#MASALAH KESIHATAN · ALFALFA · ESP · GLA · SHAKLEE COLLAGEN POWDER · SHAKLEE RELATED · TESTIMONIAL · VIVIX

4 TIPS PENJAGAAN KULIT YANG SANGAT MUDAH

Ramai orang malas menjaga muka, tapi malas-malas pun cuba amalkan yang asas ni ye, mudah sahaja.kata nak cantik kan? Kalau bukan untuk cantik pun untuk kulit bersih dan bernafas kan..

  1. MENCUCI MUKA

Amalkan mencuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Terlalu banyak kali cuci muka pun tak elok juga sebab nanti akan menyingkirkan semua minyak dimuka yang bertindak sebagai pelembap semulajadi. Kalau semua takda, kering pula kulit tu.

Pastikan anda menggunakan pencuci yang semulajadi..pencuci yang mempunyai bahan kimia akan membuatkan kulit cepat rosak!

  1. PELEMBAP

Untuk wajah lebih lembap dan sihat, jangan lupa sapukan pelembap selepas mencuci dan menyegar. Pilih pelembap yang bersesuaian dengan kulit ye.

Untuk kulit normal, senang sangat penjagaannya. Tidak memerlukan pelembap kerana minyak diwajah sudah mencukupi. walau bagaimanapun, atas sebab faktor cuaca dan persekitaran, pemakanan, mungkin ianya hilang dengan cepat, jadi anda mungkin ingin menggunakan pelembap yang ringan seperti losyen.

Untuk kulit kering, pelembap sangat penting bagi memastikan keanjalan dan kesihatan kulit, Jadi pilih yang dalam bentuk krim.

Untuk kulit berminyak pula, elakkan menggunakan pelembap kerana terlalu banyak minyak boleh menyebabkan peluang untuk jerawat tumbuh lebih tinggi. Jika masih ingin menggunakan pelembap, cari pelembap yang berasaskan air.

  1. PELINDUNG MATAHARI/UV

Kita ni duduk di Malaysia kan, tak lari dari sinaran matahari dan sinaran UV. Jika wajah kita terlalu kerap terdedah kepada cahaya matahari, kulit kita akan cepat berkedut! Jadi pastikan menggunakan pelindung Uv tak kisahlah SPF berapa sekurang-kurangnya 30. Untuk kulit berminyak, pastikan anda menggunakan pelindung UV yang mempunyai mineral dan organik.

  1. SKRUB

Ini cuma lakukan 3-4 kali seminggu. Terdapat pelbagai skrub semulajadi dipasaran..cukup mudah, rajinkan sikit aja lakukan untuk membuang sel-sel mati ok?

rujukan: RAPI

PENJAGAAN WAJAH GAYA SHAKLEE

  1. PENCUCI MUKA

Ini tak susah..shaklee bahannya semua semulajadi. Tiada masalah bahan kimia atau merosakkan muka. cuma pilih yang sesuai dengan anda dan cuci muka sekurang-kurangnya 2 kali sehari

PENCUCI MUKA NUTRIWHITE
PENCUCI MUKA NUTRIWHITE
  1. MELEMBAP

Shaklee mempunyai produk yang semulajadi dan efektif dalam melebapkan kulit. Anda boleh ambil kolagen, GLA atau vitamin E untuk melembapkan wajah. Bergantung pada jenis kulit. Jika kulit kering seeloknya amalkan pengambilan vitamin E dan kolagen..jika kulit berminyak, GLA dan kolagen. Itu penjagaan dari dalam..nak yang boleh disapu sebagai pelembap dikulit? Hanya picit sedikit minyak GLA dan sapu dikulit seperti anda memakai pelembap biasa dan ratakan..minyaknya akan segera meresap ke dalam tanpa meninggalkan kesan minyak! Bau? bau pun tiada 😀

  1. SKRUB

Nak scrub semulajadi? Guna saja Alfalfa shaklee!

  1. MASKER

Banyak produk shaklee yang boleh digunakan sebagai masker: ESP, KOLAGEN, VIVIX, VITAMIN E, VITAMIN C: ini salah satu resepinya.

nak bermasker dengan vivix?

photo_2015-08-25_16-58-58

nak pelbagai cara maskerdengan produk shaklee serta testimoni mereka yang dah mencuba klik MASKER!

Senang kan? takda alasan untuk malas jaga kulit ye..produk semua ada depan mata..gunakan sahaja. Untung kan 2 dalam 1, makan boleh sapu buat masker pun boleh 😀 gawat-gawat ni kenalah berjimat dek oi.

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s