#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · VIVIX

VIVIX MAMPU MELEGAKAN SAKIT MATA DENGAN SEGERA!

Tahun lepas adaa dah kena sekali sakit mata setelah bertahun-tahun tak kena..dalam entry adaa bertajuk SAKIT MATA & KONJUNKTIVITIS: APAKAH PERANAN VITAMIN/SUPLEMEN? adaa ada kongsikan sedikit maklumat tentang ‘conjunctivitis’ atau sakit mata, jenis-jenis sakit mata, cara rawatan dan peranan suplemen dalam melegakan sakit mata.

APAKAH PUNCA SAKIT MATA?

Penyebab utama penyakit mata merah ini adalah jangkitan kuman atau bakteria dan virus. Penyakit sakit mata ini mudah berjangkit pada sesiapa pun.Selain jangkitan kuman, terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan sakit mata dan bengkak.
Neonatal Conjunctivitis
Bagi bayi yang baru lahir, kemungkinan bayi tersebut boleh dijangkiti sakit mata yang dikenali sebagai neonatal conjunctivitis semasa melalui saluran peranakan. Ada sesetengah kes pula, penyakit mata ini disebabkan oleh jjangkitan kuman Gonorhoea atau Chlamydia.

Selalunya bayi yang dijangkiti sakit mata ini akan ada kesan lendir bernanah dari mata, dalam masa seminggu selepas dilahirkan.
Alahan Mata – Iritasi Mata – Allergic Conjunctivitis
Alahan mata ( allergic conjuktivitis) atau iritasi mata juga boleh menyebabkan mata merah. Hal ini disebabkan oleh

  • debunga ( hay fever)
  • bulu haiwan
  • habuk
  • pengawet dalam ubat mata atau
  • pencuci lensa mata (contact lenses) bahan kimia seperti peluntur cat

Kebiasaannya mata merah disebabkan oleh allergic ini mengakibatkan mata merah pada kedua-dua belah mata secara serentak. Ini menyebabkan mata menjadi merah dan berair, gatal-gatal di sekitar mata dan hidung, bersin serta hidung berhingus.

SIMPTOM SAKIT MATA

Antara ciri-ciri penyakit mata jenis konjuktivitis ialah:

  1. bermula dari sebelah mata menjadi merah yang kemudiannya ia mungkin berjangkit ke dua belah mata
  2. mata terasa gatal
  3. menyebabkan pedih dan sakit seperti berpasir dan bertahi mata
  4. mungkin menyebabkan kemerahan pada kelopak mata, iritasi, kering dan berkeruping di sekeliling mata.

Sekiranya terdapat banyak lendir putih kekuningan atau tahi mata sehingga sukar untuk membuka mata, maka lendir putih kekuningan itu berkemungkinan besar terjadi kerana jangkitan kuman telah berlaku.

Manakala, jika penyakit mata ini disebabkan oleh virus, mata pesakit akan berair dan akan ada tanda-tanda demam selesema semasa jangkitan tersebut berlaku.

Jadi dah boleh nilaikan sendiri sakit mata anda kan?

Sebelum ni dalam entry yang adaa sebutkan diatas, adaa dah kongsi cara rawatan menggunakan suplemen Vitamin A, Vitamin C dan Zinc. Kenapa 3 ni? sebab ini adalah antara vitamin yang boleh menguatkan sistem imun dan mempunyai kebolehan untuk pemulihan lebih cepat.

Satu lagi suplemen yang boleh membantu malah mempunyai kuasa pemulihan, meningkatkan imun sistem dengan lebih berkesan ialah VIVIX

VIVIX dirumus daripada 4 bahan utama iaitu muscadine grape, purple carrot, elderberry dan polyganum cuspidatum. 

Bahan-bahan ini mempunyai kandungan resveratrol, Vitamin A, B dan C yang tinggi dan bersifat antioksidan yang kuat. 

Muscadine grape mempunyai phytonutrient yang tidak terdapat dalam anggur lain dan telah menunjukkan ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Purple carrot pula mengandungi anthocyanins yang tinggi yang terbukti dapat bertindak sebagai antioksidan, anti-radang,anti microbial dan anti-carcinogen.

Ederberry kaya dengan flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat seterusnya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria. Ia juga kaya dengan anthocyanins seperti mana yang terdapat dalam purple carrot. Oleh kerana ianya tinggi dengan VITAMINA,B & C, elderberry juga dapat memberikan pelbagai lagi manfaat kesihatan.

Pendek kata, vivix ini mampu bertindak berkali-kali ganda berbanding pengambilan vitamin A,B C dan zinc sahaja. Sebotol vivix sahaja mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang telah dibuktikan melalui kajian klinikan.

Sekiranya anda terkena sakit mata, segerakan rawatan agar lekas sembuh dan sekiranya dikelilingi pesakit mata, ambil suplemen yang sesuai sebagai langkah pencegahan. Walaubagaimanapun, perlu diingatkan ye, ini adalah salah satu langkah ikhtiar..setiap didunia ni takda yang 100% serta merta berkesan. Tetapi, insyaAllah, anda pasti rasa bezanya dengan pengambilan suplemen ini.

*Hari ni hari ke 3 sakit mata..dah upkan pengambilan vitamin C dan vivix..dah nak pulih..yeay! boleh raya hehe

OFFER

 

Untuk mendapatkan promosi JULAI 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s