering, pelembap sangat penting bagi memastikan keanjalan dan kesihatan kulit, Jadi pilih yang dalam bentuk krim.

Untuk kulit berminyak pula, elakkan menggunakan pelembap kerana terlalu banyak minyak boleh menyebabkan peluang untuk jerawat tumbuh lebih tinggi. Jika masih ingin menggunakan pelembap, cari pelembap yang berasaskan air.

  1. PELINDUNG MATAHARI/UV

Kita ni duduk di Malaysia kan, tak lari dari sinaran matahari dan sinaran UV. Jika wajah kita terlalu kerap terdedah kepada cahaya matahari, kulit kita akan cepat berkedut! Jadi pastikan menggunakan pelindung Uv tak kisahlah SPF berapa sekurang-kurangnya 30. Untuk kulit berminyak, pastikan anda menggunakan pelindung UV yang mempunyai mineral dan organik.

  1. SKRUB

Ini cuma lakukan 3-4 kali seminggu. Terdapat pelbagai skrub semulajadi dipasaran..cukup mudah, rajinkan sikit aja lakukan untuk membuang sel-sel mati ok?

rujukan: RAPI

PENJAGAAN WAJAH GAYA SHAKLEE

  1. PENCUCI MUKA

Ini tak susah..shaklee bahannya semua semulajadi. Tiada masalah bahan kimia atau merosakkan muka. cuma pilih yang sesuai dengan anda dan cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari

PENCUCI MUKA NUTRIWHITE
PENCUCI MUKA NUTRIWHITE
  1. MELEMBAP

Shaklee mempunyai produk yang semulajadi dan efektif dalam melebapkan kulit. Anda boleh ambil kolagen, GLA atau vitamin E untuk melembapkan wajah. Bergantung pada jenis kulit. Jika kulit kering seeloknya amalkan pengambilan vitamin E dan kolagen..jika kulit berminyak, GLA dan kolagen. Itu penjagaan dari dalam..nak yang boleh disapu sebagai pelembap dikulit? Hanya picit sedikit minyak GLA dan sapu dikulit seperti anda memakai pelembap biasa dan ratakan..minyaknya akan segera meresap ke dalam tanpa meninggalkan kesan minyak! Bau? bau pun tiada 😀

  1. SKRUB

Nak scrub semulajadi? Guna saja Alfalfa shaklee!

  1. MASKER

Banyak produk shaklee yang boleh digunakan sebagai masker: ESP, KOLAGEN, VIVIX, VITAMIN E, VITAMIN C: ini salah satu resepinya.

nak bermasker dengan vivix?

photo_2015-08-25_16-58-58

nak pelbagai cara maskerdengan produk shaklee serta testimoni mereka yang dah mencuba klik MASKER!

Senang kan? takda alasan untuk malas jaga kulit ye..produk semua ada depan mata..gunakan sahaja. Untung kan 2 dalam 1, makan boleh sapu buat masker pun boleh 😀 gawat-gawat ni kenalah berjimat dek oi.

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · GLA

GLA: SIAPA PERLUKAN GAMA LINOLEIK ACID?

Kalau tengok iklan di TV sekarang, ada tentang produk Primrose oil yang dikatakan kaya dengan GLA dan menjadi ‘teman baik wanita’. Betul ke baik untuk wanita sahaja? Ni yang nak bagitahu ni siapa yang perlukan GLA. Jadi, tema hari ni mari mengenal vitamin yang anda makan heheh so sekarang nk berkenalan lak dengan GLA atau Gama Linoleik Acid..Inilah dia..

Slide2

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

Slide6

FAEDAH

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan eczema. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

Slide3

SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA?

GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

Slide5

  1. Wanita yang PMS
  2. Penghidap arthritis
  3. Penghidap eczema dan masalah kulit
  4. Penghidap kencing manis
  5. Lebihan berat badan
  6. Hormon yanng tidak stabil
  7. Lelaki yang mengalami masalah kencing tidak lawas
  8. penghidao darah tinggi
  9. Kanak-kanak  hiperaktif dan autisma
  10. ibu berpantang dan ingin mendapatkan anak

Slide4

APA BEZA GLA SHAKLEE DENGAN YANG LAIN DIPASARAN?

  1. Bahan Asid linoleik Gama hanya boleh didapat dari 3 tumbuhan (bijiran):-
    – Evening Primerose Oil
    – Black current
    – Borage – minyak tertinggi 2 x ganda dari primerose & 50% lebih tinggi dari
    black current

Kebanyakan GLA tersedia dipasaran dihasilkan dari EVENING PRIMROSE OIL, manakala GLA shaklee diekstrak dari borage yang 3 kali ganda lebih berkesan berbanding evening primrose oil.

