PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

TIPS UNTUK BERJAYA: KATAK PEKAK~

Adaa nak share satu video yang pendek dan menarik ni..tonton dulu baru baca ulasan ye hehe.

Dalam hidup ni semua orang nak berjaya tapi selalu kita tewas sebab asyik dengar kata2 orang, bak kata orang macam nyamuk lah..duk berbunyi kat telinga..buat sakit hati je kan?

Ramai nak turut sama berjaya dengan Shaklee, tapi syaratnya, kenelah jd mcm katak pekak tadi..kene kuat semangat, jangan pedulikan kata-kata yang menjatuhkan kita..kalo pekak senang, kalo tak pekak, cuba pekak kan telinga tu..Adaa just nk ulas 2 perkara yang dapat dikongsi dari video ni..PENGAJARAN gitu..tak kisahlah dalam biz apa pon anda sekarang ni..basic nya sama..

1. BUAT KEPUTUSAN, SEMANGAT KENTAL

Kalau nak berjaya, dari awal2 lagi kita dah set nak berjaya, bukan sekadar mencuba. kalau nak cuba2 hasilnya pon suam2 kuku jelah kan..tapi kalau kita betul2 nak, datanglah nyamuk bisik kat telinga berpuluh ekor pon, tak kan heran punya kan..dunia ni memang lumrah, orang tak boleh tengok kita lebih, berada diatas..mulalah ‘berdengung’ masing2 kan..jadi kuatkan hati..pekak kan telinga..jadikan satu cemuhan ke sindiran ke sebagai sesuatu yang POSITIVE..mcm katak tadi..’thanx for the encouragement’ relax je dia cakap kan..dan akhirnya katak2 lain malu sendiri dan berhanti mencemuh malah mula memberi dorongan.

2. CABAR DIRI

Kalau biasa berada di COMFORT ZONE dan tentu kejayaan tu susah nk datang..mcm mana yang dikata kan comfort zone ni? dah selesa dengan apa yang ada..dah selesa dengan rumah yang ada, kereta yang ada, gaji yang ada..selesa dengan rutin harian yang ada..kalo tengok graf tu mendatar je hehe

Tapi sampai bila kan..orang dah berlumba, barang makin mahal, sana2 sini semua makin meningkat, org gi travel, kita melopong je, orang beli itu ini kita pon nak sama tapi usaha takda..mcm mana? tak dapek nak nolong..hehe

Zaman sekarang ni zaman majukan diri, tak kisahlah awk ni surirumah ke, cikgu ke, doktor ke engineer ke, tukangkebun ke, janji nak maju kedepan..tapi janganlah pulak suam2 kuku je nak nye..kat sini lah datangnya STRONG PUSH FACTOR. kene ada satu KEINGINAN yang kuat..

Pernah tengok EXTREME MAKE OVER: LOSE WEIGHT EDITION? orang yang obese, smp 400 pound nak jadi kurus smp 100 pound..bukan senang ye..dalam 150kg nk kene buang..uih bnyk tu..tapi disebabkan HARI2 dia tanam dalam fikiran, nak kurus, nak sihat, nak berjaya, dia usaha mcm nak tercabut nyawa, CABAR diri daki gunung, join marathon, triathlon, stop eating fast food..agak2 kalo tak kuat keinginan tu mampu ke dia buat semua tu sampai kurus jadinya dia?

Sama mcm kita, nak berjaya, setiap hari cabar diri, tetap kan GOAL dan ingat semua kenapa kita buat biz ni..apa FAKTOR PENDORONG kita sebenarnya, tanya hati apa yang kita inginkan..ingatkan diri kita setiap hari kenapa kita mula buat biz ni awal2 dulu..mesti ada sebab kan?

mcm katak tadi, dia betul2 nak keluar perigi, dia cabar diri dia melompat setinggi yang mungkin, siap shake2 the butt nak dapat DAYA TUJAHAN dan akhirnya, berjaya!

So, bagi yang ingin berjaya, ingin join group kami, fikirkan, adakah anda seorang ‘katak pekak’ atau ingin menjadi ‘katak pekak’? JOM!

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s