#MASALAH KESIHATAN · KURUS · LECITHIN · OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED · WEIGHT MANAGEMENT

LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?

“LECITHIN VS OMEGA: YANG MANA SATU MEMBAKAR LEMAK DENGAN LEBIH BERKESAN?”

Ramai yang ambil lecithin dan omega untuk menguruskan badan, buang lemak2 degil kan..soalan yang adaa selalu dapat, mana lebih bagus, lecithin atau omega?

sebenarnya lecithin dan omega memainkan peranan yang penting dalam penurunan berat badan..kalau ditanya mana lebih baik diambil, adaa akan jawab ‘DUA-DUA’ ..sebab apa? jap lagi kita cerita.

Lecithin ni memang bagus sebab tu asyik licin je..begitu jugak omega, cuma ramai yang lebih memilih lecithin berbanding omega disebabkan harga nya..tapi TAHUKAH ANDA gabungan keduanya ini dapat memeberikan kesan yang lebih cepat?

okey kita lihat omega dulu..bagaimana ianya membakar lemak?

  • Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku.
  • Omega 3 berfungsi menghalang pembentukan lemak – maka ia tmbah metabolism- maka bakar lemak
  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah – beri lebih tenaga utk bersenam
  • Menambah kadar penghasilan serotonin – kimia otak yang buat kita rasa kenyang – so boleh control makan.
  • Pengambilan omega3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. bila thp insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. insulin rendah juga bntu kawal gula…maka gula/karbo tak jd lemak.
  •  Asid Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak.- here

BURN UR BELLY FAT

Omega membakar lemak2 termendap melalui mengurangkan rasa lapar, meningkatkan metabolisme, menyeimbangkan hormon leptin yang seterusnya mencetus pembakaran lemak.. untuk lebih jelas boleh ke entry Omega can help to LOSE WEIGHT? YES!

Bagaimana pula dengan lecithin?

It has been nicknamed “nature’s emulsifier” because of its detergent-like effect on fat, keeping it suspended in the bloodstream and preventing it from settling on membrane walls. Lecithin acts as a solvent for cholesterol, triglycerides, and other fats. Therefore, it helps to prevent such ailments as high blood pressure, stroke, heart disease, hardening of the arteries

Lecithin sebenarnye pengemulsi lemak..apa maksudnya ni? maksudnya, bila kita makan makanan yang berlemak, lecithin akan memecahkan lemak2 ini dan memastikan ianya kekal di dalam sistem penghadam untuk proses penyingkiran dan bukan termendap di dinding membran yang seterusnya menjadi lemak kental yang lebih sukar dibuang.

kiranya bagi yang mengamalkan pengambilan lecithin secara konsisten, orang tu akan mantain dengan original weight atau akan lose weight lah.

dah dapat jawapan mana lebih baik? belum? ok ringkasnya..

Lecithin- mengemulsi lemak baru dan mengelakkan ianya dari termendap di dinding membaran.

Omega- membakar lemak2 termendap yang sedia ada dalam sistem badan anda

omega vs lecithin

Jadi, gabungan omega dan lecithin memang meletop la! hehe boleh membantu membakar lemak dengan lebih berkesan.

Dah buat keputusan?

perfect

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s