SHAKLEE COLLAGEN POWDER

PANDUAN MEMILIH KOLAGEN TERBAIK

Akhirnya, dapat juga update blog setelah 2 minggu x dpt menulis menaip. Huhu maaf ye pembaca sekalian..Kali ni Adaa share panduan pemilihan kolagen..haaa sebab ape? Sebab dah ramai yang mencuba kolagen tetapi mendapat kesan yang tidak positive, dan serik untuk mencuba yang lain..Sebab tu penting untuk kita tahu apa yang kita makan..Bukan ikut ikutan ye.. 🙂

Sebelum Adaa share tentang panduan memilih, cuba kita lihat dulu dimana letakkan kolagen ni? Kenali dulu stuktur kulit kita

Bagaimana kolagen membantu dalam pembentukan kulit yang sihat and tampak lebih muda?

 

 

Jika kulit mendapat jumlah kolagen yang mencukui, kulit akan kekal tegang dan tidak menggeleber / berkedut..

Kulit kita umpama belon lah..jika ditiup, dan mendapat bekalan helium yang mencukupi, belon tuh tegang aje kan? Tapi, cuba tgk bila helium tuh dah berkurangan, kan ke kecut aje..

Jadi, bagaimana cara memilih kolagen yang betul?

credit: mamafaiz

Okey…tapi harini saya nak kongsi 8 panduan memilih kolagen yg baik… (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: Aula]

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin

Ada yang kata pada Adaa, mereka dah mencuba pelbagai jenis kolagen, ada yang harganya cecah ribuan, tetapi masih tak menunjukkan kesan positive. Malah ada yang membuatkan wajah lebih teruk..Lepas ni dah boleh tau kan pemilihan kolagen yang betul..bukan harga penentu kualiti atau tidak ye..

Adakah Kolagen Shaklee menepati ciri2 di atas? Jawapannya YA! dan bonus untuk anda, harganya sangat2 berpatutan..Ramai yang sudah mencuba dan sangat3 berpuas hati 🙂 Tak percaya, cuba dulu..baru tauuu

 

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2015 BUY 6 FREE 1 COLLAGEN, boleh hubungi Adaa ya, anda akan mendapat FREE MEMBERSHIP  sekali tetapi,

Untuk pembelian SHAKLEE COLLAGEN POWDER ini TANPA PROMOSI (sekotak atau lebih) atau pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

One thought on “PANDUAN MEMILIH KOLAGEN TERBAIK

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s