SHAKLEE RELATED

TIPS MENCUCI MUKA BERJERAWAT, BERPARUT DAN BERMINYAK

Siapa muka berminyak kat sini? (kita boleh geng). Adaa kalau bangun tidur ya ampun..muka tu berminyak sungguh, kalau dikikis dengan pisau boleh buat menggoreng gamaknya kuikuikui

Kali ni Adaa nak kongsi tips atau cara-cara mencuci muka yang betul untuk kulit berminyak dan berjerawat. Ini adalah perkongsian dari pengasas produk PUREBYSAFFIYAHOSMAN

13055499_1540996909537125_5637106960487742613_n

Dah ramai pengguna produk Purebysafiyyahosman di ajar cara cuci muka yang betul & resultnya muka diorang dah ok banyak dari yang sebelum ni.
.
Muka yang berjerawat adalah muka yang paling sensitif dan kena jaga betul-betul.
.
Meh saya ajar cara yang betul untuk cuci muka bagi orang yang kulit berjerawat besar/jerawat nanah/jerawat pasir :
.
1. Cuci muka jangan urut muka,jangan cuci sambil picit jerawat yang ada. Cukup sekadar “dap” sahaja dekat kulit. Biarkan 1-2minit dan bilas. INGAT,JANGAN URUT MUKA.
.
2. Pakai toner, goncang dan pam 1-2x ke tapak tangan,dan “dap” pada keseluruhan muka.INGAT,JANGAN URUT MUKA.
.
3. Face lotion, goncang dan pam 1x pada tapak tangan dan “dap” pada seluruh muka. INGAT,JANGAN URUT MUKA.
.
4. Face mask (pakai seminggu 1-2x), campurkan dengan susu y sejuk/air sejuk/plain yogurt y sejuk. Jadikan paste dan tempek laju-laju ke seluruh muka anda. JANGAN SCRUB muka anda ya. Basuh hingga bersih lepas mask kering.
.
Insyallah kalau anda follow step diatas, jerawat xakan merebak pada bahagian muka yang lain.
.
Jika anda ada menggunakan face oil sebelum mencuci muka,pastikan anda basuh muka anda terlebih dahulu menggunakan susu segar(susu kotak).
.
Untuk mencuba set untuk kulit bermasalah seperti jerawat bernanah/jerawat pasir/jerawat besar boleh contact : +60179329859 okey?

Untuk masalah KULIT BERMINYAK,BERJERAWAT & BERPARUT: . 1.Detox Face & Body Soap(Comb.ac-n) -Rm16(sm),Rm20(ss) 2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss) 3.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss) 4.ESA Olea Face Lotion.-Rm30(sm),Rm32(ss) . 1. Sabun pure akan kick out lebihan minyak yang ada pada kulit wajah anda. Susu kambing berfungsi untuk merawat kulit yang bermasalah dan akan okkan PH kulit anda. Sandalwood berfungsi untuk mengecutkan jerawat dan sangat power untuk halang jerawat baru dari naik dkt kulit. . 2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak. . 3. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat. Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Berfungsi utk melembabkan kulit tanpa pertumbuhan jerawat baru. Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang. . 4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat
Untuk masalah KULIT BERMINYAK,BERJERAWAT & BERPARUT:
.
1.Detox Face & Body Soap(Comb.ac-n) -Rm16(sm),Rm20(ss)
2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss)
3.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss)
4.ESA Olea Face Lotion.-Rm30(sm),Rm32(ss)
.
1. Sabun pure akan kick out lebihan minyak yang ada pada kulit wajah anda. Susu kambing berfungsi untuk merawat kulit yang bermasalah dan akan okkan PH kulit anda.
Sandalwood berfungsi untuk mengecutkan jerawat dan sangat power untuk halang jerawat baru dari naik dkt kulit.
.
2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak.
.
3. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat.
Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Berfungsi utk melembabkan kulit tanpa pertumbuhan jerawat baru.
Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang.
.
4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat

 

Untuk semua masalah KULIT KERING,T-ZONE BERMINYAK,KULIT BERJERAWAT: 1.Organic raspberry Face Wash -Rm35(sm),Rm39(ss) 2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss) 3.ESA Olea Face Lotion. -Rm30(sm),Rm32(ss) 4.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss) . 1. Face wash berfungsi untuk merawat masalah kulit yang kusam,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat/jeragat.Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.Berfungsi sebagai antifungus & antibakteria. Face wash juga mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.Mampu mengecutkan jerawat.Meredakan kulit yang sensitif/sunburn dan kaya dengan vitamin A & E. . Face wash juga sangat bagus untuk menghalang kulit menjadi terlalu kering dan kusam. . 2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak dan kulit y tlalu berminyak. . 3.ESA Olea face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit. ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat. Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit. Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang. . 4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat
Untuk semua masalah KULIT KERING,T-ZONE BERMINYAK,KULIT BERJERAWAT:
1.Organic raspberry Face Wash -Rm35(sm),Rm39(ss)
2.ESA Lavandula Mist Toner. -Rm35(sm),Rm39(ss)
3.ESA Olea Face Lotion. -Rm30(sm),Rm32(ss)
4.Heroin & Pure Face mask.-Rm25(sm),Rm29(ss)
.
1. Face wash berfungsi untuk merawat masalah kulit yang kusam,kulit tidak sekata,banyak blackhead/whitehead dan jerawat/jeragat.Dapat menyembuhkan luka pada kulit wajah.Berfungsi sebagai antifungus & antibakteria.
Face wash juga mampu menegangkan kulit wajah & menghaluskan kulit.Mampu mengecutkan jerawat.Meredakan kulit yang sensitif/sunburn dan kaya dengan vitamin A & E.
.
Face wash juga sangat bagus untuk menghalang kulit menjadi terlalu kering dan kusam.
.
2. Mist toner bertindak untuk menutup liang pori-pori yang terbuka. Mengecutkan jerawat dan dengan penggunaan yang konsisten parut jerawat akan hilang. Mist toner pure juga berfungsi untuk rawat kulit yang rosak dan kulit y tlalu berminyak.
.
3.ESA Olea face lotion juga dibuat menggunakan menggunakan buah zaitun dan sangat baik untuk melembabkan dan menganjalkan kulit.
ESA Olea Face Lotion berfungsi untuk merawat jerawat y masih bernanah(meredakan kesakitan), merawat luka yang disebabkan oleh kuku/jerawat.
Face lotion pure juga kaya dgn antioksidan dan antifungus serta bakteria. Face lotion ini juga berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak pada kulit.
Mempunyai SPF 25 dan boleh digunakan sebagai cream malam & siang.
.
4.Heroin face mask u boleh pakai seminggu 1-2x sahaja, face mask ni berfungsi untuk tutup liang pori2 dan tarik keluar blackhead,whitehead. Face mask pure juga akan kurangkan merah-merah pada kulit yang jerawat juga akan kecutkan jerawat

 

Purebysafiyyahosman merawat masalah kulit! Merawat ok! Merawat! Merawat masalah kulit tanpa bantuan bahan kimia seperti merkuri dan agent pengelupasan!!
> Mencerahkan kulit dengan cara yang lebih selamat!

berminat? Whatsapp 0179329859
berminat? whatsapp 0179329859

HIGHLY RECOMMENDED!

Selamat mencuba dan beramal 🙂

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s