ALFALFA · ESP · Ostematrix · SHAKLEE RELATED

10 MITOS BERKAITAN PENYUSUAN SUSU IBU: SILA AMBIL PERHATIAN!

Walaupun ramai dah biasa menyusukan anak, tapi masih ada yang belum tahu sesetengah perkara..ada yang terpengaruh dengan mitos..tak tahu fakta dengan sekadar cakap2 je..so ibu2, jom tengok!

*credit

baby

Tugas menyusukan bayi bukanlah terlalu sukar tetapi akan menjadi sukar bila ada pelbagai ‘nasihat’ yg mengelirukan para ibu terutama yg baru pertama kali menyandang gelaran ibu…

Percaya atau tidak antara tip kejayaan penyusuan adalah bergantung kekuatan mental ibu itu sendiri. Hanya ibu yg memahami kesihatan tubuh badannya dan kemampuan utk memberikan yg terbaik.Campur tangan org sekeliling kadang kala boleh menyumbang kepada kegagalan menyusukan anak..antaranya:-

1)  KEBANYAKKAN WANITA TIDAK MENGHASILKAN SUSU YG CUKUP

  • Tidak betul! Majoriti wanita mengeluarkan lebih daripada cukup susu.Alasan biasa bayi tidak mendapat susu kerana bayi tidak melekap dgn betul pada payudara ibu. Oleh itu amat penting utk ibu belajar cara kedudukan dan pelekapan betul semasa menyusu oleh mereka yg pakar.

2)  TIADA SUSU BEBERAPA HARI SELEPAS BERSALIN

  • Alasan! Ia memang perkara biasa kerana bayi tidak melekap dengan betul pada payudara dan pastinya bayi tidak dapat susu. Ada ibu yg merungut ‘dia dah menyusu hampir dua jam tp masih menangis dan lapar bila saya lepaskannya’. Sebenarnya pada hari-hari pertama kelahiran,payudara anda tidak mengelurkan susu yg banyak.yang hanya keluar ialah kolostrum iaitu susu awal ibu yang pekat.

3)  BAYI PERLU BERADA SELAMA 20MINIT DISETIAP PAYUDARA

  • Ia tidak betul. Bagaimanapun,perbezaan perlu dilakukan antara ‘berada pada payudara’ dan ‘menyusu’.Jika bayi minum kira-kira 15-20minit pada sebelah payudara,dia mungkin tidak menyusu sebelah lagi.Jika dia minum hanya seminit pada sebelah payudara yg awal, kemudian hanya menggugis atau tidur,serta  melakukan perkara yang sama bila bertukar pada sebelah payudara,maka tiada jumlah masa yg cukup boleh ditentukan.

4)  BAYI YG MENYUSU BADAN PERLU MINUM AIR MASAK

  • Salah!! susuibu mengandungi semua kandungan air yang diperlukan oleh bayi.

5)  BAYI YG MENYUSU PERLU TAMBAHAN VITAMIN D

  • Tidak betul kecuali dalam keadaan yang luar biasanya (contohnya,jika ibu sendiri kekurangan vitamin D ketika dalam kandungan.

6)  IBU PERLU CUCI PUTING SETIAP KALI HENDAK MENYUSUKAN BAYI

  • Susu ibu melindungi bayi daripada jangkitan.Membasuh puting sebelum menyusukan membuatkan penyusuan menjadi sukar selain membuang minyak perlindungan dari puting.

7)  MENGEPAM CARA TERBAIK MENGETAHUI BERAPA JUMLAH SUSU DIMILIKI

  • Berapa byk susu yg boleh dipam bergantung kepada banyak faktor paras tekanan si ibu.Bayi yg menyusu dengan baik memperoleh lebih banyak susu berbanding yang dipam oleh ibu.

8)  WANITA YG HAMIL MESTI MENGHENTIKAN PENYUSUAN

  • Sekiranya ibu dan anak masih mahu,penyusuan boleh diteruskan. Kebanyakan wanita bertindak memberhentikan penyusuan apabila hamil kerana puting terasa sakit atau atas sbb-sbb lain tetapi dari segi perubatan tiada sebab utk tergesa-gesa memberhentikan penyusuan.

