KURUS · SHAKLEE RELATED

KURANGKAN BERAT BADAN DENGAN PROTEIN!

KURANGKAN BERAT BADAN DENGAN PROTEIN!

Adaa kalau bab-bab menguruskan berat ni suka betul mencari info hehe bukan apa, zaman sekarang ni pergi mana-mana pun adaa rasa 70-80% orang yang adaa jumpa dan lihat adalah obese atau overweight. Adaa sendiri agak terlebeh berat sebeanrnya sebab tu adaa suka cari info pasal menurunkan berat ni..

Adaa chubby dari darjah 6 lagi kot..memang jenis metabolisme rendah dan juga sangat suka makan hehe sebab tulah adaa macam ni, tapi takdelah overweight benar..border jer..lepas bersalin 3 kali berat duk tang tu jugak..hehe oklah tu kan? tapi still kena turunkan berat badan sampai lah ideal.

hari ni adaa nak cerita sikit jer, perkongsian dengan anda-anda semua yang suka makan protein..tak kisahlah protein soya ke, haiwan ke..anda tahu tak, protein dapat menurunkan berat badan? sebab tu orang duk pakat diet atkins..(tapi adaa lebih syorkan diet secara seimbang bukan tertumpu hanya pada satu kelas makanan sahaja)

Customer adaa pon lebih 50% yang ambil protein untuk tujuan yang pelbagai..untuk kurus, menyusukan anak, kulit cantik dan macam-macam lagi..jadi anda perlu tahu lah, protein ada satu lagi kelebihan untuk anda iaitu menurunkan berat badan..wehee!!

1978841_744974382205354_8820103425442446671_n

BAGAIMANA CARANYA?

Makanan tinggi protein memerlukan lebih banyak kerja untuk dicerna, metabolisme , dan digunakan. Ertinya kita memerlukan pembakaran kalori yang banyak ketika memprosesnya. Protein juga membuatkan anda rasa kenyang lebih lama.

Pengambilan protein dalam diet harian atau pemakanan harian membantu kita megurangkan berat badan dalam pelbagai cara:

  1. Protein menggalakkan rasa kenyang dan membuatkan anda merasa kenyang lebih lama .
  2. Protein memerlukan lebih tenaga ( hampir dua kali ganda ) untuk pencernaan berbanding dengan karbohidrat dan lemak , jadi anda membakar lebih banyak kalori.
  3. Protein membantu untuk membina otot dan untuk setiap paun berat badan anda, sebanyak 50 kalori lagi digunakan untuk mengekalkan otot tersebut. Jadi, anda tidak kehilangan otot semasa menurunkan berat badan, malah membakar lebih banyak kalori untuk mengekalkan jisim otot tersebut.

Jadi, mengamalkan diet tinggi protein bukan sahaja meningkatkan metabolisme badan anda tetapi secara tidak langsung membantu anda rasa lebih kenyang dalam jangka waktu yang lebih lama dan menurunkan berat badan anda..menarik kan?

Yang paling penting, dengan mengambil diet tinggi protein, anda pasti kehilangan berat dari pembakaran lemak, dan bukannya dari penyingkiran air, otot atau tulang..kadang2 orang kurus dengan cepat, tapi sebenarnya ia bukan lemak yang hilang, tapi otot yang hilang, dah jadi menggeleber pulak kan..kene tau ni tau..

Kalau tengok dalam pelan pemakanan yang sering di syorkan oleh pakar untuk menurunkan berat badan, protein harian memang lebih tinggi dan karbohidrat harus dalam kuantiti yang lebih rendah. Yang orang duk kata nasi segenggam je tu kan, ya, memang itulah yang seharusnya kita makan pada setiap meal. Manakala protein pula sangat disyorkan ambil dalam kuantiti yang lebih tinggi. contohnya, masa breakfast kita ambil protein shake, lunch ambil protein (dada ayam contohnya) dalam besar setengah tapak tangan, dinner pun gitu..n malam untuk supper, boleh ambil protein shake lagi.

photo_2016-05-07_07-33-51

photo_2016-05-07_06-52-49
contoh everyday meal yang kita patut ambil. serving size macam yang Adaa kongsikan diatas sana tu ya 

ringkas aje kan? yang penting amalkan high quality/unprocessed food.

Apa lagi, jom kurangkan makanan tinggi karbohidrat, gula, lemak dan bertukar kepada makan tinggi protein!

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s