#CADANGAN DAN SET RAWATAN

TIPS MENCUCI KULIT KERING, BERJERAGAT DAN NORMAL

Semalam dah kongsi untuk kulit berminyak, hari ni untuk kulit kering/berjeragat dan normal pulak..

Tips ni pun adaa dapat dari safiyyahosman..terima kasih atas ilmunya yaaa

Utk orang-org y kulit seperti di atas, digalakkan mencuci muka bawah 1minit atau max 1minit. Tak perlu lama-lama.
.
1. Ratakan pencuci muka ke bahagian dahi dan urut kawasan dahi selama 20second dalam urutan membulat.
.
2. Kemudian dari dahi anda ratakan pencuci muka ke bahagian hidung dan dagu. Urut selama 20second dalam urutan membulat.
.
3. Kemudian,ratakan pada kawasan kedua-dua pipi anda dan urut selama 10second dalam posisi jari menolak ke atas & membulat.
.
4. 10second lagi urut dan ratakan semula pencuci muka pada bahagian dahu,dgn cara letak dagu di antra 2celah jari dan urut naik ke atas(ke bahagian tepi rahang).
.
Kemudian terus bilas muka anda dengan air bersih.
.
Insyallah ada masa saya share cara cuci muka melalui video ya.
.
P/s : cara cuci muka ini hanya utk org yang berkulit kering/jeragat & kulit normal. Kulit y berminyak & berjerawat sangat tidak digalakkan utk mencuba cara ini.

Apa produk yang sesuai?

Untuk masalah KULIT KERING :- 1. Detox face & body soap sens.dr-y.Rm16(sm),Rm20(ss) 2. ESA lavandula mist toner.Rm35(sm),Rm39(ss) 3. Olea face lotion Rm30(sm),Rm32(ss) 4. Heroin & pure face mask. Rm25(sm),Rm29(ss) . 1. Bahan utama sabun purebysafiyyahosman adalah buah zaitun,minyak zaitun dan susu kambing. Ke-3-3 bahan ini sangat superb untuk merawat masalah kulit kering. Susu kambing akan kembalikan PH kulit awak. Minyak zaitun dan buah zaitun berfungsi untuk melembabkan kulit dan menganjalkan kulit. . 2. Mist toner bagus untuk tutup liang pori-pori dan melegakan kulit yang kering serta melembabkan kulit. . 3.Face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat. Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang. . 4. Heroin face mask bagus untuk hilangkan blackhead /whitehead. Kulit juga tidak akan rasa kering lagi. Penggunaan face mask hanya 1-2x seminggu.
Untuk masalah KULIT KERING :-
1. Detox face & body soap sens.dr-y.Rm16(sm),Rm20(ss)
2. ESA lavandula mist toner.Rm35(sm),Rm39(ss)
3. Olea face lotion Rm30(sm),Rm32(ss)
4. Heroin & pure face mask. Rm25(sm),Rm29(ss)
.
1. Bahan utama sabun purebysafiyyahosman adalah buah zaitun,minyak zaitun dan susu kambing. Ke-3-3 bahan ini sangat superb untuk merawat masalah kulit kering. Susu kambing akan kembalikan PH kulit awak. Minyak zaitun dan buah zaitun berfungsi untuk melembabkan kulit dan menganjalkan kulit.
.
2. Mist toner bagus untuk tutup liang pori-pori dan melegakan kulit yang kering serta melembabkan kulit.
.
3.Face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit.
ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat.
Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit.
Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang.
.
4. Heroin face mask bagus untuk hilangkan blackhead /whitehead. Kulit juga tidak akan rasa kering lagi. Penggunaan face mask hanya 1-2x seminggu.

 

Untuk semua masalah KULIT KERING,T-ZONE BERMINYAK,KULIT BERJERAWAT: 1.Organic raspberry Face Wash -Rm35(sm),Rm39(ss) 2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss) 3.ESA Olea Face Lotion. -Rm30(sm),Rm32(ss) 4.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss) . 1. Face wash berfungsi untuk merawat masalah kulit yang kusam,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat/jeragat.Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.Berfungsi sebagai antifungus & antibakteria. Face wash juga mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.Mampu mengecutkan jerawat.Meredakan kulit yang sensitif/sunburn dan kaya dengan vitamin A & E. . Face wash juga sangat bagus untuk menghalang kulit menjadi terlalu kering dan kusam. . 2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak dan kulit y tlalu berminyak. . 3.ESA Olea face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat. Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang. . 4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat
Untuk semua masalah KULIT KERING,T-ZONE BERMINYAK,KULIT BERJERAWAT:
1.Organic raspberry Face Wash -Rm35(sm),Rm39(ss)
2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss)
3.ESA Olea Face Lotion. -Rm30(sm),Rm32(ss)
4.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss)
.
1. Face wash berfungsi untuk merawat masalah kulit yang kusam,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat/jeragat.Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.Berfungsi sebagai antifungus & antibakteria.
Face wash juga mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.Mampu mengecutkan jerawat.Meredakan kulit yang sensitif/sunburn dan kaya dengan vitamin A & E.
.
Face wash juga sangat bagus untuk menghalang kulit menjadi terlalu kering dan kusam.
.
2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak dan kulit y tlalu berminyak.
.
3.ESA Olea face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit.
ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat.
Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit.
Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang.
.
4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat

 

Boleh pilih nak set mana, harga semua dah ada..jadi selamat mencuba!!

Berminat??

Whatsapp/sms 0179329859
Whatsapp/sms 0179329859

🚚 pos laju seluruh Malaysia!!

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s