SHAKLEE RELATED

RESEPI FRENCH TOAST PALING MUDAH

Semalam pergi Giant terjumpa roti yang dicari-cari selama ni iaitu roti Patta (dia eja kat situ lah) tapi adaa panggil dari kecil roti bata..Sini susah nak cari roti-roti ni..apa lagi..kasi beli lah sebungkus.

Jadi pagi ni ilhamnya nak buat French Toast atau roti telur..ikut suka lah nak panggil apa tapi adaa panggil french toast lah. Resepi sangat mudah..pejam mata boleh buat.

Buat bekal anak simple2 je pagi ni..budak-budak takleh makan banyak haha :P
Buat bekal anak simple2 je pagi ni..budak-budak takleh makan banyak haha πŸ˜›

 

Bahan-bahan:

  • 3 biji telur
  • 2 sudu full cream milk (adaa guna fresh milk)
  • Secubit garam dan lada hitam
  • Sedikit butter

 

Cara-cara:

  • Pukul telur besama susu dan secubit garam.
  • Panaskan non-stick pan
  • Letak sedikit butter
  • Rendamkan roti patta tadi dalam bancuhan telur
  • Masukkan dalam kuali dan balik-balikkan
  • Siap! dah boleh makan.

Senang kan? Rasa lemak-lemak gebu gitu πŸ˜€ (walaupun rupa tak secantik mana, janji sedap )

Roti ni agak ringan berbanding Gardenia jadi dia menyerap bancuhan telur dengan baik. Kalau pergi kedai-kedai kopi zaman dulu diorang suka guna roti ni buat roti bakar..memang terbaik!

Selamat Mencuba!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s