#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · CINCH TEA

BAGAIMANA TEH HIJAU MEMBANTU ANDA KEKAL LANGSING~

Biasa minum ‘green tea’? Teh hijau ni ada pelbagai jenis..biasanya orang cina suka minum teh hijau lepas makan kan? Teh hijau ni banyak khasiatnya dari segi kesihatan dan kecantikan.

TEH HIJAU
TEH HIJAU

Teh hijau membantu kita dalam menurunkan berat badan tetapi perlu diingatkan ye, dengan hanya meminum teh hijau tidak akan memberikan kesan drastik ..semuanya perlu disertakan dengan pemakanan yang sihat dan senaman yang bersesuaian. Kalau suka teh hijau sekali pun, jangan ambil berlebihan, jangan lebih 5 cawan sehari kerana bimbang ada kesan lain pula akibat kafein berlebihan. Sederhana ok?

Amalan meminum teh hijau bagaimanapun membantu tubuh kita untuk kekal bertenaga, meningkatkan metabolisme dan menurunkan berat badan. kena konsisten lah

Bagaimanakah teh hijau membantu kita langsing?

Teh hijau merupakan satu tumbuhan yang mengandungi antioksidan yang tinggi iaitu ‘catechin polyphenols’. Bahan ini berfungsi dalam pembakaran lemak dan ianya bertindak dengan lebih efektif dengan kehadiran kafein. Jadi jika anda ambil teh hijau tanpa kafein, ianya tidak akan dapat memberikan kesan yang sepatutnya.

Dalam satu kajian  yang diterbitkan dalam “The American Journal of Clinical Nutrition” pada tahun 2010, para penyelidik mendapati mereka yang mengambil teh hijau yang mengandungi kafein berjaya menurunkan berat badan secara keseluruhan dan ukuran pinggang yang lebih kecil berbanding mereka yang hanya mengambil minuman berkafein sahaja.

Untuk kesan yang lebih baik, sertakan dengan senaman sekurang-kurangnya 3 jam seminggu. Antara senaman yang boleh dilakukan adalah berlari, berjalan, berenang, aerobik dan banyak lagi.

Juga perlu diingatkan, teh hijau bukanlah air ajaib atau ubat kurus..ia merupakan salah satu cara bagi meningkatkan lagi keupayaan tubuh kita untuk membakar lemak terutamanya jika disertai dengan diet yang sihat, lebihkan protein, kurangkan pengambilan karbohidrat dan lemak serta senaman.

SHAKLEE CINCH TEA.

CINCH TEA
CINCH TEA

Ini lah teh hijau kegemaran Adaa. Apa bezanya dengan teh hijau lain?

  • Teh eksotik merah, putih dan teh hijau Matcha dituai dan dicampurkan dengan teliti untuk menghasilkan minuman yang luar biasa ini.
  • Memberikan tenaga berpanjangan yang semulajadi dan nyaman.
  • Ditambah dengan taurina yang dikaji secara meluas dapat meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  • Pilihan terbaik bagi menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh
  • Bungkusan kecil yang mudah dibawa
  • Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

Yang paling penting, ianya selamat, semulajadi dan berkesan 😀

Untuk mendapatkan promosi JULAI 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian CINCH TEA tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s