#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

DIARI DETOKS: DAY 4, CYCLE 1

Salam detoks! Masuk hari ke-4. Akhirnya, ‘it’s protein day!!’ Hari ni dah mula boleh ambil protein jadi lebih kenyang lah kan. Macam biasa, mulakan hari dengan minum air masak dulu ya 🙂

Apa plan hari ni?

photo_2016-05-07_06-52-19

Sarapan masih lagi dengan sayur tetapi, makan tengah hari dah boleh mula ambil PROTEIN FRUIT SMOOTHIES ya. Kalau anda takda ESP, boleh juga gunakan susu rendah lemak, blend bersama buah. Sedap!! Kalau dengan ESP lagi sedap!!

Ini adaa kongsikan satu resepi smoothies dari shaklee ya.

12068930_909008512468606_6524605701297679998_o.jpg

Kalau masa detoks ni memadai resepi yang simple macam ni..buah tu boleh tukar-tukar, pisang ke, stawberry ke anthing. Memang sangat menyegarkan!

Sebolehnya ikut plan tu betul-betul.Sayuran mentah ke, stim ke, dimasak ke..dan cuba kurangkan penggunaan bahan perasa ..nikmati secara suci hehe

Pemerhatian hari ke-4

  • Dah biasa dengan sayur 🙂
  • Lebih bertenaga sebab dah dapat protein
  • Dah kurang kerap kencing
  • Tak pening dah
  • Tak buang air besar mungkin terkejut masuk protein kot 😛

Hari 4 berjayaa! jumpa esok!

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s