  1. Badan boleh membina GLAnya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit & pengambilan alkohol boleh menggangu proses penukaran tersebut. Oleh itu pemakanan tambahan GLA sangat di syorkan bagi memastikan tubuh mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk postsglandin

3.Diuji secara klinikal untuk bioavailabiliti, serapan & gabungan ke dalam sel & tisu

4.Dari borage sumber semulajadi yang paling pekat asid lonileik gama

5.Setiap kapsul mengandungi 90 mg asid linoleik gama, 216 mg asid linoleik & 15 IU vitamin E

6.Di lindungi oleh Shaklee Guard – sistem anti –pengoksida semulajadi dipaten secara eksklusif bagi memastikan kestabilan dan kesegaran- here

Slide7

Jadi dah tahu siapa perlukan GLA? Dah tahu apa bezanya dan istimewanya GLA shaklee?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · B COMPLEX · ESP · GLA · Ostematrix · Vitalea · VITAMIN C · ZINC

JAMU & SHAKLEE: APA PILIHAN IBU BERPANTANG?

sekarang pelbagai produk dah tersedia dipasaran untuk ibu-ibu selepas bersalin, tinggal nak pilih yang berkenan je kan? Ada orang selalu tanya Adaa, nak pilih jamu atau shaklee?

EPISODE PERUBAHAN DIRI IBU SELEPAS BERSALIN

Selepas bersalin, kita melalui perubahan yang pelbagai tak kiralah sama ada dari segi emosi atau fizikal..antaranya:

  1. Emosi
  2. Masa tidur
  3. Rambut
  4. Bentuk badan
  5. Kulit
  6. Dan lain-lain lagi

Emosi  selepas bersalin

stress-mom

Sebaik sahaja bayi dilahirkan maka bermulalah perubahan hormon dalam badan ibu. Ibu yang tidak mempunyai sebarang masalah dan berasa sihat bertenaga. Ada juga yang menghadapi kemurungan. Bayi kita memerlukan perhatian dan kasih sayang kita. Begitu juga dengan diri kita. Secara tiba-tiba semua tumpuan diberikan kepada anak.

Proses penyesuaian diri dengan kehadiran orang baru memerlukan kekuatan emosi. Tetapi badan kita juga memerlukan rehat yang secukupnya. Sebaik sahaja hormon kita mula stabil, kita akan lebih mudah menyesuaikan diri dengan keadaan baru ini.

 

Keletihan

sleep-mom

Ini salah satu situasi yang sering ibu lalui. Bayi yang baru dilahirkan perlu disusukan 3-4 jam sekali. Selepas berjam menahan sakit dan melahirkan pastinya ibu sangat letih.Memang mencabar emosi dan fizikal. Tetapi kita harus positif. Selepas sebulan bayi kita akan tidur lebih lama di waktu malam. Ketika bayi tidur, ambil waktu tersebut untuk kita tidur supaya badan tidak keletihan.

Tahukah ibu-ibu keletihan adalah salah satu penyebab susu badan berkurangan? Jadi kena dapat rehat yang mencukupi.

 

Tempoh berpantang

diet

Dalam adat orang Melayu 44 hari pertama selepas bersalin ini di panggil tempoh berpantang. Amalan berpantang berdasarkan adat merangkumi makanan yang perlu dielakkan dan mesti dimakan, perbuatan dan sebagainya. Dari segi perubatan moden, tempoh berpantang adalah selama 6 minggu. Ia memberi masa untuk  luka-luka akibat bersalin sembuh sepenuhnya. Apabila darah nifas sudah kering, maka si ibu sudah bersedia fizikal dan mental untuk anak dan suaminya.

Sepanjang tempoh nifas, pastikan kita menjaga kebersihan sebaik mungkin untuk mengelakkan jangkitan kuman. Pastikan tuala wanita yang digunakan lembut dan bersesuaian dengan kita. Selalunya selepas 6 minggu ibu di sarankan berjumpa dengan pakar sakit puan untuk pemeriksaan.

 

Keguguran rambut

hair-fall

Masalah keguguran rambut di kalangan ibu selepas bersalin adalah normal. Ini disebabkan perubahan hormon. Oleh itu, elakkan mewarna rambut buat masa seketika dan gunakan shampu yang bersesuaian. Ibu boleh mendapat khidmat ahli farmasi untuk tujuan ini. Memotong rambut juga boleh membantu menguatkan rambut. Jika masalah ini berterusan selepas beberapa bulan, hubungi doktor pakar untuk nasihat.

 

Kerap terkencing

Ini juga adalah sesuatu yang normal untuk ibu yang baru lepas bersalin. Pastikan ibu sentiasa menggunakan pad atau liner ketika keluar. Dapatkan nasihat doktor pakar sakit puan untuk membantu anda mengatasi masalah ini.

