ALFALFA · B COMPLEX · BREASTFEEDING · ESP · Ostematrix · SHAKLEE RELATED

SHAKLEE BANTU SUSU MELIMPAH RUAH?

SHAKLEE BANTU SUSU MELIMPAH RUAH? Amboi3 tajuk…propa sungguh tau..kalaulah sesenang itu, selesai semua masalah ibu-ibu diseluruh dunia..hahaha bukan apa..ramai orang yang ambil Shaklee ni salah faham..jadi adaa rasa terpanggil untuk perjelaskan sedikit lah..

Tiada ubat atau makanan yang secara langsung boleh membanyakkan susu ibu..ada yang kata..oat lah..kurma lah..lobak putih lah..longan lah..macam2..tapi betul ke?

Adaa dulu masa anak pertama..susu takdok..dengan takda pengalaman..dengan keadaan kesihatan..dengan anak yang belum pandai latch on..sudahnya adaa frust..jadi..carilah alternatif..jumpa doktor dan doktor ada bagi ubat..tapi ubat tu bukan untuk banyakkan susu..ubat tahan muntah ke ape tah tapi side effectnya bantu banyakkan susu..gtulah..tapi sikit pon takda effect pada adaa..

Lepas tu makan itu ini..makan ubat homeopati..pon sama..tak jadi pon..sebab ape? Sendiri salah konsep..tak faham konsep..

Sebenarnya tak ada pon ubat banyakkan susu..yang ada ialah makanan untuk bantu ibu sihat..cergas..bertenaga..barulah sistem badan sihat..mood baik..susu juga lebih terhasil tapi ada syaratnya

DEMAND VS SUPPLY

Ini lah yg mak2 selalu lupa..nak susu banyak tapi pump malas..yang direct feed tu yelah sbb 24/7 dengan anak..tapi yg bekerja atau jarang bersama anak pula bagaimana? Kalau duk rumah..setiap 2 3 jam anak nak susu..tapi bila gi keje..pump sekali je dlm 12 jam..(kul 7 dah gi keje balik kul 7 mlm smp umah) guano tu?

Bila demand tak ada..supply pon takda lah..sama je konsep macam kilang..ade tak kilang yang sungguh2 lah duk buat ubat gigi contohnya sampai melambak2 sedangkan takda orang yang nak beli..bankrup lah sudahnye tokey kilang..jadi bila takda demand..kilang pon berhenti produce..

Sama juga dengan breast kita..bila takda yang nak menyusu..takkan susu nak melimpah ruah mcm paip..sudah tentu lah tak kan..

JADI KENAPA RAMAI IBU MENYUSU AMBIL SHAKLEE NI SUSU MAKIN BANYAK?

rata2 dari kita..sentiasa letih..kerja siang malam..dengan cuaca panas lagi..balik keje ade lagi keje kat rumah..

Usia pulak makin meningkat..sel2 makin tak sihat dek kerana pola pemakanan dan cara hidup yang tidak sihat..ibu2 yang dah pernah bersalin banyak kali pulak lagilah..hormon dah kelaut bak kata orang..tak tentu arah dah..jadi sistem badan dah tak menentu..badan letih..tak bertenaga..hormon2 pon dah tak stabil..inilah yang mempengaruhi penghasilan dan pengeluaran susu ibu..

Dengan Shaklee..ibu2 lebih bertenaga..mendapat nutrisi yang diperlukan badan, hormon lebih stabil, lebih cergas, sel2 lebih sihat..jd ibu lebih seronok untuk menyusukan bayi..

Ada juga memang membantu penghasilan susu ibu seperti alfalfa. Yang ni special sebab alfalfa kaya dengan 1001 khasiat yang membantu kesihatan ibu seterusnya membantu penghasilan susu ibu.

Mood yang baik..badan yg cergas dan sihat sangat mempengaruhi penghasilan susu..sekali lagi dgn syarat ADA DEMAND dr bayi atau pump lah..

Jadi fahamkan? Shaklee BUKAN UBAT TAMBAH SUSU tapi MEMBANTU IBU2 untuk menyusukan anak2 dengan memberikan kesihatan yang lebih baik..

#saya ambil shaklee bukan sahaja ketika menyusu tapi ketika berpantang..menyusu..mengandung..setiap masa.. 🙂

image

I ♥ SHAKLEE

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s