#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · SET DETOX · SHAKLEE RELATED

KURUS CARA DETOKS VS KURUS CARA DIET

‘SAYA DAH CUBA MACAM-MACAM PRODUK, TAK KURUS PON’

‘ASYIK KURUS, GEMUK, KURUS, GEMUK BALIK, BOSANLAH!’

‘KENAPA SAYA SUSAH SANGAT NAK KURUS?’

Ini persoalan biasa yang kita dengar..terutamanya wanitalah. Wanita melalui perubahan fisiologi yang banyak dalam kehidupan sebab kita ni mula-mula datang haid, lepas tu mengandung, melahirkan, semua tu memerlukan tubuh badan kita melalui pelbagai perubahan hormon dan fizikal. Jadi tak hairanlah kalau kita ni sensitif bab-bab berkaitan berat badan.

Ada orang mudah menurunkan berat badan, ada yang susah. Sesetengah orang tak dapat mencari apa punca berat susah sangat nak turun, adakah genetik, adakah badan dan jem, dah ‘give up’ nak kurus..lemak degil sangat ke..kenapa? Bingung kan?

Kalau kurus pon, lepas tu naik balik, lebih berat dari sebelumnya..inilah yang dikata YO-YO EFFECT. Sebab apa jadi macam tu, sebab diet yang tidak betul. Apabila kita diet dengan mengurangkan makan atau skip makan, hasilnya:

  1. Kandungan toksin makin tinggi/pekat. Badan kita akan terus menyimpan/membina lemak untuk menjadikan organ dalam tubuh kita ‘kebal toksin’. Sebab tu berat kita naik secara mendadak.
  2. Otot rosak. Apabila kita tidak makan, kita telah merisikokan otot kita dan merosakkan otot kita. Otot sangat penting untuk memastikan pembakaran lemak dalam tubuh berlaku dengan efisyen dan meningkatkan metabolisme. Sekiranya otot rosak, lemak tidak dapat dibakar dan ditukarkan kepada tenaga..hasilnya, lemak terkumpul–>kegemukan.

Kalau kita dah gemuk berpuluh tahun, jangan lah sesekali cuba kurus dalam sebulan. Itu dah pasti ada ‘something wrong somewhere’. Jangan hanya bergantung pada penggunaan produk..tengok orang yang masuk ‘BIGGEST LOSER’ tu..setahun tau bersenam..bukan seminggu! Penting untuk kita tahu cara yang betul untuk menurunkan berat badan.

diet detoks

KURUS CARA DETOKS LEBIH BAIK?

YA. kenapa adaa cakap macam tu? Kurus dengan cara detoks adalah lebih baik kerana kita bukannya berlapar, tetapi membekalkan nutrien yang diperlukan oleh tubuh secukupnya disamping menyingkirkan toksin. Jadi sistem badan kita dipulihkan kembali dan fungsi sistem penyingkiran badan dapat berlaku pada tahap optimum!

Percayalah, dengan detoks, anda bukan sahaja makin sihat, malah tabiat pemakanan dan gaya hidup juga bakal berubah. Takdalah badan tu asyik ‘craving’ makanan yang tak sihat je.

DETOKS CARA SHAKLEE

Mulai April 2016- june 2016, Shaklee telah melancarkan KEMPEN DETOKS untuk membantu rakyat Malaysia memperbaiki dan meningkatkan taraf kesihatan diri dan gaya hidup lebih sihat. Apa yang Shaklee dan Adaa sediakan?

  1. Pelan detoks 7 dan 30 hari
  2. Detoks dengan produk shaklee
  3. Kumpulan sokongan yang sama-sama melalui proses detoks (berdua atau lebih, lebih baik hehhe)
  4. Info berkaitan detoks
  5. Kelas nutrisi bersama nutritionist Shaklee.

Best kan?? Nak sama-sama detoks dengan geng detoks Adaa? Jom! Jangan tunggu lama-lama..rugiiiii.:D

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

One thought on “KURUS CARA DETOKS VS KURUS CARA DIET

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s