#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN · OMEGA GUARD · VITAMIN E COMPLEX · VIVIX · ZINC

SHAKLEE UNTUK LELAKI

Ramai yang beranggapan Shaklee lebih tertumpu kepada wanita. Hakikatnya, suplemen ini sesuai untuk semua golongan tak kira lelaki atau wanita, tua atau muda. Nama pun makanan tambahan kan jadi pastilah sesuai. Shaklee ni menawarkan pelbagai produk makanan tambahan kesihatan dan mungkin yang selalu mencari suplemen ialah wanita, tu yang nampak macam wanita je yang makan..

Pengasas shaklee sendiri adalah lelaki, yang CEO pon lelaki, Master-master dalam shaklee pun ramai lelaki tau cuma ramai yang tak perasan.

Kalau selalu duk sembang pasal suplemen dan wanita, jadi kali ni kita cerita suplemen dan lelaki pulak. Adakah set khas untuk lelaki? Ya ada šŸ˜€

 

SUPLEMEN UNTUK LELAKI
SUPLEMEN UNTUK LELAKI

Betul seperti yang dikata dalam artikel ni..lelaki sekuat mana pun, sehebat mana pun, mereka juga manusia yang tak lari dari penuaan, penyakit, kurang stamina dan pelbagai lagi masalah kan. Jadi, mereka juga memerlukan penjagaan kesihatan yang sama sahaja dengan wanita.

Ini set kesihatan yang dicadangkan oleh Shaklee iaitu OMEGA GUARD, VITAMIN E COMPLEX & ZINK. Apa manfaatnya buat mereka?

OMEGA GUARD

Omega atau minyak ikan mempunyai banyak manfaat khusus terhadap lelaki, antaranya:

  • Memelihara kesihatan jantung dan kardiovaskualar. Omega dapat mengurangkan radang atau inflamasi diseluruh tubuh yang biasanya berlaku disekitar salur darah dan jantung. Menurut kajian, pengambilan 2 atau 3 hidangan omega setiap minggu mampu mengurangkan risiko sakit jantung sebanyak 1/3.
  • Menurunkan paras trigliserida. Pengambilan omega yang konsisten mampu menurunkan paras trigliserida sebanyak 20-50%. Selain itu ia juga mampu meningkatkan kolesterol baik (HDL) yang membantu memelihara kesihatan jantung
  • Meningkatkan kesihatan mental. Menurut kajian, lelaki sebenarnya lebih ramai mengalami tekanan perasaan berbanding wanita! Bezanya, lelaki menangani depresi dengan cara yang berbeza. Apabila lelaki bersedih, mengelami depresi, situasi tersebut akan menyebabkan paras DHA dan EPA menjadi rendah dan ini boleh menggangu fungsi otak. Disinilah omega memainkan peranan. Pengambilan omega bersama ubat anti depresi mampu membantu kesihatan pesakit ini.
  • Mengurangkan simptom athritis. Semakin kita berusia, kita mudah mendapat sakit sendi atau radang sendi. Pengambilan omega mampu membantu mengurangkan radang sendi secara signifikan.

VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E complex membekal 400IU dalam setiap kapsul untuk kesihatan lelaki. Antara manfaat Vitamin E untuk lelaki:

  • Vitamin E merupakan salah satu antioksidan yang baik dalam menangani radikal bebas yang merosakkan sel. Antara fungsi terbaik vitamin E ialah meningkatkan sistem imunisasi lelaki. Dengan pengambilan vitamin E pada kadar yang sesuai, ianya mampu meningkatkan kadar daya ketahanan tubuh dari diserang penyakit.
  • Meningkatkan kesihatan jantung. Pengambilan vitamin E secara berterusan mampu meningkatkan kesihatan jantung, pengaliran darah yang lebih baik dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Mengurangkan radikal bebas. Kaum lelaki suka bersenam kan? Ianya bagus untuk kesihatan tetapi pada masa yang sama meningkatkan kehadiran radikal bebas. Apabila kita bersenam, badan melepaskan produk sampingan yang bertoksik hasil daripada metabolisma tubuh. Radikal bebas ini boleh menyerang dan merosakkan sel. Jadi, pengambilan vitamin E adalah sangat penting dalam menyingkirkan kesemua radikal bebas ini.
  • Meningkatkan kesuburan lelaki. Radikal bebas mampu merosakkan sel termasuk sel sperma. Menurut kajian, pengambilan vitamin E mampu meningkatkan kesihatan sel sperma dan sekaligus memperbaiki tahap kesuburan lelaki.

ZINK

zinc merupakan salah satu mineral terpenting untuk lelaki dan ianya banyak mempengaruhi KESUBURAN lelaki. Bagaimana ?

  • Meningkatkan kualiti sperma. Sperma merupakan harta semua lelaki. Pengambilan zinc yang mencukupi mampu meningkatkan kiraan sperma, kualiti sperma dan morfologi sperma sekaligus meningkatkan kesuburan lelaki secara keseluruhan.
  • Meningkatkan kesihatan prostat. Menurut kajian, kandungan zinc dalam tisu prostat adalah lebih tinggi berbanding kandungan zinc dalam tisu lembut yang lain. Orang yang mempunyai tahap zinc yang rendah dalam tisu prostat cenderung dan berisiko tinggi untuk mendapat kanser prostat. Jadi, pengambilan zinc yang mencukupi amat penting untuk memastikan kesihatan prostat. Sifat zinc sebagai antioksidan juga mampu melawan radikal bebas yang boleh menyerang sel dan menyebabkan kanser.

 

Untuk mendapatkan promosi JUNEĀ 2015 Ā boleh hubungi adaa ye.Untuk sebarang konsultasi percuma, pembelianĀ SET KESIHATAN LELAKIĀ ATAU SECARA ALA CARTEĀ Ā menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, Ā anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terusšŸ˜€ (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s