9)  JIKA BAYI CIRIT BIRIT ATAU MUNTAH,IBU PERLU MENGHENTIKAN PENYUSUAN

  • Ubat terbaik utk jangkitan pada usus bayi adalah penyusuan susuibu. Hentikan makanan lain buat sementara..tetapi teruskan penyusuan.

10)  LEBIH MUDAH MENYUSU BOTOL BERBANDING SUSU BADAN

  • Ia sememangnya tidak betul! Mungkin penyusuan badan menjadi sukar bagi sesetengah wanita kerana dia tidak memulakannya dgn betul.Sememangnya penyusuan sukar pada awalnya ekoran daripada permulaan yg teruk tetapi biasanya menjadi terlalu mudah selepas itu.

InsyaAllah dengan maklumat yang betul, teknik pelekapan yang betul, nutrisi yang mencukupi, ibu2 mampu menyusukan anak masing2..yang penting mencuba dan doa 😀

Macam adaa dulu pun, anak pertama memang gagal sepenuhnya menyusukan anak..dan disebabkan itulah, masa pregnant anak kedua, hari2 duk belek dan cari info tentang breastfeeding..tapi biasalah, tak semua bertuah kan..

Adaa campur susu anak dari minggu kedua rasanya hingga umur lapan bulan..dalam tempoh tu adaa usaha kerapkan breastfeeding berbanding beri susu formula dan pastikan konsisten ambil supplement. Akhirnya, dari 8 bulan hingga 2 tahun fully breastfeed!

Dan untuk anak ketiga pula, dari hari pertama sehinggalah hari ni, Fahry dah berusia 3 tahun 4 bulan, fahry masih menyusu. dia siap pelik lagi tengok botol susu sebab tak pernah cuba macam abang-abangnya sebelum ni 🙂

InsyaAllah, dengan ilmu dan cara yang betul, semua ibu mampu menyusukan anak dan memberikan yang terbaik!

 

1.pngPeneman Adaa ketika mengandung, menyusukan anak dan berpantang.

Nak yang basic? Anda boleh ambil ESP+OSTEMATRIX +ALFALFA
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

ALFALFA · B COMPLEX · BREASTFEEDING · ESP · Ostematrix · SHAKLEE RELATED

SHAKLEE BANTU SUSU MELIMPAH RUAH?

SHAKLEE BANTU SUSU MELIMPAH RUAH? Amboi3 tajuk…propa sungguh tau..kalaulah sesenang itu, selesai semua masalah ibu-ibu diseluruh dunia..hahaha bukan apa..ramai orang yang ambil Shaklee ni salah faham..jadi adaa rasa terpanggil untuk perjelaskan sedikit lah..

Tiada ubat atau makanan yang secara langsung boleh membanyakkan susu ibu..ada yang kata..oat lah..kurma lah..lobak putih lah..longan lah..macam2..tapi betul ke?

Adaa dulu masa anak pertama..susu takdok..dengan takda pengalaman..dengan keadaan kesihatan..dengan anak yang belum pandai latch on..sudahnya adaa frust..jadi..carilah alternatif..jumpa doktor dan doktor ada bagi ubat..tapi ubat tu bukan untuk banyakkan susu..ubat tahan muntah ke ape tah tapi side effectnya bantu banyakkan susu..gtulah..tapi sikit pon takda effect pada adaa..

Lepas tu makan itu ini..makan ubat homeopati..pon sama..tak jadi pon..sebab ape? Sendiri salah konsep..tak faham konsep..

Sebenarnya tak ada pon ubat banyakkan susu..yang ada ialah makanan untuk bantu ibu sihat..cergas..bertenaga..barulah sistem badan sihat..mood baik..susu juga lebih terhasil tapi ada syaratnya

DEMAND VS SUPPLY

Ini lah yg mak2 selalu lupa..nak susu banyak tapi pump malas..yang direct feed tu yelah sbb 24/7 dengan anak..tapi yg bekerja atau jarang bersama anak pula bagaimana? Kalau duk rumah..setiap 2 3 jam anak nak susu..tapi bila gi keje..pump sekali je dlm 12 jam..(kul 7 dah gi keje balik kul 7 mlm smp umah) guano tu?

Bila demand tak ada..supply pon takda lah..sama je konsep macam kilang..ade tak kilang yang sungguh2 lah duk buat ubat gigi contohnya sampai melambak2 sedangkan takda orang yang nak beli..bankrup lah sudahnye tokey kilang..jadi bila takda demand..kilang pon berhenti produce..

