FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI · SHAKLEE RELATED

PAKAI DEODORANT FRESHPICKS JADI MAKIN TERUK?

 

slide17Uih, betul ke ni? kenapa, jadi apa ketiak tu? Jangan panik, pernah dengar pasal ‘healing crisis’?

Apabila kita sudah terbiasa dengan produk yang dipenuhi bahan kimia bahaya, kemudian kita bertukar kepada produk organik dan semulajadi, kadangkala banyak yang mengalami ‘healing crisis’.
 
Healing crisis bukanlah sesuatu yang berbahaya atau teruk. Tetapi ianya satu proses penyingkiran toksin daripada kulit, dan tubuh kita dengan pelbagai cara berbeza. Lain orang, lain kesannya terhadap tubuh ..terpulang kepada penerimaan dan kondisi tubuh masing-masing. Ianya satu keadaan dimana simptom semakin teruk akibat proses penyingkiran toksin tadi.
Jadi jangan risau kalau tiba-tiba muka dipenuhi jerawat, kulit jadi merah dan sebagainya.
 
Kesan dan proses ini mungkin memakan masa memandangkan dah bertahun kita guna bahan berkimia kan tetiba bertukar kepada produk yang alami, jadi kita kena sabar.
 
Jika kita menggunakan produk dengan bahan kimia yang tinggi, ya, kesan sangat cepat, malah kulit tu kejap je dah cantik, flawless! tapi apa yang kita tak tahu, produk tersebut bukan memulihkan sel kita, merawat muka kita, sebaliknya menipiskan kulit kita, menghakis dan ‘menyembunyikan’ masalah kulit kita. Ianya tidak dirawat, cuma disembunyikan. Jadi untuk jangka masa panjang, toksin makin menimbun,kulit dan tubuh kita akan semakin parah.
 
Untuk kesan yang selamat dan semulajadi, perlu ada kesabaran ya. dan sekiranya anda tahu apa yang anda guna, dan sapu ditubuh anda, tak perlu rasa takut. Hanya teruskan penggunaan dan nantikan hasil yang menakjubkan!
14670776_559207640938116_43970365970108383_n
GUNA DEODORANT NI KETIAK SAYA MAKIN TERUK!!
Penggunaan deodorant organik di peringkat awal mungkin menyebabkan sesetengah dari anda mengalami healing krisis / detoks

proses detoks berlaku antaranya kerana kandungan clay didalam organik deodorant akan menyerap semua toksin/chemicals jika ada (kimia toksin yg terkumpul semasa pakai commercial deodorant sebelum ni)

Selain daripada ketiak hitam, gatal², bisul, jerawat, peluh juga akan berbau lebih kuat daripada biasa. Ini yang Adaa katakan tadi, simptom semakin teruk tapi relaks..

Untuk cepatkan proses detoks ni kena bagi badan keluarkan peluh dgn lebih banyak.Lagi banyak badan berpeluh, lebih cepat proses detoks tu berlaku.

Tahu tak apabila kita pakai antiperspirant type, sebenarnya ianya menyumbat liang pori dan menyebabkan badan tidak melakukan proses yg normal iaitu berpeluh.

Jadi bila bertukar ke deodorant yg free chemical, tentulah ambil masa untuk membetulkan balik sistem badan tu.

Tidak perlu risau

Seeloknya sapu refreshing deodorant tu secara nipis dan rata.

Tempoh healing krisis or detoks ni tidak berlarutan

Rata2, feedback pengguna deodorant freshpicks, selepas tempoh healing krisis dan konsisten penggunaan, ketiak makin cerah, tidak melekit seperti deodorant biasa, badan tidak berbau.

Jadi, jangan risau, jangan bimbang, ini perkara normal. Macam yang Adaa cakap tadi, kalau kita baca label kat produk tu, dan kita faham, tahu fungsi setiap satunya, kita tahu apa yang kita guna/sapu, kita seharusnya lebih yakin.
Ade juga kes, guna deodorant organik, naik jerawat seketul, salahkan produk dan terus bertukar kepada yang penuh dengan bahan kimia semula. Kalau anda tahu produk itu daripada bahan natural dan organik, tahu yang ianya tidak bahaya, insyaallah, kesan yang baik pasti ada dengan penggunaan yang berterusan. Seharusnya, kita lebih takut dengan bahan kimia yang dalam commercial deodorant tu berbanding jerawat seketul tadi.
Dalam produk homemade, handmade ni tiada bahan yang kita nak sembunyikan kerana semuanya selamat. Jadi, jangan risau ok?
photo_2016-10-17_10-50-10.jpg
Know what u use, what u eat and as long as it’s organic and natural, things will never go wrong.

Untuk lihat info produk,  testimoni,  gambar produk rupa macam mana,  segala macam tentang produk,  boleh tengok sini

—>https://www.facebook.com/myfreshpicksboutique/photos/

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#FRESHPICKSBYCHERRYNAZRI #cherrybeautysoap #feelbeautifulnaturally #freshpicksbyCN #freshpickbyCNTerengganu #muslimproduk #homemade #homespa #bebasbahankimiabahaya #naturaldanorganik #natural #organic #kulit #kulitsensitif #jerawat #pencucimukasemulajadi #homemadecosmetic #skincare #bodycare #kulitcantik #sensitiveskin #whitening #antiaging #freshpickslover #AperfectGiftforU #theRiseofFreshPicks #AgentFreshpicksTerengganu
#homemadesoapmalaysia #testimonifreshpicks

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s