#MASALAH KESIHATAN · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

TIPS MENGATASI LINGKARAN GELAP DIBAWAH MATA DENGAN SHAKLEE

TIPS MENGATASI LINGKARAN GELAP DIBAWAH MATA DENGAN SHAKLEE

Wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan ye tak? Jadi hari ni adaa nak kongsi satu lagi tips untuk mereka yang ada lingkaran gelap dibawah mata, atau eye bag, atau panda eye, atau dark circle..tak kisah lah apa nama yang anda guna.

Selalunya lingkaran gelap ni muncul sebab kita letih,  alergi, faktor umur dan pola tidur kita. Adaa rasa yang paling popular pola tidur kot..ramai orang sentiasa sibuk dengan tugas sehingga terpaksa berjaga sehingga lewat malam..jadi lama-lama muncullah lingkaran gelap ni..

Tapi jangan bimbang, semua masalah InsyaAllah ada penyelesaian nya kan..jadi macam mana ni?

VITAMIN C
VITAMIN C

VITAMIN C

Vitamin C merupakan salah satu nutrien penting untuk menghilangkan dark cirle. Vitamin C membantu penghasilan kolagen dan menghasilkan tona kulit yang lebih sekata serta penting untuk membaiki pigmentasi berlebihan.

SHAKLEE COLLAGEN POWDER

collagen-powder
shaklee collagen powder (SCP)

Macam Vitamin C tadi diambil sebab boleh membantu penghasilan kolagen kan? Sebab kolagen memainkan peranan penting dalam menghilangkan lingkaran hitam..jadi cara lebih mudah, ambil suplemen kolagen terus lah 🙂 Lebih cepat berkesan

VITAMIN E
VITAMIN E

VITAMIN E

Vitamin E shaklee dilengkapi dengan grape seed extract yang sangat penting untuk pengaliran darah yang lancar dan kesihatan saluran darah yang baik. Aliran darah yang lancar boleh membantu mengurangkan masalah lingkaran gelap di bawah mata.

EYE TREATMENT

enfuselle-eye-treatment.png

mungkin ramai yang belum tahu atau tidak perasan, shaklee juga ada produk untuk eye treatment. Ini juga membantu mata yang lebih sihat dan cantik. Eye Treatment Enfuselle ini untuk kegunaan luaran ye.

Selain pemakanan dan cara hidup yang sihat, anda juga boleh mengambil suplemen seperti yang dicadangkan untuk membantu mengurangkan masalah dark circle ni. Selamat mencuba!!
Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements
#MASALAH KESIHATAN · KURUS · LECITHIN · OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?

“LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?”

Ramai yang ambil lecithin dan omega untuk menguruskan badan, buang lemak2 degil kan..soalan yang adaa selalu dapat, mana lebih bagus, lecithin atau omega?

sebenarnya lecithin dan omega memainkan peranan yang penting dalam penurunan berat badan..kalau ditanya mana lebih baik diambil, adaa akan jawab ‘DUA-DUA’ ..sebab apa? jap lagi kita cerita.

Lecithin ni memang bagus sebab tu asyik licin je..begitu jugak omega, cuma ramai yang lebih memilih lecithin berbanding omega disebabkan harga nya..tapi TAHUKAH ANDA gabungan keduanya ini dapat memeberikan kesan yang lebih cepat?

okey kita lihat omega dulu..bagaimana ianya membakar lemak?

  • Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.
  • Omega 3 berfungsi menghalang pembentukan lemak – maka ia tmbah metabolism- maka bakar lemak
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga utk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.
  • Pengambilan omega3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. bila thp insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. insulin rendah juga bntu kawal gula…maka gula/karbo tak jd lemak.
  •  Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak.- here

BURN UR BELLY FAT

Omega membakar lemak2 termendap melalui mengurangkan rasa lapar, meningkatkan metabolisme, menyeimbangkan hormon leptin yang seterusnya mencetus pembakaran lemak.. untuk lebih jelas boleh ke entry Omega can help to LOSE WEIGHT? YES!