Sama juga dengan breast kita..bila takda yang nak menyusu..takkan susu nak melimpah ruah mcm paip..sudah tentu lah tak kan..

JADI KENAPA RAMAI IBU MENYUSU AMBIL SHAKLEE NI SUSU MAKIN BANYAK?

rata2 dari kita..sentiasa letih..kerja siang malam..dengan cuaca panas lagi..balik keje ade lagi keje kat rumah..

Usia pulak makin meningkat..sel2 makin tak sihat dek kerana pola pemakanan dan cara hidup yang tidak sihat..ibu2 yang dah pernah bersalin banyak kali pulak lagilah..hormon dah kelaut bak kata orang..tak tentu arah dah..jadi sistem badan dah tak menentu..badan letih..tak bertenaga..hormon2 pon dah tak stabil..inilah yang mempengaruhi penghasilan dan pengeluaran susu ibu..

Dengan Shaklee..ibu2 lebih bertenaga..mendapat nutrisi yang diperlukan badan, hormon lebih stabil, lebih cergas, sel2 lebih sihat..jd ibu lebih seronok untuk menyusukan bayi..

Ada juga memang membantu penghasilan susu ibu seperti alfalfa. Yang ni special sebab alfalfa kaya dengan 1001 khasiat yang membantu kesihatan ibu seterusnya membantu penghasilan susu ibu.

Mood yang baik..badan yg cergas dan sihat sangat mempengaruhi penghasilan susu..sekali lagi dgn syarat ADA DEMAND dr bayi atau pump lah..

Jadi fahamkan? Shaklee BUKAN UBAT TAMBAH SUSU tapi MEMBANTU IBU2 untuk menyusukan anak2 dengan memberikan kesihatan yang lebih baik..

#saya ambil shaklee bukan sahaja ketika menyusu tapi ketika berpantang..menyusu..mengandung..setiap masa.. 🙂

image

I ♥ SHAKLEE

ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · HERBLAX · KURUS · LECITHIN · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

KENALI TRIO YANG MEMBANTU ANDA LEBIH LANGSING!

CINCH SHAKE, HERBLAX & LECITHIN: TRIO paling popular setakat ni untuk menurunkan berat badan secara sihat.

3 elemen penting dalam penurunan berat badan: protein, fiber dan pembakar lemak

Sejak seminggu yang lalu Adaa asyik ditanya tentang bagaimana nak mengurangkan berat badan..macam berjanji janji pulak mereka semua ni..dan sukacita Adaa katakan yang Shaklee boleh membantu..antara product yang popular untuk weight management ni Cinch (vanila, coklat, cafe latte), Fiber (herblax, alfalfa), dan Lecithin.

Bulan ni promosi LECITHIN & ALFALFA tau, jadi mungkin korang boleh beri lebih tumpuan terhadap info berkaitan produk promo ni

cinch-shake-mix

APA ITU CINCH SHAKE?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 

more info:

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

herb-lax.png

 

APA ITU HERBLAX

Herb-LaxTM Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunakan secara tradisional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.*

Bagi menangani kesulitan membuang air besar, Herb-LaxTMyang lembut boleh membantu.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa).  Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

alfafa-complex-s.png

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ”RAJA SEGALA TUMBUHAN” . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT UTAMA ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya denganprotin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

MENCUCI HATI, DARAH, DAN USUS– Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHAN– Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan

KESIHATAN USUS DAN PERUT– Membantu memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, lebihan asid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIR LEMAK DAN KOLESTEROL– Penggunaan jangka panjang alfalfa dapat menghapuskan lemak, megurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat untuk menyerap kolesterol

MELAWAN TUMOR– dengan memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, ia juga dapat membantu memperbaiki sel kanser dan membuang tumor

MELEGAKAN KELETIHAN– membantu mengurang dan melegakan keletihan dan kelesuan

 

Pentingkah pengambilan fiber?

  1. Boleh mengelakkan kanser usus
  2. Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
  3. Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
  4. Dapat mengurangkan gula dalam darah
  5. Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
  6. menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
  7. mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan masalah buasir, angin pasang dan penyakit diverticular

lechithin.png

APA ITU LECITHIN?

Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).  Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol. Untuk fungsi lain lecithin klik SINI

 

Ini pula tips utk pengambilan protein yg efektif: (cinch, ESP, Mealshake)

credit

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%… Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Waktu sesuai untuk anda makan/minum Protein

-YOUR FIRST MEAL OF THE DAY (SINCE YOU HAVEN’T EATEN FOR HOURS).

-AT NIGHT BEFORE BED (SO THERE’S PROTEIN IN YOU OVER NIGHT WHEN YOUR BODY IS REPAIRING/RECOVERING).

-IN THE MEAL YOU EAT BEFORE YOUR WORKOUT (YOUR “PRE WORKOUT MEAL”).

-IN THE MEAL YOU EAT IMMEDIATELY AFTER YOUR WORKOUT (YOUR “POST WORKOUT MEAL”).

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · KURUS · SHAKLEE RELATED

BOLEHKAH ALFALFA MEMBANTU ANDA KURUS?

Alfalfa memang mempunyai 1001 khasiat, mengurangkan ‘water retention’, menurunkan kolesterol, arthritis, membantu sistem penghadaman dan banyak lagi  tapi boleh kah ianya membantu dalam penurunan berat badan?

Alfalfa Shaklee sangat popular dikalangan ibu-ibu yang ingin meningkatkan penghasilan susu badan dan pada masa yang sama ingin menurunkan berat badan. Adakah ianya benar-benar membantu? Kalau betul, bagaimana?

1 ALFALFA MEMBERIKAN ANDA LEBIH TENAGA

Alfalfa sangat kaya dengan protein, kalsium, potasium, vitamin K, magnesium. Dengan pengambilan yang berterusan ianya boleh membantu memberikan anda tenaga dan kekal cergas. Jadi, boleh lah anda bersenam dengan lebih jaya dan menurunkan berat badan.

2 MEMBERIKAN ANDA KESIHATAN YANG LEBIH BAIK

Lebih sihat diri kita, lebih senang untuk kita mengamalkan cara hidup cergas dan sihat. Alfalfa terbukti mampu mengurangkan paras kolesterol jahat yang berkait rapat dengan risiko penyakit jantung, serangan jantung, angina dan stroke. Jika semua ini dapat dielakkan, jadi lebih senang dan mudah untuk anda bersenam dan makan dengan cara yang sihat.

3 MEMASTIKAN ANDA KENYANG DENGAN LEBIH LAMA

Jika anda suka alfalfa dalam bentuk sayuran segar, anda boleh makan dengan sandwich, atau apa juga sajian yang anda inginkan. Goreng dengan minyak zaitun juga dah cukup sedap. Atau kalau anda susah nak cari alfalfa sprout, boleh ambil 10 biji alfalfa complex shaklee setiap hari bagi memastikan anda mendapat nutrisi yang secukupnya. Alfalfa bukan sahaja kaya dengan mineral, vitamin, protein dan karbohidrat, tetapi ianya juga membantu anda kenyang dengan lebih lama. Jadi taklah perut tu asyik nak mintak makan snek atau makanan bergoreng aje kan. Taklah kita ni ternak lemak baru 😛

Sekarang ni dah banyak supplement Alfalfa jadi kalau tak jumpa alfalfa sprout pun takpa. Minum teh alfalfa pun boleh. Macam Adaa pernah buat, cuma larutkan alfalfa complex shaklee dalam air panas dan minum macam kita minum teh. Senang sangat. tak kira bagaimana cara kita ambil alfalfa tu; masak ke,teh ke apa jua bentuk, yang penting kita dapat khasiat daripada pengambilan alfalfa tersebut.

Jadi, untuk jawab persoalan diatas tadi, ya ianya membantu mengurangkan berat badan, tapi haruslah rajin dan konsisten ya. Pemakanan sihat juga perlu diamalkan. Jangan pulak makan alfalfa 10 biji sehari tapi ayam goreng seekor sehari. bila nak berkesan ye tak?

perfect

promosi hebat bulan ni beli 4 pada harga 3 botol!  Nak tahu lebih tentangALFALFA?

