#CADANGAN DAN SET RAWATAN · ESP · GLA · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED · SKIN CARE · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

PETUA MASKER UNTUK MENGECILKAN LIANG PORI DAN MELICINKAN KULIT

Pernah tak ada lebihan sayur kat dapur? Buah ke kan..pernah tak terfikir apa yang boleh dibuat dengan sayur dan buah tu? Orang dulu-dulu bermasker dengan bahan semulajadi tau..tiada bahan kimia..pastinya yang semulajadi adalah yang terbaik untuk kita kan?

Hari ni adaa nak kongsi sikit petua bermasker dengan bahan-bahan mudah dan semulajadi jer..senang gitu ..

Beautiful face Alena Ozerova

MASKER SENGKUANG

Sengkuang amat digemari oleh mereka yang sering mengamalkan petua kecantikan semulajadi. Sengkuang dipercayai dapat mencerahkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam serta pigmentasi kulit. Paling elok sekiranya dikisar kemudian disapukan di muka yang telah dibersihkan. Masker sengkuang ini dikatakan mampu menghasilkan kulit yang cerah dan berseri seperti yang anda idam-idamkan.

MASKER KENTANG

Tidak ramai yang menggemari kentang kerana agak leceh untuk dikupas. Namun tidak dinafikan kentang mengandungi banyak khasiat dalam bidang kecantikan. Jangan tidak tahu, kentang turut dipercayai dapat melembutkan dan mencerahkan kulit secara semulajadi. Kentang juga mengandungi banyak khasiat dalam bidang kecantikan. .

MASKER  TIMUN

Tidak perlu bersusah payah dengan pelbagai jenama kosmetik. Cuba gunakan cara ini. Parut hujung mentimun dan campurkan dengan tepung jagung. Kacau dan sapukan pada keseluruhan wajah dan biarkan ia kering. Lakukan selama tiga kali seminggu. Hasilnya, wajah anda pasti lebih berseri dan cerah sentiasa.

MASKER LIMAU NIPIS

Selain digunakan dalam bidang masakan, limau nipis juga terkenal dalam bidang kecantikan. Dalam bidang kecantikan, airnya amat berguna untuk cantik dan sihat. Air perahan limau nipis dipercayai dapat mengecilkan pori-pori dan menghilangkan lebihan lemak pada kulit berminyak.  Caranya, ambil isi limau nipis dan dicampur dengan tepung jagung kemudian sapu pada kulit wajah terutama sekitar hidung dan pipi yang besar pori-porinya. Gosok perlahan-lahan isinya pada wajah dan badan.

MASKER APRIKOT

Aprikot banyak manafaatnya dalam bidang kecantikan. Aprikot sememangnya kaya dengan vitamin, mineral dan minyak semulajadi. Aprikot mengandungi vitamin A, C, E, zat besi, potassium, niasin serta protein yang jarang didapati dalam buah-buahan yang lain. Untuk melembapkan kulit, ambil isinya dan campur dengan tepung dan gosok dengan lembut ke wajah. Biarkan selama 15 minit. Cuci dengan air suam. Lakukan pada setiap malam sebelum tidur.

MASKER TOMATO

Membantu menghalus dan melicinkan kulit. Lakukan luluran atau skrub secara teratur iaitu sekali dalam seminggu atau dua minggu. Sel kulit mati akan hilang dengan mudah. Ia mempercepatkan penggantian lapisan sel kulit yang lebih muda. Kulit akan lebih segar dan bercahaya. Sapu pelindung matahari jika keluar di siang hari. Penggunaan tomato dapat menjadikan pipi anjal, licin dan  kemerah-merahan bak sutera –here

senang kan? nak tahu lebih banyak cara bermasker? Adaa ada kongsikan pelbagai tips masker menggunakan produk shaklee yang cukup mudah dalam blog ni. Dan yang pastinya semulajadi ok..makan boleh sapu pon boleh..kan untung..2 in 1 gitu 😀

Rajin-rajinkan klik JOM MASKER

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · B COMPLEX · ESP · GLA · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SKIN CARE · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX · ZINC

SALAH GUNA PRODUK PUNCA JERAWAT?