Bagaimana pula dengan lecithin?

It has been nicknamed “nature’s emulsifier” because of its detergent-like effect on fat, keeping it suspended in the bloodstream and preventing it from settling on membrane walls. Lecithin acts as a solvent for cholesterol, triglycerides, and other fats. Therefore, it helps to prevent such ailments as high blood pressure, stroke, heart disease, hardening of the arteries

Lecithin sebenarnye pengemulsi lemak..apa maksudnya ni? maksudnya, bila kita makan makanan yang berlemak, lecithin akan memecahkan lemak2 ini dan memastikan ianya kekal di dalam sistem penghadam untuk proses penyingkiran dan bukan termendap di dinding membran yang seterusnya menjadi lemak kental yang lebih sukar dibuang.

kiranya bagi yang mengamalkan pengambilan lecithin secara konsisten, orang tu akan mantain dengan original weight atau akan lose weight lah.

dah dapat jawapan mana lebih baik? belum? ok ringkasnya..

Lecithin- mengemulsi lemak baru dan mengelakkan ianya dari termendap di dinding membaran.

Omega- membakar lemak2 termendap yang sedia ada dalam sistem badan anda

omega vs lecithin

Jadi, gabungan omega dan lecithin memang meletop la! hehe boleh membantu membakar lemak dengan lebih berkesan.

Dah buat keputusan?

perfect

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · KURUS · SHAKLEE RELATED

BOLEHKAH ALFALFA MEMBANTU ANDA KURUS?

Alfalfa memang mempunyai 1001 khasiat, mengurangkan ‘water retention’, menurunkan kolesterol, arthritis, membantu sistem penghadaman dan banyak lagi  tapi boleh kah ianya membantu dalam penurunan berat badan?

Alfalfa Shaklee sangat popular dikalangan ibu-ibu yang ingin meningkatkan penghasilan susu badan dan pada masa yang sama ingin menurunkan berat badan. Adakah ianya benar-benar membantu? Kalau betul, bagaimana?

1 ALFALFA MEMBERIKAN ANDA LEBIH TENAGA

Alfalfa sangat kaya dengan protein, kalsium, potasium, vitamin K, magnesium. Dengan pengambilan yang berterusan ianya boleh membantu memberikan anda tenaga dan kekal cergas. Jadi, boleh lah anda bersenam dengan lebih jaya dan menurunkan berat badan.

2 MEMBERIKAN ANDA KESIHATAN YANG LEBIH BAIK

Lebih sihat diri kita, lebih senang untuk kita mengamalkan cara hidup cergas dan sihat. Alfalfa terbukti mampu mengurangkan paras kolesterol jahat yang berkait rapat dengan risiko penyakit jantung, serangan jantung, angina dan stroke. Jika semua ini dapat dielakkan, jadi lebih senang dan mudah untuk anda bersenam dan makan dengan cara yang sihat.

3 MEMASTIKAN ANDA KENYANG DENGAN LEBIH LAMA

Jika anda suka alfalfa dalam bentuk sayuran segar, anda boleh makan dengan sandwich, atau apa juga sajian yang anda inginkan. Goreng dengan minyak zaitun juga dah cukup sedap. Atau kalau anda susah nak cari alfalfa sprout, boleh ambil 10 biji alfalfa complex shaklee setiap hari bagi memastikan anda mendapat nutrisi yang secukupnya. Alfalfa bukan sahaja kaya dengan mineral, vitamin, protein dan karbohidrat, tetapi ianya juga membantu anda kenyang dengan lebih lama. Jadi taklah perut tu asyik nak mintak makan snek atau makanan bergoreng aje kan. Taklah kita ni ternak lemak baru 😛

Sekarang ni dah banyak supplement Alfalfa jadi kalau tak jumpa alfalfa sprout pun takpa. Minum teh alfalfa pun boleh. Macam Adaa pernah buat, cuma larutkan alfalfa complex shaklee dalam air panas dan minum macam kita minum teh. Senang sangat. tak kira bagaimana cara kita ambil alfalfa tu; masak ke,teh ke apa jua bentuk, yang penting kita dapat khasiat daripada pengambilan alfalfa tersebut.

