#CADANGAN DAN SET RAWATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · Vitalea · VITAMIN C

APA FUNGSI VITAMIN UNTUK IBU MENGANDUNG?

Ibu mengandung memerlukan nutrisi yang berbeza daripada biasa. Jika selalunya keperluan nutrisi hanya untuk tubuh ibu, tetapi ketika tempoh kehamilan, ibu harus mengambil nutrisi yang lebih untuk perkembangan bayi.

Kalau kita pergi klinik kesihatan kan, dah tentu2 kita akan bawa balik sekurang-kurangnya 2 3 jenis vitamin. vitamin ni doktor bagi bukan saja-saja..ada tujuan..jadi jika anda fikir ianya tak penting, fikirkan semula. Jika bukan untuk jangka pendek, mungkin untuk jangkamasa panjang nanti. Kita nak guna tubuh ni lama lagi (dengan izin Allah), jadi kena jaga lah kan.

APA VITAMIN YANG PERLU ?

Ini adaa kongsikan vitamin yang perlu bagi ibu hamil serta fungsinya ok? Kadang-kadang walau dah share banyak kali pun masih lupa kan?

 

6532141_orig.jpg

Semua vitamin ni adaa ambil ketika mengandung dulu..masa anak first tak sempat kenal..so masa mengandung anak kedua dan ketiga inilah peneman adaa.Malah lepas2 tu pun walau dah tak mengandung, vitamin ini juga yang adaa ambil sebab ini adalah asas untuk tubuh kita.

2.png

Berikan yang terbaik buat diri anda dan anak anda ok? Dan pastikan ambil vitamin yang natural dan organik.

SHAKLEE DIFFERENCE

shaklee-difference_5681b06557577.png

GET THE BEST FOR BEST RESULT!

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · Ostematrix · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · Vitalea · VITAMIN C

PERLU KE VITAMIN BANYAK-BANYAK SEMASA MENGANDUNG??

5

“Perlu ke banyak-banyak vitamin ni? malas lah nak telan..saya tak biasa lah”

“besar sangat lah vitamin ni, kalau tak ambik tak boleh ker?”

Ini komen yang biasa Adaa dapat dari ibu-ibu yang pertama kali mengandung..Berat katanya nak telan vitamin banyak-banyak. Kalau hospital bagi pun dia buat pameran je kat rumah..Kenapa gitu..Kesian budget kerajaan tau..bazir nanti.

Semasa mengandung, hormon kita ni macam rollercoster, perubahan bukan sahaja dari segi emosi, malah fizikal (huhu)..Apa lagi dengan kehadiran ‘orang baru’ kat dalam tu. Untuk membesar (sebagai juara) bayi kita layak dan patut menerima nutrisi yang secukupnya.

Sebenarnya, kesemua vitamin yang kita perlu ambil semasa mengandung adalah vitamin asas. Pendek kata, kalau tak mengandung pun kita perlukan vitamin2 ni tak kisah lah dari makanan harian ke makanan tambahan ke dan bukan perempuan jer, lelaki pun sama. Cuma, semasa mengandung, keperluan tu lebih sedikit sebab kita ada bayi kat dalam tu..sebab tu doktor pastikan kita cukup nutrien..bukan untuk kesihatan kita je tetapi untuk kesihatan dan tumbesaran bayi tu.

Ramai ibu atau bakal ibu salah faham tentang ni..menyangkakan yang kita perlu ambil vitamin semasa mengandung sahaja..tak ya..Adaa sebelum kahwin lagi dah ambil vitamin2 ni..Balik je dari kelas masa di UK dulu, adaa akan lalu deretan kedai sepanjang jalan nak balik ke rumah dan adaa duk usha je kedai ‘natural remedies’ kat sana..bila tengok macam menarik..ramai pulak tu orang selalu singgah..terdetik jugalah dalam hati ni apa yang menarik sangat ni..balik rumah, google khasiat itu khasiat ini..lepas tu baru gi beli. hehe dari situ dah sedar kepentingan makanan tambahan ni. Tambah-tambah, masa tu umur baru 22 gitu..masak pun bukan pandai sangat, makan pun tak menentu sangat kat tempat orang, jadi makanan tambahan ni penting lah. Dari zaman sekolah lagi sebenarnya Umi selalu bekalkan adaa multivitamin, tapi kesedaran dan pemahaman tu takda..Umi beli, adaa makan. Beza bila kat UK, adaa sendiri rasa nak fahami dan amalkan sendiri.

Sama juga dengan ibu-ibu..kalau disuruh-suruh, mesti taknak kan..tu yang sudahnya buat pameran je vitamin tu semua.

