#CADANGAN DAN SET RAWATAN · #MASALAH KESIHATAN

BAHAN PENCUCI ANDA PENYEBAB ANAK ASMA?

Pernah tahu kenapa Roger Barnett  membeli syarikat Shaklee? Pernah tak anda fikir bahan pencuci anda seperti pencuci lantai, pencuci dapur, sabun pencuci baju adalah penyebab anda atau anak anda mendapat asma? Apa kaitan ye tak? takkan lah guna sikit pun beri kesan kat anak-anak? mengarutlah!

Sebenarnya, tak mengarut pun..dalam kebanyakan bahan pencuci ada bahan kimia untuk membantu proses pembersihan. Ini memang biasa..tapi ianya boleh menjadi berbahaya sekiranya anak anda sensitif, atau terdedah buat jangka masa yang lama.

Macam orang kerja di tempat-tempat yang terdedah pada bahan kimia, mereka kena selalu buat pemeriksaan kesihatan untuk memastikan badan mereka bebas dari bahan toksik berbahaya atau pada tahap selamat. Semakin lama kita terdedah dengan bahan kimia, ianya boleh membahayakan nyawa kita.

‘ala..saya mop lantai 2 kali sehari je pon’ ..ye memang..2 kali sehari, seminggu 14 kali, setahun? sepuluh tahun? cukup untuk memberi kesan kepada anak-anak kita ..

‘anak saya suka kutip makanan atas lantai’ ini keadaan biasa kan kat rumah kita..anak-anak kita kutip segala benda nak dimakannya..bayangkan kalau kita mop lantai tapi tak dibilas dengan bersih..sekali dua memang tak bahaya..kalau lama2? kemungkinan ada bahayanya kan?

sama juga dengan kes roger barnett ni..takde pun sejarah keluarga dia yang ada asma..tup tup anak dia kena..dia ingatkan alergik habuk ke kotor ke..lagi dia bersihkan rumah dia dengan harapan anak dia pulih..sekali makin teruk..rupenya, makin kerap dia bersihkan rumah dengan pencuci tu semakin teruk anak dia sebab ada kadar toksik yang tinggi. pada masa tu lah dia cuba Shaklee..dan disebabkan produk shaklee bebas toksik, semulajadi..ianya telah membantu kesihatan anak beliau..sekarang Spencer ni dah besar pun, hensem boy 😀 Atas sebab ini lah beliau tak teragak-agak membeli syarikat Shaklee dan sehingga kini beliau tidak pernah ragu sedikit pun dengan produk shaklee malah berusaha untuk menyampaikan kepada orang ramai betapa senangnya untuk kekal sihat. cuma UBAH JENAMA..tukar JENAMA mampu mengubah HIDUP anda. tukar kepada pencuci yang natural..pemakanan yang natural..cara hidup yang hijauuu gitu..

ini adaa kongsikan video ketika Roger Barnett di rancangan Oprah (my favourite show ever!)

Kalau di Malaysia tak semua rangkaian GET CLEAN ada..yang ada di Malaysia:

get cle
get clean set

Ada 4 produk ini di Malaysia..adaa dah cuba kesemuanya..bau sedap sangat..harum! yang Basic H adalah pencuci kegemaran adaa..nak cuci apa? lantai, dapur, cemin tingkap, baju, kasut, kereta, apa..nama kan aja..semua boleh. terbaik! dan kesemuanya ‘concentrated’ tau..jadi guna sikit je dah cukup..sangat jimat.

Tak rugi bertukar jenama..cuba dulu baru tahu..penjagaan yang baik dari awal, insyaAllah akan beri kebaikan pada kita di hari tua nanti..tak kira lah dari segi kesihatan kita ke keluarga ke, rumah ke..benda baik kan..apa salahnya amalkan.

Setiap PEMBELIAN SET GET CLEAN, PERCUMA 1 WOVEN BAG & BOTOL SPRAY SHAKLEE memang terbaik!

Untuk pembelian GET CLEAN HOME SET (hubungi Adaa jika ingin mendapat gift tadi) atau pembelian produk secara berasingan menggunakan DEBIT/CREDIT card anda, anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus 😀 (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok?)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “BAHAN PENCUCI ANDA PENYEBAB ANAK ASMA?

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s