Jadi, untuk jawab persoalan diatas tadi, ya ianya membantu mengurangkan berat badan, tapi haruslah rajin dan konsisten ya. Pemakanan sihat juga perlu diamalkan. Jangan pulak makan alfalfa 10 biji sehari tapi ayam goreng seekor sehari. bila nak berkesan ye tak?

perfect

promosi hebat bulan ni beli 4 pada harga 3 botol!  Nak tahu lebih tentangALFALFA?

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

#KORANGTAUTAK · #MASALAH KESIHATAN · B COMPLEX · ESP · OMEGA GUARD · Ostematrix · PREGNANT · SHAKLEE RELATED · Vitalea · VITAMIN C

PERLU KE VITAMIN BANYAK-BANYAK SEMASA MENGANDUNG??

5

“Perlu ke banyak-banyak vitamin ni? malas lah nak telan..saya tak biasa lah”

“besar sangat lah vitamin ni, kalau tak ambik tak boleh ker?”

Ini komen yang biasa Adaa dapat dari ibu-ibu yang pertama kali mengandung..Berat katanya nak telan vitamin banyak-banyak. Kalau hospital bagi pun dia buat pameran je kat rumah..Kenapa gitu..Kesian budget kerajaan tau..bazir nanti.

Semasa mengandung, hormon kita ni macam rollercoster, perubahan bukan sahaja dari segi emosi, malah fizikal (huhu)..Apa lagi dengan kehadiran ‘orang baru’ kat dalam tu. Untuk membesar (sebagai juara) bayi kita layak dan patut menerima nutrisi yang secukupnya.

Sebenarnya, kesemua vitamin yang kita perlu ambil semasa mengandung adalah vitamin asas. Pendek kata, kalau tak mengandung pun kita perlukan vitamin2 ni tak kisah lah dari makanan harian ke makanan tambahan ke dan bukan perempuan jer, lelaki pun sama. Cuma, semasa mengandung, keperluan tu lebih sedikit sebab kita ada bayi kat dalam tu..sebab tu doktor pastikan kita cukup nutrien..bukan untuk kesihatan kita je tetapi untuk kesihatan dan tumbesaran bayi tu.

Ramai ibu atau bakal ibu salah faham tentang ni..menyangkakan yang kita perlu ambil vitamin semasa mengandung sahaja..tak ya..Adaa sebelum kahwin lagi dah ambil vitamin2 ni..Balik je dari kelas masa di UK dulu, adaa akan lalu deretan kedai sepanjang jalan nak balik ke rumah dan adaa duk usha je kedai ‘natural remedies’ kat sana..bila tengok macam menarik..ramai pulak tu orang selalu singgah..terdetik jugalah dalam hati ni apa yang menarik sangat ni..balik rumah, google khasiat itu khasiat ini..lepas tu baru gi beli. hehe dari situ dah sedar kepentingan makanan tambahan ni. Tambah-tambah, masa tu umur baru 22 gitu..masak pun bukan pandai sangat, makan pun tak menentu sangat kat tempat orang, jadi makanan tambahan ni penting lah. Dari zaman sekolah lagi sebenarnya Umi selalu bekalkan adaa multivitamin, tapi kesedaran dan pemahaman tu takda..Umi beli, adaa makan. Beza bila kat UK, adaa sendiri rasa nak fahami dan amalkan sendiri.

Sama juga dengan ibu-ibu..kalau disuruh-suruh, mesti taknak kan..tu yang sudahnya buat pameran je vitamin tu semua.