Saranan Adaa, bakal ibu atau ibu-ibu, silalah fahami setiap vitamin yang diberikan oleh doktor atau yang dalam gambar kat atas tu. Kalau sungguh kita faham, sedar kepentingan vitamin ni untuk diri kita dan bayi, dah pasti takda ngelat2 nak makan..takda masalah lah vitamin besar ke berlambak ke..itu semua keperluan. Kalau rasa pemakanan dan diet harian anda lengkap, tak perlu lah makan vitamin tu semua. Tapi kalau makan pun kelaut..silalah ambil makanan tambahan ya.

 

KENAPA PENTING PENGAMBILAN VITAMIN KETIKA MENGANDUNG?

  • Keperluan nutrisi semasa mengandung lebih tinggi dari keadaan biasa
  • Ibu dan bayi kedua-duanya memerlukan nutrisi dan zat yang secukupnya bagi mengelakkan komplikasi atau sebarang masalah sepanjang kehamilan dan kelahiran selain untuk tumbesaran bayi yang sihat.
  • Ibu yang mempunyai sebarang penyakit atau kondisi seperti masalah pemakanan, terdedah kepada asap rokok, masalah darah (darah tinggi, rendah, anemia etc), penyakit kronik, sangat memerlukan vitamin ketika hamil bagi memastikan kedua-dua ibu dan anak dalam keadaan tidak berisiko.
  • Mengelakkan sebarang masalah kepada bayi seperti, kelahiran pramatang, kurang berat badan, kecacatan kelahiran.

 

ANTARA VITAMIN WAJIB AMBIL

 Zat besi (iron) (VITALEA)

Penting untuk pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang. Dos yang dicadangkan untuk wanita hamil ialah 27 mg.

Kalsium (OSTEMATRIX)

Kalsium penting bagi pembentukan tulang dan gigi. Bekalan kalsium dalam Prenatal Vitamin mempunyai kadar yang lebih tinggi berbanding dengan bekalan kalsium dalam multivitamin yang biasa. Dos yang diperlukan ialah 1,000 miligrams (mg) setiap hari.

Asid folik (BCOMPLEX)

Asid folik penting bagi perkembangan fizikal dan saraf bayi dalam rahim di awal kehamilan. Ia mesti diambil sebaik persenyawaan berlaku antara ovum dan sperma untuk menghalang kecacatan neural tube dan membantu pembentukan saraf dan sel-sel lain. Dos yang dicadangkan untuk ibu hamil ialah 1000 micrograms (mcg) sehari.

Omega-3 (OMEGA PLUS)

Diperlukan untuk perkembangan otak, membantuk sistem saraf dan menjamin penglihatan yang baik. Dos yang dicadangkan ialah 200 – 300 mg sehari.

Protein (ESP)

Sangat penting untuk pembentukan sel sihat, tumbesaran yang baik dan sihat.

Bagaimanapun pengambilan Prenatal Vitamin bukan bermakna bayi dalam kandungan langsung tidak boleh mengalami sebarang masalah kesihatan atau kecacatan. Kena ingat ya. Ini usaha kita..mencegah dan merancang kan lebih baik.

 

Jadi agak-agak nak kena ambil tak? Bagi Adaa, kena dan berbaloi sangat ambil sebab kita nakkan yang terbaik kan. Jangan malas atau culas. Ini kan untuk kesihatan kita dan bayi juga. Betul tak?

~Jadilah ibu yang bijak!~ 😀

 

 

ALFALFA · B COMPLEX · BREASTFEEDING · ESP · GLA · KALSIUM · MY STORY · OMEGA GUARD · PREGNANT · TESTIMONIAL · VITAMIN C · ZINC

BERITA BAIK UNTUK IBU MENGANDUNG DAN BERPANTANG!

Bulan ni terlalu banyak offer menarik dari shaklee dan salah satunya yang menarik perhatian adaa pastinya yang berkaitan wanita lah kan..set berpantang dan mengandung.

Mulai may-oct 2015 tahun ni Shaklee menawarkan set khas untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.

Slide2

 

Slide3

Harga yang dipaparkan adalah harga retail. Dengan menjadi ahli shaklee pada MAY 2015 anda dapat satu lagi kelebihan..ha apa dia? ni diaaa…bulan ni Shaklee dengan bermurah hatinya nak berikan sebotol VITALEA percuma bagi setiap orang yang mendaftar DAN membuat pembelian tak kisahlah berapa UV (point) sekalipun..asalkan beli produk shaklee dan mendaftar sebagai ahli..nak beli produk paling murah ke paling mahal ke, 1 ke 2 345 ke tak kisah..untung kan? dan setelah jadi ahli, pastinya anda berhak menikmati harga ahli dan bukan harga retail lah kan..ha…saving lagi…jauh tau beza.