Sekarang ni ada lambakan produk dipasaran yang menyatakan kehebatan produk masing-masing. Ada yang betul, tak kurang juga yang tak betul..kadang-kadang ada yang kata bebas kimia, tapi sebenarnya menggunakan bahan kimia yang merosakkan muka. Ada juga yang tak tahu pun apa kandungan produk dan sekadar cuba-cuba..

Hasilnya, ada yang bagus, tak kurang juga yang dapat kesan sebaliknya. Guna produk untuk mencantikkan kulit tapi akhirnya kulit menjadi semakin teruk. Adaa sendiri dulu pernah hadapi situasi ni..biasa sangat sebenarnya sebab tak semua produk sesuai dengan kulit kita, dan kita ni tak tahu pun kulit kita sensitif terhadap bahan tertentu. Ini biasa..tapi walaupun biasa, kalau jadi kat kita, risau sungguh ye tak? kulit duk elok-elok licin mulus macam mutiara jadi kesat macam kertas pasir, menggelupas macam cat lama, berjerawat sana sini macam tar tak rata..huhu sedih..

Kalau dah jadi kes macam ni selalunya adaa jarang nak cuba produk luaran, adaa lebih suka baiki dari dalam..sel yang sihat akan menghasilkan kulit yang lebih cantik kan? dah kulit kan asal dari sel..jadi baiki yang dalam, yang luar cantik sekali..ha gitu..jerawat, jeragat, parut, semua ni disebabkan sel yang tidak sihat, sel yang rosak..ada juga faktor hormon, cuaca, darah kotor..apa pun, semua boleh diatasi..

Kalau dah jadi kes macam tu apa nak buat?

Slide4

Kalau nak perbaiki sesuatu, baikilah dari akarnya kan? Jadi vivix telah mengambil pendekatan ini dengan memulihkan dari peringkat sel lagi.

4 MEKANISME PADA TAHAP SELULAR

1. KEROSAKAN DNA

setiap hari sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan2 ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan panjang umur.

Ramuan VIVIX melindungi dan memperbaiki sel DNA

2. PENGAWALAN GENETIK

Pengawalan genetik meyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap selular.

Diadalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan VIVIX mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.

3. PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MEROSOT OLEH SEL

Mitokondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel turut menurun. 

Ramuan VIVIX menggalakkan biogenesis atau pembentukan baru mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. PENIMBUNAN PROTEIN AGE

Penimbunan berlebihan protein AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan VIVIX adalah 10x lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Bagi adaa, ini paling asas..kalau ada masalah tambahan seperti hormon tak stabil ke, kulit berminyak ke..bolehlah tambah produk yang sesuai seperti GLA dan ESP..yang penting, kenal masalah..baru boleh cari penyelesaian.

PROMOSI MAY 2015

PROMOSI MAY 2015

YES (PROMOSI MAY-OCT 2015)

YES

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015 DAN YES SET boleh hubungi adaa ye.Untuk pembelian SET KECANTIKAN KULIT  menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::
NUTRIFERON · SHAKLEE COLLAGEN POWDER

KOLAGEN & NUTRIFERON SHAKLEE KINI KEMBALI!

Semalam Shaklee bagi sms dan email yang sangat menggembirakan Adaa. Kolagen dah ada kembali! wehee!!

Kolagen shaklee yang menjadi fenomena sebelum ni dikatakan tidak akan masuk ke Malaysia sehingga 2016. Memang kecewa jugak sebab kolagen ini mendapat sambutan yang amat menggalakkan kerana kualitinya yang sangat tinggi dan keberkesanannya memang tip top.  Bila kata setahun out of stock mestilah kecewa kan?

Tapi, Alhamdulillah, urusan shaklee dan pijak berwajib segera diselesaikan dan kini kolagen sudah kembali memang best!!

Satu lagi, produk berpaten shaklee yang sangat ditunggu-tunggu iaitu NUTRIFERON. Sekarang ni jangkitan penyakit sangat membimbangkan dan adaa akui susah nak cari masa yang anak-anak ke atau keluarga betul-betul sihat. Setiap masa ada saja yang tak sihat betul tak? Dengan pemakanan yang tak menentu, cuaca dan persekitaran yang tercemar, nak keluar rumah pun rasa takut..ada je penyakit yang nak hinggap. Takkan selamanya nak bergantung kat ubat kan? Doktor-doktor pun semakin banyak beban kerja dek kerana hospital yang sentiasa penuh sampai tak muat wad!