Saranan Adaa, bakal ibu atau ibu-ibu, silalah fahami setiap vitamin yang diberikan oleh doktor atau yang dalam gambar kat atas tu. Kalau sungguh kita faham, sedar kepentingan vitamin ni untuk diri kita dan bayi, dah pasti takda ngelat2 nak makan..takda masalah lah vitamin besar ke berlambak ke..itu semua keperluan. Kalau rasa pemakanan dan diet harian anda lengkap, tak perlu lah makan vitamin tu semua. Tapi kalau makan pun kelaut..silalah ambil makanan tambahan ya.

 

KENAPA PENTING PENGAMBILAN VITAMIN KETIKA MENGANDUNG?

  • Keperluan nutrisi semasa mengandung lebih tinggi dari keadaan biasa
  • Ibu dan bayi kedua-duanya memerlukan nutrisi dan zat yang secukupnya bagi mengelakkan komplikasi atau sebarang masalah sepanjang kehamilan dan kelahiran selain untuk tumbesaran bayi yang sihat.
  • Ibu yang mempunyai sebarang penyakit atau kondisi seperti masalah pemakanan, terdedah kepada asap rokok, masalah darah (darah tinggi, rendah, anemia etc), penyakit kronik, sangat memerlukan vitamin ketika hamil bagi memastikan kedua-dua ibu dan anak dalam keadaan tidak berisiko.
  • Mengelakkan sebarang masalah kepada bayi seperti, kelahiran pramatang, kurang berat badan, kecacatan kelahiran.

 

ANTARA VITAMIN WAJIB AMBIL

 Zat besi (iron) (VITALEA)

Penting untuk pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang. Dos yang dicadangkan untuk wanita hamil ialah 27 mg.

Kalsium (OSTEMATRIX)

Kalsium penting bagi pembentukan tulang dan gigi. Bekalan kalsium dalam Prenatal Vitamin mempunyai kadar yang lebih tinggi berbanding dengan bekalan kalsium dalam multivitamin yang biasa. Dos yang diperlukan ialah 1,000 miligrams (mg) setiap hari.

Asid folik (BCOMPLEX)

Asid folik penting bagi perkembangan fizikal dan saraf bayi dalam rahim di awal kehamilan. Ia mesti diambil sebaik persenyawaan berlaku antara ovum dan sperma untuk menghalang kecacatan neural tube dan membantu pembentukan saraf dan sel-sel lain. Dos yang dicadangkan untuk ibu hamil ialah 1000 micrograms (mcg) sehari.

Omega-3 (OMEGA PLUS)

Diperlukan untuk perkembangan otak, membantuk sistem saraf dan menjamin penglihatan yang baik. Dos yang dicadangkan ialah 200 – 300 mg sehari.

Protein (ESP)

Sangat penting untuk pembentukan sel sihat, tumbesaran yang baik dan sihat.

Bagaimanapun pengambilan Prenatal Vitamin bukan bermakna bayi dalam kandungan langsung tidak boleh mengalami sebarang masalah kesihatan atau kecacatan. Kena ingat ya. Ini usaha kita..mencegah dan merancang kan lebih baik.

 

Jadi agak-agak nak kena ambil tak? Bagi Adaa, kena dan berbaloi sangat ambil sebab kita nakkan yang terbaik kan. Jangan malas atau culas. Ini kan untuk kesihatan kita dan bayi juga. Betul tak?

~Jadilah ibu yang bijak!~ 😀

 

 

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · CAROTOMAX · ESP · PEPPERMINT-GINGER PLUS · SHAKLEE RELATED · ZINC

GASTRIK/PEPTIK & ULSER PERUT: APAKAH SUPLEMEN MEMBANTU?

Dalam entry Adaa pada tahun 2012 bertajuk GASTRIK: APAKAH SUPPLEMENT YANG SESUAI? Adaa ada terangkan apa itu gastrik, simptom gastrik, penyebab gastrik dan suplemen apa yang sesuai.