Kalau nak tanya adaa berbaloi ke tidak dapatkan set ni, atau jadi ahli..jawapan adaa dengan yakinnya YA BERBALOI. Nak tahu pengalaman adaa semasa berpantang dan mengandung boleh baca PENGALAMAN MENGGUNAKAN SET BERPANTANG SHAKLEE

Adaa tak jemu nak cerita sebab memang betul apa yang adaa rasa dan dah ramai ibu diluar sana rasa benda yang sama. Dan set ni bukan setakat ambil untuk mengandung dan berpantang tetapi bila-bila pon boleh..takda masalah malah lagi bagus.

Bagi yang nak lebih penjimatan, nak rebut set ni boleh pm adaa segera ok? Tawaran VITALEA percuma cuma untuk bulan ni jadi jangan lepaskan peluang.

Untuk mendapatkan promosi MAY 2015  boleh hubungi adaa ye. ini set yang istimewa jadi hubungi adaa segera ok. Untuk pembelian SET BERPANTANG  secara ala carte menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai) Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINIesellorder nowLOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

ESP · PREGNANT

ESP: PERLUKAH PROTEIN KETIKA MENGANDUNG?

 

Perlukah pengambilan protein sewaktu mengandung? Selalunya kalau diri kita disahkan mengandung, perkara pertama yang terlintas mesti kena jaga makan, makan vitamin, mula berhati-hati dalam setiap perkara betul tak? Bab makan lah terutamanya, mesti jaga..tak minum air gas, makan berpada, eat healthy..yelah, kalau terlebih makan, terlebih berat kang doktor marah hehe

Setiap ibu mesti nak anak yang sihat, comel, cerdik..sbb tu ibu sanggup ‘berpantang’ makan secara sihat demi memastikan bayi yang bakal lahir tu cukup sempurna..Adaa sendiri ingat waktu mengandungkan anak kedua berpantangnye bukan main lagi..satu sbb takmahu anak terlalu besar..2. nak mengawal dari gestational diabetes.. 3. pasti nak anak lebih sihat..yang anak ketiga Alhamdulillah..dah biasa dan memang 100% dengan shaklee, jadi sangat sihat si fahry tu hehe

Sebab tu waktu mengandung tu vitamin mmg rutin, makan bersukat..hehe waktu tu lah belajar makan beras perang, makan roti berserat, snack pon yang healthy tau..nak beli snack baca satu2 berapa kalorinya..dan yang paling  penting, pengambilan protein yang cukup utk perkembangan fetus..nak makan ayam ikan memanjang memang tak dapat lah..so bagi Adaa lebih mudah dengan menjadikan minum ESP sekali sehari sebagai rutin..

Pentingkah protein ni utk fetus yang comey tu?

A developing fetus needs protein to build all of the cells of its body. The maternal diet supplies all of the protein a baby needs, so if a pregnant woman is deficient, her baby can suffer. Because the baby grows more rapidly during the second and third trimesters, protein levels during the latter half of the pregnancy are more important than earlier in fetal development. During the final trimester, maternal protein intake supports the growth of the fetal brain, so not getting enough protein during this time period can affect mental functioning of the child.

Sources

The best protein sources during pregnancy are low in saturated fat and high in other beneficial nutrients that support fetal growth. Fish and seafood are particularly good sources, since they also contain omega-3 fats that promote brain development. Lean meat, eggs, poultry and dairy products are also good protein sources for a pregnant woman. Animal sources are complete proteins, containing all of the necessary amino acids in a single food. Vegetarian protein sources, such as beans, tofu and nuts, might need to be paired with other sources in order to get a full complement of amino acids. For example, beans and rice each contain different amino acids, but together provide all of them.

Kalau adaa dpt pastikan setiap hari dapat makan protein dalam jumlah yang diperlukan mmg bagus, tapi bagi adaa susah sbb kalau beli ayam, masak pada suhu tinggi, nutrient dh ilang, jadi, yang betul2 masuk dalam perut berapalah sgt kan..sbb tu bg adaa lebih mudah dengan pengambilan supplement semulajadi..

ESP

 

Energizing Soy Protein

*****************
♥ Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat

Jika anda rasa anda dan bayi perlukan protein yang mencukupi, mulakan pengambilan makanan tinggi protein atau dengan pengambilan suplemen.

