REVIEW · SHAKLEE RELATED

REVIEW: RIINO ALL IN ONE AIR FRYER

Dah Februari!!! Bulan baru, target baru..bulan lepas banyak menyepi, bulan ni insyaAllah adaa akan menulis lebih kerap ok? stay tune. Hari ni nak bagi review sikit lah..memandangkan minyak makin mahal, nak makan pulak secara lebih sihat (1 step at 1 time) jadi adalah lebih afdal kita mengambil alternatif menggunakan air fryer untuk menggoreng makanan.

Lepas survey sana sini berhari-hari, bagi adaa yang beginner ni, nak terus beli jenama macam Phillips yang harga RM1500+ adalah sangat mahal kurasakan..yelah tak pernah cuba langsung guna air fryer, jadi agak gerun nak ketaq tangan jugalah nak beli yang mahal kan.

Setelah melihat review sana sini terhadap jenama yang popular , maka adaa pun ambil keputusan untuk mencuba RIINO TURBO ALL IN ONE AIR FRYER ni..besar juga, macam helmet/ pokeball anak-anak kata..10L. Boleh golek ayam sekali hehe. Adaa beli di 11 street.com.my dengan harga RM400 (sebelum potongan harga rm1500+). Review pon banyak dan semua positif, jadi kasi cubalah.

photo_2017-02-02_07-25-54.jpg
RIINO TURBO AIR FRYER
photo_2017-02-02_07-26-05.jpg
Macam pokeball hehe

Produk ni adalah keluaran China. Kira version macam philips tapi keluaran china. Kalau Primada yang kat GoShop tu pon lebih kurang sama macam ni tetapi ianya keluaran Korea. so bergantung jelah pada budget masing-masing dan kalau adaa, adaa pentingkan review lah..kalau dah banyak review tak best, takyah le beli ye dok?

Riino Turbo Air Fryer ni ada 6 fungsi asas yang bagi adaa sangat berbaloi beli sebab takyah beli alatan lain dah. GRILL, BAKED, ROAST, STIR FRY, FRIES, BBQ. dan boleh steam juga! so nak buat kek ke, ayam golek ke, goreng sayur ke, goreng kacang ke, fries ke, sosej, sate, semua boleh ..takda hal punya.

Lagi satu, bila beli ni dapat 9 aksesori secara percuma! banyak tuuuu

riino_airfryer-desc01

riino_airfryer-desc03

2016060716340713807

2016060716340713992

Setakat ni adaa baru guna untuk fry and grill. Yelah, belum sempat nak buat kek ke mende laginya..

photo_2017-02-02_07-25-58.jpg
Ayam bakar

Kalau bab masak ayam, adaa boleh katakan 99% sama rasa macam goreng, malah lebih sihat lah tak guna setitik pon minyak okey.

photo_2017-02-02_07-25-00.jpg
Talapia merah goreng kunyit

Bab ikan, lain sikit..Kalau goreng, kulit dia akan jadi rangup kan..kalau air fried, kulit dia kenyal..tapi isi dalam dia sangat lembut dan juicy. Jadi bagi Adaa, i am happy enough with the quality. Habis sampai tinggal tulang juga. hehe

photo_2017-02-02_07-25-34.jpg
Chicken grill with lemon and mixed herbs

Yang ni resepi semalam..Buat makan dengan nasik panas atau nak buh dalam wrap pun boleh..yummy! kejap je pun..15 minit jer.

photo_2017-02-02_07-25-46

Yang ni pulak goreng karipap. Sama je rasa dia. kompem! Lampu dalam tu memang on off sebab energy saving, so jangan ingat rosak pulak ye. So far, adaa rasa sangat berbaloi kalau korang nak beli. worth for money orang kata. Menyenangkan idup jugak. Tekan-tekan, tinggal. Takyah tunggu kat dapur so dah jimat masa.

Last sekali, ni adaa kongsi video pasal air fryer ni. Boleh tengok ok?

*nak buat breakfast sat naaaa

Advertisements

3 thoughts on “REVIEW: RIINO ALL IN ONE AIR FRYER

  1. Nak tnya sya baru lg beli air fryer riino..dh try guna..smbil gunba 2..dia kuar E2..dkt skrin..dn senyap..sya bukak pnutup..n..ttup suis..ari nie nk guna..on suis..tk nyala..tekan dkt panel..pun tk leh

    Like

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s