OMEGA GUARD · SHAKLEE RELATED

5 KELEBIHAN OMEGA YANG TERBUKTI SECARA SAINTIFIK!

Selama ni kita dengar omega bagus, omega bagus tapi kita jarang nak tahu secara sah dan detail kan. Kebanyakan kita hanya ikut-ikutan gitu..Tapi adaa pulak, peel adaa ni kalau dapat sesuatu produk, adaa suka kaji dan kenali betul-betul dulu. Bukan paranoid atau obeses tetapi bagi adaa, biar kita jadi pengguna yang bijak. 

Hari ni agak teruja lah nak kongsi sikit pasal omega yang mungkin ramai orang ingat ianya tak penting pun dalam hidup kita ni. Jangan tak tahu, omega ni mempunyai kelebihan yang kadangkala melangkaui ubat tau. 

1 ADHD– Attention Deficit Hyperactivity Disoder atau ADHD menunjukkan simptom terlalu aktif, tidak dapat menumpukan perhatian, tak kenal penat, dan sering melakukan perkara secara impulsif atau tiba-tiba. Menurut ‘University of South Australia’, kajian membuktikan bahawa kombinasi minyak ikan dan evening primrose oil boleh mengurangkan simptom ADHD. Menurut mereka lagi, minyak ikan dipercayai bertindak melalui kesannya terhadap fungsi otak. 60% daripada otak kita terdiri daripada lemak dan sebahagian besar daripadanya adalah polyunsaturated omega-3 dan omega-6. Lemak ini mesti diperolehi melalui diet dan boleh didapati dalam sayur-sayuran berdaun gelap, walnut dan ikan berminyak.

2 BIMBANG & DEPRESI– European Journal  of Neuroscience baru-baru ini telah menerbitkan kajian yang menunjukkan omega boleh merawat tanda-tanda depresi dan kebimbangan (anxiety). Apa yang menariknya tentang kajian ini ialah, ia menekankan betapa pentingnya kita mula mengambil makanan tambahan omega ini pada waktu otak kita mula berkembang atau ‘critical period of brain development’. Ertinya, memberi anak-anak kita omega atau minyak ikan, atau mula mengambil minyak ikan sejak kecil boleh membantu kita mengelakkan daripada ‘anxiety’ dan ‘depression’ kelak.

3 EYE DISORDER– Minyak ikan telah terbukti dalam membantu dalam masalah ‘dry eye’, atau masalah penyakit mata berkaitan dengan peningkatan usia seperti katarak.  Penyelidik Perancis telah memeriksa 290 pesakit ‘age-related macular degenaration’ dan mendapati bahawa tahap pengambilan minyak ikan dan makanan laut amat rendah dalam diet mereka. Disebabkan minyak ikan kaya dengan EPA dan DHA, mereka yang mengalami masalah berkaitan mata ini sangat digalakkan mula mengambil minyak ikan dalam diet harian mereka.

4 DIABETES– Tahun ini, ‘Brain Research’ telah menerbitkan beberapa kajian yang menunjukkan sejauh mana minyak ikan membantu pesakit diabetes. Mereka mendapati bahwa, minyak ikan bukan sahaja membantu mengurangkan risiko diabetes daripada menjadi semakin teruk dan merosakkan sel, malah ia juga boleh membantu menterbalikkan (reverse) salah satu punca diabetes jenis II, tekanan oksidatif.

5 SISTEM IMUN– Kajian menunjukkan apabila antioksidan astaxanthin digabungkan dengan minyak ikan, ia akan membantu menggandakan kuasa sistem imun dan seterusnya dapat mengelakkan diri kita dari jangkitan pelbagai penyakit yang semakin menular.

ini adaa kongsikan hanya 5 dahulu. Sebenarnya, semakin adaa baca, semakin adaa kagum betapa banyaknya kelebihan omega atau minyak ikan terhadap kehidupan kita. Yang adaa terangkan tadi ni hanyalah dari segi beberapa penyakit..tapi kan rupanya omega ni sangat penting juga untuk kulit, rambut. Bayangkan, dalam hanya satu kapsul, mengandungi 1001 khasiat yang tersembunyi. Hebat cipataan Allah!

Bulan ni bulan promosi untuk Omega, jadi jangan lepaskan ok?

caldwell

 

Nak lihat REAL testmoni SHAKLEE?? —–> http://bit.ly/2bdTci0

Berminat?
➡️whatsapp 017-9329859
☎️whatsapp 017-9329859
➡️whatsapp 017-9329859
Penghantaran seluruh malaysia!!
.

#SHAKLEE #shakleeterengganu #sayajualshaklee #shakleemurah #esp #setkulit #kulit #masalahkulit #setpantang #sethamil #setbersalin #setmenyusu #supplementsemulajadi #vivix #jerawat #jeragat #setkurusshaklee #testimonishaklee #sidterengganu

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s