Untuk mendapatkan PROMO FEBRUARY 2015 boleh hubungi Adaa ye atau pembelian SET HAMIL atau produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
B COMPLEX · ESP · MY STORY · OMEGA GUARD · PREGNANT · VITAMIN C

VITAMIN KETIKA HAMIL: SHAKLEE VS HOSPITAL

Amboi..bahaya nih tajuk..berani mati punye hehehhe

Sebenarnya adaa cuma nak perjelaskan aje..kebanyakan pelanggan yang baru mengandung tanya adaa, boleh tak ambil Shaklee sebagai vitamin ketika hamil..ada yang kata dah ambil vitamin dari klinik/ hospital..macam mana tu, boleh ambil shaklee jugak tak? sama ke..tak bahaya ke?

Ok, gini, kenyataan diatas bukan nak provok ke ape ye..cuma nak bagi tahu..bila kita mengandung, kita memerlukan lebih zat dan nutrient bagi tumbesaran sempurna janin kita kan..jadi..selalunya doktor akan bagi vitamin yang bersesuaian..macam anak adaa yang pertama dulu..adaa cuma dapat asid folik dan kalsium..jadi masa tu info2 pon belum banyak yang adaa tahu lagi..jadi adaa ambil jelah yang mana doktor bagi..alhamdulillah, kehamilan sihat cuma hujung2 kene gestational diabetes dan adaa sangat2 letih sepanjang kehamilan hukhuk

Bila anak kedua..awal2 mengandung adaa sangat letih, macam sayur layu..jadi adaa ambil Shaklee masa tu..itu pun setelah dicadangkan oleh doktor masa sebelum mengandung lagi kalau tak silap..apa yang adaa ambil ialah, VITALEA, BCOMPLEX, VIT C, OSTEMATRIX, ESP ..jadi masa adaa gi Hospital Tropicana Damansara, masa check-up, doktor tanya..memula takut gak kan kot doktor marah tak ambil vitamin hospital ke ape..tapi bila doktor tanya ade ambil apa2 vitamin tak..adaa cuma bagitahu apa yang adaa makan dan jawapan doktor ‘bagus, terus kan, saya cuma tambah omega’ 

jadi adaa teruskanlah dengan pengambilan shaklee beserta vitamin yang dibekalkan oleh doktor..paling penting masa tu ialah bertahu doktor anda apa yang anda makan.

Ada beza ke shaklee dan vitamin hospital/klinik?

Kalau nak dikirakan beza, dua2 pon vitamin, dua2 pon bagus untuk tumbesaran janin dan kesihatan ibu..jadi tak kisah ambil mana2 pun..tapi bezanya tetap ada lah..

kalau diklinik, doktor akan bagi asid folic..asid folic adalah salah satu daripada 8 komponen vitamin B, jadi ianya kurang lengkap, tapi masih menjalankan fungsinya dengan baik. Jika anda mampu, boleh ambil yang lengkap lah..iaitu bcomplex..kenapa? sebab, apabila kelapan-lapan komponen vitamin B hadir, fungsi setiap vitamin B lebih efektif terhadap tubuh..jadi lebih bagus lah.

Begitu juga dengan kalsium, semua kalsium fungsinya sama..di shaklee, kami ada Ostematrix..fungsi juga sama..tetapi kita perlu tahu kalsium juga datang dari pelbagai sumber..sekali lagi, jika mampu, pilih yang terbaik untuk tubuh anda.

Kiranya, kalau dipasaran, semua vitamin menjalankan fungsi yang sama, termasuk shaklee..cuma bezanya adalah dari segi keberkesanan/efektif nya vitamin tersebut, dari segi keselamatannya, semulajadi atau tidak..aspek2 sebegitu lah..jadi anda perlu ada info dan dapatkan yang terbaik.

Bila mengandung kali ketiga..adaa ke hospital Az-zahra Bangi, pertama kali check-up, adaa nyatakan semua yang adaa ambil, VITALEA, BCOMPLEX, VITAMIN C, OSTEMATRIX, ESP, OMEGA ..so apa kata doktor? ‘ bagus, teruskan dengan semua vitamin tu, saya tak akan prescribe sebarang vitamin lagi..itu semua dah cukup’ jadi, tak perlu risau2 lagi.

