#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 5-7, CYCLE 1

Bersambung lagi untuk hari ke-5 hingga 7 ­čÖé DAY 5 Apa pula plan hari ke-5? Hari ke-5 dah boleh ambil ayam, ikan sebagai salad atau buat macam western meal. memang syurgaaa hehehe dan pada ketika ni perut dah lebih stabil..dah biasa dengan kuantiti makanan yang agak kecil..kalau makan banyak mengah pulak nanti. Yang ni cuma… Continue reading DIARI DETOKS: DAY 5-7, CYCLE 1

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 4, CYCLE 1

Salam detoks! Masuk hari ke-4. Akhirnya, ‘it’s protein day!!’ Hari ni dah mula boleh ambil protein jadi lebih kenyang lah kan. Macam biasa, mulakan hari dengan minum air masak dulu ya ­čÖé Apa plan hari ni? Sarapan masih lagi dengan sayur tetapi, makan tengah hari dah boleh mula ambil PROTEIN FRUIT SMOOTHIES ya. Kalau anda… Continue reading DIARI DETOKS: DAY 4, CYCLE 1

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 3, CYCLE 1

Salam detoks! Hari ni diari hari ke-3 pula. Dah dua hari bersayur bagai hari ke-3 apa menunya? DAY 3 Macam biasa, celik je mata, gi dapur dulu minum air masak segelas ya. Kenapa kena minum air sebelum gosok gigi lagi ni? Dalam mulut kita ada sejenis enzim yang baik iaitu amilase yang membantu sistem penghadaman… Continue reading DIARI DETOKS: DAY 3, CYCLE 1

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 2, CYCLE 1

Ok, hari ni sambung cerita semalam, day 2 pulak..apa cerita? DAY 2 Masuk hari kedua cabaran detoks 7 hari kita ni. Bangun pagi rasa badan agak sengal..mungkin sebab semalam ada buat senaman sikit untuk pembakaran lemak..tapi lupa warm up hehe maklum laa orang tak pernah bersenam ­čśŤ Bab senaman ni bergantung kepada tubuh individu..buat yang… Continue reading DIARI DETOKS: DAY 2, CYCLE 1

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY1, CYCLE 1

Selamat pagi Malaysia!! Selamat berhujung minggu! Hari ni seperti yang dijanjikan, Adaa akan kongsikan diari detoks adaa secara berperingkat ok? Dah baca kan entry semalam?┬áTESTIMONIAL: TOTAL 76.8KG HILANG DENGAN 7 HARI┬áDETOX!┬áSegalanya tak mustahil kan? 7 DAYS DETOX CHALLENGE/ CABARAN DETOKS 7 HARI Sebelum adaa mula jurnal harian ni, cuba cek dulu tanda-tanda orang yang kena… Continue reading DIARI DETOKS: DAY1, CYCLE 1

#MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DETOKS KUNCI ANDA LEBIH SIHAT! MULAKAN SEKARANG!

Memandangkan mulai April 2016, shaklee telah melancarkan set detox untuk semua, jadi Adaa rasa kita kena belajar sikit apa itu detoks dan adakah semua orang perlu detoks? Terima kasih sangat kepada pihak Shaklee kerana dah siapkan material yang adaa rasa semua orang patut baca dan wajib tahu. Sebelum anda skrol kebawah lagi, cuba cek dulu… Continue reading DETOKS KUNCI ANDA LEBIH SIHAT! MULAKAN SEKARANG!