#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CAROTOMAX · PEPPERMINT-GINGER PLUS · SHAKLEE RELATED · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX

CARA ATASI MASALAH ANGIN

Dalam entry Adaa sebelum-sebelum ini (sila klik link untuk entry tersebut), Adaa ada menerangkan tentang apa itu asid refluks, masalah angin, gerd, cara rawatan melalui perubatan atau semulajadi, pengalaman Adaa sendiri dan apa vitamin yang Adaa ambil- SINI Kali ini Adaa akan berikan cara atasi masalah angin dengan memberikan cadangan vitamin yang sesuai dengan masalah… Continue reading CARA ATASI MASALAH ANGIN

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · GARLIC COMPLEX · PEPPERMINT-GINGER PLUS

RAWAT MASALAH ANGIN DENGAN RAMUAN SEMULAJADI

Sebelum ni ada beberapa artikel yang adaa kongsikan berkaitan dengan masalah angin ni. Dan perlu tahu ya, masalah angin ni berbeza tahapnya, ada yang teruk, ada yang sedang-sedang, ada yang kurang teruk atau biasa-biasa sahaja. Tetapi walau apa pun tahap masalah angin anda, jangan biarkan kerana ianya tak mustahil boleh menjadi lebih teruk dan menggangu… Continue reading RAWAT MASALAH ANGIN DENGAN RAMUAN SEMULAJADI

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN

GERD,MASALAH ANGIN & KEHAMILAN: KENALI SIMPTOM DAN CARA PENCEGAHAN

Sebelum ini adaa ada menulis tentang masalah angin dan GERD: CARA MENANGANI MASALAH ANGIN / ASID REFLUKS untuk memberi anda sedikit gambaran apa itu gerd.. Secara ringkasnya, GERD adalah keadaan apabila kandungan asid gastrik dalam perut tertolak ke atas memasuki saluran esofagus atau kerongkong. Aliran songsang atau refluks asid gastrik inilah yang membuatkan seseorang mengalami pedih ulu hati, mulut… Continue reading GERD,MASALAH ANGIN & KEHAMILAN: KENALI SIMPTOM DAN CARA PENCEGAHAN

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN

CARA MENANGANI MASALAH ANGIN / ASID REFLUKS

Dalam entry adaa sebelum ni  AKU & ANGIN: PUNCA & SIMPTOM ANGIN DALAM BADAN adaa ada kongsikan tentang punca, dan simptom masalah angin. Lepas entry tersebut ditulis, adaa telah dihubungi oleh beberapa orang yang mengalami masalah yang sama. Masalah angin ni ada pelbagai jenis..ada yang biasa, ada yang kronik dan ada yang tengah-tengah. Ada orang yang dah… Continue reading CARA MENANGANI MASALAH ANGIN / ASID REFLUKS

#CADANGAN DAN SET RAWATAN · PEPPERMINT-GINGER PLUS

7 CARA MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN SECARA SEMULAJADI

Masalah angin sebenarnya sangat lazim dikalangan kita sebab masalah angin ni berpunca dari pemakanan, sistem penghadaman. Semua orang makan kan? jadi semua orang alami angin..bezanya senang keluar atau tak. Ada orang senang kentut, senang sendawa, tapi ada juga orang yang mengalami masalah penghadaman sehingga menyusahkan untuk melepaskan angin baik dengan cara sendawa atau kentut. Kali… Continue reading 7 CARA MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN SECARA SEMULAJADI

#MASALAH KESIHATAN

AKU & ANGIN: PUNCA & SIMPTOM ANGIN DALAM BADAN

Masalah angin dalam badan ni sangat lazim terjadi pada sesiapa pun terutamanya untuk rakyat Malaysia yang sangat kaya dengan pelbagai jenis makanan. Kita pula jenis yang sangat kuat makan betul tak? Jangan tipu… 😀 Apa kaitan masalah angin dengan makanan?  ha jangan tak tahu..diet dan pemakanan adalah punca utama masalah angin. APA ITU ANGIN? Angin… Continue reading AKU & ANGIN: PUNCA & SIMPTOM ANGIN DALAM BADAN