Jadi, disinilah pentingnya kita menguatkan imun sistem kita. Melalui pemakanan, senaman dan pengambilan supplement. Nutriferon Shaklee dirumus khas untuk menguatkan imun sistem. dan adaa jamin, memang berbaloi untuk amalkan. Rasa pun sedap, anak kecil pun suka tau.

kolagen and nutriferon is back

Jadi, bagi yang tertunggu-tunggu kemunculan nutriferon dan kolagen, penantian dah berakhir! jom borong sebelum stok kering hehe

*dalam kepala banyak sangat nak cerita ni..Promo dari shaklee bulan ni sangat menggemparkan..adaa akan kongsikan satu persatu..so stay tune ok..nak cerita banyak-banyak tak sempat, ade urusan keluarga hehe i’ll be back!

 

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

SHAKLEE COLLAGEN POWDER · TESTIMONIAL

Testimonial: Shaklee Collagen Powder Awesome!!

Sebenarnya lama dah nak share testi tentang kolagen ni sebab dah ramai yang bertanya kan..kalau nak dikumpul semua testi di group kami memang berjela..so adaa share kan part of the collection sahaja ok? Nak, kene try lah..boleh masuk exclusive group kami 🙂

Sebelum ni Adaa ade share tentang kesitimewaan Shaklee Collagen Powder..mmg tak dinafikan banyak sangat kolagen diluar sana tapi adakah semua berkualiti? Jadi kena bijak buat pilihan ok? Harga? Rata2 penggemar kolagen memang terkejut dengan harga SCP ni sebab murah..dan kalau tengok keberkesanan nya..huuu memang tak padan tau dengan quality..memang MURAH! Walaupun Clinical Test mengatakan SCP menunjukkan result yang terbaik dalam 8 minggu penggunaan, tapi rata2 baru abes 1 2 kotak dah nampak improvement pada kulit dah taraf kesihatan mereka..best! No wonder ramai yang order lebih sekotak..oh ye, order 3 Kotak SCP anda akan dapat :

COLLAGEN POSTER

Free Membership (RM75)

FREE 1 BOX COLLAGEN RM298

CASH BACK RM30+

Best kan? Ok enuf said. ape yang SCP dah buat kat customer2 ni sampai pakat duk borong ni?

 

 

tu baru sikit..heheh yang lebih rahsia kene tanya empunya diri lah ye..Oh ye, kawan Adaa, lepas guna kolagen terus jadi Distributor sebab ramai yang berkenan dengan kulit dia yang lawa walaupun asyik bz dekat set shooting ..alang2 terus share dengan rakan kerja dan artis 😀 sambil2 buat side income..kan best..tak perlu buka mulut pun ..kulit je jd testimoni bergerak hehe

So, nak cuba, get urs now!

more on SCP here

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2014 BUY 3 FREE 1 COLLAGEN, boleh hubungi Adaa ya, anda akan mendapat FREE MEMBERSHIP sekali tetapi,

Untuk pembelian SHAKLEE COLLAGEN POWDER ini TANPA PROMOSI (sekotak atau lebih) atau pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

SHAKLEE COLLAGEN POWDER: KOLAGEN TERBAIK DIPASARAN?

Amboi..ni bukan overclaim ye..tapi inilah hakikatnya..terbaikk di pasaran..hehe kenapa? Jom kita lihat kelebihan SCP ni berbanding kolagen dipasaran.

Mula2 sekali, Adaa nk tanya lah, bila sebut kolagen ni ramai yang ingat utk muka je kan? untuk kulit je? betul ke?

Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan KULIT, RAMBUT, KUKU, LIGAMEN,OTOT, TULANG, SENDI, TENDON,MATA, GUSI & SALURAN DARAH.  – kiranya kolagen bukan sekadar untuk kulit dan kecantikan ye malah lebih dari tu. Ianya supplemen asas untuk kesihatan yang optimum disamping kecantikan luaran 🙂

*80% dari tulang adalah kolagen

*Kornea juga adalah kolagen

Penting kan kolagen? Sebab tu ramai yang mengambil kolagen setiap hari..ok, Kali ni Adaa cuma nk focus pada SHAKLEE DIFFERENCE, yg lain2 dlm next entry ye 🙂

1. KOLAGEN DRPD SISIK IKAN MERAH

Kolagen ni datangnya dari bnyk sumber, ada produk yang berasal dari tomato, blueberry, brokoli, rumpai laut mcm2 lah ..Tapi Kolagen Shaklee berasal dari sisik ikan merah..Kenapa ye?

Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)? Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak:

  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah

2. JISIM MOLEKUL YANG SANGAT RENDAH

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Kolagen lain yang mempunyai jisim >300 000 dalton perlu melalui Stomach Digestion –> Intestinal Digestion –> Breakdown protein into amino acid..banyak kan prosesnye dan yang sampai ke lapisan dermis pun tidak 100%.

Shaklee Collagen Powder yg mempunyai jisim molekul 1000 dalton, sgt ringan dan mudah diserap ke lapisan dermis. HIGHEST ABSORPTION-WITHOUT DIGESTION

 

3. Lebih Daripada Hanya Kolagen

Lazimnya kalau kita beli kolagen, kolagen jelah kita dapat kan? Tapi berbeza dengan Shaklee ye..Shaklee Collagen Powder turut memberikan PENGHIDRATAN (MOIST), KEANJALAN (ELASTIN), DAN ANTIOKSIDAN.

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik yang dapat mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air. How cool is that?

Kolagen ikan, kerang-kerangan dan bakteria Lactobacillus acidophilus pula memberikan kesan elastik yang menakjubkan. Ianya mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit..Kehadiran bakteria baik ni turut membantu dalam penyerapan unggul!

 

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin c: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Masih ragu? Tiada yang sehebat SHAKLEE COLLAGEN POWDER! 😀

COLLAGEN POSTER

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2014 BUY 3 FREE 1 COLLAGEN, boleh hubungi Adaa ya, anda akan mendapat FREE MEMBERSHIP sekali tetapi,

Untuk pembelian SHAKLEE COLLAGEN POWDER ini TANPA PROMOSI (sekotak atau lebih) atau pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Shaklee Collagen Powder: Tampil cantik menawan seawal 8 minggu!

Hari ni celik2 mata je terus teringat nk buat order sahabat ku..Mau vivix+Collagen. Wah..ini betul2 mau kelihatan cantik menarik tertarik nih hehe .  Memang HOT tau..Dah baca testimoni2 pengguna Collagen yang adaa share dlm entry2 sebelum ni? Ha tu baru sikit ye..Kalo dekat close group kami di fb tuh dah mcm bom meletup masing2 excited lepas try collagen ni..fuh tak senang duduk dibuatnya!

Apa yang best sgt Collagen ni?

COLLAGEN POSTER

Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

  • Berat molekul diukur dalam unit Dalton-shaklee.com.my

Perasan tak ayat, ”Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*” tu..apa istimewanya kalau molekulnya ringan?

Bila molekulnya ringan, jadi penyerapannnya lebih cepat..dan sebab itulah kesannya lebih cepat. Ramai yang tanya pada adaa, ‘berapa lama br nmpk perubahan?’ Selalu kan orang tanye? Sebab kita nk cepat nmpk perubahan, nak cepat nmpk cantik. Jadi, dengan molekul yang ringan ni, kesannya akan lebih cepat berbanding molekul collagen lain yang rata2 nya mempunyai berat 300 000 dalton. 300 kali lebih berat tuuuu

Secara klinikalnya, Shaklee telah mendapati, seawal 8 minggu, anda akan dapati Shaklee Collagen Powder :

Best kan? Jika anda pun inginkan perubahan seawal 8 minggu, boleh lah cuba!

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2014 BUY 3 FREE 1 COLLAGEN, boleh hubungi Adaa ya, anda akan mendapat FREE MEMBERSHIP sekali tetapi,

Untuk pembelian SHAKLEE COLLAGEN POWDER ini TANPA PROMOSI (sekotak atau lebih) atau pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::