Ya rangkaian yang adaa tulis tu memang lengkap dan sesuai dengan kondisi pesakit gastrik. masa tu Adaa tiada sebarang masalah gastrik atau angin. Bila adaa menghadapi masalah seakan gastrik (GERD) pada tahun 2015, adaa cuba suplemen yang sesuai dan ini adalah suplemen yang benar-benar membantu para pesakit yang menghadapi GASTRIK, PEPTIK & ULSER PERUT sepertimana yang dicadangkan oleh SHAKLEE. Nak ambil yang lengkap seperti dalam entry sebelum ni boleh atau boleh cuba set yang bagi adaa asas ini:

GASTRIK ULSER PERUT.jpg

ESP (Energyzing Soy Protein)

Protein merupakan keperluan asas sel. Untuk menggantikan sel yang rosak, pastinya memerlukan sumber protein yang baik dan mencukupi. Protein juga dapat meningkatkan ketahanan tubuh. Elakkan susu bagi pesakit gastrik kerana boleh mencetuskan angin. Ramai yang salah anggap bahawa ESP merupakan susu, ESP bukan susu ya tetapi soya. Air soya. Bukan sahaja membantu memperbaiki sel malah minuman terbaik ketika perut kosong dan bantu kenyang lebih lama jadi perut tak mudah masuk angin (really my best friend)

Zinc

Bertindak sebagai agen anti viral, booster pada ketahanan badan dan bantu mempercepatkan pemulihan sel2. Bila ada ulser, luka, zink adalah suplemen yang terbaik kerana menggalakkan pemulihan segera.

Carotomax

Merupakan antioksidan yang sangat baik dan membantu memeliharan membran mukosa perut dan usus. ia juga membantu meningkatkan sistem imun badan serta mengurangkan bengkak.

Alfalfa Complex

Bila perut gastrik, ada ulser, inflamasi (pedih tau) pengambilan alfalfa sangat membantu. Ianya mengurangkan keasidan dan inflamasi. Turut dikenali sebagai anti toksin asli dan anti gas

Peppermint Ginger

Penting dalam pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi. Jika perut menghadapi masalah pencernaan, itu yang menyebabkan kita rasa kembung, angin. Jadi setiap kali rasa sebu, angin penut dalam dada dan perut, ini sangat membantu. Boleh ambil begitu sahaja atau dilarutkan dalam air panas. Sendawa dan kentut2 nanti 🙂

 

Jika anda mengalami masalah yang sama..adaa sangat sarankan untuk ambil SET ASAS ni atau lebih tepat set wajib ni lah. Cuba dahulu ok?

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · HERBLAX · LECITHIN

LECITHIN+HERBLAX: COMBO RAYA PALING HOT!

Menjelang raya ni semua nak nampak cantik, langsing..selepas raya apatah lagi..kita kena sedia ‘senjata’ untuk menghadapi juadah enak yang menggoda disetiap rumah terbuka  🙂 Korang dah sedia?

 

LECITHIN+HERBLAX= HOT COMBO RAYA
LECITHIN+HERBLAX= HOT COMBO RAYA

Inilah dia combo yang Adaa cakap..permintaan memang tinggi tambah-tambah lagi bulan ini Shaklee menawarkan LECITHIN BUY 3FREE 1. Lagi lah..stock 4 bulan tapi bayar untuk 3 bulan je..jimat kan? Siapa nak bagi free2 RM52? Shaklee bagi hehhe

KENAPA INI COMBO TERHANGAT?

LECITHIN
LECITHIN

FUNGSI PALING UTAMA

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

Juadah raya memang kita tahu berkolesterol tinggi dan berlemak, jadi ini bagus untuk menyekat lemak tersebut dari tersimpan didalam badan. Setelah diurai dalam bentuk yang senang disingkirkan, sekarang tugas HERBLAX untuk ‘flush out’ dari badan.

HERBLAX
HERBLAX

 

Herblax membantu meningkat proses pencernaan secara lawas dan detox badan kita. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. 🙂 … tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)

Ini sudah memadai sebagai perisai nak menghadapi juadah raya anda 🙂

Berminat? Jangan tunggu lama-lama..nanti pos nak cuti doh..jangan melepas naaa

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::