REVIEW

REVIEW: DEEN BURGER BAKAR DEPAN ILP GONG BADAK

Tu dia..kali ni review makanan lak..nama bukan main panjang tauuu..

Mari-mari orang Terengganu, orang Gong Badak!!! Pakat mari ramai-ramai rasa burger sedap nih!

Deen Burger Bakar ni setahu adaa dah banyak cawangannya..tapi disebabkan Adaa duduk gong badak, dan makan di Kedai yang satu ni..jadi Adaa akan review Burger Bakar disini lah ya..

DEEN BURGER BAKAR: YUMMY!
DEEN BURGER BAKAR: YUMMY!

Tu dia kasi tunjuk sikit-sikit dulu..

Selalunya, orang jual burger di gerai kan? Kali ini konsepnya sedikit berbeza..ala-ala restoran gitu..jadi anda boleh menikmati burger anda dengan selesanya disana bersama kawan-kawan.

Cuba pandang burger kat atas tu..tinggi tuuuu

APA ISTIMEWANYA DEEN BURGER BAKAR DEPAN ILP GONG BADAK?

1 yang adaa paling perasan adalah dari segi SAIZ nya. Sangat besar! kepingan dagingnya sangat tebal ..selalunya adaa kalau nak makan burger, mesti lepas tu cepat lapar balik, tapi Burger bakar ni lain macam..nak habiskan pon boleh tahan payahnya bukan sebab tak sedap, tapi sebab sangat mengenyangkan!

Dari namanya sahaja kita dah tahu, ianya dibakar bukan digoreng..

MEATBALL & DAGING DIBAKAR

Rasanya cukup berbeza..dengan aroma dari arang tu kan..memang sedap..dan yang penting, walaupun ianya dibakar, tetapi dalamnya sangat berjus! kepingan daging ni pun resepi anak tempatan sendiri tau..takda jual-jual kat supermarket punya..memang terbaik!

Disini mereka menyediakan bukan satu, dua jenis burger tapi lebih 10 rasanya untuk anda pilih. Kalau anda datang, adaa cadangkan anda order MEATBALL, DOUBLE TROUBLE (1 kepingan daging, 1 lagi paha ayam..perhh), DA GRILL CHICKEN (paha ayam yang dibakar..ada besar chicken chop tu ha), DOUBLE CHICKEN MOZARELLA..ha tu antaranya lah..Hakak tak hingat dah menu nye dik oi..tau makan jer haha

Disini juga anda boleh menikmati pelbagai jenis FLOAT, pasangan terbaik burger anda. Dengar katanya akan ada Jus nanti..lagi bagussss!!

Ini bukan sekadar makanan bujang-bujangan ok..satu keluarga boleh datang sebab disediakan juga Family Snack untuk anak-anak, serta burger yang sesuai..dari sesimple2 burger sampailah yang burger Tower 8 tingkat ada..pilih je..

 

WAKTU OPERASI?

WAKTU OPERASI

Setakat ni mereka buka setiap hari kecuali SELASA..hari lain silalah serbu..dari jam 5 petang hingga 12 malam..

deen burger bakar 2

Kedai ni baru sahaja dibuka dan apa yang menariknya, ianya dimulakan dengan modal yang kecil dan kalau korang pergi sana..korang boleh lihat meja-meja yang dibuat sendiri hanya menggunakan kayu pallet yang orang taknak dah tau..siapa sangka dari bahan buangan boleh dikitar semula menjadi barang berharga..dan adaa cukup pasti ini hanyalah permulaan..konsep kedai, suasananya akan diupgrade dari semasa ke semasa..dengan keunikan Burger Bakar ini serta kualiti rasanya, tak mustahil DEEN BURGER BAKAR DEPAN ILP GONG BADAK ini akan jadi sepopular HQ nya yang berada di Tampin. Dengan lokasi yang dikelilingi Universiti seperti Unisza, UMT, ILP..ianya akan jadi spot yang digemari sikit masa lagi.

Kenapa Adaa yakin? Sebab adaa dah kerap kali kesana ulang makan burger! haha itu tandanya makanannya memuaskan kan?

Jadi, anda2 yang berada berdekatan, silalah mengunjungi kedai mereka ni..

Nak kenali mereka dengan lebih dekat? Lawati aja Facebook mereka..nak order dulu sebelum datang pun boleh tau..cepat sikit dapat makan 😀

deen burger bakar 2

Inilah mereka. Tak cuba tak tahu kan? Adaa memang dah cuba, memang dah tahu, memang puas hati.. 😀

Jom pakat gi ramai-ramai.

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s