SHAKLEE RELATED

KULIT CANTIK HANYA MENGGUNAKAN PROTIN SOYA

Ye ke..betul ke tajuk ni? Selama ni saya minum soya sebab sedap, banyak khasiat, sebab nak kenyang lebih lama..tak tahu pula boleh cantikkan kulit. Betul ke ni? ke propa?

Betul tau..Adaa tak layan propa2 ni

APA BAGUSNYA PROTEIN SOYA TERHADAP KULIT?

Orang yang mempunyai kulit kombinasi (combination skin) memang sangat sesuai dengan protein soya tau. Tau kenapa? Soya ni ada satu ciri yang sangat istimewa iaitu melembapkan kulit yang kering dan pada masa yang sama mengurangkan minyak dikawasan kulit yang berminyak. Soya juga membantu meratakan tona kulit dan pada masa yang sama melembut dan melicinkan kulit. Wow! banyak kan manfaat hanya dengan soya. Tapi tak bermakna ianya hanya sesuai untuk orang kulit kombinasi. Macam Adaa sendiri kulit ‘super duper oily’ dan dengan pengambilan ESP yang konsisten memang sangat membantu mengurangkan minyak terutama dibahagian muka seperti hidung.

 

KEDUTAN DAN GARIS HALUS WAJAH

Semakin umur meningkat, semakin banyaklah kedutan, garis halus muncul dimuka kan. Salah satu isoflavone soya yang dipanggil ‘aglycones’ sangat penting dalam mengurangkan penuaan kulit termasuklah menghilangkan garis halus dan kedutan dimuka.

 

MENEGANGKAN DAN MENGANJALKAN KULIT

Protein soya membantu menganjalkan dan menegangkan kulit kerana ianya mampu menggalakkan penghasilan kolagen dan membaiki fiber elastik. Badan kita mula berhenti menghasilkan kolagen pada usia awal 20-an. Jadi pengambilan protein soya mampu membantu kita untuk kelihatan muda dan membantu penghasilan kolagen. tidaklah kulit tu mudah melendut.

 

MEMULIHKAN KESAN KEROSAKAN DARI CAHAYA MATAHARI

Sinar matahari yang terik dan berterusan boleh menyebabkan kulit rosak, contohnya jeragat mula timbul, tona menjadi ‘terbakar’ dan gelap, kulit kasar, kulit berkedut. Isoflavone yang terdapat dalam protein soya boleh membantu memperbaiki keadaan tersebut.

 

Macam yang selalu adaa kongsikan, perkara paling asas dalam tubuh kita adalah sel. Jika sel rosak, maka organ juga rosak kerana sel2 inilah yang membentuk organ dan seterusnya sistem tubuh kita. Jadi, jika kita baiki dari akarnya, iaitu sel, maka organ seperti kulit manusia juga akan dibaiki. Ingat ya, makanan sel kita ni ialah protein. Jadi dengan pengambilan protein yang terbaik, mampu memberikan sel yang terbaik, organ yang terbaik dan sistem tubuh yang terbaik. Simple rule.

 

TAHU TAK?

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Pengasingan protein pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Beribu ujian klinikal telah dijalankan dan membuktikan bahawa protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energyzing Soy Protein (ESP) ini telah diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi. Kacang soya yang digunakan mengandungi ”non-GMO” dan diproses pada suhu yang rendah. Setiap satu tin ESP 850g dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

jadi bagi Adaa, ini soya terbaik dipasaran dan sebab tulah adaa bertahan hampir 6 tahun dah dengan ESP ni tau.

Bulan ni ada promo tau..jom!

017-9329859 adaa

 

PROMO SEP 2016

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s