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

ALFALFA · SHAKLEE RELATED

KETAHUI MANFAAT & KEBURUKAN ALFALFA BAGI IBU MENYUSU

Alfalfa-9.jpg
alfalfa-sumber google

APA ITU ALFALFA

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan (medicago sativa) yang turut dikenali dengan nama ”RAJA SEGALA TUMBUHAN” . Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehigga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi (jarang ya ada akar sedalam ini). Disebabkan ia mampu menyerap pelbagai nutrisi, maka ianya kaya dengan pelbagai khasiat kesihatan yang tidak terdapat pada kebanyakan tumbuhan lain!

MANFAAT  ALFALFA

Memang terdapat 1001 manfaat alfalfa dan tumbuhan herba ini sememangnya sangat popular sejak lebih 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai tumbuhan paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia antaranya vitamin A, E, C, B6, B1, magnesium, kalsium, zink, iron, potasium, fosforus. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai 1 gelas susu.

Manfaat Alfalfa ni memang banyak, adaa pernah kongsikan sehingga 20 manfaat kan? antara manfaat Alfalfa terhadap kesihatan ialah:

  1. Mengurangkan masalah kesihatan berkaitan dengan buah pinggang, prostat dan pundi kencing
  2. Menurunkan paras kolesterol
  3. Melegakan masalah berkaitan arthritis, diabetes dan asma
  4. memperbaiki sistem pennghadaman
  5. Meningkatkan penghasilan susu ibu

 

ALFALFA DAN PENYUSUAN SUSU IBU

Alfalfa ni terkenal sebagai salah satu makanan penggalak susu. Turut dikenali sebagai ‘galactagogue’ iaitu bahan yang membantu penghasilan susu ibu. walaupun Alfalfa sangat membantu dalam penghasilan susu ibu, tak bermakna boleh diambil secara berlebihan. Semua pun kena bersederhanalah kan. Ada juga beberapa situasi dan keadaan dimana alfalfa tidak sesuai untuk diambil oleh ibu yang menyusukan anak:

  1. Jangan ambil secara berlebihan. 10 biji alfalfa shaklee cukup dalam sehari. Itu dos yang biasa diambil oleh ibu menyusukan anak. Jika diambil berlebihan dikhuatiri akan menyebabkan cirit birit kepada anak yang disusukan disamping ibu sendiri akan mengalami masalah penghadaman atau sakit perut.
  2. Pengambilan yang terlalu berlebihan juga boleh mendorong kepada komplikasi kepada ibu yang menyusukan anak atau ibu mengandung. Contohnya masalah terlebih penghasilan susu. Ini boleh menyebabkan bengkak susu dan tidak selesa sehingga kadangkala boleh menyebabkan demam.
  3. Pengambilan alfalfa juga boleh mengganggu ibu yang yang mengambil ubat anti-gumpal darah kerana alfalfa mengandungi Vitamin K yang boleh mengurangkan keberkesanan ubat tersebut.
  4. Pengambilan alfalfa bagi pesakit kanser ovari, kanser payudara, auto imun seperti SLE kemungkinan boleh memburukkan lagi keadaan.
  5. Sekiranya anda ingin makan alfalfa, lebih baik ianya dimasak daripada dimakan mentah sebab dikhuatiri akan terkena jangkitan salmonella.

SHAKLEE DIFFERENCE

Alfalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950-an

Ianya dibuat daripada tanaman Alfalfa secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu kira-kira setelah dua tahun dimana pada ketika itu akarnya mencecah 20 kaki kedalam tanah bagi menyerap segala nutrisi.

Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisinya.

perfect

promosi hebat bulan ni beli 4 pada harga 3 botol!  Nak tahu lebih tentang ALFALFA?

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

ALFALFA · SHAKLEE RELATED

PROMOSI NOVEMBER SHAKLEE

Dah tahu promosi bulan ni? Dah hari ketiga baru menjenguk blog, harap maaf lah ya. Ini dia promosi bulan ni..

promo-nov

Bestkan?

Nutrideron- BUY 6 FREE 1, BUY 2 OFF 5%

Alfalfa – BUY 3 FREE 1

lecithin – BUY 3 FREE 1

murah tau..siapa nak bagi free kan? ni kita bagi free, bukan seringgit dua sebotol tu. memang worth buying!

PERFECT.png

Nanti kita cerita tentang alfalfa dan lecithin ok bulan ni?

stay tune.

Jangan lupa grab offer sebelum berakhir 😀