#CADANGAN DAN SET RAWATAN · ESP · HERBLAX · MEALSHAKE · OMEGA GUARD · OSTEMATRIX · PERFORMANCE DRINK · VITALEA FOR KIDS · VIVIX

BERPUASA BERSAMA SHAKLEE

Seperti yang dijanjikan semalam, hari ni adaa akan kongsikan bagaimana berpuasa bersama shaklee.

Sebelum tu cuba lihat senario yang berlaku ketika ramadhan..Bulan ni lah kita kaya sangat dengan makanan kan? tengok kat pasar ramadhan..ya Allah..rambang mata..semua nak cuba..biasalah, bila perut lapar, nafsu makan pun membuak lah kan..jadi elok-elok badan nak detox (seperti yang adaa terangkan semalam) tup tup makin terbeban pulak..siap berat badan badan bertambah lagi…huhu

Slide7
SITUASI LAZIM KETIKA RAMADHAN
Slide8
SITUASI LAZIM KETIKA RAMADHAN

Ini memang biasa kan? jangan tipu..hehe sakit perut lah, sembelit lah, sakit kepala lah, dehydrated lah..ini semua situasi biasa SEKIRANYA kita tak bersahur atau berbuka mengikut aturan..main hentam keromo aje makannye..No no ok..

Apa yang patut kita lakukan bulan puasa ni?

BERPUASA DENGAN CARA SIHAT
BERPUASA DENGAN CARA SIHAT

Ini cara yang sepatutnya..

  • Bersenam seperti biasa
  • Jangan makan lewat malam, sebaliknya bersahur pada awal pagi (bukan lepas subuh yeee)
  • Tingkatkan pengambilan fiber untuk elak sembelit dan penghadaman yang lebih lancar
  • Lebihkan pengambilan protein dan kurangkan pengambilan karbohidrat
  • Kurangkan makanan bergoreng dan berlemak

sebenarnya, diet ketika puasa atau tidak..sama sahaja..tapi dah jadi budaya negara kita ni, makan macam disyurga..segala benda kita hentam sampaikan makan secara sihat ni dah jadi terlalu asing bagi kita. Sedangkan makan secara sihat inilah yang seharusnya kita amalkan SETIAP MASA. bukan sesetengah waktu jer..WAKTU MENGANDUNG LAH, WAKTU RAMADHAN LAH..tapi, ambil waktu ini sebagai satu latihan buat kita untuk terus mengamalkan pemakanan secara sihat walaupun selepas tamat waktu Ramadhan 😀

CADANGAN UNTUK BERPUASA SECARA SIHAT DENGAN SHAKLEE

Sebenarnya ada set yang sesuai untuk anda.

Slide11
CADANGAN SET
Slide17
CADANGAN SET

BANYAK SANGAT? tak pun sebenarnya..tetapi atas permintaan sahabat dan semua pelanggan Adaa yang nak kan set yang lebih sedikit..ini ada set yang ringkas..bagi adaa..ini WAJIB lah hehe..BONUS: ada vitalea PERCUMA untuk anda!*

TAWARAN HEBAT SEHINGGA OKTOBER 2015
TAWARAN HEBAT SEHINGGA OKTOBER 2015
4
TAWARAN HEBAT SEHINGGA OKTOBER 2015

MEALSHAKE: aroma vanila yang sangat sedap. Diperkaya dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Hidangan lengkap yang membantu anda dan anak anda untuk kekal bertenaga sepanjang hari. Diperbuat daripada buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan Lactalbumin. Lactalbumin ialah sejenis susu dan merupakan bahan terbaik yang mengandungi organisma protein yang berkualiti tinggi dan mudah diserap kedalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa.

SIAPA PERLUKAN?

Semua golongan: Pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang sibuk bekerja, atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Pilihan untuk SARAPAN PAGI YANG TERBAIK!

 

PERFORMANCE DRINK: Minuman sukan pertama  bagi atlet di USA. Ia juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, para atlet antarabangsa, dan pengembara terkemuka. Ujian klinikal membuktikan bahawa OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara kitaran bendalir dalam tubuh. Berbanding minuman sukan yang lain, Performance drink mempunyai 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

MANFAAT UTAMA?

  • Meningkatkan daya ketahan badan, berikan tenaga, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal.
  • Membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
  • Mengurangkan kehausan, cegah penyahhidratan, melebapkan kulit dan kelihatan muda.
  • Mengekalkan paras gula dan ianya telah terbukti secara klinikal

SIAPA PERLUKAN?

Sesuai untuk: Para atlet, mereka yang BERPUASA, sebelum dan selepas pembedahan, orang yang sering tidur lewat malam, orang yang sentiasa letih, paras gula rendah, tiada selera makan, cirit birit, vagina kering, kepeningan, penyahhidratan kulit dan otot.

 

ESP: Telah diiktiraf diseluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan. Setiap satu tin ESP (850gram) dihasilkan dari 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga yang bertahan lama.

Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

SIAPA PERLUKAN?

Semua peringkat umur dari muda hingga tua juga sesuai untuk penghidap kencing manis.

Untuk lebih manfaat dan info tentang ESP (produk terlaris) boleh klik link ‘ESP‘ ini.

 

Untuk dapatkan promosi JUN 2015 boleh hubungi adaa ok. Untuk pembelian SET KESIHATAN RAMADHAN  atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

 

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s