 

Kulit yang kusam

skin

Ada diantara wanita mengandung mengalami masalah kulit kusam dan berbintik-bintik. Jangan risau, ini juga adalah perkara yang normal dan akan mula hilang sebaik sahaja tempoh kehamilan tamat. Ibu juga harus berhati-hati untuk tidak selalu berjemur di tengah panas kerana ini boleh meningkatkan pigmentasi kulit.

 

Tanda regangan di perut

Inilah yang paling ditakuti oleh para ibu. Tetapi malangnya ia tidak boleh dielakkan. Kadang kala walaupun kita telah menggunakan pelbagai jenis krim, tetapi tanda regangan masih juga timbul. Bukan sahaja di perut, malah di peha, buah dada dan pelbagai lagi tempat.

Malangnya, tanda ini sukar untuk dibuang sepenuhnya. Tetapi, lama-kelamaan ia akan menjadi pudar juga. Apa yang kita boleh lakukan ialah senaman yang aktif  selepas berpantang dan kembali kepada berat yang ideal.- sumber

Inilah antara perubahan yang dilalui oleh ibu selepas bersalin. Jadi sepanjang tempoh berpantang tu amat penting untuk kita mendapatkan rehat yang secukupnya, zat yang terbaik bagi memulihkan tubuh kita dan juga mental kita.

JAMU ATAU SUPLEMEN?

Pada waktu inilah ibu-ibu mula berfikir untuk mendapatkan bantuan supaya badan lebih  bertenaga dan proses pemulihan dapat berjalan lancar. Persoalannya sekarang nak pilih jamu atau suplemen?

JAMU

Jamu-Beras-Kencur-1

Jamu adalah amalan tradisi sejak berkurun lamanya dan ianya sudah sebati dalam kehidupan masyarakat melayu. Dan kini, bukan melayu sahaja berpantang dengan jamu, orang Cina dan India pun sama tau!

Jamu mempunyai pelbagai fungsi untuk ibu contohnya:

Campuran daun sireh, ubi cekur, kunyit, dan sedikit madu berfungsi untuk memanaskan badan ibu, melancarkan peredaran darah, mengelakkan badan dimasuki angin.

Manjakani berfungsi mengembalikan tenaga, menguatkan otot faraj selepas kelahiran, menghilangkan keputihan dan banyak lagi.

Kunyit kita paling maklum untuk mengecutkan rahim, melancarkan perjalanan darah, membantu mengeluarkan darah nifas dengan lancar.

Terdapat pelbagai gabungan herba tradisional yang sesuai untuk ibu ..petua yang tak hilang dek zaman 🙂

 

SUPLEMEN

SET BERPANTANG SHAKLEE
SET BERPANTANG SHAKLEE

Suplemen pula merupakan makanan tambahan untuk ibu selepas bersalin. Ada sesetengahnya berfungsi seperti jamu tetapi kebanyakkannya lebih kepada pemulihan moden.

Zinc– untuk memulihkan luka bersalin dengan lebih cepat, membantu mengelakkan rambut gugur dan menggalakkan rambut yang lebat.

Vitalea– multivitamin yang lengkap dengan zat besi untuk memulihkan badan ibu slepas bersalin, mencukupkan keperluan zat ibu-ibu supaya ibu kekal bertenaga, jadi tubuh ibu juga bersedia menghasilkan susu dengan lebih lancar kan?

B complex– membantu mengelakkan stress ketika berpantang, memberikan tenaga kepada ibu-ibu

Vitamin C – menggalakkan pemulihan segera, mengembalikan kulit yang gebu dan sihat, menghilangkan kusam, melancarkan penghadaman

Ostematrix– salah satu komponen utama susu ibu ialah kalsium jadi ibu amat memerlukan kalsium yang mencukupi. Ostematrix dilengkapi dengan magnesium yang membantu penyerapan kalsium yang lebih baik. Ibu akan lebih bertenaga, dapat tidur dengan lena, membantu penghasilan susu ibu, mengelakkan sakit belakang.

ESP– protein soya terbaik dari alam semulajadi ini memabantu dalam penghasilan susu ibu, memberikan tenaga berpanjangan, merupakan sarapan yang mudah untuk ibu dalam tempoh berpantang. Masalah kulit, selulit, juga dapat diatasi dengan pengambilan protein yang berkualiti ni.

untuk PERUBAHAN HORMON pula, ibu boleh ambil GLA dari shaklee..bukan sahaja membantu memulihkan dan menstabilkan hormon, tetapi juga membantu mengembalikan kulit yang lebih cantik dan membakar lemak.

Jadi, mana nak pilih? Jamu atau suplemen? Ibu-ibu, adaa selalu kata, ambillah dua-dua ..lebih bagus..fungsinya tidak sama dan pengambilan bersama tidak mendatangkan mudarat malah lebih baik. Jadi kenapa perlu pilih satu jer ye tak?

Untuk pembelian SET BERPANTANG  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai) Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esellorder now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::