Bila dah beranak pun..lepas baby 30 hari, berat naik memang banyak lah..sekali lagi peads tu tanya..’ibu ada ambil apa2 supplemen ke?’ adaa bgtahu lah ada..seram juga kot kene marah ke ape ke kan..doktor kata ‘ ibu menyusu memang memerlukan supplement untuk bekalkan nutrient kepada anak..bagus ambil shaklee..cantik berat baby :D”

ha itu kenyataan para doktor pakar ..jadi adaa gembira hehe

Berbalik kepada tajuk tadi..kesimpulannya, tak kisah lah awk nak ambil vitamin shaklee ke vitamin hospital ke, terpulang pada awk..ikut kemampuan awk..jika mampu untuk beli sendiri, belilah, berikan vitamin percuma itu pada mereka yang lebih perlu..jangan pulak sbb takut doktor marah, yang klinik ambil, shaklee punye pon beli tapi yang klinik punye biar je buat tukun dalam bilik..membazir tuuu

lengkapkan diri anda dengan info2 tentang kesihatan..kaji perbezaan vitamin2 dipasaran..semulajadi ke tak ke, selamat ke tak ke..baca demi kebaikan diri dan anak dalam kandungan..barulah lebih yakin!

Pilihan adaa? mengandung ke tak ke inilah yang adaa ambil selama ni

set kehamilan

 

jika anda inginkan vitamin yang lengkap, selamat, semulajadi dan berkesan, boleh ambil set diatas..nk beli secara online secara langsung? pon boleh..klik aje 🙂

esellorder now

 

untuk maklumat lanjut dan konsultasi percuma, pm adaa ye 🙂

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

ESP · KALSIUM · MY STORY · PREGNANT · TESTIMONIAL · VITAMIN C

SHAKLEE EFFECT: SET MENGANDUNG

Apalah pulak Shaklee Effect ni? Nak diikutkan banyak dah effect positive yg adaa dapat dr shaklee ni..tapi yang paling adaa ingat..dah tentulah saat pertama kenal shaklee kan..ala2 first date gitu..

Kali ni adaa cuma nak cerita effect pertama yg adaa dapat dari shaklee..iaitu set mengandung..

Masa anak pertama..tubuh masih kuat..sekurang2nya utk kebanyakan daripada kita kan..tapi seingat adaa..masa mengandung anak pertama adaa tak aktif sangat..memang boleh buat kerja semua tapi banyak berehat jugak sebab asyik rasa letih..tapi masa tu takda fikir apa2 lah sebab first time kan..mase tu tak kenal shaklee pon lagi..

Bila masuk kandungan kedua..badan sangat2 lemah..asyik ulang alik klinik..sampai doktor Aisyah (nama sebenar) kat klinik damansara tu kata..”awk tak perlu datang klinik dah..awk tak sakit cuma awk sangat lemah..awk cari jelah multivitamin”

Huhu doktor pon naik pening dah ape nak buat dgn adaa hahaa serius adaa macam sayur layu..tak bermaya..jadi adaa fikir..ok..cari vitamin jelah..so berdatinglah dengan encik google siang malam mencari vitamin terbaik..

Masa tu google ke fb ke blom banjir dengan cerita2 tentang shaklee..masa tu adaa jumpa blog kak norita n kak cery (my lovely mentor now)..so bermulalah sesi mengemail..bersms..tanye itu ini..tambah2 masa tu kene gestational diabetes pulak..wpon border jer tapi risau lah jugak kan..so masa tu sibuk juga mencari produk yang dapat mengawal paras gula masa hamil..

image

So jumpalah vitalea,bcomplex,vit c,esp,oste,fiber (masa tu ade lagi fiber ni..serbuk fiber shaklee…mmg terbaik!)

image
FIBER YG AWESOME!

Bermulalah journey with shaklee..apa resultnya? Jengjengjeng!! Gula dalam darah? Good! Berat baby? Gud! Energy? Gud!!

Masa anak pertama ubat apa yg adaa x amek masa nak bersalin..semua adaa cuba..gas ke epidural ke(end up x masuk pun..sakit sia2 kene cucuk kat tulang blakang dua kali) ..sampai adaa tak ingat bila bersalin..lalok bak kata orang..

Anak kedua..drugs free!! 100% takda ubat..bayar hospital pon murah ahhaha sbb tak amik apa2 ubat..vitamin masa mengandung tu jugaklah adaa amek sampai bersalin…berpantang dan menyusu..dan yang best..masa bersalin, adaa bertenaga dan ingat saat2 melahirkan anak tu..doktor pon impress hehe

image
The reason I meet shaklee ♥

Adaa bersalin anak kedua di Tropicana hospital..dan doktor gyne adaa ialah doktor NorFida’ kalau tak silap..soalan dia lepas adaa bersalin..” u ambil omega ke ek..anak u licin je keluar..mudah..meluncur jer..saya nak suggest pada patient saya lah” hehe

Saya ambil shaklee sahaja..alhamdulillah..dengan izin Allah jua..

Sejak dari tu adaa memang tak cari yang lain dah..

image

SHAKLEE DI ♥ KU..