#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 4, CYCLE 1

Salam detoks! Masuk hari ke-4. Akhirnya, ‘it’s protein day!!’ Hari ni dah mula boleh ambil protein jadi lebih kenyang lah kan. Macam biasa, mulakan hari dengan minum air masak dulu ya 🙂

Apa plan hari ni?

photo_2016-05-07_06-52-19

Sarapan masih lagi dengan sayur tetapi, makan tengah hari dah boleh mula ambil PROTEIN FRUIT SMOOTHIES ya. Kalau anda takda ESP, boleh juga gunakan susu rendah lemak, blend bersama buah. Sedap!! Kalau dengan ESP lagi sedap!!

Ini adaa kongsikan satu resepi smoothies dari shaklee ya.

12068930_909008512468606_6524605701297679998_o.jpg

Kalau masa detoks ni memadai resepi yang simple macam ni..buah tu boleh tukar-tukar, pisang ke, stawberry ke anthing. Memang sangat menyegarkan!

Sebolehnya ikut plan tu betul-betul.Sayuran mentah ke, stim ke, dimasak ke..dan cuba kurangkan penggunaan bahan perasa ..nikmati secara suci hehe

Pemerhatian hari ke-4

  • Dah biasa dengan sayur 🙂
  • Lebih bertenaga sebab dah dapat protein
  • Dah kurang kerap kencing
  • Tak pening dah
  • Tak buang air besar mungkin terkejut masuk protein kot 😛

Hari 4 berjayaa! jumpa esok!

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s